Lomalla Perniön seudulla!

LOMALLE PERNIÖN SEUDULLE

Perniön seudulla on paljon nähtävää ja kokemista!

Mikäli hiihtolomasi (tai kesälomasi) reittu kulkee ohi Perniön, kannattaa ehdottomasti lukaista tämä artikkelini. 

Perniön seudulla on vieri vieressä Matildedalin ruukki, Teijon kansallispuisto, Action Park, sekä ruukkikylä, Särkisalon saaret, lumoavat merelliset maisemat sekä kaloistaan kuuluisat vedet ja Perniön piskuinen keskusta, jonka pikkuliikkeet palvelevat matkalijoita ja tietenkin siellä sijaitsee myös Saaren Taika Tehtaanmyymälä!

Saaren Taika Tehtaanmyymälä

Saaren Taika saippuoita tehtaanmyymälän hyllyssä
Saaren Taika Professional ihonhoitotuotteet tehtaanmyymälän hyllyssä

Perniön keskustassa, kirjaston takapuolella, sijaitsee Saaren Taika Tehtaanmyymälä, jossa pääset tutustumaan suosittuihin siivoussaippuoihin sekä haastavalle iholle kehitettyihin saippuoihin ja muihin luonnollisiin ihonhoitotuotteisiin. Tehtaanmyymälästä löydät myös tuliaiset sekä mukavat mökkiviemiset, kuten aidot turkkilaiset hamam-pyyhkeet, huonetuoksut, kynttilät ja valikoiman tyylikkäitä sisustuksen lifestyle tuotteita!

Saaren Taikaa lahjaksi tai itselle

Saaren Taika tuotteet ovat takuuvarmasti pidettyjä viemisiä mökille tai annettavaksi  isännälle/emännälle lahjaksi, mutta tehtaanmyymälässä kannattaa poiketa täyttämässä myös omat Saaren Taika varastot, sillä Saaren Taika tehtaanmyymälästä löydät usein ison valikoiman tuotteita hieman edullisemmin!

Malli istuu saunan pukuhuoneessa kädessään avattu Saaren Taika teepuusaippua, hän haistaa saippuaa ja on lumoutunut sen tuoksusta
Kookas Saaren Taika huonetuoksu design jakkaran päällä kaunis puuvillaverho taustalla

Perniön seudulla on runsaasti aktiviteettia ja nähtävää!

Latokartanonkoski Perniö

Perniön seudulla voit kokea vanhaa kartanoidylliä, sillä alueella on poikkeuksellisen paljon kartanoita! Uudistettu Latokartano ja sen kosken pauhut ovat upea kokemus päiväretkeksi. Kosken putouskorkeus on 500 metrin matkalta n. 16 metriä ja voimakkaat pauhut pääsee kokemaan kosken yli johtavan sillan päältä. Latokartanonkoski sopii kohteeksi myös linnunrata kuvaajille ja kesäaikaan sen alajuoksulla on tunnelmallinen uimapaikka!

Latokartanonkosken silta talvella ja jäiset kosken törmät

Förby Särkisalossa

Mikäli matkasi suuntaa Teijon tai Mathildedalin suuntaan, kannattaa Kemiöntieltä tehdä pikkuinen koukkaus Särkisalon suuntaan, sillä Särkisalossa sinua odottaa merellisen Salon kauneimmat aarteet, kalaisimmat vedet sekä siloisimmat meren hiomat kalliot, joilta auringolasku on alueen henkeäsalpaavin, kuten Niksaaren auringonlasku kuvassa!

Förby Marinassa sinua tervehtii kesäaikaan Cafe Vinssi, josta saat ystävällisen palvelun lisäksi paikallisesti tuotettuja juomia,  pikku purtavaa ja pienen valikoiman suosituimpia Saaren Taika tuotteita. Förby Marinan auringonlasku kesäaikaan purjeveneiden mastot silhuettina on myös näkemisen arvoinen.

Förbyn kaivostorni on historiaa huokuva nähtävyys, josta lapsetkin tykkäävät. Vanhat kaivoskärryt nimittäin, on jätetty kaivostornin viereen ihailtaviksi!

Pimäen vuodenajan aikaan kaivostorni sopii hyvin katseenvangitsijaksi esim. linnunratakuville!

Förby on muuten Saaren Taian synnyinpaikka!

Särkisalon Niksaaren siloiset kalliot ja kaunis auringonlasku
Auringonlasku Cafe Vinssin luota Förby Marinassa purjeveneet mastoineen kuvassa

Teijon kansallispuisto

Vain 15 minuutin päässä Perniöstä on Suomen yksi kauneimmista kansallispuistoista, Teijon kansallispuisto!

Teijon luonnossa voi kokea pulppuavat lähteet ja metsäpurot, jääkauden sileäksi hiomat komeat kalliot, muinaisrantoja, kuten Jeturkasti ja Miilunummi, upeita karuja soita, reheviä lehtoja ja eläimistä mm. kurkia, metsoja, hirviä, ilveksiä ja muita!

Osa Teijon kansallispuiston reiteistä sopii kuljettavaksi myös pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa.

Teijon läheisyydestä löydät myös Teijo Action Parkin, jossa voit viettää aikaa kaikkina vuodenaikoina, sillä talvella siellä toimii laskettelukeskus ja kesäaikaan mm. rinneautoilu ja mäkipyöräily!

Teijon kansallispuiston silta ja taustalla auringonnousu ja auringonsäteet

Mathildedalin ruukkikylä

Suomen hipstereimmäksi kyläksi tituleerattu Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee alle 20 minuutin matkan päässä Saaren Taika tehtaanmyymälästä. Ruukkikylässä toimii pieniä paikallisia yrittäjiä sekä puoteja ja Mathildedalin tarjontaan on helppo ihastua!

Mathildedalista löydät Hotel Mathildedalin, mikäli haluat viipyä pidempään, sekä laadukkaita ravintoloita, kuten Ruukin Krouvi tai Kyläravintola Terho.

Mathildedalin ruukkikylän vesipyörä ja vesiputous

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.