Raaka-aineemme: Tyrni

Tyrni sisältää runsain määrin E-vitamiinia ja karotenoideja (kasvisperäinen retinoli). raaka-aineemme tyrni

Tyrnin uskotaan olevan alunperin lähtöisin Aasiasta, josta se on levinnyt Euroopan hiekkaisille rannoille. Suomen saaristossa tyrniä kasvaa villinä useilla saarilla. INCI: Hippophae rhamnoides.

Tyrniöljyn sanotaan olevan suurin yksittäinen C-vitamiinin, E-vitamiinin, tyydyttymättömien rasvahappojen, välttämättömien aminohappojen ja beetakaroteenin lähde.

Lisäksi tyrniöljy on merkittävä kasviravintoaineiden, kuten karoteenin, flavonoidien, C-vitamiinin sekä voimakkaan antioksidanttientsyymin lähde, joka estää vapaiden radikaalien aiheuttamia ihovaurioita, kuten ryppyjen syntymistä.

Tyrniöljy on myös paras harvinaisen Omega 7:n lähde. Tämä voimakas välttämätön rasvahappo on elintärkeä kollageenia tuottava yhdiste, joka vahvistaa ja korjaa ihoasi syvimmässä kerroksessa, mikä tekee tyrniöljystä erinomaisen ikääntyvälle iholle!

Tehokasta tyrniöljyä käytetään nopeuttamaan palovammojen, ekseeman sekä haavojen paranemista. Sen parantava vaikutus johtuu öljyn sisältämästä beetakaroteenista (provitamiini A, kasvisperäinen retinoli), joka auttaa peruuttamaan auringon säteilyn haitallisia vaikutuksia ja minimoimaan auringolle altistumisen pitkäaikaiset vaikutukset.

Lisäksi tyrniöljyn UV-spektri osoittaa kohtalaista absorptiokykyä UV-B-alueella, mikä tekee tyrnistä hyvän vaihtoehdon aurinkovoidevalmisteisiin.

Tyrnipensaat kasvamassa villinä saarella

Tyrniä suositellaan akneen taipuvaiselle iholle, sen antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi.

Tyrni toimii myös ihon kerrosten läpäisemisen tehostajana, eli se auttaa tärkeiden ravintoaineiden pääsyä ihon syvempiin kerroksiin, jolloin niiden toiminta tehostuu.

Tyrniä sisältävät voiteet tuntuvat kevyemmiltä iholla vaikka tyrni onkin kasvivoihin verrattava öljy.

Tutkimuksissa on pystytty osoittamaan, että tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, on antioksidatiivinen (radikaalien sieppausreaktio, jossa antioksidantti pysäyttää radikaalinsiirroista koostuvan reaktioketjun reagoimalla elimistössä olevien radikaalien kanssa ja muodostaen suhteellisen pysyvän rakenteen joka ei siirrä radikaalirakennetta enää eteenpäin), sekä auttaa uusiutumisessa, ja jonka todettiin nopeuttavan haavojen parantumista.

Tyrniöljyt sopivatkin erityisen hyvin ärtyneen tai tulehtuneen ihon hoitoon.

Saaren Taika tuotteissa käytetään eniten tyrnin lehtiä, sekä niistä uutettua öljyä. Tyrnin lehdissä on ravintoaineita jopa marjaakin enemmän.

Tyrnipensaat kasvavat omassa puutarhassamme täysin luonnonmukaisesti, ilman lannotteita ja tuholaismyrkkyjä. Keräämme käsin tyrninlehdet talteen, sekä uutamme itse niistä saatavan tyrniuutteen, jota käytämme raaka-aineena.

Tyrni Luksus Spa Saippua, kosteuttava, sopii mm. rosacea iholle

Tyrni Luksus Spa saippua sopii erityisesti haastavan ihon hoitoon.

Ylellinen saippua sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii punakkuudesta tai näppylöistä kärsiville sekä kutisevalle iholle.

Ärtyneelle rosacea- iholle kahden viikon Tyrni Luksus Spa saippuan käyton jälkeen kiristys kasvojen iholta on hävinnyt ja iho tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä. Punaisuus on selvästi vähentynyt otsan, nenän ja leuan alueelta.

Viikon käytön jälkeen on POD-ihottuma alkanut jo näyttää paranemisen merkkejä! Lisäksi saippuassa on ihana tuoksukin. Ehdottomasti jää käyttöön!”

”Pojalta äidille sopiva tuote! Akneiholle ja allergikon iholle todella hyvä tuote!

Lue kosmetologin arviot Saaren Taika tyrnituotteista:

Tyrni Shampoo vakuutti minut heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Olin aivan hämmästynyt hiusteni muutoksesta! 
Suosittelen tätä ohuille ja hennoille hiuksille, sekä sellaisille hiuksille, jotka ovat vaurioituneet esim. lämpökäsittelyistä tai rajuista värikäsittelyistä. 

Löydät luonnolliset tyrniä sisältävät kauneudenhoitotuotteet Saaren Taika Shopista tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta: 

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä