Ohjeita pyykkietikan käyttöön

Ohjeita ja vinkkejä Saaren Taika pyykkietikan käyttöön

100% käsintehdyt Saaren Taika pyykkietikat valmistuvat luonnosta peräisin olevista raaka-aineista! Saaren Taika pyykkietikkaan ei ole lisätty vettä. Se on riittoisaa, tehokasta ja käytössä edullista.

Pyykkietikkaa voi käyttää huuhteluaineena, tunkkaisten tekstiilien raikastukseen, silityssuihkeena ja siivouksessa.

Pyykkietikka pehmentää ja raikastaa pyykin jättämättä tekstiiliin imukykyä heikentävää kalvoa.

Pyykkietikka raikastaa myös pesukonettasi jokaisella pesukerralla, sekä poistaa kalkki- ja pesuaine jäämiä niin koneesta, kuin putkistoistakin!

Ohjeita ja vinkkejä pyykkietikan käyttöön

Pyykkietikan käyttö pyykinhuuhteluaineena

Annostele 1-3 rkl Saaren Taika pyykkietikkaa pyykinpesukoneen huuteluainelokeroon (voimakkaampia tuoksuja voi annostella vain 0,5rkl/koneellinen, sillä Saaren Taian pyykkietikoita ei ole valmiiksi laimennettu vedellä. Voimakkaat tuoksut tunnistat kiiltävästä kaislikosta etiketissä!).


Raikastaa, pehmentää, kirkastaa värejä, vähentää nukkaantumista ja lemmikkien karvojen tarttumista. Samalla neuraloi pesuainejäämiä sekä tekstiileistä että pyykinpesukoneesta. Soveltuu myös urheiluvaatteille!

Treenivaatteiden yms raikastaminen pyykkietikalla

Urheiluvaatteiden ja muiden raikastusta vaativien tekstiilien liotukseen.

0,5 – 1dl Saaren Taika pyykkietikkaa (esim. Laventeli tai Raikas) per 5 – 10 litraa vettä, anna liota n. 30 min. ja pese sen jälkeen normaalisti pyykkikoneessa.

Pyykkietikan käyttö siivoukseen ja kovien pintojen raikastamiseen

Laimenna Saaren Taika pyykkietikkaa vedellä suihkepulloon ja siivoa/pese kodin kovat pinnat kuten laatat, teräkset yms. Laimennussuhde 1/20-2/10.

Kaappien ja vastaavien raikastamiseen voit käyttää suihkepulloon laimennussuhdetta 50/50, eli jopa 50% pyykkietikkaa ja loput vettä. Suihkuttele vaatekaappi seoksella ja anna tuulettua. Halutessasi voit myös pyyhkiä pinnat nahkealla liinalla ennen tuulettumisvaihetta. Muista tehdä koe suihkutus ja varmistaa suihkeen sopivuus materiaalille!

 

Pyykkietikan käyttö tunkkaisten tekstiilien, verhojen, vuodevaatteiden, patjojen, sohvien, kenkien, kassien jne raikastamiseen

Saaren Taika pyykkietikka raikastaa tunkkaiset tekstiilit, joita ei voi pestä kuten verhot, patjat, lenkkarit, treenikassin jne.

Laimenna suihkepulloon noin 1/10-5/10 pyykkietikkaa (esim. Laventeli tai Raikas) ja loput vettä, suihkuttele tunkkaiselle tekstiilille ja anna haihtua.


Muista käyttää sellaista pyykkietikkaa (esim. Saaren Taikaa) joka ei sisällä keinotekoisia hajusteita, keinotekoiset hajusteet saattavat usein aiheuttaa ärsytystä iholla tai hengitettynä!

Pyykkietikka silityssuihkeena

Annostele suihkepulloon 10-50% Saaren Taika pyykkietikkaa (esim. Kukkaketo) ja loput vettä, suihkuta silitettävälle tekstiilille.

Pyykkietikan käyttö kuivausrummussa

Annostele suihkepulloon 10-50% Saaren Taika pyykkietikkaa ja loput vettä, suihkuta n. 2-10 suihkausta märkiin/kosteisiin tekstiileihin.

Pyykkietikka sitoo värit! Käyttö väriä päästävien vaatteiden pesemiseen

Lisäämällä 1 tl Saaren Taika pyykkietikkaa per 10l vettä voi vähentää värien irtoamista tekstiilistä. Mikäli vaate edelleen päästää väriä, lisää Saaren Taika pyykkietikkaa myös huuhteluveteen.

 

Saaren Taika tuotteiden käyttäjiltä saatuja vinkkejä pyykkietikan eri käyttökohteiksi

Lastulevykaapista tarttui kaapin haju lakanoihin. Se lähti lakanoista kun laitoin huuhteluaineeksi pyykkietikkaa. Kaapissa säilyttäminen kuitenkin toi hajun takaisin. Haju lähti itse kaapista kun suihkutin sen laimennetulla pyykkietikalla, annoin olla vartin, pyyhin mikrokuituliinalla ja annoin vielä kuivua ja tuulettua seuraavaan aamuun.

Raikastan neuleita suihkuttamalla laimennettua pyykkietikkaa niihin. Tänä vuonna osa itsetehdyistä neuleista (kaulahuivit ja ohut villapaita) vältti jokakeväisen pyykkäyksen. Lähti tunkkainen ja käytetty haju, ja nyt ne odottavat raikkaina ensi talvea kaapissa. Samoin joogamatto raikastuu etikalla. Ja muovisen biojäteastian suihkutan aina tyhjennyksen jälkeen, ettei haju imeydy muoviin.

Kissan pissalle haisevat miehen ulkohanskoista sain se hirwween hajun pois kun annoin liota pyykkietikka-vesi seoksessa ja sitten pesin.

Kenkien sisään suihkauta, raikastuvat!

Eteisen ”kurastopparimatolle”, ei oo tunkkasta ei!

Koiran petejä raikastan niin häviää se äklö haju niistä. Toinen suosikki on käyttää ns. Wc-raikastimena, eli suihkutan pönttöön ja ilmaan asioinnin jälkeen.

Laimennan vedellä suihkepulloon ja suihkin kevätverhot seoksella. Napakka ravistus ja tankoihin roikkumaan hieman kosteana. Ei oo ryppyjä tai tunkkaista hajua!

Suihkautan esim. fleece viltille, pahin sähköisyys poistuu sillä. 

Osta kasvisperäiset ja 100% käsintehdyt Saaren Taika pyykkietikat alla näkyvän tuoteupotuksen kautta tai siirry Saaren Taika Shoppiin nettiostoksille!

Käytä siivouksessa tehokasta ja täysin kasvisperäisistä raaka-aineista valmistettua Saaren Taika® Siivoussaippuaa

Siivoussaippua sisältää vain kahta luonnollista öljyä; oliiviöljyä ja kookosöljyä, siksi se on tehokas lialle, mutta samalla hellävarainen käsillesi!

Siivoussaippua on erittäin riittoisa ja se kannattaakin leikata heti kotona vaikka kahteen tai neljään osaan eri käyttötarkoituksille.

Saippuaa voidaan käyttää sellaisenaan, raastettuna ja liotettuna suihkepulloon tai hieromalla saippuaa kostutettuun sieneen tai rättiin. Annostele raastetta n. 1tl-1rkl / 500ml lämmintä vettä.

Saaren Taika® Siivoussaippuaa voidaan käyttää kodin kaikille koville pinnoille kuten lavuaarin ja wc-pöntön pesuun, teräkselle, kuten tiskipöytä ja -allas, hanoille, kaakeleille, hellalle, ikkunoille, peilille jne, se sopii oivasti myös nahalle, mokalle, silkille, villalle ja muille aremmille tekstiileille.

Siivoussaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon, huovuttamiseen, maton pesuun ja meikkisiveltimien puhdistamiseen.

Miksi en tekisi pyykkietikkaa itse?

Lue lisää blogistamme:

Miksi pyykkietikka on niin kallista 2

Entä mistä tunnistat pyykkietikan vastuullisen valmistajan?

Vastuullisen valmistajan turvallisuusdokumentit löytyvät muuten Tukesin julkisesta Ketu-rekisteristä.

Mistä tunnistat vastuullisen valmistajan?

Saat ohjesivun kännykkääsi skannaamalla älypuhelimeen asennettavalla QR-koodin lukijalla pyykkietikkapullon etiketin oikeassa alareunassa näkyvän QR-koodin joka avaa sinulle ohjesivun suoraan puhelimesi näytölle! Voit myös tulostaa tai tallentaa ohjesivun itsellesi PDF:nä myöhempää käyttöä varten.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.