Syötävän hyvistä raaka-aineista!

Syötävän hyvistä raaka-aineista!

Uskaltaisitko syödä ihollesi käyttämääsi kosmetiikkaa?

Aika hurja kysymys, vai mitä? Vastaus mitä todennäköisimmin on, että et uskaltaisi! Mutta mitä ajattelet, kun kerron, että ihosi imee sisäänsä suuren osan siitä mitä sen pinnalle laitat ja osa niistä myös jää elimistöösi?

Kaksi naista makaa lattialla kasvonaamiot kasvoillaan

Syötävät raaka-aineet

Vaikka Saaren Taika® kosmetiikkatuotteita ei suositella syötäväksi, on huomion arvoista tietää, että ihonhoitotuotteissamme, sekä kodin siivousaineissamme käyttämämme raaka-aineet ovat paitsi erittäin korkealaatuisia, myös juuri niitä samoja, joita käytetään myös ruuanlaitossa.

Tavallaan voisit siis syödä käyttämäsi ihonhoitotuotteet, tai ainakin raaka-aineet, joista ne valmistetaan.

Auringonkukkia sekä auringonkukkaöljyä

Halpa kosmetiikka, kallis kosmetiikka

Kun ihonhoitotuotteita, tai mitä tahansa tuotteita valmistetaan esim. päivittäistavarakauppojen valikoimiin, käytetään niissä useasti ainesosina raaka-aine tuotannon loppupään tuotoksia, eli esimerkiksi sellasia öljyjä, joista ravintopitoisin osuus on jo kerätty talteen parempiin tuotteisiin ja jäljellä on jäänyt muuhun kelpaamatonta tuotosta, ja nämä halutaan käyttää hyödyksi, jolloin niistä valmistetaan edullisempia tuotteita. 

On sanomattakin selvää, että näissä loppupään tuotoksissa ei juurikaan ole jäljellä enää iholle tärkeitä ravintoaineita, eikä niitä käyttämällä välttämättä saa toivottuja tuloksia aikaan. Siksi vaativa ihonhoitotuotteita käyttävä käyttäjä valitsee tuotteen, jolla tietää olevan enemmän ihon terveyttä ja hyvinvointia hyödyttäviä  ainesosia. 

Hinnaltaan korkeammassa ihonhoitotuotteessa yleensä halvat ja haitalliset ainesosat on korvattu luonnollisemmilla ja turvallisemmilla vaihtoehdoilla, ja vaikka aina niillä ei ole ihonhoidossa muuta merkitystä kuin ympäristöön tai elimistöön kertyvä kuormitus, on niiden hankintahinta usein monikertainen, joka näkyy myös lopputuotteen hinnassa.

Ihonhoitotuotteen imeytyvyys ihon kautta

Iho on ihmisen suurin yksittäinen eli, mutta samalla se on viimeinen elin, jonne sisäisesti saadut vitamiinit ja ravintoaineet kulkeutuvat. Ensinnä ravintoaineiden imeytymislistassa ovat tärkeimmät elimemme, kuten sydän, aivot, maksa jne, ja iho on listassa vasta viimeisenä.

Tästä syystä onkin tärkeää antaa iholle ravintoaineita myös ulkoisesti, sillä näillä ulkoisesti annetuilla ravintoaineilla voidaan parhaiten vaikuttaa ihon ulkoiseen olemukseen, eli ihon ulkonäköön ja ihon tuntumaan, kuten kuivuuteen, rasvaisuuteen, kimmoisuuteen jne.

Ihon terveyteen ja hyvinvointiin voidaan siis vaikuttaa ulkoisesti.

Epidermiksen päälimmäinen kerros, stratum corneum, eli sarveissolukerros estää monien erityyppisten molekyylien kulkeutumisen syvemmälle, joten ihollesi käyttämien tuotteiden laadulla ja kemiallisella koostumuksella on suuri merkitys siinä imeytyykö tuotteen sisältämät ravintoaineet ihosi syvempiin kerroksiin, vai jäävätkö ne ihon pinnalle suojaamaan. 

Ihon pinnan kautta annettujen ravintoaineiden pitoisuudet ihon eri kerroksissa voivatkin olla verrattavissa ruokavalion kautta saatuihin, mutta ihon pinnan kautta annettuna ne ovat tehokkaampi ja kohdennetumpi keino ravita ihoa ja vaikuttaa sen ulkonäköön sekä kykyyn torjua ulkoisia haittavaikutuksia. Lue lisää aiheesta toisaalla blogissamme.

Päivittäistavarakaupan kosmetiikka sisältää halpojen ja ominaisuuksiltaan heikkovaikutteisten raaka-aineiden lisäksi usein runsain määrin myös sellaisia ainesosia, joita valveutunut käyttäjä haluaa vältellä. Tällaisia ovat mm:

  • Synteettiset hajusteet, jotka voivat allergisoida.
  • PEG:t (Polyethylene glycol) eli öljyperäiset kemialliset sakeuttajat, joita löytyy useista voiteista ja joiden tiedetään toisille aiheuttavan ihoärsytystä.
  • Siloksaanit, joita on monissa eri kosmetiikkavalmisteissa. Nämä ovat haitallisia paitsi ympäristölle, myös tiedetään aiheuttavan harmia monille käyttäjille.
  • Triklosaani, joka löytyy ainesosana useista saippuoista ja desinfiointiaineista. Tämä on yhdistetty merkittävään vaikutukseen kilpirauhas- ja lisääntymishormoneihin.
  • Oksibentsonia on monissa aurinkosuojatuotteissa mukaan lukien voiteet, huulirasvat, jne. ja jopa vauvojen tuotteissakin. Tämä on potentiaalinen hormonitoimintaa häiritsevä aine.
  • Tolueenia löytyy mm. kynsilakoista ja hiusväreistä edelleen vaikka se on kielletty ainesosana, sillä se on yhdistetty aivotoksisuuteen sekä vaarallisuuteen raskauden aikana.
  • Talkki. Yleinen aine monessakin paikassa mm. mineraalimeikeissä, mutta talkkiin voi usein olla jäänyt jäämiä mm. asbestista, joka on tunnettu syöpää ja keuhkosairauksia aiheuttava aine.
  • Polytetrafluorietyleeni (PFA), eli Teflon, on ainesosa mitä lisätään joskus kosmetiikkaan parantamaan rakennetta. Kuten muutkin PFA:t, se liittyy hormonihäiritsijöihin sekä lisääntymisongelmiin.
  • Parabeenit ovat säilöntäaineita, joita löytyy erilaisista kosmetiikkatuotteista. Säilöntäaineet ovat usein välttämättömiä tuotteen turvallisuuden kannalta. Parabeeneja kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan välttää, sillä tutkimuksissa on havaittu, että rintasyövän kudosnäytteistä on löytynyt jäämiä parabeeneista. Parabeeneja nykyisessä muodossaan pidetään virallisesti turvallisina käyttää, koska kosmeettiset tuotteet käyttävät vain hyvin pieniä pitoisuuksia näistä ainesosista koostumuksissaan (jopa noin 0,4 prosenttia, vaikka kunkin parabeenin mittaukset vaihtelevat). 

Laadukkaat raaka-aineet takaavat tuotteen tehon

Korkealaatuisista raaka-aineista valmistetut tuotteet toimivat tehokkaammin, kuin heikkolaatuisista raaka-aineista valmistetut. Siksi me Saaren Taiassa käytämme vain maailman laadukkaimpia raaka-aineita, sillä meille tärkeintä on valmistaa tuotteita, joita käyttämällä huomaat eron ihollasi.

Itse tuotteidemme kehittäjänä omaan erittäin herkän ja kuivan atooppisen ekseemaihon, enkä itse ole pystynyt iholleni käyttämään suurinta osaa markkinoilta löytyvistä tuotteista. Siksi osaan kehittää ihonhoitotuotteita, joita suurin osa herkkäihoisistakin voi käyttää ja joiden ravitsevuus tukee ihon terveyttä sekä helpottaa iho-ongelmaisten arkea vähentämällä vaikeita iho-oireita. 

Johanna suojavaatteissa

Etsimme ratkaisuja asiakkaidemme iho-ongelmiin

Saaren Taian yksi tärkeimmistä tarkoituksista onkin tuottaa ihonhoitotuotteita, joista olisi apua sellaisille, jotka ovat jo kokeilleet kaikki muut tuotteet. Siksi kehittäessämme uusia tuotteita emme katso raaka-aineiden hintaa, vaan puhtautta (ei kemikaalijäämiä), luonnollisuutta (mitä luonnollisempi ainesosa, sen paremmin ihosi pystyy käyttämään sen hyväkseen) ja laatua (eniten ravintoaineita ihon rakennuspalikoiksi).

Koemme myös tärkeäksi jakaa ihonhoitoon liittyvää tietoa sekä ohjeita, sillä usein törmää ihonhoitotuotteiden vääränlaisesta käytöstä johtuviin ongelmiin, kuten vaikka ihon kuivumiseen tai aknen syntymiseen vääränlaisen hyaluronihappotuotteen käytön jäljiltä ja vastaaviin.

Siksi toivommekin, että mikäli asiakkaamme ei ole saanut toivomaansa tulosta tuotteidemme käytöllä, että meihin otettaisiin yhteyttä. Annamme sähköpostitse ilmaista ihokonsultaatiota verkkokauppamme asiakkaille ja olemme täällä ratkomassa asiakkaidemme iho-ongelmia, olkoon ne minkälaisia tahansa. 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.