Marseille saippua – mihin sitä käytetään?

marseille saippua käyttö saaren taika

Millainen on AITO Marseille saippua ja miten sitä käytetään esim. kodin siivouksessa tai tekstiilien puhdistuksessa?

Marseillen saippuaa myydään kaupoissa monenlaisilla nimillä, mutta suurin osa Marseille-saippua nimellä myytävistä saippuoista on yhtä kaukana aidosta Marseille saippuasta, kuin kuu maasta!

Alkuperäinen Marseilla saippua on tiettävästi syntynyt vuonna 1370 Ranskan Marseillessa. Vuonna 1688 määräsi kuningas Ludvik XIV, että ”savon de Marseille” -nimeä sai kantaa vain oliiviöljypohjaiset saippuat, mutta lakia on myöhemmin muutettu, jotta muitakin kasviöljyjä käyttävät saippuat saivat käyttää nimeä.

marseille saippua

Ranskassa saippuan valmistus tapahtui perinteisesti Välimerestä otetun veden, oliiviöljyn ja merikasveista peräisin olevan emäksinen tuhkan yhdistämisellä. 

Saippuoiden historia juontaa n. 5000 vuoden taakse, jolloin saippuoissa käytettiin eläinrasvoja, vettä ja tuhkalietettä. Ensimmäinen saippuaresepti on babylonialaisten nuolenpääkirjoituksella hakattu kiveen!

Aito Marseillen saippua ei koskaan sisällä eläinperäisiä rasvoja ja sen tulee sisältää oliiviöljyä. Niinpä esim. marketeista löytyvä ”kissa-saippua”, jonka pää raaka-aine on eläinperäinen tali, ei ole Marseille-saippua.

babylonialainen saippuaresepti (1)

 

Joissakin Marseillen saippuoissa on painettuna ”72%”, joka tarkoittaa, että saippuassa on käytetty 72% kasvisperäisiä öljyjä. 

Oikea Marseillen saippua on aina palasaippua. Sen muoto voi olla esim. neliö, ovaali, pitkulainen tai kuutio. Aito Marseille saippua on Marseillessa valmistettu ja siinä on leima ”savon de Marseille”, mutta samaa tekstiä ja samankaltaisia leimoja käytetään hyödyksi myös ei-aidoissa Marseillen saippuoissa surutta. Niinpä ainesosaluettelon tarkempi tutkiminen voi auttaa varmistumaan saippuan aitoudesta!

Tämän päivän Marseille-saippuat sisältävät usein palmuöljyä, jonka monet mieltävät kestämättömäksi vaihtoehdoksi. Toki vastuulliset valmistajat käyttävät vain eettisesti ja kestävästi tuotettua palmuöljyä, mutta tästä syystä Saaren Taika ei käytä omissa käsintehdyissä saippuoissaan palmuöljyä laisinkaan.

saaren taika siivoussaippua marseille saippua

Saaren Taika Siivoussaippua on perinteisellä marseille saippuan reseptillä valmistettu, mutta ei sisällä lainkaan palmuöljyä.

Saaren Taika siivoussaippua pesee kodin kovat pinnat tehokkaasti. Siivoussaippuat valmistuvat käsityönä. Ne ovat 100% kasviperäisistä ainesosista valmistettuja, eivätkä ne ole haitaksi vesieliöille. Saaren taika siivoussaippua onkin turvallinen käyttää vaikkapa mökillä, retkillä tai muualla ulkona, josta pesuvesi joutuu suoraan ympäristöön.

Marseille saippuan reseptistä valmistettu Saaren taika siivoussaippua

Osta Saaren Taika siivoussaippua alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

Marseille saippuan käyttö

Miksi iholle tarkoitettua Marseille saippuaa ei tulisi käyttää siivouksessa tai pyykinpesussa?

Ihosaippuat ja siivoussaippuat poikkeavat toisistaan hieman ja nimi siivoussaippua tai pyykkisaippua kertookin sen käyttötarkoituksen, eli niillä ei tulisi pestä ihoa eikä lemmikkejä.

Miksi ihon pesemiseen tarkoitettua Marseille saippuaa ei sitten tulisi käyttää siivoukseen? Ihon pesuun tarkoitetut saippuat sisältävät aina niin kutsuttua ”ylirasvaa”, eli saippuoitumatta jäänyttä rasvaa. Rasvaa, joka kosteuttaa ihoa, mutta jättää myös rasvarantuja esim. ikkunoihin tai voi pesukoneessa pitkällä aikavälillä aiheuttaa putkistojen tukkeentumista.

Tästä syystä siivoukseen, tiskaamiseen ja pyykkäämiseen kannattaa aina käyttää siihen tarkoitettua siivoussaippuaa tai pyykkisaippuaa, jotka eivät oikein valmistettuna sisällä tätä ylimääräistä, pintoihin kertyvää rasvaa laisinkaan.

Marseille saippuaa, tai Marseillen saippuan reseptillä valmistettua Saaren Taika Siivoussaippuaa voi käyttää melkein mihin vaan kotona, mökillä, puutarhassa ja jopa auton tai veneenkin pesuun!

Siivoussaippua käy hellanpesuun, käsitiskille, kaakelin pesuun ja vaikka mihin! Voitkin kurkistaa blogistamme sen monet eri käyttökohteet sekä asiakkaidemme lähettämiä kokemuksia sekä ennen- ja jälkeen kuvia siivoussaippuamme tehosta!

Upeinta Saaren Taika Siivoussaippuassa on, että se on  100% kasviperäinen, eikä se ole haitaksi vesieliöille.

Saaren taika siivoussaippua onkin turvallinen käyttää vaikkapa mökillä, retkillä tai muualla ulkona, josta pesuvesi joutuu suoraan ympäristöön.

Saippuaa voidaan käyttää sellaisenaan, raastettuna ja liotettuna suihkepulloon tai hieromalla saippuaa kostutettuun sieneen tai rättiin. Annostele raastetta n. 1tl-2tl/ 500ml lämmintä vettä.

Saaren Taika® Siivoussaippuaa voidaan käyttää kodin kaikille koville pinnoille kuten lavuaarin ja wc-pöntön pesuun, teräkselle, kuten tiskipöytä ja -allas, hanoille, kaakeleille, hellalle, ikkunoille, peilille jne, se sopii oivasti myös nahalle, mokalle, silkille, villalle ja muille aremmille tekstiileille. Sitä voidaan käyttää myös auton, puutarhakalusteiden tai veneen pesussa.

Siivoussaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon, huovuttamiseen, maton pesuun ja meikkisiveltimien puhdistamiseen.

Saaren Taika® siivoussaippuat ovat valmistettu käsityönä, 100% luonnollisista ainesosista ja ne ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia.

Osta ekologiset Saaren Taika siivoussaippuat alla näkyvän tuoteupotuksen kautta tai siirry Saaren Taika Shoppiin nettiostoksille!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.