Mitä säännöllisellä ihonhoitorutiinilla voi saada aikaan?

Mitä säännöllisellä ihonhoitorutiinilla voi saada aikaan?

Miksi päivittäinen ihonhoitorutiini on niin tärkeä?

Ihmiskehon suurin elin on iho, mutta monet laiminlöyvät sen hoitoa.

Terve iho ei ole pelkästään ulkonäköseikka, vaan myös hyvän olon ja miellyttävän tunteen tuova asia.

Ihomme on päivittäin alttiina ympäristön aikaansaamille epäpuhtauksille ja rasituksille, kuten auringon vanhentavalle vaikutukselle, ilmansaasteille, pölylle ja muille likapartikkeleille, joita ihomme pintaan päivän mittaan kertyy.

Ja kun vahinko iholla on päässyt tapahtumaan, on sitä hyvin hankalaa, ellei mahdotontakin, korjata. Siksi päivittäinen ihonhoitorutiini on ihollesi elintärkeä.

Mitä nuorempana aloitat säännöllisen ihonhoidon, sen parempana ihosi pysyy myös vanhempana.

Ihonhoitosi tänään näkyy ihollasi 30 vuoden kuluttua!

Ihonhoitorutiinisi on vain yhtä hyvä, kuin siihen käyttämäsi kauneudenhoitotuotteet. 

Korkealaatuiset ihonhoitotuotteet auttavat ihoasi näyttämään paremmalta, kun taas heikkolaatuiset tuotteet voivat olla tehottomia tai jopa vahingollisia ihollesi. 

Esimerkkinä vaikkapa yleisesti pesu- ja puhdistusaineissa käytetty sulfaatti, joka voi aiheuttaa ihottumia, ärsytystä, kuivattaa ihoa, aiheuttaa hilseilyä tai kutinaa. 

Taikka yleisesti heikompilaatuisissa voiteissa käytetty mineraaliöljy, jonka molekyylit ovat niin kookkaita, että ne eivät imeydy ihoon, vaan jäävät ihon pinnalle tukkimaan ihohuokosia.

Lopulta ihosi ei kykene pääsemään eroon ihon kuona-aineista ja myrkyistä, jolloin ihollesi saattaa ilmaantua mustapäitä, finnejä tai aknea.

Kaikki Saaren Taika saippuat ja shampoot ovat sulfaatittomia, emmekä koskaan käytä voiteissamme mineraaliöljyjä, tai muitakaan iholle haitallisia tai heikkolaatuisia ainesosia. 

ihonhoitotuotteita pöydällä

Miksi hyvä ihonhoitorutiini on niin tärkeää?

Säännöllinen ihonhoitorutiini laadukkailla tuotteilla auttaa ihoasi pysymään kunnossa sekä taistelemaan mm. vanhenemista, sekä ihosairauksia, kuten; akne, psoriasis, ekseema, atooppinen iho, jne. vastaan. 

Heikkolaatuisilla tuotteilla, tai jopa ilman kunnollista ihonhoitorutiinia, ihosi mahdollisuudet säilyttää sen kimmoisuus, sileys, tasainen sävy ja näpyttömyys, on todella huono.

Käytän itseäni elävänä esimerkkinä tästä ihonhoitorutiinin laiminlyönnistä.

Alla näet kaksi kuvaa. Ensimmäisessä olen n. 35-36-vuotias. En ollut elämässäni koskaan käyttänyt säännöllisesti mitään kasvojenhoitotuotteita, vaan olin käyttänyt samaa marketin 3:n euron vartalovoidetta myös kasvoille sekä pessyt kasvojani päivittäiskaupan halvimmalla nestesaippualla. 

Kuten kuvasta näkyy, on ihoni ropollinen, punakka ja otsassani olevat rypyt ovat todella terävät ja selvästi erottuvat. Kasvoni rasvoittuivat myös päivänmittaan nopeasti.

10 vuotta myöhemmin otettu kuva, toisena, jossa olen jo 46-vuotias, taas näyttää tasaisemman ihon, joka on myös tasaisemman värinen, eikä 10 ikävuotta lisää ole syventänyt ryppyjä juuri lainkaan, pikemminkin ne ovat jopa hieman häivyttyneet.

Ja mistä saan kiittää tätä positiivista ihomuutosta, joka näyttäisi jopa peruuttaneen osan ihoni vanhenemisesta kertovista merkeistä?

Olen aloittanut Saaren Taika luonnonkosmetiikan käyttämisen n. 41-vuotiaana ja säännöllisen ihonhoitorutiinin kuorintoineen, naamioineen, kasvovesineen Saaren Taika tuotteilla n. 43-vuotiaana, eli 3 vuotta sitten.

Johanna 36 vuotiaana rypyt selvästi erottuvat ja iho kirjava ja epätasainen
johanna 46v

Ja tämä on siis vain oma esimerkkini. Tutkimustieto osoittaa myös, että oikeanlaiset ihonhoitotuotteet voivat peruuttaa joitakin vanhenemisen aiheuttamia ihovaurioita, eli ei ole liian myöhäistä ajankohtaa laadukkaiden ihonhoitotuotteiden käytön aloittamiselle, kuin ei myöskään liian aikaista ajankohtaa.

Laadukkaat ihonhoitotuotteet yhdessä säännöllisyyden kanssa ovatkin kauniin ja nuorekkaan ihon kulmakiviä.

Säännöllinen ihonhoito korkealaatuisilla tuotteilla auttaa ihoasi pysymään terveenä ja kauniina.

Ihostasi irtoaa ihosoluja jokaisena hetkenä, joten on tärkeää antaa iholle niitä rakennusaineita, joilla se pystyy parhaiten tuottamaan uusia terveitä, kosteutettuja, kimmoisia ja kuulaita ihosoluja.

Huonosti hoidettu iho saattaa kuivua nopeasti, olla ryppyinen, epätasainen, kiristävä tai hilseilevä, kuten itselläni aiemmin oli. Myös ihosairauksista johtuva kuivuus, kiristely, hilseily ja muut oireet voivat lievittyä oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla.

Ihonhoitotuotteissa ainesosaluettelon samallakin ainesosalla voi olla suuria eroja

Samalla INCI-nimellä listattu öljy voi jossakin tuotteessa olla esimerkiksi luomulaatuista neitsyt-öljyä, joka on aikaansaatu hedelmän ensimmäisestä puristuksesta, ilman kemiallista erottamista, jolloin se sisältää eniten sellaisia ravintoaineita, joita iho kykenee käyttämään uudistumiseen ja parantumiseensa.

Kun taas täysin samalla INCI-nimellä esiintyvä öljy voi jossakin toisessa tuotteessa olla hedelmän puristuksen loppupäästä kemiallisesti erotettu, jolloin siinä ei enää juurikaan ole tärkeitä ravintoaineita jäljellä ja kemiallinen erottelumenetelmä on voinut myös jättää siihen kemiallisia jäämiä. 

Saaren Taika tuotteissa käytetään ensisijaisesti  neitsytöljyjä, eli kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja, vitamiinipitoisuudeltaan rikkaimpia öljyjä sekä luomulaatuisia raaka-aineita, jotka ovat kemikaali jäämittömiä ja, joissa on eniten iholle tärkeitä ravintoaineita.

Mitä hyötyä laadukkaista ihonhoitotuotteista on?

Aivan kuten terveellinen ruokavalio pitää kehosi paremmassa kunnossa, myös laadukkaat ihoa hoitavat ainesosat parantavat ihoasi.

Ne auttavat paremmin ihoasi suojautumaan ympäristön aiheuttamalta rasitukselta, kuten saasteilta ja auringolta sekä antavat ihollesi paremmin hyödynnettäviä ainesosia taisteluun mm. ihon kuivumista ja vanhenemista vastaan.

Vaikka laadukas ihonhoito on hinnassa usein kalliimpaa, saat varmasti rahoillesi enemmän vastinetta!

Jos käytät tehottomia ihonhoitotuotteita, tuhlaat vain rahasi aineisiin, jotka köllöttävät ihosi pinnalla tekemättä yhtään mitään.

Laadukkaissa ihonhoitotuotteissa on myös vähemmän erilaisia ihollesi mahdollisesti haitallisia ainesosia ja jäämiä.

Miksi kannattaa välttää huonolaatuisia ihonhoitotuotteita?

Heikkotasoisissa ihonhoitotuotteissa ei ole tehokkuutta. Näin tulet tuhlanneeksi rahasi vain ihon pinnalle jääviin tuotteisiin, jotka eivät tee mitään ihosi hyväksi.

Tai pahimmassa tapauksessa imeytät ihoosi haitallisia ainesosia, jotka voivat aiheuttaa mm. allergisia reaktioita, ihottumia, kutinaa, hilseilyä, ihohuokosten tukkiutumista, mustapäitä, finnejä ja aknea. 

Mitä hyvän ihonhoitorutiinin löytäminen tekee ihollesi?

  • Se hidastaa ikääntymisen merkkien näkymistä
  • Kun olet löytänyt itsellesi parhaiten sopivan ihonhoitorutiinin, sitä on helpompi ylläpitää
  • Se lisää itseluottamusta – kun näytät hyvältä, tunnet myös olosi paremmaksi
  • Se pitää ihosi terveenä, mikä puolestaan ​​pitää sinut terveenä
  • Tulokset voivat olla dramaattisia, mikäli noudatat rutiinia säännöllisesti
  • Ihostasi huolehtiminen nyt voi säästää rahaa
  • Se saattaa kannustaa sinua omaksumaan muita terveellisiä rutiineja ja yleistä terveellistä elämäntapaa

Listaan sinulle 5 vakuuttavaa syytä miksi ihonhoitorutiinin noudattaminen kannattaa

Kauniin ja terveen ihon saaminen vie aikaa

Et voi saada nuorekasta ja kimmoisaa, tasaista ihoa yhdessä yössä. Ihosi tarvitsee aikaa ja rutiineja, jotta se voi näyttää hyvältä. Ihon uudistumiskierto vie nuoremmilta n. 4 viikkoa ja minun ikäisiltä jo hieman kauemmin.

Tämä on siis se aika, joka yleensä menee, ennen kuin ihonhoitotuotteen vaikutus näkyy ihon pinnalla.

Säännöllisen ihonhoitorutiinin aloittaminen mahdollisimman nuorena auttaa ihoasi pysymään nuorekkaana, kimmoisana ja kuulaana pidempään, jopa vanhoille päivillesi saakka.

 

Jokaisella on erilainen iho

Tunnet ehkä jonkun, jolla ei ole ihonhoitorutiinia laisinkaan ja hänellä on silti kaunis iho.

Ihoon vaikuttaa myös ihmisen perimä ja DNA, mutta valitettavasti kaikilla meillä ei ole sellaista perimää, jonka ansioista ihomme olisi säihkyvän kaunis ja täydellinen ilman laadukkaita ihonhoitotuotteita!

 

Ihosolumme irtoilevat ihomme pinnasta jatkuvasti

Ihon uloin kerros, eli se näkyvä kerros, uudistuu jatkuvasti ja ihon pinnalla olevat kuolleet ihosolut irtoilevat, jolloin alta nousee uusia soluja tilalle. Tämä on ihon normaali uudistumiskierto, jonka vuoksi miljoonia ihosoluja irtoilee iholtasi ihan joka päivä.

Tämän takia, vaikka ihosi voi näyttää hehkuvalta ja kimmoisalta tänään, voi se jo huomenna olla samea ja kuiva. Jatkuva säännöllinen ihonhoitorutiini auttaa ylläpitämään ihosi hehkua ja kosteustasapainoa, jolloin se näyttää aina terveeltä ja kauniilta.

 

Ennaltaehkäisy on helpompaa ja halvempaa kuin korjaaminen

Päivittäinen ihosta huolehtiminen säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Iho-ongelmia, kuten teräviä ryppyjä, pigmenttihäiriöitä ja sävyeroja, aknearpia tai muita ihon haasteita voidaan hillitä ja ehkäistä päivittäisellä ihonhoitorutiinilla.

Saatat säästyä ihotautilääkärillä käynniltä tai jopa plastiikkakirurgialta ihonhoitorutiinisi ansiosta!

 

Se lisää itsevarmuuttasi

Kasvosi ovat kehosi ensimmäinen alue, jonka muut näkevät, ja terve, kaunis iho saa sinut tuntemaan olosi hyväksi. Kuulas ja hyvinvoiva iho voi muuttaa tosi paljon ulkonäköäsi, eikä silloin ole edes väliä,  onko sinulla huono hiuspäivä tai mielestäsi rumat vaatteet.

Miten aloitan säännöllisen ihonhoitorutiinin?

Kaksi tärkeintä seikkaa ihonhoidossa, ikään katsomatta, ovat;

  • puhdistus
  • kosteutus

Hyvä puhdistusaine kasvojen iholle on sulfaatteja sisältämätön kasvosaippua, sellainen, joka poistaa lian ja meikin, mutta ei liikaa ihosi luonnollista rasvaa.

Saaren Taian palasaippuoista lähes kaikki sopivat myös kasvojen pesuun ja useimmissa palasaippuoissamme onkin jo reseptin kehittämis vaiheessa otettu kuivaihoiset ja kasvojen pesu huomioon, sillä tuotteiden kehittäjällä, eli minulla itsellänikin on atooppinen, kuiva ja herkästi reagoiva iho.

Kosteutus on tärkeää myös rasvaisella iholla. Joskus ihon liiallinen rasvoittuvuus voikin johtua ihon kosteuttamisen puutteesta, jolloin iho yrittää paikata kosteuden puutetta liiallisella talintuotannolla.

Kuivalle iholle kannattaa valita eri kosteusvoide kuin rasvaiselle iholle. Kuivan ihon hoitoon käytetään runsaasti kosteutusta tarjoavia kosmetiikkatuotteita ja rasvaisen ihon hoitoon. Rasvoittuvalle iholle kannattaa valita kevyt kosteusvoide, jolla saadaan hillittyä talin tuotantoa.

Löydät eri ihotyypeille sopivat kosteusvoiteet Saaren Taika Shopista, valikosta kohdasta ”Ihotyyppisi”.

Ihonhoitorutiinin järjestys

Päivittäinen ihonhoitorutiini järjestys

1. Kasvojen puhdistus kasvosaippualla.

Saaren Taika saippuat eivät kuivata ihoa, kuten monet muut palasaippuat tekevät. Valitse normaalille tai akneiholle Saaren Taika Teepuusaippua, rasvaiselle iholle tai mustapäille Aktiivihiili Teepuusaippua, ruusufinni iholle Tyrni Luksus Spa saippua, kuivalle tai herkälle iholle Saariston Suolasaippua, psoriasis iholle Veera suolasaippua, vanhenevalle iholle Karpalo Luksus Spa saippua.

2. Kasvovesi. Kasvovesi kosteuttaa, tasapainottaa ihon pH:ta ja auttaa seerumeita kosteuttamaan ihoasi tehokkaammin.

3. Seerumi. Kasvoseerumi on ihonhoidon superaine! Seerumi sisältää voiteita enemmän vaikuttavia aineita, kuten ihon ryppyjä silottavia hyaluronihappo molekyylejä ja ihoa siloittavia vitamiineja!

Saaren Taian valikoimassa on useita tehokkaita luonnonkosmetiikan seerumeita, kuten:

4. (valinnainen) Silmänympärysvoide (itse suosin hyaluronihappoa sisältäviä, sillä ne siloittavat juonteita parhaiten!)

Silmien ympärystän iho on ohuempaa kuin kasvojen ja siksi on erityisen tärkeää käyttää silmänpärysvoidetta, joka ehkäisee paremmin silmäpusseja, ihon veltostumista ja ryppyjen syntymistä herkällä silmänympärys iholla!
 
Silmänympärysvoidetta voi käyttää sekä miehet, että naiset, anti-age vaikutteisten tuotteiden käyttö suositellaan aloitettavaksi aikaisintaan 25-vuotiaana.

5. Tarvittaessa täsmätuote.

Mikäli ihollasi on ongelmakohtia, kuten ihottumaa, epäpuhtauksia, näppyjä, finnejä, aknea, mustapäitä, ruusufinniä, couperosaa, juonteita tai ryppyjä, löydät niille sopivat täsmätuotteet Saaren Taika valikoimasta.
 
Akneihon tehovoiteeksi suosittelen Spot Control luonnonkosmetiikan kasvovoidetta, joka sisältää teepuuöljyä ja auttaa ehkäisemään finnien ja mustapäiden syntymistä.
 
Ruusufinni iholle taas suosittelen Rauhoittavaa hoitovoidetta ihon punoitusoireille
 
Saaren Taian valikoimasta löytyy täsmätuotteita moneen eri ongelmaan!
6. Kosteusvoide. Olipa ihosi sitten kuiva, atooppinen, akneen taipuva, pintakuiva, erittäin kuiva, herkkä, vanheneva, rasvoittuva tai hyvä iho, tarvitsee se silti kosteutusta, etenkin kylminä vuodenaikoina!
 
Valitse itsellesi parhaiten sopiva voide oman ihotyyppisi mukaan. Tekemällä ilmaisen ihoanalyysimme netissä, saat omalle ihollesi parhaiten sopivista tuotteista suositukset sähköpostiisi.

7. Kasvoöljy. Kasvoöljyn tehtävänä on hoitaa ja siloittaa ihoa. Ne sisältävät ihon kimmoisuutta parantavia rasvahappoja. Kasvoöljy suojaa ihoa ja auttaa ihoa säilyttämään sen kosteuden ja etenkin kylminä vuodenaikoina kasvoöljyn käyttö estää tehokkaasti ihon kuivumista.

Saaren Taika kasvoöljyt pitävät kasvosi mattapintaisena koko päivän!

Tee viikoittain kasvoillesi kuorinta

Ihon säännöllinen kuoriminen tehostaa ihonhoitotuotteiden vaikutusta.

Kuorinta poistaa ihosi pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja tekee ihostasi kirkkaamman, kuulaamman ja sileämmän. Kuorittu iho imee myös paremmin voiteiden ravintoaineet itseensä ja säilyy näin nuorekkaampana!

Kuorinta poistaa poistaa myös epäpuhtauksia ihohuokosista. Epäpuhtaudet iholla tukkii ihohuokosia. Tukkiutuneeseen ihohuokoseen taas muodostuu helposti mustapää, finni tai tulehdus.
 
Myös akneen taipuvaa ihoa kannattaa kuoria säännöllisesti, mutta vain hellävaraisilla kuorinnoilla. Kuorimalla ihoasi säännöllisesti, estät kuolleen ihosolukon kertymisen ihohuokosiin, jonne ne saattavat jäädä tukkimaan ihohuokosen.

Käytä kasvonaamiota noin 1-3 kertaa viikossa

Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja tasapainottaa näin esim. liiallista talintuotantoa, joka saattaa aiheuttaa esim. aknea, tai kosteuttaen kuivaa ihoa ja atooppista, tai raviten ikääntyvää ihoa ja ehkäisten näin esim. juonteiden näkymistä

Kasvojenhoidon hifistelyä

Mikäli haluat viedä kasvojen ihonhoitorutiinisi vielä korkeammalle tasolle, voit ottaa käyttöön Gua Sha kiven tai niin sanotun jaderullan, eli Gua Sha rollerin.

Gua Sha -itsehoitomenetelmän avulla ihostasi tulee sileämpi ja napakampi, sillä hoito saa ihosi asettumaan kauniimmin kasvojen luustosi päälle.

Tällöin kasvojesi piirteet, erityisesti leukalinja ja poskipäät, tulevat selkeämmin esille.

Gua Sha on vanha kiinalaisen lääketieteen ihonhoitomenetelmä, jossa ihon pintaa käsittelemällä kiihdytetään verenkiertoa, joka auttaa muun muassa kuonanaineiden poistumisessa ja turvotuksen vähenemisessä sekä edesauttaa ihonhoitoaineiden ravintoaineiden parempaa imeytymistä.

Gua sha -hieronta rentouttaa kasvojesi lihaksia sekä jännitystiloja ja auttaa mikroverenkierron parantamisessa.

Verenkierron parantumisen myötä kuona-aineet virtaavat pois kudoksistasi, jolloin kasvojesi turvotus laskee ja samea ihosi kirkastuu. Se saa jännitykset ja tukokset faskiassasi (lihaskalvo) vapautumaan.

Tunnetilasi vaikuttavat kasvojen lihaksistoon ja faskiaan, jolloin kasvoille muodostuu esimerkiksi ns. ”ilmeryppyjä”. Puremalihasten jännitykset taas saavat helposti aikaan esimerkiksi turvotusta.

Gua sha -hieronta stimuloi ihon fibroblastien toimintaa, jotka vastaavat kollageenin ja elastiinin tuotannosta. Kollageeni pitää ihon kudokset joustavina, uusiutuvina ja toimintakykyisinä.

Jaderullan, eli Gua Sha rullan käyttö:

Saaren Taika verkkokaupasta löydät korkealuokkaiset luonnolliset ihonhoitotuotteet, myös herkälle ja reagoivalle iholle!

Alla muutamia asiakkaidemme rakastamia suosikkeja!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.