Raskausajan ihonhoito

Raskaus on jokaiselle yksilöllinen, vaikkakin maailman luonnollisin ja kaunein asia. Toinen huokuu energiaa, iho hehkuu ja hiukset eivät koskaan ole olleet niin paksut ja kiiltävät, kuin raskaana ollessa. Toinen taas voi huonosti, iho hilseilee kuivuudesta ja kasvoille räjähtää hormoninäppylöitä. Raskauden aikana joillakin voi esiintyä maksaläiskiä, ihottumaa tai raskausajan aknea.

Raskaus muuttaa minäkuvaa. Samalla, kun uusi elämä kasvaa, naisen kehossa tapahtuu muutoksia. Vatsan alueen iho venyy ja siihen saattaa tulla arpia. Myös muualle kehoon saattaa tulla erilaisia arpia, valkoisia, liilertäviä, punertavia… Muistan ensimmäisen raskauteni, miten ajattelinkaan ‘’Kamalaa, miten pääsen raskausarvista eroon?’’ Onneksi Veera Suolasaippualla on ollut vaalentava vaikutus omiin raskausarpiini!

Naisella ihohoitotuotetta sormenpäässä

Kosmetiikka raskausaikana

Monen katse kääntyy ensimmäistä kertaa luonnonkosmetiikkaan raskauden myötä, joillakin halu käyttää luonnonkosmetiikkaa tuolloin vahvistuu ja ihan syystäkin.

Raskausaikana tulisi välttää tiettyjä synteettisiä säilöntäaineita, kuten parabeeneja ja triklosaania

Ihoa tulee suojata auringolta, mutta tulisi välttää kemiallisten UV-suojien käyttö, sillä ne imeytyvät kehoon. Suosi siis fysikaalisia luonnonmukaisia aurinkosuojia tai puhdistamatonta Sheavoita, joka luonnostaan heijastaa haitallista säteilyä pois iholta. Myös hajusteita tulisi välttää.

Raskausaikana kannattaa suosia yksinkertaisia ja lyhyen ainesosaluettelon omaavia luonnonmukaisia tuotteita. 

Saaren Taika tuotteissa on useita iholle ja hiuksille sopivia tuotteita, joita voit käyttää turvallisesti raskauden- ja imetyksen aikana, sillä niissä on käytetty vain pieniä ja turvallisia määriä sallittuja ainesosia.

Kosteuta ihoa

Elimistösi asettaa pienen ihmeen etusijalle ja kaikki kosteus, myös iholtasi, saattaa siirtyä vauvaan, jolloin ihosi kuivuu.

Hyvin kosteutettu iho pysyy kimmoisana, jolloin raskausarpien ilmaantumisen todennäköisyys pienenee. Käytä vartalon ja kasvojen ihon pesuun hajusteetonta ja hellästi kuorivaa Saariston Suolasaippuaa. Monet kärsivät voimakkaammasta hienhajusta raskauden aikana ja säännöllisellä suolasaippuan käytöllä hienhaju vähenee

Suola sitoo kosteutta ihoon ja auttaa vähentämään epäpuhtauksia iholla. Katso ohjeet kasvojen pesuun palasaippualla tästä. Jos vartalosi kaipaa kosteusvoidetta, levitä suihkun jälkeen ohut kerros hajusteetonta Avokado-Oliiviöljy vartalovoita. 

Kasvoille täyteläinen herkälle iholle sopiva koko päivän kosteuttava Aloe Vera 24H kosteusvoide on oiva valinta – myös talven pakkasilla.

Jos ihosi rasvoittuu tai siihen tulee näppylöitä

Raskaushormonit voivat lisätä ihon talintuotantoa, eli rasvaisuutta, joka voi näkyä lisääntyneinä näppyinä tai jopa aknena. Puhdista kasvot epäpuhtauksia tehokkaasti vähentävällä Teepuusaippualla

Kostuta vanulappu vedellä, pyyhkäise pieni määrää Teepuusaippuaa vanulappuun ja kostuta lappu uudestaan. Purista ylimääräiset vedet pois ja pyyhi kasvot vanulapulla. Huuhtele haalealla vedellä kasvojesi iho

Kuori kasvot hajusteettomalla Manteli ja Kaura kasvokuorinnalla ja saat pidettyä ihosi kirkkaana sekä poistettua ylimääräistä talia. Hyvä ihon kosteutus kuorinnan jälkeen auttaa pitämään ihon hehkuvana.

Mitä tuotteita tulisi välttää raskauden aikana?

Tuotteet jotka eivät sovi raskaana oleville:

Tyrni-Kehäkukka Shampoo ja hoitoaine (lavender, lemon balm, melissa)

Hyaluronihappo & vitamiinit ACE (fennel)

Kosteuttava ja hellävarainen Aloe Vera hiussuihke (lavender)

Greippishampoo (lavender)

Vihreä tee & savi kasvonaamio (lavender)

Roll-on deodorantti Tyrni (sage)

Tuotteet, joiden käyttöä rajoitettava raskauden ja imetyksen aikana: 

Spot Control (lemon leaf)

Kirkastava kasvojen puhdistusaine (lemon leaf)

Voidedeodorantti Ruusu-merisuola (Lemongrass)

Voidedeodorantti Tyrni (Lemongrass)

Voidedeodorantti Appelsiini (Lemongrass)

Särkisalon Suolasaippua (Lemongrass)

May Chan pyykkietikka (May Chang)

Raskauden ja imetyksen aikana ei suositella salisyylihapon eikä A-vitamiinin suurien määrien nauttimista sisäisesti. Tutkimusten mukaan näiden ulkoinen käyttö ei ole vaarallista raskaudenkaan aikana, mutta jos koet yhtään epävarmuutta asiasta voi näitä olla hyvä välttää varmuuden vuoksi. 

Eteerisiä öljyjä ei tulisi käyttää sellaiseen iholla, varsinkaan raskauden aikana.

Voit tutustua paremmin vältettävien eteeristen öljyjen listaan täältä: 

https://www.saarentaika.com/eteeriset-oljyt-raskauden-ja-imetyksen-aikana/

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.