Mitä eroa on eri suolasaippuoilla?

Mitä eroa on eri suolasaippuoilla?

Mikä suolasaippua sopii sinulle parhaiten?

Ihonhoidon markkinat ovat pullollaan toinen toistaan ihanampia suolasaippuoita, mutta millainen suolasaippua mahtaa olla juuri sinun ihollesi se parhain?

Mikä suolasaippua kosteuttaa eniten? Entä mikä suolasaippua kuorii ihoa? Millainen suolasaippua sopii parhaiten psoriasis iholle? Tai mikä suolasaippuoista on atooppisen ihon suosikki?

Lue kirjoitukseni ja saat vastauksen kaikkiin kysymyksiin!

Suolasaippuan määritelmä

Tässä artikkelissa kerron sinulle mitä eroa on erilaisilla suolasaippuoilla ja autan sinua valitsemaan omalle ihollesi parhaiten sopivan Saaren Taika suolasaippuan.

Suolasaippuoita löytyy karkeasti luokilteltuna kahtaa eri lajia:

  • Kova suolapala, joka on yleensä kauttaaltaan Himalajan ruususuolaa
  • Saippua, joka sisältää yhtenä ainesosana suolaa

Himalajan ruususuolasta tehty kova pala ei itseasiassa ole saippua laisinkaan, vaikka sitä virheellisesti myydäänkin suolasaippua nimellä. Pala on kauttaaltaan suolaa, eikä se sisällä lainkaan saippuaa. Näin ollen pala ei myöskään vaahtoa kuten oikea saippua.

Saippuan laatu vaikuttaa saippuan kosteuttavuuteen

Moni saattaa vieroksua palasaippua muodossa olevia saippuoita, sillä oma kokemus palasaippuoista saattaa liittyä päivittäistavarakauppojen hyllyiltä löytyneisiin palasaippuoihin.

Se on sinänsä todella harmillista, sillä vaikka ei ensi hätään uskoisi, niin palasaippuoissa on todella suuria eroja!

Palasaippuoiden suurimmat erot syntyvät raaka-ainesta ja tarkemmin ottaen niiden laadusta. Korkealaatuisista raaka-aineista valmistetut tuotteet toimivat tehokkaimmin, sillä korkelaatuisissa raaka-aineissa on eniten jäljellä iholle tärkeitä vitamiineja ja ravintoaineita.

Korkealaatuiset raaka-aineet ovat useimmiten luomulaatuisia ja öljyistä puhuttaessa ne ovat useimmiten myös Extra-Virgin laatua, eli kasvin ensimmäisestä puristuskerrasta aikaansaatuja, ilman kemiallisia käsittelyjä ja siten myös ilman mahdollisia kemiallisia jäämiä. 

"Markettisaippua" vs käsintehty saippua

Suuret teolliset kosmetiikanvalmistajat, eli myös saippuoiden valmistajat, poistavat yleensä saippuoistaan niihin valmistuksen aikana luonnollisesti syntyvän glyseriinin.

Tämä ihoa runsaasti kosteuttava glyseriini käytetään sitten yleensä saman firman muissa tuotteissa, esimerkiksi kosteusvoiteissa ja näin saadaan kosteusvoiteen hintaa alemmas, koska sitä varten ei tarvitse erikseen ostaa ihoa kosteuttavaa glyseriiniä.

Tämä prosessointi taas tekee palasaippuasta kuivattavan, sen lisäksi, että edullisemmissa saippuatuotteissa on usein käytetty myös ihoa erittäin paljon kuivattavaa ja joidenkin ihoa ärsyttävää sulfaattia (Inci: Sodium lauryl sulphate), joka on erittäin voimakkaasti pesevä ainesosa. 

Glyseriini on veden ja hyaluronihapon kanssa ainoita ainesosia, jotka voivat tuoda iholle lisää kosteutta!

Saaren Taika palasaippuat valmistetaan aina käsityönä ja prosessoimattomina, eikä niistä ole poistettu iholle kosteutta tuovaa glyseriiniä.

Mikä tekee Saaren Taika suolasaippuoista erityisen kosteuttavia?

Saaren Taika suolasaippuoista jokainen on minun kehittämäni. Jos et vielä tunne kuka olen, niin tässä lyhyesti:

Olen vaikeista ihosairauksista pian 50 vuotta kärsinyt henkilö, jolle lääketieteen tarjoamat keinot eivät tuoneet apua. Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto ja sen lisäksi luonnonkosmetiikan valmistuksen opinnot sekä vahva osaaminen niin ihon toimintoihin, kuin raaka-aineiden kemiaankin. 

Itselläni, tuotteidemme kehittäjänä, on erittäin herkästi reagoiva, kuiva ja atooppinen ekseemaiho, joka toimii jokaisen Saaren Taika tuotteen koekaniinina.

Tunnen konkreettisesti nahoissani, mikäli jokin tuote tai sen raaka-aine aiheuttaa ihoärsytystä, tai ei kykene antamaan iholleni sen paranemista ja uudistumista tukevia ravintoaineita!

käsi ihottuma parantui kamomilla sheavoiteella ennen ja jälkeen kuvat

Kuten jo Kamomilla Sheavoiteen kehittämisen aikana huomasin, niin halvat ja käsitellyt raaka-aineet saivat ihoni kutiamaan, kun taas laadukkaat, luonnolliset ja kemiallisesti käsittelemättömät raaka-aineet eivät ärsyttäneet ihoani.

Myös saippuoissa raaka-aineiden laadulla on kaikki merkitys, kun halutaan saada aikaan tuote, jota voidaan käyttää myös vaurioituneelle iholle ja joka antaa tuloksia ihonhoitoon.

Edullisilla raaka-aineilla saadaan aikaan halpa tuote, mutta samalla niiden ihon ongelmia auttavat ainesosat ovat hyvin vähäisiä, mikäli sellaisia on tuotteessa enää jäljellä laisinkaan.

Siksi tuotteidemme siedettävyys sekä ihon terveyttä tukevat ominaisuudet ovatkin meille tuotekehityksemme yksi tärkeimmistä seikoista.

Kuten ruuassakin, myös ihonhoitotuotteessa ravintoaineiden laadulla ja määrällä on suurin merkitys elimistömme ja ihomme hyvinvoinnissa.

Kun annamme ihollemme ne parhaimmat mahdolliset ihonhoitotuotteet, myös ihomme uudistuu nopeammin ja voi paremmin.

Suolasaippuat hillitsevät hienhajua

Saaren Taika suolasaippuan päivittäisellä käytöllä pystytään vähentämään ihon epäpuhtauksia sekä hienhajun voimakkuutta. Tämä perustuu suolan antimikrobisiin ominaisuuksiin, joiden avulla suola neutraloi iholla elävää huonoa bakteerikantaa. 

Bakteerit ovat juuri ne ilkiöt, jotka  saavat muuten hajuttoman hikinesteen haisemaan.

Hikinen paita ja kainalo

Saaren Taika suolasaippua kosteuttaa ihoa

Kuten tuossa hieman ylempänä jo kirjoitinkin, kaikki suolasaippuat eivät toki kosteuta ihoa, vaan osa kuivattaa.

Suolasaippuan raaka-aineiden laatu sekä suolasaippuan koostumus määrittää sen, onko suolasaippua ihoa kosteuttava vai ei.

Saaren Taika suolasaippuat sisältävät runsaasti kolmea eri kosteuttavaa ainesosaa;

  • Suola
  • Extra-Virgin oliiviöljy
  • Sheavoi
Särkisalon Suolasaippuassa on käytetty sekä Himalajan ruususuolaa, että merisuolaa ja sen piristävän raikas tuoksu on saatu aikaan aidoilla luonnollisilla eteerisillä öljyillä.

Luomulaatuinen Extra-Virgin oliiviöljy puhdistaa ihon hellävaraisesti poistamatta sen luonnollisia rasvoja ja jättää näin ihon kosteutetun tuntuiseksi. Mm. tästä syystä Saaren Taika saippuatuotteet ovat kuivaihoisten keskuudessa niin pidettyjä.

Extra-Virgin oliiviöljy on terveellisintä, luonnollisinta ja myös ihonhoitotuotteissa tehokkainta, sillä siinä on säilytetty eniten oliiville ominaisia vitamiineja ja rasvahappoja (antioksidantit).

Luomu sheavoi saippuassa tekee siitä erityisen kosteuttavan, sillä sheavoi sisältää rasvoja, jotka eivät saippuoidu. Toisinsanoen sheavoi on sheavoita saippuassakin ja se tunnetaankin yhtenä kosteuttavimpana kasviöljynä, joka ei myöskään tuki ihohuokosia. Antioksidanttipitoisena raaka-aineena sheavoi ravitsee tehokkaasti ihoasi ja auttaa ehkäisemään ihon vanhenemisen merkkejä.

Saaren Taika palasaippuoiden tuotekehityksessä on keskitytty erityisesti saippuan siedettävyyteen myös reagoivalla iholla, saippuan ihoärsytyksiä lievittäviin ominaisuuksiin, sekä kutinan hillintään, että saippuan kosteuttavuuteen. 

Sopiiko Saaren Taika suolasaippuat psoriasis iholle?

Psoriaasin oireita voi lievittää ja hoitaa luonnollisilla Saaren Taika tuotteilla, vaikka sairautta ei voikaan niillä parantaa.

Psori-ihon hoidossa kannattaa tukeutua ihonhoitotuotteisiin, jotka rauhoittavat kutinaa psori-iholla ja jotka antavat lisäkosteutusta tukkimatta ihohuokosia. 

Joillakin psoriaasin oireita voi pahentaa stressi, tupakointi tai alkoholi, joten mahdollisuuksien mukaan niitä kannattaa vältellä. 

Olen sairastanut yli 20 vuotta psoriasista ja kokeillut varmaan SATAA eri tuotetta. Nyt, ensimmäisen Veera suolasaippuan loppuessa, toinen kyynärpää on täysin SILEÄ!!! Siis niin uskomatonta! Nyt on jo kaksi uutta saippuaa odottamassa vuoroansa.”

”Psoriasis jaloissa. Alkoi tehoamaan jalkapohjien psoriin. Toki paikkana aika ”haastava” ja välillä huonompia kausia. Mutta ei ole laajentunut alue enään.”

Kuolleenmeren suolaa sisältävä hellästi pesevä ja ihoa runsaasti kosteuttava Saariston Suolasaippua soveltuu erityisesti tuoksuherkille, kutinasta kärsiville ja kuivaihoisille käyttäjille.

Kuolleenmeren suolan tunnetaan helpottavan mm. reuman, niveltulehdusten ja psoriasiksen oireisiin.

Amerikan psoriliitto suositteleekin liotushoitoja vedessä johon on sekoitettu Kuolleenmeren suolaa, siksi Kuolleenmeren suolasaippuasta voi olla erityistä hyötyä psoriasis ihon päivittäisessä pesussa.

Aivan ihana saippua psori iholleni! Kosteusvoide rumba on jäänyt pois löydettyäni tämän ihanan saippuan joka kosteuttaa ihoa niin ettei perusvoidetta enää tarvita”

”Ostin tädilleni, jolla psori ja tykkää kovasti käyttää sitä ja kutina on helpottanut samoin kuin punoitus.”

Suolasaippua hellii atooppista ihoa

Joka viidennellä suomalaisella aikuisella on atooppinen iho. Atooppisen ihon tunnusmerkkejä ovat kuiva ja kutiseva iho, jossa saattaa olla punoitusta ja karheutta, tai iho voi myös olla paikoin rikki.

Itselläni on atooppinen iho ja oireina kaikki yllä mainitut, eli paikoin iholla voi olla isojakin kuivia, karheita kutisevia alueita, jotka menevät rikki.

Olen kuitenkin saanut atooppisen ihoni oireet lähes häviämään käyttämällä kosteuttavia Saaren Taika palasaippuoita päivittäisessä pesussa sekä Saaren Taika sheavoiteita tai vartaloöljyjä kosteuttamisessa.

Atooppisen ihon hoidossa tärkeintä on muistaa tehokas kosteutus, jolla saadaan atooppisen ihon pintakerrosta huollettua. Tämä auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa sekä suojautumaan tulehduksilta ja infektioilta. Kosteutettu iho ennaltaehkäisee kutinan ja ihottuman syntymistä.

Atooppista, herkkää ja kuivaa ihoa tulee pestä. Älä siis välttele saippuaa turhaan sillä päivän mittaan ihon pintaan kertyneet ilmansaasteet, lika ja hiki ovat yhtälailla haitaksi ihollesi.

”Kärsin atooppisesta, karheasti ihottumasta, jota olen aiemmin hoitanut kortisonivoiteilla (reseptilääkkeellä ja apteekkirasvalla). Veera suolasaippuan käyttöön oton jälkeen en ole enää tarvinnut kortisonivoidetta ollenkaan. Aivan ihmeellistä, mutta täyttä totta”

Atooppisen lapsen taiveihottuma parantui sen jälkeen, kun aloin pestä häntä Veera Suolasaippualla.”

”Raikas tuoksu, iho tuntuu pehmeältä käytön jälkeen. Myös ihon kutina vähentynyt huomattavasti.”

”Aivan huikea tuoksu, jättää ihon ihanan pehmeäksi jo ensinmäisen käyttökerran jälkeen! Ehdottomasti menee jatkoon ja atooppinen iho tykkää.”

Mikä suolasaippua kosteuttaa eniten?

Kuolleenmeren suola sisältää eniten sellaisia mineraaleja, jotka auttavat ihoa säilyttämään kosteutensa.

Siksi Saariston suolasaippua on suolasaippuoistammme kaikkein kosteuttavin. Sillä on myös eniten ihoa parantavia ominaisuuksia, kuten vanhenemisen merkkien ehkäisy ja ihokudosten paranemisen vauhdittaminen.

Saariston suolasaippua sisältäämyös luomu ohdakeöljyä, jolla on tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia. Sen käyttö saa ihosi tuntumaan pehmeämmältä ja tasaisemmalta. Ohdakeöljy tasoittaa ihon talin tuotantoa ja auttaa kosteuttavien ainesosien imeytymistä syvempiin ihokerroksiin.

Lisäksi kosteuttavuutta Saariston suolasaippualle tuo luomu sheavoi, sillä sheavoi sisältää rasvoja, jotka eivät saippuoidu. Näin sheavoin kosteuttavat ominaisuudet tekevät saippuastakin kosteuttavan.

Mikä suolasaippua kuorii parhaiten?

Kuorivin suolasaippuamme on Särkisalon suolasaippua, sillä se sisältää kiteistä Himalajan ruususuolaa. Herkälle iholle suosittelenkin käyttämään suolasaippuaa saippuapussissa, jottet vahingossa raavi ihoasi suolakiteillä!

Särkisalon suolasaippuan sisältämät ohdakeöljy, sheavoi ja oliiviöljy tekevät saippuasta hellävaraisen ja ihoa runsaasti kosteuttavan.

Suolan ja sisältämiensä eteeristen öljyjen ansiosta se vähentää tehokkaasti myös hienhajua ja hyvin kuorivana saippuana on paras saippua kainaloiden ihon hoitoon.

Kainaloiden ihoa tulisi nimittäin kuoria kerran viikossa, jolloin iholta poistuu kuollut ihosolukko sekä sen pinnalla olevat epäpuhtaudet, jotka saavat aikaan hien tunnusomaisen hajun.

Myös Juulia suolasaippua kuorii tehokkaasti.

Lempeä Juulia Suolasaippua sisältää virkistävää greippiä, Rhassoul-savea ja Himalajan ruususuolaa. Saippua kosteuttaa ihoasi samalla, kun se syväpuhdistaa ihosi epäpuhtauksista.

Suolasaippuoiden kuningatar, Veera suolasaippua!

Kaikista eri suolasaippuoista Veera Suolasaippua on kaikkein monipuolisin. Sen taustalla on pitkäkestoinen tuotekehitystyö, jonka ansiosta Veera saippuan sisältämät ainesosat, kuten Vihreä savi ja kaura auttavat ihoasi puhdistumaan syvältä ihohuokosista.

Vihreän saven ominaisuuksiin kuuluu, että se laajentuessaan työntyy sisälle ihohuokoseen ja siellä ollessaan se kiinnittää itseensä epäpuhtauksia. Supistuessaan se poistuu epäpuhtaudet mukanaan ja huuhtoutuu huuhteluveden mukana pois iholtasi.

Kaura (luomu) taas rauhoittaa ihoärsytyksiä, kuten kutinaa ja tulehduksia tehokkaimmin, jonka vuoksi Veera suolasaippua on ollut kovin kehuttu psoriasista sairastavien kokemusten perusteella.

Veera suolasaippuan on kerrottu haalentaneen raskausarpia ja vähentäneen tehokkaasti hienhajua.

Näiden ominaisuuksiensa lisäksi se on myös tehokkaasti ihoa kosteuttava saippua, sillä se sisältää samoja laadukkaita ja hellävaraisesti puhdistavia raaka-aineita, kuin muutkin suolasaippuamme!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.