Retinoli, hyaluronihappo, kollageeni vai Q10? Mitä ihonhoidon tehoaineet tekevät ja mikä niistä sopii sinulle parhaiten

hyaluronihappo retinoli kollageeni q12 ihonhoito saaren taika luonnonkosmetiikalla

Mitä retinoli, hyaluronihappo, kollageeni ja Q10 tekee ihollesi?

Juonteet ja rypyt kasvoissa saavat etenkin naisen pohtimaan ihonhoitorutiinejaan ja miettimään millä tehoaineella saisi rypyt suoriksi nopeiten? Tässä artikkelissa kerron lyhyesti mitä retinoli, hyaluronihappo, kollageeni ja Q10 tekee ihollesi!

Hyaluronihappo on ihon tukikudokseen liittyvä sokeri. Iän myötä ihosi oman hyaluronihapon tuotanto vähenee ja ihosi alkaa näyttämään ulospäin veltostumisen merkkejä. Tällöin kannattaa aloittaa hyaluronihappo kasvoseerumin käyttö. 

Kylmän vuodenajan aikaan myös nestehukka saa aikaan ihon kuivumista, kiristelyä ja ryppyjen näkymistä selvemmin. Myös tähän auttaa hyaluronihapposeerumin käyttö, sillä seerumi palauttaa ihon kosteuden!

Kiinteän ja kimmoisan ihon salaisuus on ihon hyvä kosteustasapaino, ja sen saat hyaluronihapon avulla!

Milloin suositellaan hyaluronihappoa? Nuoremmilla ilmaantuvat juonteet johtuvat useimmiten ihon kuivuudesta, jolloin hyaluronihapposeerumi tuo ihon kosteuden takaisin ja hävittää kuivuudesta johtuvat juonteet.

Hyaluronihapposeerumia voi käyttää jo parikymppisestä ylöspäin, sen vaikutus näkyy heti ja se ”pullauttaa” rypyt suoremmiksi.

Retinoli on A-vitamiinin tavallisin muoto, joka on tunnustettu ikääntymistä hidastavana ainesosana. Retinoli aktivoi ihon hiussuonistoa, jolloin ihon hapensaanti tehostuu ja kuona-aineet poistuvat nopeammin iholta. Siksi retinoli on erityisen sopiva juuri esim. akne ihon hoidossa!

Retinoli vähentää juonteita ja ryppyjä, saa ihon kimmoisammaksi ja pehmeämmäksi, nopeuttaa kollageenin muodostumista ja edistää mm. arpien paranemista.

Voimakkaat retinolituotteet sisältävät retinoideja, joiden käyttöön liittyy rajoituksia. Herkkäihoiselle kasvipohjainen retinoli onkin se hellin ja suositeltavin vaihtoehto!

Kasvipohjaisen A-vitamiinin käyttö tukee ihon solujen uusiutumista ja kirkastaa ihoasi. Se on paras vaihtoehto jos haluat säilyttää ihosi nuorekkuutta luonnollisesti ja vegaanisesti.

Chosen by Johannan mustikka kasvovoide on paitsi luonnollinen ja vegaaninen, sen käyttöön ei liity rajoituksia.

Milloin suositellaan retinoli voidetta? Retinoli stimuloi ihon elastaanin ja kollageenin tuotantoa, joka alkaa hidastumaan n. 25-vuotiaana ja näkymään ihollasi mm. naururyppyinä. Luonnollista kasvisretinolia sisältäviä voiteita voi alkaa turvallisesti käyttämään, kun ensimmäiset juonteet ilmaantuvat kasvoillesi.

Löydät Saaren Taika A-vitamiini (retinoli) voiteet verkkokaupastamme!

Saaren Taika kollageeni kasvovoiteet ja silmänympärysvoiteet

Kollageeni on ihon kimmoisuudesta huolehtiva rakennusaine, jonka tuotanto ihollasi alkaa hidastua n. 25-vuotiaasta eteenpäin ja loppuu kokonaan siinä n. 50-vuotiaana. 

Kollageenivoide vaikuttaa välittömästi ihon kollageenin puutoksen näkyviin merkkeihin, mutta tehokkaiden Anti-age voiteiden lisäksi kollageenia tulisi nauttia myös sisäisesti.

Milloin suositellaan kollageeni voiteen käyttöä? Ihostasi n. 80% on kollageenia, siksi kollegaania sisältävien ihonhoitotuotteiden käyttö kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ihon kimmoisuuden säilyttämiseksi. Kollageeni voiteita voit käyttää 25 ikävuodesta eteenpäin.

Koentsyymi Q10

Q10 on soluissasi esiintyvä antioksidantti, jonka pitoisuudet alkavat laskemaan 25-vuotiaasta lähtien. Koentsyymi Q10 suojaa ihoa ikääntymisen merkeiltä suojaamalla ihoa mm. auringon aiheuttamilta ikääntymisen merkeiltä sekä palauttamalla ihon kimmoisuutta. 

Q10 auttaa torjumaan stressin ja ilman epäpuhtauksien aiheuttamia ihoärsytyksiä.

Milloin suositellaan koentsyymi Q10 voiteita? 25 ikävuodesta eteenpäin, heti kun huomaat ensimmäiset auringon aiheuttamat ihovauriot tai ihon kimmoisuuden vähenemisen.

OSTA PARASTA LUONNONKOSMETIIKKAA NETISTÄ!

Saaren Taika Shop, nopea toimitus, laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa! Kotimainen perheyritys saaristosta!

AHH! IHANA, IHANA RETINOLI (A-VITAMIINI)! JUONTEIDEN PAHIN VIHOLLINEN!

SEERUMI ON IHONHOIDON SUPERAINE!

IHOSTA HUOLEHTIMINEN ANTAA IHOLLESI PAREMMAT MAHDOLLISUUDET PITÄÄ ITSENSÄ KUNNOSSA, UUSIUTUA, PYSYÄ NUOREKKAANA JA KIMMOISANA!

KASVOVOITEET MIEHILLE JA NAISILLE

OTSAJUONTEENI MADALTUIVAT KÄYTETTYÄNI CHOSEN BY JOHANNA MUSTIKKA KASVOVOIDETTA

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.