Marseille saippua – mihin sitä käytetään?

Millainen on AITO Marseille saippua ja miten sitä käytetään esim. kodin siivouksessa tai tekstiilien puhdistuksessa?

Marseillen saippuaa myydään kaupoissa monenlaisilla nimillä, mutta suurin osa Marseille-saippua nimellä myytävistä saippuoista on yhtä kaukana aidosta Marseille saippuasta, kuin kuu maasta!

Alkuperäinen Marseilla saippua on tiettävästi syntynyt vuonna 1370 Ranskan Marseillessa. Vuonna 1688 määräsi kuningas Ludvik XIV, että ”savon de Marseille” -nimeä sai kantaa vain oliiviöljypohjaiset saippuat, mutta lakia on myöhemmin muutettu, jotta muitakin kasviöljyjä käyttävät saippuat saivat käyttää nimeä.

Ranskassa saippuan valmistus tapahtui perinteisesti Välimerestä otetun veden, oliiviöljyn ja merikasveista peräisin olevan emäksinen tuhkan yhdistämisellä. 

Saippuoiden historia juontaa n. 5000 vuoden taakse, jolloin saippuoissa käytettiin eläinrasvoja, vettä ja tuhkalietettä. Ensimmäinen saippuaresepti on babylonialaisten nuolenpääkirjoituksella hakattu kiveen!

Aito Marseillen saippua ei koskaan sisällä eläinperäisiä rasvoja ja sen tulee sisältää oliiviöljyä. Niinpä esim. marketeista löytyvä ”kissa-saippua”, jonka pää raaka-aine on eläinperäinen tali, ei ole Marseille-saippua.

 

Joissakin Marseillen saippuoissa on painettuna ”72%”, joka tarkoittaa, että saippuassa on käytetty 72% kasvisperäisiä öljyjä. 

Oikea Marseillen saippua on aina palasaippua. Sen muoto voi olla esim. neliö, ovaali, pitkulainen tai kuutio. Aito Marseille saippua on Marseillessa valmistettu ja siinä on leima ”savon de Marseille”, mutta samaa tekstiä ja samankaltaisia leimoja käytetään hyödyksi myös ei-aidoissa Marseillen saippuoissa surutta. Niinpä ainesosaluettelon tarkempi tutkiminen voi auttaa varmistumaan saippuan aitoudesta!

Tämän päivän Marseille-saippuat sisältävät usein palmuöljyä, jonka monet mieltävät kestämättömäksi vaihtoehdoksi. Toki vastuulliset valmistajat käyttävät vain eettisesti ja kestävästi tuotettua palmuöljyä, mutta tästä syystä Saaren Taika ei käytä omissa käsintehdyissä saippuoissaan palmuöljyä laisinkaan.

Saaren Taika Siivoussaippua on perinteisellä marseille saippuan reseptillä valmistettu, mutta ei sisällä lainkaan palmuöljyä.

Saaren Taika siivoussaippua pesee kodin kovat pinnat tehokkaasti ja ekologisesti. Siivoussaippuat valmistuvat käsityönä. Ne ovat 100% biohajoavia eivätkä ne ole haitaksi vesieliöille. Saaren taika siivoussaippua onkin turvallinen käyttää vaikkapa mökillä, retkillä tai muualla ulkona, josta pesuvesi joutuu suoraan ympäristöön.

Marseille saippuan reseptistä valmistettu Saaren taika siivoussaippua

Osta Saaren Taika siivoussaippua alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

Marseille saippuan käyttö

Miksi iholle tarkoitettua Marseille saippuaa ei tulisi käyttää siivouksessa tai pyykinpesussa?

Ihosaippuat ja siivoussaippuat poikkeavat toisistaan hieman ja nimi siivoussaippua tai pyykkisaippua kertookin sen käyttötarkoituksen, eli niillä ei tulisi pestä ihoa eikä lemmikkejä.

Miksi ihon pesemiseen tarkoitettua Marseille saippuaa ei sitten tulisi käyttää siivoukseen? Ihon pesuun tarkoitetut saippuat sisältävät aina niin kutsuttua ”ylirasvaa”, eli saippuoitumatta jäänyttä rasvaa. Rasvaa, joka kosteuttaa ihoa, mutta jättää myös rasvarantuja esim. ikkunoihin tai voi pesukoneessa pitkällä aikavälillä aiheuttaa putkistojen tukkeentumista.

Tästä syystä siivoukseen, tiskaamiseen ja pyykkäämiseen kannattaa aina käyttää siihen tarkoitettua siivoussaippuaa tai pyykkisaippuaa, jotka eivät oikein valmistettuna sisällä tätä ylimääräistä, pintoihin kertyvää rasvaa laisinkaan.

Marseille saippuaa, tai Marseillen saippuan reseptillä valmistettua Saaren Taika Siivoussaippuaa voi käyttää melkein mihin vaan kotona, mökillä, puutarhassa ja jopa auton tai veneenkin pesuun!

Siivoussaippua käy hellanpesuun, käsitiskille, kaakelin pesuun ja vaikka mihin! Voitkin kurkistaa blogistamme sen monet eri käyttökohteet sekä asiakkaidemme lähettämiä kokemuksia sekä ennen- ja jälkeen kuvia siivoussaippuamme tehosta!

Upeinta Saaren Taika Siivoussaippuassa on, että se on  100% biohajoavaa, eikä ne ole haitaksi vesieliöille.

Saaren taika siivoussaippua onkin turvallinen käyttää vaikkapa mökillä, retkillä tai muualla ulkona, josta pesuvesi joutuu suoraan ympäristöön.

Saippuaa voidaan käyttää sellaisenaan, raastettuna ja liotettuna suihkepulloon tai hieromalla saippuaa kostutettuun sieneen tai rättiin. Annostele raastetta n. 1tl-2tl/ 500ml lämmintä vettä.

Saaren Taika® Siivoussaippuaa voidaan käyttää kodin kaikille koville pinnoille kuten lavuaarin ja wc-pöntön pesuun, teräkselle, kuten tiskipöytä ja -allas, hanoille, kaakeleille, hellalle, ikkunoille, peilille jne, se sopii oivasti myös nahalle, mokalle, silkille, villalle ja muille aremmille tekstiileille. Sitä voidaan käyttää myös auton, puutarhakalusteiden tai veneen pesussa.

Siivoussaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon, huovuttamiseen, maton pesuun ja meikkisiveltimien puhdistamiseen.

Ekologiset Saaren Taika® siivoussaippuat on valmistettu käsityönä, 100% luonnollisista ainesosista, ne ovat 100% biohajoavia, vegaanisia ja eläinkokeettomia.

Osta ekologiset Saaren Taika siivoussaippuat alla näkyvän tuoteupotuksen kautta tai siirry Saaren Taika Shoppiin nettiostoksille!

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.