Asiakkaamme kysyvät - ihonhoito-ohjeita ja tuotesuosituksia

Sekaiho / hankala ihotyyppi

Kysymy: Hei, Olen lukenut, että tuotteenne on kehitetty nimenomaan ongelmaiselle iholle ja tämän vuoksi olen tuotteistanne kiinnostunut ja jotakin jo testannutkin. Minulla nimittäin on ehkä ärsyttävin ihotyyppi ikinä ja ”ongelma” on ehkä vähän liian lievä sana kuvaamaan sitä.

Ihoni on tuottanut päänvaivaa siitä asti kun hormonitoiminta käynnistyi eli varhaisista teinivuosista saakka. Koskaan en ole löytänyt tuotteita, jotka täydellisesti sopisivat iholleni, tekisivät ihostani terveen siis. Ja tuntuu että olen kokeillut ihan kaikkea.

Mikä ihotyyppini siis on? Sen kun tietäisinkin! Tuntuu että ihoni ei sovi oikein mihinkään kategoriaan, vaan on jonkinlainen sekoitus vähän kaikkea. Pahaa aknea minulla ei ole koskaan ollut, toki näppyjä jonkin verran. Nykyään niitä tulee enää oikeastaan tiettyyn aikaan kuusta, eli taitavat hormoneihin liittyä hyvin vahvasti.

Ihoni kuivuu helposti erityisesti talvella, mutta on myös rasvainen. Iho kiiltelee herkästi. Isoin ongelma ovat mustapäät, jotka ovat ja pysyvät, tein mitä hyvänsä. Ehkä muut eivät niitä näe, mutta itseä ne vaivaavat valtavasti. Mustapäitä on vain kasvojen T-alueella.

Yleiskuvaus ihostani on, että kaukaa näyttää varmaan ihan normaalilta, mutta kun katsoo vähän lähemmin, huomaa että iho on tosi tukkoisen oloinen. Ei ollenkaan terveen ja kirkkaan näköinen. En tupakoi enkä käytä juurikaan alkoholia ja elämäntavat muutenkin on ihan kunnossa.

Muualla kropassa iho on normaali, toki välillä vähän saattaa kuivua. Lapsena minulla oli atooppinen ihottuma. Aikuisena minulla on ollut infektio-ekseema, mutta sen olen saanut kuriin.

Huomaan, että iho on herkistynyt vanhemmiten ja täytyy todella vähän katsoa mitä naamaansa pistää. Olen saanut ihonhoitotuotteista allergisia reaktioita. Hassuinta oli kun herkistyin ihan yhtäkkiä eräälle apteekin perusvoiteelle.

Olen tosi tietoinen ihostani, koska se on vaivannut minua aina. Jopa tämä iho-ongelmieni kirjoittaminen tässä tuntuu epämiellyttävältä. En ole koskaan käynyt kosmetologilla. Tiedän, että kuulostaa ihan naurettavalta, mutta en ole kehdannut mennä. Ajattelen jotenkin että naamani on niin vastenmielinen. Vasta ihan viime vuosina olen kehdannut välillä kulkea ihmisten ilmoilla ilman meikkiä, Meikeistä muuten…

Nyt kun olen ollut etätöissä, meikkiä tulee käytettyä tosi vähän. Sitäkään ei oikein voi siis syyttää ihoni tukkoisuudesta.

Olen alkanut suosia luonnonkosmetiikkaa myös meikeissä juuri sen takia, kun ajattelen, että ne eivät samalla tavalla ehkä tuki ihoa eivätkä allergisoi.

Tämän pitkän tarinan jälkeen voisin kertoa, että käytän tällä hetkellä teidän teepuusaippuaa tai tyrni luksus spa -saippuaa kasvojeni pesuun.

Olen iloinen, että nämä eivät ole pahentaneet ihoni kuntoa, mutta tosi harmissani, että nämä eivät myöskään ole onnistuneet parantamaan ihoani. Pesun jälkeen iho tuntuu tosi kuivalta aina. Lisäksi olen kokeillut teidän Veera-suolasaippuaa mutta se ei myöskään ihoni kuntoa parantanut. Kuivatti kuitenkin ehkä hieman vähemmän.

Ja näitä siis olen käyttänyt jo viikkoja, eli tulosten pitäisi näkyä jo jos olisi näkyäkseen. Käytän lisäksi seerumia kostetuttamaan ihoa ja teidän vitamiini ACE -kostetuttajaa tai sheavoita seerumin päällä kasvovoiteena.

Sheavoiteista olen kokeillut ihan sitä perus sheaa ja lisäksi manteliöljy- ja -macadamiaöljy -sheaa. Rakastan ACE kostetuttajan tuoksua ja se tuntuu muutenkin hyvältä iholla. Sheavoiteesta täytyy sen verran kanssa sanoa, että ihoni ei kiiltele niin paljon, kun käyttää sitä.

Kuorintaa koitan muistaa tehdä viikoittain ja välillä käyttää kasvonaamiotakin, mutta näiden käytössä voisi kyllä myös skarpata. Meinaavat välillä unohtua.

Nyt siis haluaisin teidän suositukset, mitä tuotteita minun kannattaisi tehdän valikoimasta kokeilla seuraavaksi?

 

Vastaus: Hei! Kuulostaa aika paljon samalle kuin oma ihoni (Johanna). Ikäväkseni täytyy heti alkuun kertoa, että itselläni meni luonnonkosmetiikkaan siirtyessä reilu vuosi ennen kuin kuivan kasvojeni ihon liika rasvoittuminen tasaantui. Eli mitään nopeaa helpotusta ei välttämättä kannata odottaa.

Jatkaisin noiden mainitsemiesi saippuoiden käyttämistä kasvoille, mutta vaihtaisin voiteen sheavoihin, ja sitäkin todella ohuelti, ainakin niinä päivinä, kun olet vain kotona. Jos haluat laittaa noita muita kasvoille vaikkapa itsevarmuuden vuoksi tai paremman mielialan saamiseksi kun menet ”ihmisten ilmoille” niin sekin on ok.

Kasvojen pesussa tärkeää on käyttää viileää vettä, liian lämmin vesi saa talirauhaset villeiksi ja rasvoittamaan ihoa enemmän kuin on tarpeen. Koska sinulla ei ole merkittävää aknea, suosittelen myös kuorimista kasvoille säännöllisesti. Sen voit tehdä ihan Teepuusaippuan ja Saippuapussin avulla tai käyttämällä kasvojenkuorinta ainetta.

Ajoittain ilmaantuvat näpyt kuulostavat hormonaalisilta, eli ilmestyvät luultavasti suunnilleen samaan aikaan kuukautiskierron tietyssä kohdassa? Näiden ilmaantumisen alkuvaiheessa pesu Teepuusaippualla aamuin illoin voi auttaa ehkäisemään niiden syntymistä, mikäli tuntuu, että tarvitset siihen vielä lisävoimaa” voit kokeilla Spot Control voidetta, joka sisältää teepuuöljyä.

Annostele Spot Controllia näpyille heti niiden ilmestyessä keskipaksu kerros, eli siten, että voidetta jää näkyvästi alkavan näpyn päälle, toista aamuin illoin ja jos tarve vaatii ja olet kotosalla päivän, niin voit vielä päivälläkin laittaa kerran.

Kasvojen pesun jälkeen kannattaa laittaa kasvovesi ennen muita tuotteita. Kasvovesi tasapainottaa paitsi pH:ta myös laittaa kosteutta ihon pinnalle ennen kosteusvoiteen laittamista. Kasvoveden ”vesikosteus” jää silloin ihon kerroksiin antamaan kosteutta eikä ihon tarvitse niin kovin itse työskennellä kosteustasapainon säilyttämiseksi, joka taas voi näkyä liiallisena rasvoittumisena päivän mittaan.

Vältä kasvovoiteena paljon öljyjä sisältäviä voiteita. Sheavoi on paras, mutta myös tuo Hyaluroni+ACE kombo on todella hyvä. Kiinnittäisin huomiota siihen, että onko sinulla paljon päätetyöskentelyä, joskus tietokoneen näytön kirkkaus aiheuttaa kasvojen ihon liiallista rasvoittumista.

Ja ennen kaikkea muuta, muista, että vuosia vaivannut iho ei välttämättä tasaannu nopeasti, vaikka toiset saavatkin avun vikkelään! Itselläni meni tosiaan yli vuosi ennen kuin huomasin, että pintakuiva kasvojeni iho ei enää kiillellyt ja rasvoittunut mahdottomasti päivän mittaan.

Jos tykkää käyttää naamioita vaikka pari kertaa kuussa niin sekin varmasti auttaa asiassa. Meidän aktiivihiili savinaamio on tukkeutuneille ihohuokosille kehitetty, mutta jos ihosi on kovin herkkä, saattaa tämän naamion sisältämä piparminttu olla ongelmallinen. Jos kuitenkin uskallat kokeilla, niin monet asiakkaamme ovat saaneet siitä kyllä helpotusta epäpuhtaalle iholle. 

Jos tuntuu, että piparminttu on liian voimakasta ihollesi, niin Vihreä tee savinaamio on myös todella hyvä, se sisältää myös savea, joka auttaa imemään likaa ihohuokosten sisältä ja se auttaa ihoa myös uudistumaan.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua. Aurinkoista talven jatkoa!

Mikä saippua minulle

Kysymys: Hei,mikä  saippua olisi paras 34v kuivalle erittäin herkälle iholle johon tulee herkästi pod.. tyrni vai oliivi? Voiko tällä saippualla pestä myös silmämeikit?

Vastaus: Tyrni luksus spa saippuaa kannattaa kokeilla tuohon. Myös silmämeikit voi pestä tällä, joskin meiltä löytyy meikinpoistoon ihan omakin tuote.

Akneiho

Kysymys: Hei pohdin tässä kahden saippuan väliltä, mutta en tiedä kumpi olisi parempi. Minulla on siis hormonaalinenakne iho ja mietin kumpi olisi parempi teepuu vai tyrni. Ihoni on välillä todella herkkä, mutta pääasia olisi saada akne kuriin ja kaikki konstit olen valmis ottamaan käyttöön.

Vastaus: Hei ja kiitos viestistäsi! Teepuusaippua on herkälle iholle parempi!

Saaren Taian tuotteet perioraalidermatiittiin

Kysymys: Hei, olisin kiinnostunut kuulemaan, ovatko jotkin Saaren Taian tuotteet erityisesti suositeltuja perioraalidermatiittiin taipuvaiselle kasvojen iholle?

Vastaus: Hei ja kiitos viestistäsi! Saaren Taika tuotteet ovat hellävaraisia ja auttavat useimpiin iho-ongelmiin. Voitte luottavaisesti kokeilla myös perioraalidermatiittiin esim. Teepuusaippuaa ja Sheavoidetta tai Kamomilla Sheavoidetta 🙂

Teepuusaippua ja raskaus

Kysymys: Hei, uskaltaakohan tuota teepuusaippuaa käyttää raskauden/imetyksen aikana? Olen ymmärtänyt, että eteerisiä öljyjä pitäisi välttää.

Vastaus: Hei ja kiitos viestistäsi! Eteeristen öljyjen käytöstä raskauden aikana voi lukea täällä: https://www.saarentaika.com/eteeriset-oljyt-raskauden-ja-imetyksen-aikana/

Veera Suolasaippua

Kysymys: Hei! Tilasi teiltä jo keväällä (maaliskuussa) Teepuusaippuan ja Veera Suolasaippuan. Teepuusaippua on ollut mahtava tuote 40-kymppisen hormoninäpyille, sitä pitää tilata lisää!
Veera suolasaippua tuli nyt vasta käyttöön, joten en ole voinut aiemmin ihmetellä mutta tuotekuvauksen perusteella sen pitäisi vaahdota hyvin, tuo minun pala ei vaahtoa lainkaan vaikka mitä tekisin.

Vastaus:  Palan kyllä pitäisi vaahdot,a kun sitä veden alla hieroo. Suolasaippuahan ei koskaan vaahtoa ihan samalla tavalla kuin ei-suolasaippua, mutta vaahtoaa kuitenkin verrattuna ”suolasaippua” -nimellä myytäviin suolapaloihin. Voit käyttää myös saippuapussia jolloin suolasaippuat vaahtoavat enemmän 🙂

Psoriasikseen apua

Kysymys: Hei! Mikä shampoo sopisi pahasti kutiavalle ja karstoittuvalle psoriasispäänahalle? Entä mikä olisi hyvä hoitoaine pesussa takkuuntuvalle tukalle? Hius on ohut, hento ja liukas. Latva hapertunut, vaikka juuri leikattu. Takkuihin ei tunnu auttavan mikään hoitoaine.

Vastaus: Hei ja kiitos viestistäsi!
Voisitte kokeilla ensin Vihreä tee & kamomilla shampoota mikäli teillä ei ole herkistymistä tai allergiaa millekään sen ainesosalle. Pahasti takkuuntuvalle hiukselle meillä ei varsinaisesti ole hoitoainetta vielä, mutta luonnollisilla (silikoniton) hiustenhoitotuotteilla on mahdollista saada hiukset paranemaan ajan kuluessa. Silikoni usein tekee kalvon hiuksen päälle saaden sen ensi alkuun tuntumaan sileämmältä, mutta oikeasti se vaurioittaa hiusta pitkällä aikavälillä tehden hiuksista hapsuisat

Psorin hoitotuote kokemuksia voi lukea blogissamme: https://www.saarentaika.com/psoriasiksen-hoitotuote-kokemuksia-saaren-taika/

Mikä shampoo paras

Kysymys: Haluaisin ostaa XX:lle teidän shampoon. Hänellä on erittäin kutiseva päänahka, joka kuivuu. Kevyidenkin hiusvärien laitto kirvelee ja päänahka hilseilee kuivuudesta johtuen. Hiukset sinällään ok kunnossa, mutta tuuheus alkanut iän myötä kärsiä.

Mitä shampoota suosittelisitte?

Vastaus: Suosittelisin kokeilemaan Vihreä tee & kamomilla palashampoota, josta on monet saaneet avun samantyyppisiin ongelmiin.

Sopiva shampoo

Kysymys: Olen vuosia etsinyt itselleni sopivaa shampoota sillä kärsin kuivasta päänahkasta ja varsinkin hiusraja kuivuu eniten. Kokeilin 2-3 vkon ajan Kamomilla-Vihreä tee shampoopalaa ja se kuivatti päänahkaani enemmän kuin aiempi shampooni. Haluaisin kovasti käyttää luonnontuotetta ja ajattelin kysellä olisiko teillä omasta valikoimastanne suositella jotain toista, mahdollisesti enemmän päänahkaa kosteuttavaa, vaihtoehtoa?

Vastaus:  Greippi palashampoomme on kosteuttavin palashampoistamme.

Yleinen kysymys allergiasta

Kysymys: Hei, onko teillä siellä Taaren Tai’assa tietoa/kokemusta siitä, aiheuttavatko jotkut tuotteenne allergisia oireita, onko se ylipäänsä mahdollista?

Vastaus: Hei ja kiitos viestistäsi, joskus allergiat saattavat ilmentyä ns. ristikkäisreaktoina, eli jokin, jolle ei ole havaittu allergiaa, aiheuttaa jonkin toisen herkistävän ainesosan kanssa yhdessä allergiaoireita, vaikka kummallekaan aineelle ei yksinään olisikaan allerginen. Voisiko kyseessä olla jokin tällainen reaktio?

K: Hei, tuli mieleen, että onko kenties shampoossa sitrusta? Henkilöllä on myös sitrusallergia, mutta se ilmenee vain, jos hän syö hedelmiä. 

V: Moikka! Juu, kyllä on. Tyrni Kehäkukka shampoossa on appelsiinia ja Teepuusaippuan teepuuöljy sisältää allergeenia nimeltään d-limonene, se on yleinen reaktion aiheuttaja jos on sitrusallergiaa. 

Tuotteitamme ei ole allergiatestattu, sillä monet niistä sisältävät allergeeneja (ne tulevat luonnon eteerisistä öljyistä). Alla vähän tietoa ”allergiatestattu” -sanasta tuotteiden yhteydessä:

”Kosmetiikan ostajan ei kannata luottaa liikaa myöskään termeihin ”allergiatestattu” tai ”kliinisesti testattu”. – Allergiatestattu-sanalla halutaan usein viestittää, että tuote on tarkoitettu herkkäihoiselle tai allergiselle. Kriteerejä siitä, miten tai kuka tuotteet on testannut, ei kuitenkaan määritellä. Kliinisesti testattu tarkoittaa puolestaan sitä, että tuotteelle on suoritettu kliininen tutkimus eli tuotteen testaus useassa eri koeryhmässä. Termin käyttöä kosmetiikassa on kuitenkin vaikea valvoa.”

Ihonhoitotuotteiden järjestys

Mietityttääkö sinuakin missä järjestyksessä kaikki ihonhoitotuotteet tulisi kerrostaa kasvoille? Entä ihmetteletkö toisinaan kumpi tulikaan ensin, öljy vai seerumi? Tai pohditko toisinaan kumpaa laitetaan ensin, kasvovoidetta vai kasvoöljyä? Lue vastaus blogistamme!

 

SAAREN TAIKA TEEPUUSAIPPUA – KOKEMUKSIA:

  • Teepuusaippua on rauhoittanut kutisevaa atooppista ihoa koko perheellä. Itsellä rauhoittanut maskin aiheuttamaa kasvojen näppyjä!
  •  
  • Sitkeä neurodermatiitiksi diagnosoitu ihottuma kuivui pois teepuusaippualla, mielenkiinnolla odotan häipyykö kokonaan, kokeilua vasta reilu viikko takana, mutta nyt jo siis huomattava vaikutus.

Siirry Saaren Taika Shoppiin ja osta oma Teepuusaippuasi nyt! Nopea toimitus!

  • Ihana tuote! Auttanut aikuisiän akneen ja rauhoittanut ihoa. Miellyttävä tuoksu ja kestää pitkään, vaikka on päivittäisessä käytössä! Huipputuote, kiitos!

Lue lisää teepuusaippua kokemuksia blogissamme!

 

MIKÄ AVUKSI HIKOILUUN?

Meille tulee sähköpostiin paljon kysymyksiä hikisiin kainaloihin liittyen ja ajattelin jakaa parhaat vinkkini:

Jos olet kovasti hikoilevaa tyyppiä, kuten itse, niin pelkät miedot deot eivät joka tilanteessa aina ole pitäviä. Siksi itse käytän aina (ja suosittelen myös kaikille muillekin) päivittäisessä kainalon pesussa suolasaippuaa! Mitä enemmän suolaa, sen parempi teho! Kuorinta poistaa kainalon iholta kuolleen ihosolukon ja samalla vähentää bakteerikasvustoja iholla.

Suolat ovat antibakteerisia ja auttavat neutraloimaan iholla olevia bakteereja. Nämä bakteerit saavat muutoin täysin tuoksuttoman hikinesteen haisemaan. Käytä siis suolasaippuaa kainaloiden pesussa joka kerta kun käyt pesulla ja saat alumiinittomasta deodorantistasi huomattavasti pitävämmän!

Lue lisää blogistamme!