Marseille saippua – mihin sitä käytetään?

marseille saippua käyttö saaren taika

Mikä on Marseillesaippua ja mihin sitä käytetään?

Marseille-saippua on vuosisatoja vanhalla reseptillä valmistettu öljypitoinen palasaippua Ranskasta. Tänä päivänä Marseille-saippuan nimellä myydään lukuisia variaatoista tästä saippuasta, mutta alunperin sen nimi oli suojattu vain Marseillessa valmistettaviin saippuoihin, joilla tuli olla tietynlainen resepti.

Aito Marseille-saippua sisälsi vain kasviöljyjä, oliiviöljyä ja kookos- tai palmuöljyä. Aidossa Marseille-saippuassa ei koskaan käytetty väriaineita eikä hajusteita. Nykyään asia on toisin ja saippuoita löytyykin kaikissa maailman eri väreissä ja tuoksuissa!

Marseille-saippuan tuli aina sisältää vähintään 72% saippuoitunutta öljyä.

Marseille-saippuan käyttö ekopesuaineena

Marseille-saippua on runsaasti öljyjä sisältävä saippua ja siksi usein sanotaan sen olevan oivallinen iholle.

Moni käyttää Marseille-saippuaa myös siivoukseen ja tästä syystä me Saaren Taiassa halusimme kehittää perinteisellä Marseille-saippuan reseptillä paremmin siivoukseen ja likaan toimivan siivoussaippuan.

Marseille-saippua kosteuttavana ja öljyisenä saippuana, kun tahtoo jättää ”rantuja” etenkin kiiltäville pinnoille ja putkistoihin kovettunut rasva saattaa myös aiheuttaa tukkeumia.

Alunperin Marseille Siivous -nimellä kulkenut Saaren Taika Siivoussaippua on kehitetty aidon Marseillesaippuan reseptistä siten, että Saaren Taika Siivoussaippuassa ei ole käytetty lainkaan palmuöljyä, eli se sisältää vain runsaasti maailman korkealuokkaisinta luomu Extra-Virgin oliiviöljyä sekä luomu kookosöljyä!

Saaren Taika Siivoussaippua ei myöskään jätä rasvaraitoja, eikä tuki putkistojasi!

”Ennen ja jälkeen saunan lasiovi. Meillä tosi kalkkinen vesi (omakaivo) ja kalkki lähti hyvin Greippi siivoussaippualla.”

”Kalkkiintuneen hanan puhdistus siivoussaippualla.”

Siivoukseen Marseille-saippuaa paremmin sopiva siivoussaippua

Toisin kuin Marseille-saippua, siivoussaippua ei sisällä ”ylirasvaa”. 

Ylirasva on saippuaan jätettyä ylimääräistä öljyä ja rasvaa, joka saippuareseptissä mitoitetaan siten, että se ei muutu saippuoitumisprosessissa saippuaksi.

Näin saadaan ihoa kosteuttavaa saippuaa, sillä ylimääräinen öljy jää saippuaan tehokkaaksi kosteuttajaksi. 

Siivouksessa ja pyykinpesussa tuo ylirasva taas on haitaksi, sillä se jättää pintoihin rasvaviiruja ja saattaa putkistoihin kertyessään aiheuttaa tukoksia.

siivoussaippua marseille

Saaren Taika Siivoussaippua on paras ja tehokkain pesuaine lähes kaikkeen likaan

Saaren Taika siivoussaippua on ekologinen ja biohajoava vaihtoehto lähes kaikkeen puhdistamiseen.

Parin tulitikkuaskin kokoisella siivoussaippualla korvaat pesuainekaappisi muovipullo armeijan ja vapautat tilaa muuhun säilytykseen. Myrkytön siivoussaippua sopii säilytettäväksi vaikka käsipyyhkeiden tai astioiden vieressä!

Saaren Taika siivoussaippuaa voidaan käyttää tehokkaana pesuaineena mm.  veneen-, auton-, sohvan-, rasvalian-, teipinjälkien-, saunan-, kylpyhuoneen-, uunin-, keittiön-, wc:n-, teräksen, kiven, laminaatin, lasin, useimpien tekstiilien, jne puhdistamisessa.

Saaren Taika Siivoussaippua sopiikin lähes kaikille pinnoille kuten lavuaarin- ja wc-istuimen pesuun, teräkselle kuten tiskipöydän ja -altaan pesuun, hanoille, kaakeleille, hellalle, käsitiskille, nyrkkipyykille, se sopii oivasti myös nahalle, mokalle, silkille, villalle ja muille aremmille tekstiileille ja vaikka mille! 

Siivoussaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon, huovuttamiseen, maton pesuun sekä kestovanulappujen tai meikkisiveltimien puhdistamiseen.

Siivoussaippuamme ei sisällä ihoa- tai hengitystä ärsyttäviä ainesosia. 

Saaren Taika siivoussaippua poistaa tehokkaasti lian, ollen samalla käyttäjälleen hellävarainen. 

Siivoussaippuat valmistuvat käsityönä Perniössä, 100%:sti kasviperäisistä ainesosista. 

”Teinipoika paistanu pakastepitsojaan uunissa ja on sen näkönenkin. Mutta kattokaapa tätä! Ja ihan kuulkaa siivoussaippualla! Että ei ne myrkyt aina niin tehokkaita ole! Mun luottopesuaine kaikkeen. Ihan kaikkeen!”

”Pesin valkoisen nahkasohvan Saaren Taika siivoussaippualla. Se todella toimii!”

Marseillesaippuan reseptistä valmistettu Saaren Taika siivoussaippua

Osta biohajoavat ja ekologiset Saaren Taika Siivoussaippuat verkkokaupastamme tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.