Raskausajan ihonhoito

Raskaus on jokaiselle yksilöllinen, vaikkakin maailman luonnollisin ja kaunein asia. Toinen huokuu energiaa, iho hehkuu ja hiukset eivät koskaan ole olleet niin paksut ja kiiltävät, kuin raskaana ollessa. Toinen taas voi huonosti, iho hilseilee kuivuudesta ja kasvoille räjähtää hormoninäppylöitä. Raskauden aikana joillakin voi esiintyä maksaläiskiä, ihottumaa tai raskausajan aknea.

Raskaus muuttaa minäkuvaa. Samalla, kun uusi elämä kasvaa, naisen kehossa tapahtuu muutoksia. Vatsan alueen iho venyy ja siihen saattaa tulla arpia. Myös muualle kehoon saattaa tulla erilaisia arpia, valkoisia, liilertäviä, punertavia… Muistan ensimmäisen raskauteni, miten ajattelinkaan ‘’Kamalaa, miten pääsen raskausarvista eroon?’’ Onneksi Veera Suolasaippualla on ollut vaalentava vaikutus omiin raskausarpiini!

Naisella ihohoitotuotetta sormenpäässä

Kosmetiikka raskausaikana

Monen katse kääntyy ensimmäistä kertaa luonnonkosmetiikkaan raskauden myötä, joillakin halu käyttää luonnonkosmetiikkaa tuolloin vahvistuu ja ihan syystäkin.

Raskausaikana tulisi välttää tiettyjä synteettisiä säilöntäaineita, kuten parabeeneja ja triklosaania

Ihoa tulee suojata auringolta, mutta tulisi välttää kemiallisten UV-suojien käyttö, sillä ne imeytyvät kehoon. Suosi siis fysikaalisia luonnonmukaisia aurinkosuojia tai puhdistamatonta Sheavoita, joka luonnostaan heijastaa haitallista säteilyä pois iholta. Myös hajusteita tulisi välttää.

Raskausaikana kannattaa suosia yksinkertaisia ja lyhyen ainesosaluettelon omaavia luonnonmukaisia tuotteita. 

Saaren Taika tuotteissa on useita iholle ja hiuksille sopivia tuotteita, joita voit käyttää turvallisesti raskauden- ja imetyksen aikana, sillä niissä on käytetty vain pieniä ja turvallisia määriä sallittuja ainesosia.

Kosteuta ihoa

Elimistösi asettaa pienen ihmeen etusijalle ja kaikki kosteus, myös iholtasi, saattaa siirtyä vauvaan, jolloin ihosi kuivuu.

Hyvin kosteutettu iho pysyy kimmoisana, jolloin raskausarpien ilmaantumisen todennäköisyys pienenee. Käytä vartalon ja kasvojen ihon pesuun hajusteetonta ja hellästi kuorivaa Saariston Suolasaippuaa. Monet kärsivät voimakkaammasta hienhajusta raskauden aikana ja säännöllisellä suolasaippuan käytöllä hienhaju vähenee

Suola sitoo kosteutta ihoon ja auttaa vähentämään epäpuhtauksia iholla. Katso ohjeet kasvojen pesuun palasaippualla tästä. Jos vartalosi kaipaa kosteusvoidetta, levitä suihkun jälkeen ohut kerros hajusteetonta Avokado-Oliiviöljy vartalovoita. 

Kasvoille täyteläinen herkälle iholle sopiva koko päivän kosteuttava Aloe Vera 24H kosteusvoide on oiva valinta – myös talven pakkasilla.

Jos ihosi rasvoittuu tai siihen tulee näppylöitä

Raskaushormonit voivat lisätä ihon talintuotantoa, eli rasvaisuutta, joka voi näkyä lisääntyneinä näppyinä tai jopa aknena. Puhdista kasvot epäpuhtauksia tehokkaasti vähentävällä Teepuusaippualla

Kostuta vanulappu vedellä, pyyhkäise pieni määrää Teepuusaippuaa vanulappuun ja kostuta lappu uudestaan. Purista ylimääräiset vedet pois ja pyyhi kasvot vanulapulla. Huuhtele haalealla vedellä kasvojesi iho

Kuori kasvot hajusteettomalla Manteli ja Kaura kasvokuorinnalla ja saat pidettyä ihosi kirkkaana sekä poistettua ylimääräistä talia. Hyvä ihon kosteutus kuorinnan jälkeen auttaa pitämään ihon hehkuvana.

Mitä tuotteita tulisi välttää raskauden aikana?

Tuotteet jotka eivät sovi raskaana oleville:

Tyrni-Kehäkukka Shampoo ja hoitoaine (lavender, lemon balm, melissa)

Hyaluronihappo & vitamiinit ACE (fennel)

Kosteuttava ja hellävarainen Aloe Vera hiussuihke (lavender)

Greippishampoo (lavender)

Vihreä tee & savi kasvonaamio (lavender)

Roll-on deodorantti Tyrni (sage)

Tuotteet, joiden käyttöä rajoitettava raskauden ja imetyksen aikana: 

Spot Control (lemon leaf)

Kirkastava kasvojen puhdistusaine (lemon leaf)

Voidedeodorantti Ruusu-merisuola (Lemongrass)

Voidedeodorantti Tyrni (Lemongrass)

Voidedeodorantti Appelsiini (Lemongrass)

Särkisalon Suolasaippua (Lemongrass)

May Chan pyykkietikka (May Chang)

Raskauden ja imetyksen aikana ei suositella salisyylihapon eikä A-vitamiinin suurien määrien nauttimista sisäisesti. Tutkimusten mukaan näiden ulkoinen käyttö ei ole vaarallista raskaudenkaan aikana, mutta jos koet yhtään epävarmuutta asiasta voi näitä olla hyvä välttää varmuuden vuoksi. 

Eteerisiä öljyjä ei tulisi käyttää sellaiseen iholla, varsinkaan raskauden aikana.

Voit tutustua paremmin vältettävien eteeristen öljyjen listaan täältä: 

https://www.saarentaika.com/eteeriset-oljyt-raskauden-ja-imetyksen-aikana/

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.