Retinoli, hyaluronihappo, kollageeni vai Q10? Mitä ihonhoidon tehoaineet tekevät ja mikä niistä sopii sinulle parhaiten

hyaluronihappo retinoli kollageeni q12 ihonhoito saaren taika luonnonkosmetiikalla

Mitä retinoli, hyaluronihappo, kollageeni ja Q10 tekee ihollesi?

Juonteet ja rypyt kasvoissa saavat etenkin naisen pohtimaan ihonhoitorutiinejaan ja miettimään millä tehoaineella saisi rypyt suoriksi nopeiten? Tässä artikkelissa kerron lyhyesti mitä retinoli, hyaluronihappo, kollageeni ja Q10 tekee ihollesi!

Hyaluronihappo on ihon tukikudokseen liittyvä sokeri. Iän myötä ihosi oman hyaluronihapon tuotanto vähenee ja ihosi alkaa näyttämään ulospäin veltostumisen merkkejä. Tällöin kannattaa aloittaa hyaluronihappo kasvoseerumin käyttö. 

Kylmän vuodenajan aikaan myös nestehukka saa aikaan ihon kuivumista, kiristelyä ja ryppyjen näkymistä selvemmin. Myös tähän auttaa hyaluronihapposeerumin käyttö, sillä seerumi palauttaa ihon kosteuden!

Kiinteän ja kimmoisan ihon salaisuus on ihon hyvä kosteustasapaino, ja sen saat hyaluronihapon avulla!

Milloin suositellaan hyaluronihappoa? Nuoremmilla ilmaantuvat juonteet johtuvat useimmiten ihon kuivuudesta, jolloin hyaluronihapposeerumi tuo ihon kosteuden takaisin ja hävittää kuivuudesta johtuvat juonteet.

Hyaluronihapposeerumia voi käyttää jo parikymppisestä ylöspäin, sen vaikutus näkyy heti ja se ”pullauttaa” rypyt suoremmiksi.

Retinoli on A-vitamiinin tavallisin muoto, joka on tunnustettu ikääntymistä hidastavana ainesosana. Retinoli aktivoi ihon hiussuonistoa, jolloin ihon hapensaanti tehostuu ja kuona-aineet poistuvat nopeammin iholta. Siksi retinoli on erityisen sopiva juuri esim. akne ihon hoidossa!

Retinoli vähentää juonteita ja ryppyjä, saa ihon kimmoisammaksi ja pehmeämmäksi, nopeuttaa kollageenin muodostumista ja edistää mm. arpien paranemista.

Voimakkaat retinolituotteet sisältävät retinoideja, joiden käyttöön liittyy rajoituksia. Herkkäihoiselle kasvipohjainen retinoli onkin se hellin ja suositeltavin vaihtoehto!

Kasvipohjaisen A-vitamiinin käyttö tukee ihon solujen uusiutumista ja kirkastaa ihoasi. Se on paras vaihtoehto jos haluat säilyttää ihosi nuorekkuutta luonnollisesti ja vegaanisesti.

Chosen by Johannan mustikka kasvovoide on paitsi luonnollinen ja vegaaninen, sen käyttöön ei liity rajoituksia.

Milloin suositellaan retinoli voidetta? Retinoli stimuloi ihon elastaanin ja kollageenin tuotantoa, joka alkaa hidastumaan n. 25-vuotiaana ja näkymään ihollasi mm. naururyppyinä. Luonnollista kasvisretinolia sisältäviä voiteita voi alkaa turvallisesti käyttämään, kun ensimmäiset juonteet ilmaantuvat kasvoillesi.

Löydät Saaren Taika A-vitamiini (retinoli) voiteet verkkokaupastamme!

Saaren Taika kollageeni kasvovoiteet ja silmänympärysvoiteet

Kollageeni on ihon kimmoisuudesta huolehtiva rakennusaine, jonka tuotanto ihollasi alkaa hidastua n. 25-vuotiaasta eteenpäin ja loppuu kokonaan siinä n. 50-vuotiaana. 

Kollageenivoide vaikuttaa välittömästi ihon kollageenin puutoksen näkyviin merkkeihin, mutta tehokkaiden Anti-age voiteiden lisäksi kollageenia tulisi nauttia myös sisäisesti.

Milloin suositellaan kollageeni voiteen käyttöä? Ihostasi n. 80% on kollageenia, siksi kollegaania sisältävien ihonhoitotuotteiden käyttö kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ihon kimmoisuuden säilyttämiseksi. Kollageeni voiteita voit käyttää 25 ikävuodesta eteenpäin.

Koentsyymi Q10

Q10 on soluissasi esiintyvä antioksidantti, jonka pitoisuudet alkavat laskemaan 25-vuotiaasta lähtien. Koentsyymi Q10 suojaa ihoa ikääntymisen merkeiltä suojaamalla ihoa mm. auringon aiheuttamilta ikääntymisen merkeiltä sekä palauttamalla ihon kimmoisuutta. 

Q10 auttaa torjumaan stressin ja ilman epäpuhtauksien aiheuttamia ihoärsytyksiä.

Milloin suositellaan koentsyymi Q10 voiteita? 25 ikävuodesta eteenpäin, heti kun huomaat ensimmäiset auringon aiheuttamat ihovauriot tai ihon kimmoisuuden vähenemisen.

OSTA PARASTA LUONNONKOSMETIIKKAA NETISTÄ!

Saaren Taika Shop, nopea toimitus, laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa! Kotimainen perheyritys saaristosta!

AHH! IHANA, IHANA RETINOLI (A-VITAMIINI)! JUONTEIDEN PAHIN VIHOLLINEN!

SEERUMI ON IHONHOIDON SUPERAINE!

IHOSTA HUOLEHTIMINEN ANTAA IHOLLESI PAREMMAT MAHDOLLISUUDET PITÄÄ ITSENSÄ KUNNOSSA, UUSIUTUA, PYSYÄ NUOREKKAANA JA KIMMOISANA!

KASVOVOITEET MIEHILLE JA NAISILLE

OTSAJUONTEENI MADALTUIVAT KÄYTETTYÄNI CHOSEN BY JOHANNA MUSTIKKA KASVOVOIDETTA

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.