Lomalla Perniön seudulla!

LOMALLE PERNIÖN SEUDULLE

Perniön seudulla on paljon nähtävää ja kokemista!

Mikäli hiihtolomasi (tai kesälomasi) reittu kulkee ohi Perniön, kannattaa ehdottomasti lukaista tämä artikkelini. 

Perniön seudulla on vieri vieressä Matildedalin ruukki, Teijon kansallispuisto, Action Park, sekä ruukkikylä, Särkisalon saaret, lumoavat merelliset maisemat sekä kaloistaan kuuluisat vedet ja Perniön piskuinen keskusta, jonka pikkuliikkeet palvelevat matkalijoita ja tietenkin siellä sijaitsee myös Saaren Taika Tehtaanmyymälä!

Saaren Taika Tehtaanmyymälä

Saaren Taika saippuoita tehtaanmyymälän hyllyssä
Saaren Taika Professional ihonhoitotuotteet tehtaanmyymälän hyllyssä

Perniön keskustassa, kirjaston takapuolella, sijaitsee Saaren Taika Tehtaanmyymälä, jossa pääset tutustumaan suosittuihin siivoussaippuoihin sekä haastavalle iholle kehitettyihin saippuoihin ja muihin luonnollisiin ihonhoitotuotteisiin. Tehtaanmyymälästä löydät myös tuliaiset sekä mukavat mökkiviemiset, kuten aidot turkkilaiset hamam-pyyhkeet, huonetuoksut, kynttilät ja valikoiman tyylikkäitä sisustuksen lifestyle tuotteita!

Saaren Taikaa lahjaksi tai itselle

Saaren Taika tuotteet ovat takuuvarmasti pidettyjä viemisiä mökille tai annettavaksi  isännälle/emännälle lahjaksi, mutta tehtaanmyymälässä kannattaa poiketa täyttämässä myös omat Saaren Taika varastot, sillä Saaren Taika tehtaanmyymälästä löydät usein ison valikoiman tuotteita hieman edullisemmin!

Malli istuu saunan pukuhuoneessa kädessään avattu Saaren Taika teepuusaippua, hän haistaa saippuaa ja on lumoutunut sen tuoksusta
Vanilja pioni huonetuoksu Artekin jakkaralla

Perniön seudulla on runsaasti aktiviteettia ja nähtävää!

Latokartanonkoski Perniö

Perniön seudulla voit kokea vanhaa kartanoidylliä, sillä alueella on poikkeuksellisen paljon kartanoita! Uudistettu Latokartano ja sen kosken pauhut ovat upea kokemus päiväretkeksi. Kosken putouskorkeus on 500 metrin matkalta n. 16 metriä ja voimakkaat pauhut pääsee kokemaan kosken yli johtavan sillan päältä. Latokartanonkoski sopii kohteeksi myös linnunrata kuvaajille ja kesäaikaan sen alajuoksulla on tunnelmallinen uimapaikka!

Latokartanonkosken silta talvella ja jäiset kosken törmät

Förby Särkisalossa

Mikäli matkasi suuntaa Teijon tai Mathildedalin suuntaan, kannattaa Kemiöntieltä tehdä pikkuinen koukkaus Särkisalon suuntaan, sillä Särkisalossa sinua odottaa merellisen Salon kauneimmat aarteet, kalaisimmat vedet sekä siloisimmat meren hiomat kalliot, joilta auringolasku on alueen henkeäsalpaavin, kuten Niksaaren auringonlasku kuvassa!

Förby Marinassa sinua tervehtii kesäaikaan Cafe Vinssi, josta saat ystävällisen palvelun lisäksi paikallisesti tuotettuja juomia,  pikku purtavaa ja pienen valikoiman suosituimpia Saaren Taika tuotteita. Förby Marinan auringonlasku kesäaikaan purjeveneiden mastot silhuettina on myös näkemisen arvoinen.

Förbyn kaivostorni on historiaa huokuva nähtävyys, josta lapsetkin tykkäävät. Vanhat kaivoskärryt nimittäin, on jätetty kaivostornin viereen ihailtaviksi!

Pimäen vuodenajan aikaan kaivostorni sopii hyvin katseenvangitsijaksi esim. linnunratakuville!

Förby on muuten Saaren Taian synnyinpaikka!

Särkisalon Niksaaren siloiset kalliot ja kaunis auringonlasku
Auringonlasku Cafe Vinssin luota Förby Marinassa purjeveneet mastoineen kuvassa

Teijon kansallispuisto

Vain 15 minuutin päässä Perniöstä on Suomen yksi kauneimmista kansallispuistoista, Teijon kansallispuisto!

Teijon luonnossa voi kokea pulppuavat lähteet ja metsäpurot, jääkauden sileäksi hiomat komeat kalliot, muinaisrantoja, kuten Jeturkasti ja Miilunummi, upeita karuja soita, reheviä lehtoja ja eläimistä mm. kurkia, metsoja, hirviä, ilveksiä ja muita!

Osa Teijon kansallispuiston reiteistä sopii kuljettavaksi myös pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa.

Teijon läheisyydestä löydät myös Teijo Action Parkin, jossa voit viettää aikaa kaikkina vuodenaikoina, sillä talvella siellä toimii laskettelukeskus ja kesäaikaan mm. rinneautoilu ja mäkipyöräily!

Teijon kansallispuiston silta ja taustalla auringonnousu ja auringonsäteet

Mathildedalin ruukkikylä

Suomen hipstereimmäksi kyläksi tituleerattu Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee alle 20 minuutin matkan päässä Saaren Taika tehtaanmyymälästä. Ruukkikylässä toimii pieniä paikallisia yrittäjiä sekä puoteja ja Mathildedalin tarjontaan on helppo ihastua!

Mathildedalista löydät Hotel Mathildedalin, mikäli haluat viipyä pidempään, sekä laadukkaita ravintoloita, kuten Ruukin Krouvi tai Kyläravintola Terho.

Mathildedalin ruukkikylän vesipyörä ja vesiputous

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.