Syötävän hyvistä raaka-aineista!

Syötävän hyvistä raaka-aineista!

Uskaltaisitko syödä ihollesi käyttämääsi kosmetiikkaa?

Aika hurja kysymys, vai mitä? Vastaus mitä todennäköisimmin on, että et uskaltaisi! Mutta mitä ajattelet, kun kerron, että ihosi imee sisäänsä suuren osan siitä mitä sen pinnalle laitat ja osa niistä myös jää elimistöösi?

Kaksi naista makaa lattialla kasvonaamiot kasvoillaan

Syötävät raaka-aineet

Vaikka Saaren Taika® kosmetiikkatuotteita ei suositella syötäväksi, on huomion arvoista tietää, että ihonhoitotuotteissamme, sekä kodin siivousaineissamme käyttämämme raaka-aineet ovat paitsi erittäin korkealaatuisia, myös juuri niitä samoja, joita käytetään myös ruuanlaitossa.

Tavallaan voisit siis syödä käyttämäsi ihonhoitotuotteet, tai ainakin raaka-aineet, joista ne valmistetaan.

Auringonkukkia sekä auringonkukkaöljyä

Halpa kosmetiikka, kallis kosmetiikka

Kun ihonhoitotuotteita, tai mitä tahansa tuotteita valmistetaan esim. päivittäistavarakauppojen valikoimiin, käytetään niissä useasti ainesosina raaka-aine tuotannon loppupään tuotoksia, eli esimerkiksi sellasia öljyjä, joista ravintopitoisin osuus on jo kerätty talteen parempiin tuotteisiin ja jäljellä on jäänyt muuhun kelpaamatonta tuotosta, ja nämä halutaan käyttää hyödyksi, jolloin niistä valmistetaan edullisempia tuotteita. 

On sanomattakin selvää, että näissä loppupään tuotoksissa ei ole lainkaan jäljellä enää iholle tärkeitä ravintoaineita, eikä niitä käyttämällä saa toivottuja tuloksia aikaan. Siksi vaativa ihonhoitotuotteita käyttävä käyttäjä valitsee tuotteen, jolla tietää olevan enemmän ihon terveyttä ja hyvinvointia hyödyttäviä  ainesosia. 

Hinnaltaan korkeammassa ihonhoitotuotteessa yleensä halvat ja haitalliset ainesosat on korvattu luonnollisemmilla ja turvallisemmilla vaihtoehdoilla, ja vaikka aina niillä ei ole ihonhoidossa muuta merkitystä kuin ympäristöön tai elimistöön kertyvä kuormitus, on niiden hankintahinta usein monikertainen, joka näkyy myös lopputuotteen hinnassa.

Saaren Taika käyttää raaka-aineinaan ensisijaisesti vain käsittelemättömiä öljyjä

Saaren Taika käyttää ihonhoitotuotteissaan ja ekopesuaineissaan raaka-aineina ensisijaisesti vain puhtaita, kemiallisesti puhdistamattomia (ei sisällä kemiallisia jäämiä), luomulaatuisia ja kasvin ensimmäisestä puristuksesta, kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja kasviperäisiä öljyjä.

Tällaisten öljyjen ravintoaineiden pitoisuudet ovat korkeimmat mahdolliset, jolloin ne myös tuovat parhaimman tehon ihonhoitotuotteeseen.

Mitä valkaisu ja deodorointi poistaa öljyistä?

Luonnolliset kasviöljyt taas koostuvat n. 85-99% rasvahapoista ja lipideistä. Loppu osa öljystä määrittää öljyn värin, tuoksun, ja parantavat ominaisuudet.

Käsittelemättömät kasviöljyt sisältävät siis runsaasti arvokkaita yhdisteitä, jotka ravitsevat, suojaavat, korjaavat ja uudistavat ihoamme.

Öljyistä iso osa on koostunut triglyserideistä ja rasvahapoista, mutta mitä on se pieni, n. 1-10 prosentin osuus eri öljyissä, joka on kaikkein arvokkainta ihonhoidossamme?

Tätä ainetta kutsutaan saippuoitumattomaksi jakeeksi, termi, joka liittyy saippuan valmistukseen, mutta myös öljyjen jalostukseen ja käsitellyissä öljyissä tämä saippuoitumaton jae, eli öljyn parantava osuus, on eroteltu pois arvokkaamman kosmetiikkateollisuuden käyttöön.

Tämä 1-10% osuus öljystä on erittäin tärkeä ja hyödyllinen, sillä se sisältää öljyn kaikki:

 • vitamiinit
 • antioksidantit
 • polyfenolit
 • karotenoidit
 • ja paljon muita kasviperäisiä aktiiviaineita

Käsittelyjä, mitä öljyille, joka sheavoikin virallisesti on, useimmiten tehdään:

 • fosfolipidien ja sterolien poisto
 • valkaisu, jossa samalla neutraloidaan vapaat rasvahapot
 • luonnollisten vahojen poisto, joilla aikaansaadaan kovettumaton tuote
 • deodorointi, jossa tislaamalla poistetaan tuotteen luonnollinen tuoksu

Toisin sanoen käsitellyistä öljyistä on poistettu kaikki:

 • vitamiinit ja mineraalit
 • antioksidantit ja tokoferolit
 • tanniinit
 • flavonoidit ja karotenoidit
 • polyfenolit
 • lingaanit
 • terpeenit ja terpenoidit
 • fytosterolit
 • skvaleeni
 • ja monia muita

Ihonhoitotuotteen imeytyvyys ihon kautta

Iho on ihmisen suurin yksittäinen eli, mutta samalla se on viimeinen elin, jonne sisäisesti saadut vitamiinit ja ravintoaineet kulkeutuvat. Ensinnä ravintoaineiden imeytymislistassa ovat tärkeimmät elimemme, kuten sydän, aivot, maksa jne, ja iho on listassa vasta viimeisenä.

Tästä syystä onkin tärkeää antaa iholle ravintoaineita myös ulkoisesti, sillä näillä ulkoisesti annetuilla ravintoaineilla voidaan parhaiten vaikuttaa ihon ulkoiseen olemukseen, eli ihon ulkonäköön ja ihon tuntumaan, kuten kuivuuteen, rasvaisuuteen, kimmoisuuteen jne.

Ihon terveyteen ja hyvinvointiin voidaan siis vaikuttaa ulkoisesti.

Epidermiksen päälimmäinen kerros, stratum corneum, eli sarveissolukerros estää monien erityyppisten molekyylien kulkeutumisen syvemmälle, joten ihollesi käyttämien tuotteiden laadulla ja kemiallisella koostumuksella on suuri merkitys siinä imeytyykö tuotteen sisältämät ravintoaineet ihosi syvempiin kerroksiin, vai jäävätkö ne ihon pinnalle suojaamaan. 

Ihon pinnan kautta annettujen ravintoaineiden pitoisuudet ihon eri kerroksissa voivatkin olla verrattavissa ruokavalion kautta saatuihin, mutta ihon pinnan kautta annettuna ne ovat tehokkaampi ja kohdennetumpi keino ravita ihoa ja vaikuttaa sen ulkonäköön sekä kykyyn torjua ulkoisia haittavaikutuksia. Lue lisää aiheesta toisaalla blogissamme.

Päivittäistavarakaupan kosmetiikka sisältää halpojen ja ominaisuuksiltaan heikkovaikutteisten raaka-aineiden lisäksi usein runsain määrin myös sellaisia ainesosia, joita valveutunut käyttäjä haluaa vältellä. Tällaisia ovat mm:

 • Synteettiset hajusteet, jotka voivat allergisoida.
 • PEG:t (Polyethylene glycol) eli öljyperäiset kemialliset sakeuttajat, joita löytyy useista voiteista ja joiden tiedetään toisille aiheuttavan ihoärsytystä.
 • Siloksaanit, joita on monissa eri kosmetiikkavalmisteissa. Nämä ovat haitallisia paitsi ympäristölle, myös tiedetään aiheuttavan harmia monille käyttäjille.
 • Triklosaani, joka löytyy ainesosana useista saippuoista ja desinfiointiaineista. Tämä on yhdistetty merkittävään vaikutukseen kilpirauhas- ja lisääntymishormoneihin.
 • Oksibentsonia on monissa aurinkosuojatuotteissa mukaan lukien voiteet, huulirasvat, jne. ja jopa vauvojen tuotteissakin. Tämä on potentiaalinen hormonitoimintaa häiritsevä aine.
 • Tolueenia löytyy mm. kynsilakoista ja hiusväreistä edelleen vaikka se on kielletty ainesosana, sillä se on yhdistetty aivotoksisuuteen sekä vaarallisuuteen raskauden aikana.
 • Talkki. Yleinen aine monessakin paikassa mm. mineraalimeikeissä, mutta talkkiin voi usein olla jäänyt jäämiä mm. asbestista, joka on tunnettu syöpää ja keuhkosairauksia aiheuttava aine.
 • Polytetrafluorietyleeni (PFA), eli Teflon, on ainesosa mitä lisätään joskus kosmetiikkaan parantamaan rakennetta. Kuten muutkin PFA:t, se liittyy hormonihäiritsijöihin sekä lisääntymisongelmiin.
 • Parabeenit ovat säilöntäaineita, joita löytyy erilaisista kosmetiikkatuotteista. Säilöntäaineet ovat usein välttämättömiä tuotteen turvallisuuden kannalta. Parabeeneja kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan välttää, sillä tutkimuksissa on havaittu, että rintasyövän kudosnäytteistä on löytynyt jäämiä parabeeneista. Parabeeneja nykyisessä muodossaan pidetään virallisesti turvallisina käyttää, koska kosmeettiset tuotteet käyttävät vain hyvin pieniä pitoisuuksia näistä ainesosista koostumuksissaan (jopa noin 0,4 prosenttia, vaikka kunkin parabeenin mittaukset vaihtelevat). 

Laadukkaat raaka-aineet takaavat tuotteen tehon

Korkealaatuisista raaka-aineista valmistetut tuotteet toimivat tehokkaammin, kuin heikkolaatuisista raaka-aineista valmistetut. Siksi me Saaren Taiassa käytämme vain maailman laadukkaimpia raaka-aineita, sillä meille tärkeintä on valmistaa tuotteita, joita käyttämällä huomaat eron ihollasi.

Itse tuotteidemme kehittäjänä omaan erittäin herkän ja kuivan atooppisen ekseemaihon, enkä itse ole pystynyt iholleni käyttämään suurinta osaa markkinoilta löytyvistä tuotteista. Siksi osaan kehittää ihonhoitotuotteita, joita suurin osa herkkäihoisistakin voi käyttää ja joiden ravitsevuus tukee ihon terveyttä sekä helpottaa iho-ongelmaisten arkea vähentämällä vaikeita iho-oireita. 

Johanna suojavaatteissa

Etsimme ratkaisuja asiakkaidemme iho-ongelmiin

Saaren Taian yksi tärkeimmistä tarkoituksista onkin tuottaa ihonhoitotuotteita, joista olisi apua sellaisille, jotka ovat jo kokeilleet kaikki muut tuotteet. Siksi kehittäessämme uusia tuotteita emme katso raaka-aineiden hintaa, vaan puhtautta (ei kemikaalijäämiä), luonnollisuutta (mitä luonnollisempi ainesosa, sen paremmin ihosi pystyy käyttämään sen hyväkseen) ja laatua (eniten ravintoaineita ihon rakennuspalikoiksi).

Koemme myös tärkeäksi jakaa ihonhoitoon liittyvää tietoa sekä ohjeita, sillä usein törmää ihonhoitotuotteiden vääränlaisesta käytöstä johtuviin ongelmiin, kuten vaikka ihon kuivumiseen tai aknen syntymiseen vääränlaisen hyaluronihappotuotteen käytön jäljiltä ja vastaaviin.

Siksi toivommekin, että mikäli asiakkaamme ei ole saanut toivomaansa tulosta tuotteidemme käytöllä, että meihin otettaisiin yhteyttä. Annamme sähköpostitse ilmaista ihokonsultaatiota verkkokauppamme asiakkaille ja olemme täällä ratkomassa asiakkaidemme iho-ongelmia, olkoon ne minkälaisia tahansa. 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.