Vaikuttaako ravintoaineet ja vitamiinit paremmin suun kautta vai ihon kautta annosteltuna?

Vaikuttaako ravintoaineet ja vitamiinit paremmin suun kautta vai ihon kautta annosteltuna

Ihokin tarvitsee vitamiineja

Terveellinen ruokavalio ja terveelliset elämäntavat ovat monen kauniin ihon salaisuus, mutta riittääkö se, vai tarvitseeko ihoa ravita myös ulkoisesti?

Vitamiineilla ja ravintoaineilla on tärkeä rooli ihon toiminnoissa ja sen ulkonäössä.

Uusimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että ihon toimintojen kannalta tehokkainta on annostella vitamiinit suoraan iholle, vaikka terveellisellä ravinnolla on myös osuutensa ihmisen kokonais hyvinvoinnissa ja ihon tärkeiden  toimintojen tukemisessa.

Hymyilevä nuori nainen jolla on kaunis iho

Iho on ihmisen suurin yksittäinen eli, mutta samalla se on viimeinen elin, jonne sisäisesti saadut vitamiinit ja ravintoaineet kulkeutuvat. Ensinnä ravintoaineiden imeytymislistassa ovat tärkeimmät elimemme, kuten sydän, aivot, maksa jne, ja iho on listassa vasta viimeisenä.

Tästä syystä onkin tärkeää antaa iholle ravintoaineita myös ulkoisesti, sillä näillä ulkoisesti annetuilla ravintoaineilla voidaan parhaiten vaikuttaa ihon ulkoiseen olemukseen, eli ihon ulkonäköön ja ihon tuntumaan, kuten kuivuuteen, rasvaisuuteen, kimmoisuuteen jne.

A-vitamiini

A-vitamiinin eri muotoja ovat retinoidit, eli retinoli, tretinoiini ja isotretinoiini. Näitä muotoja löytyy useista eri voiteista ja seerumeista, ja useat eri tukimukset ovat osoittaneet, että retinoidien käytöstä on hyötyä ihollesi.

Retinoidit lisäävät solujen vaihtuvuutta, jonka avulla voit parantaa ihosi rakennetta ja sävyä, kuoria sameaa ja elotonta ihoa, torjua aknea sekä hidastaa ikääntymisen merkkejä.

A-vitamiini pitoisuus iholla vähenee päivittäin ja A-vitamiinin puute onkin usein pääsyy ihon huonontuneeseen ulkonäköön.

Retinoli ja retinoidit

Retinolin ja retinolihapon on eräässä tieteellisessä tutkimuksissa osoitettu lisäävän ihon kollageenintuotantoa ja 12 viikon kuluttua tutkimuksen osallistujilla oli huomattavaa ryppyjen vähenemistä.

Toisessa tieteellisessä tutkimuksessa havaittiin, että retinolin annostelulla iholle voitiin jopa vain seitsemän päivän käytön jälkeen kumota osa luonnollisesti ikääntyneessä ihossa esiintyvistä solujen poikkeavuuksista.

B-vitamiini

Tutkimukset ovat osoittaneet, että B-vitamiini auttaa kehoa tuottamaan terveitä uusia ihosoluja. Tutkimustulokset ovat viitanneet myös siihen, että B-vitamiinit ovat tehokkaimpia, kun ne levittetään suoraan iholle.

B3-vitamiini, eli niasiiniamidi auttaa ehkäisemään ikääntymisen merkkejä, sekä joidenkin tutkimusten mukaan sillä saattaa olla myös suotuisia vaikutuksia ihon ikääntymisestä johtuviin pigmenttiläiskiin ja muihin värimuutoksiin.

Kollageenipitoisuudet vähenevät ihollamme ikämme lisääntyessä. Foolihappoa sisältävien voiteiden havaittiin tukevan ihon kollageenintuotantoa.

B5-vitamiinin, eli pantoteenihapon havaittiin auttavan sekä akneen, että ihon ikääntymiseen.

Eräs tutkimus osoitti, että E-, B-5- ja B-3-vitamiinia sisältävän ihovoiteen käyttö paransi ihon sävyä ja rakennetta 6 viikossa. Se auttoi myös ikääntymisestä johtuvien pigmenttiläiskien sekä muiden värimuutosten vähentämisessä.

C-vitamiini

C-vitamiini on antioksidantti, mikä tarkoittaa, että se voi kumota vapaiden radikaalien aiheuttamia oksidatiivisia vaurioita.

Useimmat tutkimukset viittaavat siihen, että oksidatiivisilla vaurioilla on tärkeä rooli ihmisen ikääntymisessä ja myös  ihon ikääntymisessä.

Tutkimukset ovat osoittaneet myös, että C-vitamiinia sisältävien ihonhoitotuotteiden käytöllä voidaan hidastaa auringon aiheuttamaan ihon ennenaikaista ikääntymistä. 

C-vitamiinia sisältävien ihonhoitotuotteiden käytöllä voit parantaa ihosi elastisuutta sekä auttaa ihoasi näyttämään nuoremmalta ja kuulaammalta. 

C-vitamiinia sisältävien voiteiden käyttö parantaa myös ihon sileyttä ja vaikutuksen voi huomata jo jopa 3 tunnin kuluttua voiteen levittämisestä.

D-vitamiini

D-vitamiini tukee ihosolujen aineenvaihduntaa sekä auttaa ihoa uudistumaan ja korjaamaan itseään.

D-vitamiinin puute voi laukaista erilaisia iho-ongelmia. D-vitamiinin hyödyllisiä lähteitä ovat D-vitamiinilla väkevöidyt tuotteet, kuten maito ja vilja, sekä lohi ja tonnikala.

D-vitamiinista voi olla apua myös kroonisessa tulehduksessa, joka voi aiheuttaa ihoärsytystä, tietyntyyppisiä akneja ja ekseemaa.

Tutkimustulos osoittaa, että D- ja E-vitamiinia sisältävän voiteen käyttö voi auttaa atooppisessa ihottumassa.

E-vitamiini

Kuten C-vitamiini, E-vitamiini on antioksidantti, joka voi hidastaa vapaiden radikaalien aiheuttamaa ikääntymistä.

Paikallisen D- ja E-vitamiinia sisältävän voiteen käyttö voi auttaa atooppisen ihottuman hoidossa.


Jotkut tutkimukset myös viittaavat siihen, että E-vitamiini voi auttaa haavojen paranemisessa, erityisesti yhdessä C-vitamiinin ja sinkin kanssa. Se voi myös auttaa aknen hoidossa.

Vaikka terveellinen ruokavalio sekä terveet elämäntavat ovatkin pääosassa ihmisen hyvinvointia, on laadukkaiden ja runsaasti vitamiineja- sekä ravintoaineita sisältävien ihonhoitotuotteiden käytöllä merkittävä vaikutus ihon ulkonäköön sekä ihon ikääntymiseen. 

Saaren Taika ihonhoitotuotteiden valmistuksessa käytetään vain neitsytöljyjä, eli kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja, vitamiinipitoisuudeltaan rikkaimpia öljyjä sekä luomulaatuisia raaka-aineita, jotka ovat kemikaali jäämittömiä sekä vitamiinirikkaita,  ja vältetään niiden liikaa kuumentamista, joka vähentää vitamiinipitoisuuksia ainesosissa.

Näillä menetelmillä olemme aikaansaaneet ihoa tehokkaimmin ravitsevat ihonhoitotuotteemme, joiden hyöty ja vaikutus on korkeinta tasoa.

Lähteet: 

1, 2 

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.