Huolehdi palasaippuastasi näin: Saippuan käyttöohje

huolehdi palasaippuastasi

Palasaippuan käyttö ja säilytys poikkeaa hyvin paljon nestesaippuasta ja tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla pidät saippuasi hygieenisenä ja pitkäikäisenä.

Säilytä palasaippuaasi aina niin, että sen on mahdollista kuivua käyttöjen välillä. Paras alunen palasaippualle on puinen saippua-alunen, jonka rei’istä tai raoista ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois.

Miksi puinen alunen on paras? Puu materiaalina nopeuttaa saippuan kuivumista, sillä puu itsessään imee myös osan saippuan vedestä ja kosteudesta. Puu on myös luonnostaan antibakteerista, eli se auttaa saippuaasi pysymään hygieenisempänä. Keraaminen, metallinen tai muovinen alunen taas jättää veden hautumaan saippuan pohjalle, josta se imeytyy takaisin saippuan sisään, eikä välttämättä ehdi haihtua yläkautta ennen seuraavaa käyttöä. Tällöin saippua on sisältä kostea ja pehmeä, jolloin se kuluu nopeammin.

Huuhdo aina vaahto pois saippuasi pinnalta ennen saippuan laittamista aluselle. Vaahto saippuan pinnalla pitää saippuaa kosteana, jolloin se pehmenee ja kuluu nopeammin.

Vältä muovisen paksun pesusienen käyttöä, sillä se imee sisäänsä turhan paljon saippuaa, jolloin saippuasi kestää käytössä vähemmän aikaa kuin yleensä.

Käytä palasaippuaa näin:

Hiussaippua, eli palashampoo; hiero palaa suoraan hiuksiin. Huomaathan, että palashampoon kanssa hiuksia pitää hieroa hieman enemmän kuin nestemäisellä shampoolla. Ekojen pesujen yhteydessä kannattaa tehdä etikkahuuhtelu.

Suolaa sisältävä kuoriva palasaippua; jos haluat kuoria ihoasi, hiero palaa suoraan iholle ja hiero sen jälkeen ihoa käsin. Voit myös käyttää kuorintaan kuorintahanskaa ja hieroa saippuaa ensin hanskaan ja sitten hieroa ihoasi.

Tavallinen palasaippua; hiero joko suoraan iholle tai käytä pesukinnasta tai pesusormikasta. Voit myös käyttää ohutta mieluusti luonnonmateriaalista valmistettua pesusientä tai pesuharjaa.

Näiden avulla saippuaa tulee juuri se määrä, jonka tarvitset eikä yhtään ylimääräistä vaahtoa katoa paksun sienen syövereihin. Saippuasi siis kestää pidempään!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.