Miten hoidan aikuista ihoani? Parhaat ihonhoitotuotteet aikuiselle ja ikääntyvälle iholle!

Hyaluronihappo on täsmäraaka-aine ikääntyvälle iholle Miten hoidan aikuista ihoani_

Meille tulee paljon kysymyksiä aikuisen ihon hoidosta ja ikääntyvän ihon tuotteista, joten omistamme tämän blogikirjoituksen kokonaan aikuisille naisille, ja miksei miehillekin!

Kirjoituksessa käymme läpi miten aikuisen naisen ihoa tulisi hoitaa sekä kerromme tuotevinkkejä ja käymme läpi hieman asiaa hyaluronihapon eduista antiage ihonhoidossa.

Hyaluronhappo on täsmäraaka-aine aikuiselle iholle

Kosmetiikassa puhutaan paljon hyaluroineista. Niiden kosteuttava vaikutus ei ole pelkkää mainosmiesten puhetta, vaan raaka-ainetta ja sen vaikutusta ihon ikääntymiseen on tutkittu paljonkin kliinisissä tutkimuksissa.

Kehossamme on hyaluronihappoa luonnostaan. Se ei nimestään huolimatta ole happo, vaan sokerilaji, jolla on kyky sitoa suunnattoman suuria määriä vettä. Sillä on myös kyky muuttaa tuo vesi ns. geelimäiseksi aineeksi, jota se sitten käyttää mm. ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Hyaluronihappo myös toimii yhtenä soluja uudistavana raaka-aineena.

Ikääntyessämme kehomme luonnollinen hyaluronihappo vähenee. Ihosta tulee veltompi ja väsyneempi. Iho kuivuu ja juonteet näkyvät helpommin silloin, kun ihon hyaluronihappo määrät laskevat.
Kiinteän ja kimmoisan ihon salaisuus on siis ihon hyvä kosteustasapaino, jota ylläpidetään hyaluronihapon avulla. 

Hyaluronihappo hajoaa ihosta Uv-säteiden, vapaiden radikaalien ja hapettavien aineiden vaikutuksesta, joten ihon suojaaminen on todella tärkeätä, jos haluat säilyttää terveen, kinteän ja kimmoisan ihon.

Suurikokoinen hyalurihappomolekyyli kosteuttaa tehokkaasti ihon pintakerroksia. Pienikokoinen hyaluronihappomolekyyli taas korjaa ihon rakennetta ja kiinteyttää ihoa tehokkaasti. Pienimolekyylinen hyaluronihappo vaikuttaa siis tehokkaasti ryppyihin ja juonteisiin. Se kumpaa molekyylikokoa tuotteessa käytetään, riippuu siitä, mikä tuotteen haluttu vaikutus on. Hyvin usein anti age tuotteissa käytetään sekaisin molempia molekyylikokoja.

Hyaluronihappoa pidetään näiden ominaisuuksien takia arvossa. Se on myös turvallinen ja hellävarainen ainesosa. Se ei myöskään herkästi allergisoi.

Mitä hyaluronihappo tekee ihollesi?

  • kosteuttaa ihoa
  • silottaa juonteita
  • saa ihon tuntumaan kimmoisammalta ja pehmeältä
  • tukee ihon rakennetta
  • edistää solujen uudistumista ja kollageenin sekä elastiinin tuotantoa.
  • tehostaa antioksidanttipuolustusta ihossa, mikä tekee siitä vastustuskykyisemmän vapaita radikaaleja vastaan.

Luonnonkosmetiikkamerkki Saaren Taialta löytyy runsaasti hyaluronihappoa sisältäviä ihonhoitotuotteita, joiden avulla aikuisen ihon kuulaus, kimmoisuus ja säteileväisyys saadaan palautettua.

Miten hoidan aikuista ihoani?

Ihon ikääntyminen voi tapahtua joko luonnollisesti tai ennenaikaisesti. Oikeilla tuotevalinnoilla ja hyvällä kotihoidolla voit ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkien syntymistä ja pitää ikääntyvän ihon kauniina, terveenä ja hyvinvoivana.

Tästä postauksesta löydät vinkit Saaren Taika- tuotteiden käytöstä ikääntyvän ihon hoitoon.

Ihon ikääntyminen alkaa jo ennen 30 ikävuotta. Ihon ikääntyminen näkyy ihon kuivuutena, ryppyinä ja juonteina, ihon veltostumisena ja suurentuneina ihohuokosina. Ikääntyvässä ihossa tapahtuu myös muutoksia värissä. Ihon väri voi muuttua kalpeammaksi tai jopa kellertävän harmaaksi. Myös pigmenttimuutokset ovat yleisiä kämmenselkien, kasvojen ja kaulan iholla.

Kun iho vanhenee luonnollisesti, se ohenee ja ihon toiminnot hidastuvat. Tästä syystä ihoon ilmestyy pintakuivuutta ja ihon kimmoisuus vähenee. Luonnollisesti vanhentuneen ihon väri on usein kirkas ja läpikuultava. Tällainen iho kaipaa erityisesti kosteutusta, suojaa ja kiinteytystä.

Iho voi myös vanheta ennenaikaisesti. Tähän vaikuttavat auringon haitalliset uv-säteilyt, tupakointi, alkoholi, väärät ihonhoitotottumukset tai puutteellinen hoito, stressi, sairaudet sekä elintavat. Ennenaikaisesti ikääntynyt iho on väriltään kellertävä ja rypyt ja juonteet ovat syviä, selvästi syvempiä, kuin luonnollisesti ikääntyneessä ihossa. Ennenaikaisesti ikääntynyt iho on usein myös paksu ja se saattaa tuntua jopa kovalta ja kumimaiselta. Tällainen iho vaatii erityisesti kosteutusta, elvyttämistä ja kiinteyttämistä.

Tärkeintä on siis huolehtia ikääntyvän ihonhoidossa säännöllisestä puhdistuksesta, suojaamisesta ja kosteuttamisesta. Kosmetiikan tehtävänä on ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkien ennenaikaista syntymistä, hidastaa vanhenemista sekä pitää ikääntyvä iho terveen ja hyvinvoivan näköisenä. Oikeilla kotihoitotottumuksilla saat jo paljon aikaan.

Aikuisen ja ikääntyvän ihon hoito kotikonstein

Iho tulee puhdistaa päivittäin, jotta kasvoille päivän aikana kertynyt lika, ilmansaasteet ja mahdollinen meikki saadaan pois iholta ja iho voi taas hengittää paremmin. Käytä vedenkestävän silmämeikin puhdistukseen Kaksivaiheista meikinpoistoainetta ja muuhun kasvojen puhdistamiseen joko Saaren Taika kasvosaippuaa tai luonnonkosmetiikan kasvojen puhdistusaineita.

Kuorinta on myös tärkeä osa ikääntyvän ihon hoitoa. Kuorinta poistaa iholta kuolleen ihosolukon, joka voi helposti tehdä ihosta kellertävän, harmaan ja tunkkaisen värisen. Kuulaan ihon salaisuus on säännöllinen kuorinta. Kuorinta myös silottaa juonteita, lisää aineenvaihduntaa, parantaa pintaverenkiertoa ja valmistaa ihon vastaanottavaiseksi muille hoitotuotteille.

Aikuiselle iholle parhaiten sopiva hellävarainen ja kosteuttava kuorinta on Manteli & Kaura – Syväpuhdistava kasvokuorinta.

Kuorinnan lisäksi aikuisella iholla on hyvä käyttää kerran pari viikossa kasvonaamiota.

Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja tasapainottaa näin esim. liiallista talintuotantoa, joka saattaa aiheuttaa esim. aknea, tai kosteuttaen kuivaa ihoa ja atooppista, tai raviten ikääntyvää ihoa ja ehkäisten näin esim. juonteiden näkymistä.

Paras kasvonaamio aikuiselle iholle on Vihreä Tee Ja Savi- Antiage Kasvonaamio. Mikäli ihosi on rasvaisuuteen tai näppyihin taipuva, suosittelen edellisen sijaan käytettäväksi Aktiivihiili & Savi kasvonaamiota. 

Ihon toimintojen tukemiseksi kannattaa ihonhoidon päivärutiiniin lisätä kasvovesi. Kasvovesi kosteuttaa ja tasapainottaa ihoasi. Aikuisen ihon paras kasvovesi on Saaren Taian Ruusu misellivesi.

Ruusu misellivesi sisältää iholle tärkeää elastiinia ja kollageenia, jotka yhdessä auttavat ihoasi säilyttämään sen nuorekkuuden ja kimmoisuuden. Kollageeni ja elastiini ovat kuituja, jotka muodostavat ihosi tukirakenteen.

Kollageeni pitää huolen ihosi kiinteydestä, kun taas elastiini pitää ihosi tiukkana.

Ennen kosteusvoidetta kannattaa aikuiselle ja ikääntyvälle iholle antaa seerumia, joka parantaa ihon kykyä pysyä nuorekkaana. 

Seerumi sisältää voiteita enemmän vaikuttavia aineita, kuten ihon ryppyjä silottavia hyaluronihappo molekyylejä ja ihoa siloittavia vitamiineja!

Siksi seerumin käyttö kannattaa, mutta älä unohda voidetta, sillä seerumit imeytyvät syvälle ihoon, tehden taikojaan solutasolla, kun taas voiteet hoitavat ja suojaavat ihon päälimmäisiä kerroksia.

Ihon kosteutukseen kannattaa panostaa, koska se on ihon kauneuden A ja O. Kunnolla kosteutettu iho on terve, kimmoisa, sileä, pehmeä ja ehjä. Jos ihoa ei kosteuta, se vaikuttaa ihon terveyteen. Iho toimii myös kehomme suojamuurina ja jos ihomme ei ole terve ja ehjä, se vaikuttaa elimistömme puolustusjärjestelmään heikentävästi. Ihosta tulee siis pitää senkin takia erityisen hyvää huolta.

Aikuiselle ja ikääntyvälle iholle parhaiten sopivat Saaren Taika ihonhoitotuotteet löydät alla näkyvästä tuoteupotuksesta. Voit myös siirtyä Saaren Taika verkkokauppaan tutustumaan korkealuokkaisiin aikuisen ihon tuotteisiin!

Kuinka moni tulee ajatelleeksi, että päivittäinen annos ilmaa ihollamme edesauttaa ihomme vanhenemista?

Ihomme altistuu ilmansaasteille ja pienhiukkasille joka päivä niin ulkona, kuin sisätiloissakin.

Ilman epäpuhtaudet saavat aikaan vapaiden radikaalien syntymistä ihollamme sekä aiheuttavat ihosolujemme heikkenemistä.

Vapailla radikaaleilla ei ole paria jolloin ne ”varastavat” elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen ”varkaus” tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali. Tämä on siis iholla tapahtuva ketjureaktio, joka aiheuttaa mm. ihon ikääntymiselle tunnunsomaiset näkyvät merkit ihollamme.

Pitkäaikainen altistuminen ilman epäpuhtauksille aiheuttaa siis väistämättä ihosolujen heikkenemistä ja vaurioita ihon sarveiskalvossa. Nämä yhdessä synnyttävät vapaita radikaaleja iholle ja saavat ihon vanhenemaan ennenaikaisesti.

Iholle annosteltavilla antioksidanteilla on tärkeä rooli ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisemisessä ja ottamalla runsaasti antioksidantteja sisältävät tuotteet päivittäisiin ihonhoitorutiineihin mukaan, voimme auttaa ihoamme sen suojamekanismien säilyttämisessä sekä ihon vanhenemisen näkyvien merkkien ehkäisyssä.

Luettelen runsaasti antioksidantteja sisältäviä ihonhoitotuotteita alla näkyvässä artikkelissa:

Ilmansaasteet, ihon vanheneminen ja ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisy

 

 

 

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Kirjoittaja on Saaren Taika brändin luoja sekä Saaren Taika -tuotteiden kehittäjä, jolla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto sekä luonnonkosmetiikan valmistuksen tutkinto.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä