Asiakkaidemme toivekirjoitus selviytymisestä, tuotteidemme valmistuksesta ja kehittämisestä sekä luonnosta

saaren taika tarinaa ja valmistusta

Toivekirjoitus

Hei arvoisa lukija ja kiitos, että päädyit blogiimme lukemaan tätä kirjoitusta.

Esitin Facebook sivullamme kysymyksen, että mistä aiheesta seuraajamme toivoisivat minun kirjoittavan tänne blogiin ja päälimmäisiksi aiheiksi nousivat selviytymistarinani, tuotteidemme valmistus ja -kehitys sekä luonto. Yritän saada kaikki mahtumaan kirjoitukseen tekemättä siitä liian sekavaa 😀

Kiitos aiheista ja kiitos tuestanne <3

Selviytyminen

Mistä aloittaisin? Aika usein kuulee, miten rankan nuoruuden tai aikuisuuden eläneellä henkilöllä on huonommat lähtökohdat elämään.

Kotona on saattanut olla alkoholismia tai väkivaltaa, työttömyyttä tai mielenterveysongelmia, joiden vuoksi lapsella on ollut heikommat lähtökohdat kasvaa tasapainoiseksi aikuiseksi.

Minun kohdallani lapsuus oli täysin päinvastaista! Lapsuuteni on ollut ihana. Vanhempani ovat molemmat aina olleet työssä, useimmiten yrittäjinä, mutta myös palkkatyössä. 90-luvun laman aikaan äitini teki kahta työtä, jotta selvisimme. Silloin olin kovin yksinäinen.

Kotonamme ei ole ollut alkoholin juomista, ei juhlintaa, ei pahemmin riitelyjäkään. Ei väkivaltaa, eikä mitään erikoista pienituloisuutta lukuunottamatta.

ADD

Aikuisena saamani ADD (eli nykyään ADHD) diagnoosi on asia, joka varmasti on suurin vaikuttaja ainakin osaan vaikeuksista, joita koin kasvaessani. Silloin tämmöisestä diagnoosista ei ollut tietoakaan ja haavemaailmaan uppoutuvaa tyttöä, joka ei erityisemmin ollut ylivilkas, ei olisi sen aikaisilla menetelmillä koskaan osattu oikein diagnosoidakaan.

Siksi koulunkäynti tuntui kurjalta, oppi ei mennyt perille ja pakollinen pänttääminen ja jatkuva huonoksi itsensä tunteminen saivat koulumenestyksen kärsimään.

Yläasteella se koulu ei sitten enää kiinnostanutkaan ja poissaoloja oli sen verran, että sain juuri ja juuri päästötodistuksen, muistaakseni keskiarvolla 6.7.

Matikka on ollut minulla aina vitosen tai kutosen luokkaa yläasteella, mutta joitakin vuosia sitten olin Kelan järjestämässä testissä, missä laaja-alaisesti testattiin ”älliä”, osoittauduin yllätyksekseni matemaattisesti lahjakkaaksi 😀

Itse en tiedä miten se on mahdollista, mutta voin kertoa hassun tosielämän esimerkin siitä miten matemaattisuuteni olen käytännössä huomannut: luonnonkosmetiikan ammattitutkintoa lukiessani (Englanniksi vielä!) huomasin, että lopputehtävissä, joissa piti laskea erilaisten ainesosien määriä tuotteisiin, esim prosentuaalisesti ja käänteisesti, sain vastaukset oikein, sillä aihe kiinnosti minua niin mahdottoman paljon!

Todettakoon tähän perään heti, että älkää huoliko, oikeissa resepteissä, jotka tulevat käyttöön, meillä on käytössä tietokoneohjelma, joka tekee kaiken laskemisen puolestamme 😀

Ylitarkkaavaisuus

Asiat, jotka kiinnostavat itseäni, saavat minut niin sanottuun ylitarkkaavaiseen tilaan. Luen loppumattomasti aiheesta ja opiskelen sen juurta jaksain. Pystyn keskittymään ja oppimaan mitä tahansa itseäni kiinnostavasta aiheesta ja varsin nopeasti vielä!

Ja sama päinvastoin! Aiheeseen, joka ei kiinnosta, en pysty keskittymän lainkaan, eikä opiskelusta jää mitään päähän. Tämä on ADHD oireiselle normaalia ja sen kanssa pystyy elämään. Nykyään tällaisille erilaisille oppijoille löytyy myös tuki koulussa, jolloin kiinnostamattomien aineiden oppiminen on hieman helpompaa. 

Saaren Taika Johanna valmistamassa saippuaa suojavaatteet päällä

Teini-iässä tuli muutto Turun siihen aikaan pahamaineisimpaan lähiöön ja siitä alkoi varsinainen alamäki. En kirjoita siitä tämän syvemmin, sillä olen vasta kirjoittanut aiheesta tänne blogiin ja voit lukea sen tämän artikkelin lopusta.

Taiteellinen ja taitava käsistään

Olen aina ollut taiteellinen ja taitava käsistäni. Jos taiteellinen CV:ni kiinnostaa, niin senkin pääset lukemaan kotisivuiltamme, laitan linkin artikkelin loppuun. Taide ja käsillä tekeminen oli lähtökohta myös Saaren Taika tuotteille, vaikka hankala varmaan asiasta tietämättömän on arvata, miten valokuvista syntyneet saunamittarit voisivat liittyä saippuaan 😀

Olin sairastanut masennusta 2000-luvun alusta asti. Se diagnosoitiin silloin, kun elin väkivaltaisen ex-mieheni kanssa elämässä, jossa oli paljon päihteitä ja sosiaalista rajoittamista. Ex-mieheni mm. tutki kännykkäni lähes päivittäin ja esti yhteydenpidon omiin ystäviini.

Ero miehestä tuli lopullisesti vuonna 2005 hänen yritettyä tappaa minut lasteni edessä ja siitä alkoi usean vuoden taistelu hänen kanssaan uhkailujen ja pelkojen ollessa läsnä arjessa joka päivä.

Masennukseeni kokeiltiin vuosien mittaan luultavasti kaikki sen aikaiset lääkkeet ja toisinaan olin niin lääkittynä, että kun yritin yöllä vessaan, jouduin konttaamaan seinän viertä pitkin sinne päästäkseni.

Masennukseni alkoi hälvetä maallemuuton jälkeen ja silloin löysin jälleen valokuvaamisen. Harrastuksen, joka oli minulle tärkeä siitä asti, kun olin 10-vuotislahjaksi saanut äidiltä ja isältäni elämäni ensimmäisen Minolta pokkarikameran 😀

Masennus sanoittui blogiini tekstinä ja kuvina, ja kuvista syntyi myöhemmin valokuvanäyttelyitä. Kuvani ja kirjoitukseni olivat vuosia synkkiä. Itseasiassa luulin, etten tunne värejä enää  laisinkaan!

Johanna amnelin valokuva ohrat
Johanna amnelin valokuva voimalaitos

Saunamittareista saippuoiksi

Pidettyäni lukuisia näyttelyitä alkoi mielessäni syntyä ajatus valmistaa kuvistani jotakin! Ensin niistä valmistui seinäkelloja, sitten saunamittareita!

Kuvan Suomi 100 -teeman mittarin taustakuva on muuten Kosken Tl historiallisesti suojellun myllyrannan erään n. satavuotiaan hirsirakennuksen päätyhirrestä otettu valokuva, jonka päälle olen asettanut Suomineidon silhuetin.

Alla näet videon missä valmistan saunamittareita omilla kätösilläni ja tämänkin opettelin isäni avustuksella aivan itse ilman kouluja.

suomi 100 saunamittari

Nollabudjetin verkkokauppa

Kun olin myynyt Facebookissa kellot ja saunamittarit kaikille ystävilleni ja sukulaisilleni (kiitos rakkaat, että autoitte minut alkuun!), oli aika pohtia miten niitä voisi myydä muillekin?

Sosiaalisten tilanteiden pelon haitatessa pahasti kaikkea yrittäjyyteen ja myymiseen liittyvää, esimerkiksi tapahtumat olivat täysin poissuljettu asia kohdallani! Jos haluat lukea lisää kuinka paljon tuo sairaus oikeasti haittaa arkeani, niin laitan linkin henkilökohtaiseen blogiini tämän artikkelin loppuun. Kerron siellä muutaman esimerkin, miten sosiaalisten tilanteiden pelko omalla kohdallani ilmenee.

Kun en siis voinut myydä tapahtumissa, enkä messuilla, enkä pystynyt kohtaamisiin ihmisten kanssa kaupatakseni tuotteitani toisille yrittäjille kivijalkoihin, ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin verkkokauppa.

Rahattomana ”taiteilijana”, joka oli kahden lapsen yksinhuoltaja vailla työtä, minulla ei tietenkään ollut sellaista rahaa, millä olisin voinut mitään verkkokauppaa ostaa teetettynä, mutta tässä kohtaa apuun tuli taas ”sairauteni” ADD, joka koko aikaisemman elämäni oli ollut vain haitaksi ja aiheuttanut kurjuutta!

Nyt ADD:sta alkoi olla hyötyä, sillä asia, jonka haluan oppia, opin, vaikka läpi harmaan kiven. Ei ole asiaa, jota en pystyisi oppimaan jos se vaan minua kiinnostaa! Opettelin siis tekemään verkkokaupan! Kun verkkokauppa oli valmis, houkuttelin mukaan muitakin Salon ja lähialueiden käsityöläisiä ja sain myyntitilille tuotteita, joista jouduin maksamaan käsityöläisille vasta sitten, kun olin myynyt tuotteen eteenpäin. 

Näin ensimmäiset 5 vuotta tappiolla pyörinyt verkkokauppani sai siis alkunsa eikä se maksanut mitään muuta kuin opettelemisen vaivan 🙂

Joutsenet saaren taika taikatehdas särkisalon saaristossa

Yrittäjyyden kivikkoinen tie

Koska sosiaalisten tilanteiden pelkoni on todella paha, ei minulla ole koskaan tullut kysymykseen käydä yrittäjyyskurssia tai verkostoitua muiden yrittäjien kanssa saadakseni heiltä neuvoja ja vinkkejä. Niinpä yrittäjyyteni taival on sekin ollut takamus edellä puuhun kiipeämistä ja pään seinään hakkaamista.

Milloin on ollut epäpätevää kirjanpitäjää, jonka vuoksi on tullut useiden kymmenien tuhansien maksuja yllättäin tai tehty kirjanpitoa verottajalle täysin väärällä tilikaudella jne, tai lähdetty sopimuksiin, joissa sisältöjä tai deadlineja ei ole riittävän tarkasti eritelty ja taas on tullut yllätyksenä kymppitonneja ”takkiin”.

Milloin on luotettu tuttujen apuun, jotka ovatkin haukanneet enemmän, kuin pystyivät nielemään ja taas ollaan kriiseissä, joiden setviminen maksoi varovaisestikin arvioiden pitkälle toistasataatuhatta euroa ja joiden setvimättä jättäminen olisi maksanut vielä enemmän!

Lähes jokainen pakollinen yrittäjyyteen liittyvä asia on opeteltu kantapään kautta. On oltu maksujärjestelyissä verottajalle, koska luotettu tilitimisto on jättänyt sovittuja asioita hoitamatta, on turvauduttu lakimiehiin, koska luotettu yhteistyökumppani on jättänyt pulaan.

On tehty virhe toisensa perään, mutta jokainen virhe on myös korjattu heti, kun se on huomattu ja tämä kallis opetus on mennyt syvälle aivolohkooni ja polttanut oppimisen tiensä niin arvelle aivoihini, että oppimaani en koskaan unohda!

Kilttiä yrittäjää viedään kuin pässiä narussa

Yrittäjyyteni alkutaipaleella yritin myös miellyttää kaikkia. Kyselin mielipiteitä yhteistyökumppaneiltamme ja myös netissä muilta yrittäjiltä. Suostuin joka ehdotukseen ja muutokseen ja tein, kuten toiset odotti minun tekevän.

Pian alkoi hyväksikäyttö maistua suussa ja tajusin, että minulta vaaditaan mahdottomia, älyttömiä ja järjettömiä, ja juuri tasan niin kauan, kun toteutan jokaisenkin idean, toiveen ja ehdotuksen.

Oli aika kirjoittaa itselleni askelmerkkejä. Minne halusin yrittäjänä? Millaisen halusin yritykseni olevan? Halusinki menestyä vai pomppia sinne ja tänne minne muut käskevät? Oli aika ryhtyä uskomaan itseensä sen sijaan, että kuuntelee huonoja neuvoja.

Itseeni luottaminen on aina ollut heikko kohtani. Itseluottamusta minulla ei ole oikeastaan koskaan ollut, sillä olen luultavasti sen ADD:n vuoksi kasvanut uskoen, että olin tyhmä, laiska ja huono, ja tässä uskossa olin edelleen.

Kun lopulta uskalsin laittaa ääneni yrittäjänä kuuluviin ja päättää tietyt linjat yritykseni suunnalla, ja kertoa sen myös yhteistyökumppaneillemme, alkoi yritykseni sekä minä itse voimaan paremmin.

Vihdoin meillä oli yrityksenä selkeä linja mitä teemme, miten sen teemme ja minne olemme matkalla, ja päätöksissäni pysyminen on ollut varmasti yksi menetyksemme avaintekijä, sillä sinne tänne hyppiminen, ja joka idean ja toiveen toteuttaminen ei vain johda minnekään.

Millon yhteistyökumppanimme olivat toivoneet valikoimaa lisää, jolloin olimme sitä lisänneet ja milloin toivottiin sitä tai tätä tuotetta, joka lopulta ei myynyt yhtään, ja kaikkien noiden toiveiden toteuttaminen vei aikaa siltä, johon tänä päivänä olemme keskittyneet, eli niiden parhaiden tuotteiden kehittämiseltä, valmistamiselta ja myynniltä.

taikatehtaan työntekijät
teepuusaippua käsityönä särkisalosta

Yrityksemme periaatteet

Nyttemmin valikoimamme on aika kattava. On palasaippuat, ne ihanat suosikit, joista kaikki meidät tuntevat. On pyykkietikat, joilla aloitimme, on sheavoide, joka on ehkä Suomen tunnetuin yksittäinen sheavoide.

Ja meillä on myös kasvojen ja vartalon ihonhoitoon laaja, laaja valikoima erikoistuotteita ja tietenkin kotiin liittyviä tuotteita, kuten huonetuoksut, kynttilät, keittiötarvikkeita jne.

Lisään artikkelin loppuun linkit palasaippuoihin, sheavoiteisiin ja pyykkietikoihin, joista voit käydä lukemassa, mihin tarpeeseen niistä kukin on syntynyt ja miten niiden tuotekehitys eteni.

Minulla on ollut lähes alusta asti tällainen jääräpäinen ajatus Saaren Taiasta yrityksenä, että annan Saaren Taikoja vain sellaisille jälleenmyyjille, jotka ovat pienyrittäjiä. Sellaisiin liikkeisiin, missä asiakas kohtaa myyjän ja saa neuvoja tuotteeseen liittyen, mikäli asiakkaalla on tuotteesta kysyttävää.

Saaren Taika tuotteet poikkeavat nimittäin kilpailevista tuotteista sillä tavalla, että meidän tuotteet on kehitetty oikeasti toiminaan iho-ongelmiin. En siis ole lähtenyt valmistamaan kosmetiikkaa siksi, että se on mukava harrastus, vaan siksi, että minulla on perinnöllinen vaikea atooppinen ekseema ihottuma, johon tarvitsin avun.

Ihottumat vaivasivat kuitenkin aina aikuisuuteeni asti ja pahimpina aikoina, kun käteni oli koko kämmenen alueelta vereslihalle raavittuna, on siihen kokeiltu jopa tekoihoa hoidoksi, mutta huonoin tuloksin.

Teepuusaippua syntyi

Atooppinen ekseema ihottumani on ajoittain ollut niin pahana, että olen joutunut nukkumaan kortisonivoide hauteeksi laitettuna puuvillahansikkaan alle, jonka päälle on teipattu toinen hansikas tiukasti ranteen ympäriltä suppuun, etten vaan saa unissani raavittua ihoa enempää rikki!

Kamomilla Sheavoide syntyi

Saaren Taika tuotteet auttavat siis silloin, kun kaikki muu on jo kokeiltu ja tätä palautetta monet asiakkaammekin meille päin lähettävät. Tästä syystä en halua, että Saaren Taikoja voi ostaa marketin hyllyltä, sillä mikäli asiakkaalla on ongelma, hän myös useimmiten tarvitsee apua sen ratkaisemiseen.

Silloin pelkkä hyllyltä silmäily ei tuo toivottua tulosta, vaan tarvitaan asiantuntija, jolle ongelman voi kuvailla ja joka sen perusteella osaa suositella tuotteen, joka todennäköisimmin ongelmaa helpottaa.

Tämä sopii yhteen myös pienyrittäjyyttä arvostavaan ideologiaani, sillä jos Saaren Taiat olisi saatavilla jokaisesta marketista, menisitkö sinä ostamaan sen sieltä pienestä erikoisliikkeestä, jonne sinulla ei muuten ehkä olisi asiaa?

Olen kuullut lukuisilta jälleenmyyjiltämme, että juuri Saaren Taika tuotteet ovat ne, jotka tuovat leivän pöytään ja muu myynti on pieniä sivuvirtoja tuloissa. Katteemme jälleenmyyjillemme on reilu ja reiluutta heitä kohtaan on myös sulkea pois suuret ketjut, jotka saattaisivat suurilla kertaostoillaan pakottaa kaikkien katteet alaspäin.

Tämä on toki oman kasvumme kannalta hieman hölmöä, sillä tuotteillemme sopivia pienyrityksiä ei välttämättä ole joka kunnassa ja markettimyynnillä saisimme huomattavasti enemmän volyymiä myyntiin, ja siten myös paljon enemmän rahaa itsellemme.  Tässä kohtaa kuitenkin linjaukseni yrityksemme periaatteista on rahaa painavampi ja samoin myös lojaaliuteni pienyrittäjille.

Saaren Taika tuotteita hyllyssä myymälässä

Tuotteiden valmistusta Särkisalossa ja muualla

Perustettuani osakeyhtiön vuoden 2018 maaliskuussa en voinut arvatakaan minne se johtaa! Ensimmäisen toimintavuotemme liikevaihto oli 320 000 euroa ja toisen vuotemme 715 000 euroa!

Nyt kolmantena vuonna, eli vuoden 2020 liikkevaihto hipoo jo 3 000 000 euroa ja niin kurjaa kuin se onkin aina maksella niitä veroja, niin viime vuoden n. puolen miljoonan potti verottajalle tuntui kerrankin mukavalle jokaisella maksukerralla!

Korona uutiset ovat tuupanneet joka tuutista taantumaa ja kurjuutta, leikkauksia ja köyhyyttä, lainan ottamista ja Suomen luottoluokituksen tippumista lainojen vuoksi. Siksi tuntuu upealta, että luotsaamani yritys on voinut tuoda pienen hippusen siihen Suomea pelastavaan kassaan, jonka verran Suomi voi nyt ehkä olla ottamatta velkaa <3

Tästä syystä tuntuu osin kummalliselta ne arvostelijat, jotka jaksavat kommentoida siitä, että osa tuotteistamme valmistetaan ulkomailla. Senttiäkään verorahoistamme ei ulkomaille valu ja noiden tuotteiden avulla pystymme antamaan tuotteitamme myös kaikille niille pienille yrittäjille, jotka haluavat ”palasen Saaren Taika -rahaa”.

Joskus tekisi mieli kuitata noille kommentoijille, että ethän myöskään käytä näillä verorahoilla tuotettua terveydenhuoltopalvelua tai aja näillä verorahoilla valmistetuilla teillä, mutta jätän kuitenkin kommentit omaan arvoonsa. Jos olisi mahdollista, teettäisin kaiken täällä Suomessa, mutta tällä hetkellä se ei ainakaan onnistu, joten.. 

Olemme pystyneet palkkaamaan työntekijöitä lisää, eli suorasti työllistämään useampia kuin ennen. Nyt meitä on muuten jo vakituisessa työsuhteessa minä, mieheni, tyttäreni, poikani, äitini, tyttäreni bestis, tyttäreni mies ja salolaisia työntekijöitä lisäksi reilu 4. Näiden lisäksi työllistämme säännöllisesti muutaman alihankkijan, joilta ostamme mm. suunnittelua, asiantuntijapaveluita, käännöstöitä, mainostenhallintaa, analyyseja, jne.

Se tekee siis 11 vakitusta työntekijää, kun meitä olisi vain 3; minä, mieheni ja äitini meillä töissä, jos myisimme pelkästään Särkisalossa valmistettuja tuotteita 🙂 Eikä varmaan ole tarpeen kertoa, että jos meillä olisi vain näin vähän tuotteiden valmistajia, emme myöskään voisi antaa näitä yhdellekään jälleenmyyjälle, sillä ne menisivät kaikki omasta verkkokaupastamme ja loppuisivat keskenkin.

Ja kesken ne ovat ennen loppuneetkin. Siitä taas seurasi asiakkaillemme murhetta, kun lempparituotetta ei ollutkaan saatavilla 🙁 Tästä syystä olen kiitollinen, että uskalsin lähteä etsimään valmistajia myös muualta ja heidän avullaan saamme nyt tuotteitamme kaikille, jotka niitä tarvitsevat 🙂

Päivitys: 10.4.21 Meitä on nyt jo 12 vakituista ja freelancerit päälle 🙂

Päivitys no. 2: 21.11.21 meillä on jo 18 ja freet päälle!

Päivitys no. 3: 10.4.22 meitä on jo päälle parikymmentä!

Saaren Taika Teepuusaippua sopii akneiholle ja rasvaiselle iholle

Kuka valmistaa Saaren Taikaa ulkomailla?

Ensimmäisenä kerron kuka on se nainen, jolle olen uskonut salaiset reseptini suosituimmista tuotteistamme!

Löysin Jackien etsittyäni yhteistyökumppania kansainvälisissä ammattimaisissa kosmetiikanvalmistus ryhmissä. Muutamia henkilöitä haastateltuani nousi Jackie yli muiden! Jackie on ranskalainen saippuakäsityöläinen, jolla on kymmenien vuosien kokemus saippuan valmistuksessa. Hän on hieman pidemmällä keski-iässä, kuin minä ja omaa samanlaiset lähellä tuotetun, luonnollisuuden ja luontoystävällisyyden periaatteet kuin itsekin.

Jackie asuu sattumoisin myös pienessä muutaman sadan asukkaan kylässä, aivan kuten me Särkisalossa, jossa on 700 asukasta! Meri on myös hänelle tärkeä ja hänen kesäkauppansa sijaitsee Ranskan rannikolla, meren äärellä, aivan kuten meri on meitäkin lähellä täällä Särkisalossa!

Jackie pitää siis yhden naisen yritystä siellä Ranskassa ja on täystyöllistetty meidän saippuoilla 🙂 Ekologiselta kannalta ajateltuna ranskalaisten saippuoiden valmistus on ympäristöystävällisempää, sillä Jackie saa hyväksymämme ja testaamamme raaka-aineet lähes kaikki lähituotantona, kun taas meille tänne Särkisaloon jokainen raaka-aine toimitetaan erikseen, sheapuita ja oliivipuita, kun ei kasva Särkisalossa, eikä useita muitakaan kasveja, joiden raaka-aineita tarvitsemme. 

Miksi emme sitten palkkaa lisää työvoimaa? No, ensinkin Särkisaloon ei mahdu työpisteitä tämän enempää ja uutta tilaa ei etsinnöistä huolimatta ole löytynyt läheltä. Jos vuokraisimme toisen tehtaan muualta, tarvitsisimme toisen yhtä suuren raaka-aine varaston. Sen arvo viime inventaariossa oli n. 100 000€.

Se on aika suuri kertasumma laittaa suht epävarmoina aikoina uuden tehtaan käynnistämiseen. Puhumattakaan siitä, että sinne pitäisi hankkia kaikki laitteet, palkata työnvalvoja ja työntekijät. Tästäkin aiheesta on oma pidempi kirjoituksensa (joka pitäisi päivittää ajantasalle!) täällä blogissamme, joten en mene tähän nyt syvemmin. 

Särkisalossa tehdään tuotteita nykyään lähes joka viikko 7 päivää ja yleensä päivät ovat 12-tuntisia tai pidempiä. Usein saippuaa on tehty jopa 17-tuntia päivässä, että ollaan saatu kaikille tarvitseville tuoteita!

Päivitys: 21.11.21 Uusi Saippuatehtaamme Perniöön alkaa olla piakkoin valmis ja saamme tuotua takaisin Suomeen valtaosan tuotteidemme valmistuksesta!

Päivitys 2: Meistä riippumattomista syistä saippuatehtaan valmistuminen viivästyi, mutta nyt huhtikuussa 2022 olemme saaneet tuotannon siellä käynnistettyä.

saaren taika suolasaippuan valmistusta saaristossa
saaren taika tyrniuutteen uuttaminen

Muille ulkomailla valmistettaville tuotteille olemme etsineet vastuulliset ja sertifioidut valmistajat. Kynttilämme ja huonetuoksumme valmistuvat tarkalla käsityöllä pienessä perheyrityksessä Ruotsissa.

Nestemäiset shampoomme ja hoitoaineemme valmistuvat luotettavassa laboratoriossa, sertifioiduilla raaka-aineilla ja valmistusmenetelmillä. Tämä tehdas on Puolassa ja olemme saaneet jonkun verran palautetta siitä, että Puola maana ei ole kovin luotettava. En ota sellaiseen tässä kantaa, mutta tehdas noudattaa kosmetiikan valmistukseen liittyvää ISO-standardia, joka pitää sisällään mm. hygienisyyteen liittyvät määräykset.

Nämä aika monella kotimaisella kosmetiikan valmistajalla tuntuu ainakin Instagramin perusteella olevan hukassa, sillä siellä näkyy milloin kosmetiikkaa valmistettavan paljain käsin ja milloin ilman suojavaatteita!

Raaka-aineiden kanssa noudatamme samaa linjaa, kuin omassa tuotannossamme tai kenen tahansa muunkin kanssa. Raaka-aineilla tulee olla sertifikaatit luonnollisuuteen, luomutuotantoon, vegaanisuuteen, jne liittyen. Sertifikaatit takaavat käytettyjen raaka-aineiden laadun ja puhtauden. 

shampoon valmistus tehtaalla

Turkissa valmistutamme hamam pyyhkeemme toimittajalla, jonka työntekijöillä on hyvät työolot ja hän on mm. vakuuttanut työntekijänsä. Pyyhkeet valmistuvat Öko-Tex sertifioidusta puuvillasta.

Myös muut ulkomailla valmistuvat tuotteemme noudattavat samaa linjaa. Raaka-aineilta vaadimme sertifikaatit ja tehtaiden tulee toimia vastuullisesti niin työntekijöitä, kuin ympäristöäkin kohtaan. 

Luonto on meille tärkeä

Luonto on ollut itselleni tärkeä jo aivan pienestä asti! Luonnollisiin tuotteisiin aloin tosin perehtymään vasta vähän aikuisempana juurikin iho-ongelmieni selättämiseksi.

Luonto on erityisellä tavalla läsnä myös jokapäiväisessä arjessamme, asummehan harvaan asutussa saaristokunnassa, jossa villieläimet talsivat ovemme edestä joka päivä 😀

Juuri tänään katsoin valvontakameroistamme miten jänis juoksi kettua pakoon pihallamme. Onneksi se myös pääsi pakoon! Tämä on meidän ”pihapupu” Martti (Ahtisaari), koska hän on aika kookas metsäjänis. Sillä on nukkumapaikka ison pihakuusemme alla, eikä se pelkää koiraakaan!

Martin lisäksi teille tuttuja on varmasti meidän kurjet ja peurat, joista voit lukea lisää Taikatehtaasta kertovassa osiossamme täällä kotisivuillamme. 

Nyt lienee aika lopetella tämä pitkä kirjoitus, sillä tämä alkaa olla niin kookas tiedosto, että tietokoneellani on vaikeuksia suoriutua tästä. Toivottavasti onnistuin kattamaan kaikki toivomamme aiheet ja kirjoituksesta oli iloa teille.

Alta löydät linkkejä artikkelissa mainitsemiini juttuihin, mikäli haluat tutustua aiheisiin syvemmin. Kiitos, että luit loppuun <3 

Millainen selvitymistarina tarvittiin, jotta Saaren Taika tuotteet pystyivät syntymään?

 

Selviytymistarinani Saaren Taika

Saaren Taika® tuotteiden taustalta löytyy liekehtivää luovuutta sekä palava halu käsillä tekemiseen. Tuotteiden äiti, Johanna on taiteellista sukua sekä äitinsä, että isänsä puolelta ja onkin taiteillut niin kynän, pensselin, kameran kuin tietokoneenkin avulla. Johannan valokuvia on kutsuttu näyttelyihin aina Sveitsiin ja Lontooseen saakka, lisäksi amerikkalaisen countrytähden Waylon Jennigsin tyttärenpoika, Struggle Jennings on käyttänyt kuvia usein bloggauksissaan.

Koulutukseltaan hän on tuotekehittäjä, mutta ammatiltaan taivaanrannan maalari 😀

CV

Kerran olin menossa ostamaan uutta tietokonetta ja olin tilanteesta niin jännittynyt, että ajoin henkilöautollani huomaamattani rekka-auton takapyörien alle sillä seurauksella, että uudehkosta Toyotastamme meni koko takaovi kasaan.

Sosiaalisten tilanteiden pelko, ainainen riesani, elämäni pilaaja!

Teepuusaippua oli ensimmäinen Saaren Taika palasaippuoista!
Atooppiseen ekseema ihottumaani kehittämäni Saaren Taika Kamomilla Sheavoide on ehkä tunnetuin sheavoide Suomessa!

Kehitin itselleni vaikeaan käsi ihottumaani kutinaa hillitsevän sheavoiteen vuonna 2017. Voide on noussut hurjaan suosioon suomalaisten ihottumien, ötökän pistosten ja muiden paikallisten kutisevien iho-ongelmien hoidossa ja onpa sillä parannettu erään hevosenkin ihorikoksi äitynyt kesäihottumakin!

Saaren Taika pyykkietikka syntyi vuonna 2017. Olimme muuttaneet edellisenä vuotena ensimmäiseen omaan taloomme Särkisalon saaristoon, jossa talomme likavedet johdettiin imeytyskentän kautta takaisin maaperään.

Saaren Taialla ei olekaan koskaan ollut ajatuksena kilpailla markkinoilla olevien tuotteiden kanssa hinnoilla, vaan meidän päämäärämme on aina ollut valmistaa tuotteita, jotka auttavat niitä ihmisiä, joille muista tuotteista ei ole ollut apua.

Ensisijainen tavoitteemme kosmetiikan valmistajina on luoda vaativalle iholle toimivat tuotteet

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.