Kasvoöljyn käyttö

Kasvoöljyn käyttö

Tällä vinkillä saat kasvoöljyn toimimaan ihollasi tehokkaammin!

Kasvoöljy lukitsee kosteuden ihollesi!

Kasvoöljy auttaa pehmentämään, ravitsemaan ja tasapainottamaan ihoasi. Saaren Taika kasvoöljyt sisältävät ihon kimmoisuutta parantavia rasvahappoja, joiden avulla ne hoitavat ja siloittavat ihoasi.

 

Itse olen koko talven noudattanut kasvovesi + kasvoöljy rutiinia, jossa laitan kasvojenpesun jälkeen muutaman suihkauksen kasvovettä taputellen ihoon ja toistan tämän yhteensä kolme kertaa, jonka jälkeen laitan suoraan kasvoöljyn jälleen taputellen. Ihoni ei ole koskaan ollut kuulaampi ja sileämpi kuin nyt!

Miten kasvoöljyä käytetään?

Jotta saisit parhaimman tuloksen ihonhoitotuotteiltasi, tulee niiden käyttöön kiinnittää huomiota.

Paraskaan tuote ei toimi tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, mikäli sitä käytetään väärin. 

Tässä artikkelissa kerron sinulle kuinka saat kasvoöljyn toimimaan ihollasi tehokkaimmin.

Vinkkini avulla ihosi pystyy käyttämään mahdollisimman paljon hyödykseen kasvoöljyn sisältämiä  kimmoisuutta ja kuulautta lisääviä ravintoaineita.

Luonnolliset ihonhoitotuotteet toimivat iholla tehokkaimmin

Korkealaatuisista luonnollisista kasviöljyistä koostuvat Saaren Taika ihonhoitotuotteet ovat ihollesi helpoiten hyödynnettävissä.

Iho itsessään sisältää nimittäin täysin samaa kemiallista kaavaa noudattavia rasvahappoja ja rakennuspalasia, kuin Saaren Taian käyttämät luonnolliset kasviöljytkin. Siitä syystä ihosi pystyy helpoiten hyödyntämään juuri näistä raaka-aineista valmistettuja ihonhoitotuotteita!

Mitä korkealuokkaisemmat öljyt, sen enemmän ne sisältävät ihon elastisuutta ja kimmoisuutta parantavia ainesosia, ja sen enemmän ne sisältävät myös ihon tulehdustiloja ja sävyeroja hillitseviä ainesosia.

Valitse siis aina ihollesi korkealaatuinen Saaren Taika ihonhoitotuote, joka on käytössä riittoisampaa ja, jolloin tuloksetkin näkyvät nopeammin!

Kasvoöljyn tehtävänä on lukita kosteus ihollesi

Päivän mittaan ihon pinnalta haihtuva kosteus saa etenkin talviaikaan monien ihon tuntumaan kuivalta ja kiristävältä. Kasvoöljyn avulla voit estää kosteuden haihtumisen iholtasi!

Moni varmaan tässä kohtaa ajattelee, että kasvoöljy saattaa jättää öljyisen pinnan iholle, ja niin moni öljy tekeekin.

Saaren Taika kasvoöljyt on kuitenkin kehitetty siten, että ne imeytyvät nopeasti, eivätkä jätä öljyistä pintaa. Itseasiassa Saaren Taika kasvoöljyt auttavat ihoasi säilyttämään mattaisen pinnan päivän loppuun saakka!

Missä järjestyksessä kasvoöljy laitetaan?

1. Puhdistus: Aivan ensimmäisenä tulee kasvojen puhdistus, sillä kasvojen pinnalle päivän mittaa laskeutuvat epäpuhtaudet saattavat kulkeutua ihonhoitotuotteiden mukana syvemmälle ihoon ja aiheuttaa ongelmia siellä.

2. Kasvovesi: Puhdistuksen jälkeen kannattaa käyttää kasvovettä. Kasvovesi antaa iholle sen tarvitsemaa lisäkosteutta. Kasvovettä voi kerrostaa suihkuttamalla 3-4 suihkausta ja taputtelemalla se iholle ja toistamalla muutamaan kertaan. Itse käytän tätä taktiikkaa etenkin näin talviaikaan!

3. Seerumi (valinnainen): Mikäli käytät seerumia, tulee seerumi annostella kasvoveden jälkeen. Etenkin hyaluronihapposeerumi nimenomaan vaatii kasvoveden käytön yhdessä seerumin kanssa, sillä muutoin seerumi ei toimi. 

4. Silmänympärysvoide (valinnainen): Mikäli käytössäsi on silmänympärysvoide, tulee se seerumin jälkeen. 

5. Täsmätuote (valinnainen): Jos käytät ihollasi täsmätuotetta, kuten alkaville näpyille Spot Control voidetta tai ruusufinnille Rauhoittavaa hoitovoidetta, tulee ne annostella iholle tässä kohtaa. 

6. Kosteusvoide (valinnainen): Merkkaan kosteusvoiteen valinnaiseksi tässä kohtaa, sillä, mikäli teet kasvovedellä kerrostuksen esim. 4 kertaa, kuten minä, niin kosteusvoidetta ei välttämättä tarvita ennen kasvoöljyä.

 

Muista kuitenkin kuunnella ihoasi! Mikäli ihosi tuntuu karhealta tai kiristävältä, tarvitsee se myös kosteusvoiteen ihonhoitorutiiniin mukaan!

Kasvoöljy annostellaan iholle yleensä viimeisenä

Mikäli käytössäsi on sellainen kasvoöljy, joka jättää iholle öljyisen kerroksen, eli silloin se ei ole suunniteltu imeytymään ihon syvempiin kerroksiin lainkaan, niin tällöin kasvoöljy tulee yleensä aina viimeisenä.

Öljyinen kerros estää kosteuden haihtumisen ja myös muiden ihonhoitotuotteiden imeytymisen öljykerroksen läpi, jolloin ei ole hyötyä annostella enää muita ihonhoitotuotteita öljyn päälle.

Saaren Taika Argan Ruusu Luksus kasvoöljy ja Jojoba & Teepuu kasvoöljy on molemmat sellaisia, että ne imeytyvät ihon kerroksiin nopeasti, ja vaikka ne ehkäisevätkin kosteuden haihtumista iholta, ne eivät jää ihon pinnalle öljyisenä kerroksena, eivätkä ne myöskään estä muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä. 

Saaren Taika kasvoöljyjä voi käyttää joko ihonhoitorutiinin keskellä tai viimeisenä. Itse noudatan tällä hetkellä kasvovesi kerrostaen & kasvoöljy -rutiinia, enkä käytä tällä hetkellä muita kosteuttavia tuotteita.

Taputtelu vs. hierominen

Kasvoöljy, seerumit ja kasvovesi, kannattaa aina mieluummin taputella, kuin hieroa kasvoille. Siksi suihkepullossa oleva kasvovesi on paras valinta, sillä sen avulla saat suihkauteltua kasvoveden tasaisesti ihollesi ja voit heti aloittaa hellän taputtelun.

Taputtelu on herkälle iholle hellempi keino saada ihonhoitotuotteet imeytymään, sillä hierominen saattaa ärsyttää ihoa lisää ja tuoda esiin mm. punoitusta, ärsytystä tai näppyjen lisääntymistä.

Taputtelemalla ihonhoitotuotteet autat niitä myös imeytymään paremmin, sillä taputtelemalla työnnät ne ihohuokosiin, kun taas hieromalla liu’utat niitä vain ihosi pinnalla.

Taputtelu auttaa myös ihoasi imemään kasvoöljyn nopeammin sekä öljyä ja hyödyntämään ravintoaineet nopeammin.

Älä annostele kasvoöljyä liikaa! Yksi pieni painallus Saaren Taika kasvoöljyä riittää koko kasvojen ja kaulan iholle, sillä kasvoöljymme sisältävät suuren määrän tiivistettyjä ravintoaineita ja aktiivisia ainesosia.

Liika tai useiden öljyjen käyttö voi jopa aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Vähemmän on siis enemmän tässä kohtaa. 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.