Rentouttava ja rauhoittava, turvotusta poistava Saaren Taika – Jalkahoito ohje ja alekoodi tuotteisiin!

tee itse rentouttava jalkahoito kotona

Terveytemme ylläpitämiseksi meidän tulisi ottaa päivässä n. 10 000 askelta. Vietämme siis suurimman osan elämästämme jalkojemme päällä, kannatellen niiden päällä koko elopainoamme. Useimmiten jalkojemme iho on verhoiltu sukilla ja kengillä. Tämän takia jalkojen ihosta sekä kunnosta tulisi pitää erityistä huolta.

Jalkojesi iho ja kynnet tulisi tutkia säännöllisesti

Jaloissa voi esiintyä rakkoja, kovettumia, syyliä, sieni- infektioita, haavoja ja tulehduksia sekä monia muita iho- ja kynsimuutoksia. Jotta tällaiset havaitaan ajoissa ja hoito saadaan aloitettua mahdollisimman nopeasti, on jalkojen terveyttä hyvä tutkia itse kotona vähintään 1x kuukaudessa ja poikkeavuuksia havaittaessa ottaa yhteys ammattilaiseen.

Jalkojen hoitajalle tai kosmetologille kannattaa hakeutua jalkahoitoon vähintään 4x vuodessa

Ammattilainen osaa tutkia jalkasi perusteellisesti ja osaa myös suositella toimenpiteitä, joilla ei-toivotut oireet saadaan poistettua ja oireiden alkulähde selvitettyä. Terveillä jaloilla on kepeä kävellä ja terveitä hyvinvoivia jalkoja on helppo hoitaa myös kotona.

 

Kotona terveiden jalkojen ihoa kannattaa hoitaa seuraavin tavoin:

Jalkakylpy: puhdistaa jalkojen ihoa ja pehmittää kovettumat, jotta niitä olisi helpompi käsitellä myöhemmin. Jalkakylpy myös pehmittää kovaa kynsiainesta, jotta varpaan kynsien leikkaaminen helpottuu. Jalkakylpy myös rentouttaa mieltä.

Kuorinta ja hohkakivi: Jalkojen iho on muuta vartalon ihoa paksumpaa. Jotta iho olisi vastaanottavaisempi muille hoitotuotteille, iho tulisi kuoria säännöllisesti. Kuorinnan ja hohkakivi käsittelyn avulla ihosta saadaan poistettua kuollutta ihosolukkoa sekä vilkastettua jalkojen pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Raspausta en suosittele ollenkaan tehtäväksi kotona jalkojen iholle.

Kynsinauhat: Kynsinauhojen tehtävä on suojata kynttä, sekä estää infektioita pääsemästä kynsivallin alle. Kynsinauhat työnnetään hellästi taaksepäin appelsiinipuutikulla. Helpoimmalla pääset pehmentämällä ensin kynsinauhat jalkakylvyn avulla ja vasta sitten käsittely appelsiinipuutikulla.

Kynnet: Varpaan kynnet eivät saa olla lyhyemmät kuin varpaanpäät. Kynnen tehtävä on nimittäin suojata varvasta askelluksen aikana. Liian lyhyet kynnet voivat aiheuttaa varpaisiin kovettumia ja hankaumia. Liian lyhyt kynsi voi myös helposti alkaa kasvamaan sisäänpäin. Tästä syystä kynnen reunoja ei myöskään tulisi pyöristää, kuin hieman terävimpiä reunoja.

Varpaan välit: Tarkista aina onko ihosi ehjä varpaiden väleistä. Jos varpaanvälien iho on rikki ja ns. vettymillä, kannattaa väleihin ripotella varovasti talkkia useamman päivän ajan. Muista myös kuivata varpaan välisi suihkun jälkeen huolellisesti.

Kosteutus: Jalkojen ihoa tulee kosteuttaa siinä, missä kasvojenkin ihoa. Jalkavoiteen tarkoitus on kosteuttaa, pehmentää ja useimmiten myös poistaa turvotusta ja hikoilua. Jalkavoidetta ei tule levittää varpaan väleihin, jottei synny aiemmin mainittuja vettymiä.

Tämän rentouttavan ja rauhoittavan, turvotusta poistavan Saaren Taika – Jalkahoidon pystyt toteuttamaan helposti kotonasi tai vaikkapa mökkilaiturilla!

Saaren Taika -Jalkahoito

Aloita Saaren Taika -Jalkahoito rentouttavalla 5-10 minuutin jalkakylvyllä.

Lisää vatiin n. 38 asteista vettä ja raasta tai liota sekaan oman mieltymyksen mukaan Särkisalon Suolasaippuaa. Särkisalon suolasaippua tekee kylpyvedestä antibakteerisen, auttaa ehkäisemään jalkojen hikoilua ja turvotusta sekä rentouttaa lihaksia.

Kuori jalat hellävaraisesti Saaren Taika® Särkisalon Suolasaippualla. Kuori iho hellin pyörivin liikkein Särkisalon Suolasaippuan rouheaa pintaa hyväksikäyttäen. 

Saippuassa oleva Himalajan ruususuola toimii ihoa kuorivana ainesosana. Sen tiedetään tasapainottavan ihon pH:ta, poistavan epäpuhtauksia, pehmentävän ja kosteuttavan ihoa. Himalajan ruususuolan tiedetään auttavan tasapainottamaan myös ihon omaa öljyntuotantoa ja säännöllisesti käytettynä sekä kuiva, että rasvainen iho hyötyvät tästä. Suola sitoo itseensä kosteutta ja auttaa ihon kosteustasapainon säilymisessä pesun jälkeen.

Suolan tiedetään ehkäisevän hienhajuja. Viimeistele kuorinta hohkakivi käsittelyllä. Hohkakivi pehmentää kovettumia hellävaraisesti ja poistaa sitkeimmätkin kuolleet ihosolukot jalkojen iholta.

Kuivaa jalat huolellisesti ja huolittele kynsinauhat sekä kynnet. Huuhtele ja kuivaa jalat huolella. Älä unohda kuivata myös varpaan välejä.

Työnnä kynsinauhoja hellästi taaksepäin ja siisti varpaankynnet. Halutessasi voit tässä kohdassa lakata kynnet.

Viimeistele hoito syväkosteuttavalla täyteläisen silkkisellä ja rauhoittavalla piparminttu jalkavoiteella tai ihanalla Saaren Taika Makadamia Sheavoiteella.

Hiero myötäpäivään pyörivin liikkein runsaasti voidetta molempien jalkojen iholle. Voit levittää voidetta polvitaipeeseen asti. Nauti voiteen rauhoittavasta vaikutuksesta.

Halutessasi voit suojata voiteen levittämisen jälkeen jalkasi luonnonkuituisilla sukilla, jotta voide pääsee vaikuttamaan paremmin iholla.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.