Kainaloiden kuorinta, miksi se kannattaa?

Kainaloiden kuorinta, miksi se kannattaa

Kainalon ihon hellävarainen kuorinta

Tunnustatko sinäkin, että kuorit ihoasi useimmiten vain kasvoista ja vartalolta, mutta kainaloiden iho jää monesti vähemmälle huomiolle? Näin ainakin itselläni!

Kainaloiden ihonhoitoa ei kuitenkaan kannata sivuuttaa täysin, sillä kainalot ovat alue, jonne helposti kertyy huonoa bakteerikantaa, joka saattaa aiheuttaa voimistunutta hienhajua, hiivatulehduksia, sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja jne. 

Kuorimalla kainalosi säännöllisesti poistat kainaloistasi kuolleen ihosolukon ja pidät kainaloidesi ihon terveempänä!

Naisen puhdas kainalo

Herkkä ja erikoinen kainalon iho

Kainaloiden iho on siitä erikoinen, että iho siellä on ohuempaa kuin muualla vartalossa ja kainaloiden iho on täynnä hikirauhasia.

Koska kainaloissa iho on kosketuksessa ihoon jatkuvasti, on alue erityisen altis bakteerikasvulle ja erilaisille ihoärsytyksille

Mikäli olet vielä kovasti hikoilevaa sorttia, kuten itse, niin kainaloiden ihon huolellisella hoidolla voit saavuttaa pienen erävoiton tuoksahtavaa hienhajua vastaan muutamalla helpolla rutiininomaisella konstilla!

Helpoin ja nopein tapa kuoria kainaloiden iho

Paras ja helpoin konsti kuoria kainalot, on tehdä se suihkun yhteydessä Saaren Taika suolasaippuan avulla!

Itse suosin ihon kuorimisessa Särkisalon suolasaippuaa sellaisenaan, mutta joillekin se voi olla liian karheaa, jolloin kannattaa ottaa sisalnarusta tehty saippuapussi avuksi suolasaippuan päälle, jolloin kuorinta on todella hellävaraista.

Malli hieroo suolasaippuaa olkapäähänsä suihkussa

Miksi kainaloiden ihoa kannattaa kuoria?

Kainaloiden iho on alue, jossa kasvaa ihokarvoja. Kaikki alueet, joissa kasvaa ihokarvoja ovat erityisen herkkiä keräämään kuollutta ihosolukkoa,  epäpuhtauksia ja bakteereja.

Säännöllisellä kainaloiden alueen kuorimisella ehkäiset karvojen sisäänkasvua, kuolleen ihosolukon aiheuttamia haittoja, epäsuotuisan bakteerikannan kasvamista ja voimakasta hienhajua.  

Kuollut ihosolukko kainaloissa on erittäin altis kerämään itseensä ylimääräisiä bakteereja, jotka kosketuksissa hikinesteesi kanssa, muodostaa voimakasta ja epämiellyttävää hajua. 

Kainaloiden ihokarvat ovat myös paksumpia kuin muualla ihossa ja siksi erityisen alttiita kasvamaan sisäänpäin sekä aiheuttamaan mm. kasvatupentulehduksia ja muita tulehduksia kainaloihin. 

Mikä on paras tuote kainaloiden ihon kuorintaan

Itse suosin kainaloiden herkän ihon kuorinnassa vain luonnollista alkuperää olevia tuotteita, sillä esim vasta ajeltu kainalon iho on erityisen herkkä hankaamiselle ja kemikaaleille. Itse käytän kainaloiden kuorinnassa vain Saaren Taika suolasaippuoita, joskus sellaisenaan, toisinaan hellästi kuorivan saippuapussin avulla. 

Suolasaippua hillitsee hienhajua

Saaren Taika suolasaippuat ehkäisevät säännöllisellä käytöllä voimakasta hienhajua. Suolasaippua myös kosteuttaa ihoa sekä rauhoittaa mm. kutinaa ja näppyjen syntymistä!

Artikkeli jatkuu tuoteupotusten jälkeen

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.