Uuden tuotteen käyttö ja tulosten näkyminen

tulosten näkyminen Uuden tuotteen käyttö

Huomioithan, että uuden tuotteen käyttöä kannattaa jatkaa vähintään 4 viikkoa, jotta tulokset ehtivät näkyä ihon päälimmäisessä kerroksessa.

Ihon uudistuminen tapahtuu ihon syvemmissä kerroksissa, josta uudistuneen ihosolukon nouseminen ihon näkyvään kerrokseen kestää n. 4 viikkoa.

Lue tarkemmin ihon uudistumisprosessista alta:

Uuden ihonhoitotuotteen käytön aloittamisen jälkeen moni toivoo näkevänsä tuloksia jo muutamassa päivässä ja niin itsekin! Harvalla on hermoja odottaa viikko kaupalla jos naamalle on marssinut ikävä näppyläarmeija!

Iho-ongelmien ratkomisessa tulee kuitenkin muistaa kolme hyvin tärkeää seikkaa, jotka liittyvät ihon hoitoon ja hyvinvointiin.

  1. Ei ole olemassa mitään yhtä varmaa konstia joka sopii kaikille ihoille.
  2. Iho on monikerroksinen elin ja se uusiutuu nuorilla noin 28 päivän välein, meillä vanhemmilla saattaa jo kestää hieman kauemmin. Eli kestää vähintään 28 päivää ennen kuin ihon alemmissa kerroksissa syntyvät uudistuneet solut nousevat ylös ihon näkyvään kerrokseen. Kokeile siis uutta tuotetta aina vähintään kuukauden verran, jotta näet oikeasti tuloksia.
  3. Tämä on TÄRKEIN seikka ihonhoidossa, vaikka listaankin sen vasta viimeisenä. Ihosi on suurin elimesi ja se mitä syöt ja missä oleilet, vaikuttavat eniten ihosi kuntoon ja hyvinvointiin.
    Ihosta iso osa on vettä, joten riittävä veden juominen on ihosi hyvinvoinnille tärkein asia. Myös nauttimasi ravinto näyttelee suurta osaa ihosi hyvinvoinnissa. Kauniin ihon salaisuus onkin terveellinen ravinto, sekä myös riittävä liikunta (joka auttaa mm. solujen uusiutumisessa).
    Myös ulkoiset rasitukset vaikuttavat ihosi hyvinvointiin sekä kuntoon. Tupakka ja alkoholi saavat ihon kuivumaan, menettämään väriään ja kimmoisuuttaan. Ilmansaasteet samaten. Meikit ja aurinko ovat myös ihollesi rasitteita, jotka vaikuttavat ennemmin tai myöhemmin ihosi ulkonäköön.

 

Joskus uudenlaiseen tuotteeseen vaihtaminen voi saada ihon jopa hetkellisesti voimaan huonommin. Iholla saattaa mm. esiintyä uudenlaisia näppylöitä alueeilla, joilla niitä ei ole aiemmin havaittu. Tämäkin on normaalia ihon uudistumiseen liittyvää kiertokulkua, kun iho uudistuessaan työntää syvyyksistä ulospäin ihossa olevia epäpuhtauksia.

Kaikki yllämainitut seikat kannattaa pitää mielessä, kun on vaihtanut uuteen tuotteeseen ja odottaa sen antamia tuloksia.

Iho on ihmisen suurin yksittäinen elin.

Se kattaa lähes 2m² alueen meistä ja liki 20% painostamme. Iholla on useita elintärkeitä tehtäviä, joiden vuoksi ihon terveydestä tuliskin huolehtia hyvin mm. nauttimalla riittävästi oikeanlaista ravintoa, liikkumalla, sekä käyttämällä ihon terveyttä tukevia kosmetiikkatuotteita.

Iho toimii suojaavana kerroksena sekä sisäisille elimillemme, että ulkoisia ”pahiksia” vastaan. Se ehkäisee trans-epidermaalista kosteuden katoamista, vähentää ulkoisten kemikaalien imeytymistä elimistöömme, suojaa ulkoisia (mekaaninen, kemikaalinen, mikrobinen, utravioletti, jne.) rasituksia vastaan, sekä säätelee elimistömme lämpötilaa.

Iho on suurin tunteva elin, joka reagoi lämmönvaihteluihin, paineen- ja kivun tunteeseen ja se on myös iso osaimmuunijärjestelmäämme.

 

Iholla on kolme ”pääkerrosta”; epidermis (orvaskesi), dermis (verinahka) ja ihonalainen kudos. Epidermis on näkyvä, eli ihon kaikkein uloin kerros. Se on ihon ohuin kerros. Sillä ei ole verenkiertoa eikä sidekudosta, ja se saa ravinteensa alempaa dermiksestä. Epidermiksen pääkomponentit ovat solut nimeltään keratinosyytit.

Keratinosyyteillä on jatkuva muuttumisen prosessi käynnissä, kun ne nousevat neliönmuotoisina soluina alemmista kerroksista kohti ihon ulointa kerrosta samalla muuttaen muotoaan ensin pyöreämmiksi ja sitten litteiksi soluiksi, jolloin niiden aineenvaihduta pysähtyy. Tämän prosessin kesto normaalisti on n. 28 päivää, mutta mitä vanhemmaksi tulemme, sen pidempään prosessi voi kestää.

 

Epidermis ja dermis ovat yhteydessä ohuen pohjakalvon kautta, jolla on erittäin monimutkainen solumatriisiverkko sisältäen mm. kollageenia. Pohjakalvo ohenee iän myötä, jolloin myös iän tuomat juonteet muuttuvat näkyvämmiksi.

Dermis on sidekudosta sisältäen verisuonia, talirauhasia ja hermoja. Dermiksen retikulaarisen kerroksen mikroverenkierto mahdollistaa ihon ravinteiden- sekä hapen saannin, haavojen parantumisen, immuunivastuksen ja lämmönsäätelyn.

Dermiksen sidekudos muodostuu pääasiassa fibroblast-soluista, jotka ovat erittäin aktiivisia aineenvaihdunnaltaan. Ne tuottavat kollageenia, elastiinia ja lukuisia muita proteiineja ja entsyymejä. Dermis sisältää myös immuunisoluja, joilla on tärkeä tehtävä immuunijärjestelmämme ylläpidossa, samoin kuin tulehduksien ehkäisemisessä.

Sidekudoksessa erityisesti kollageeni ja elastiinikuidut antavat iholle sen tyypilliset ominaisuudet, eli kiinteyden, kimmoisuuden ja joustavuuden.

Ihon massasta n. 70% on kollageenia. Kollageeni näyttelee myös suurta osaa ihomme ikääntymisprosesseissa. Elastiinikuituja on dermiksen massasta n. 5% ja niiden tehtävä on antaa ihollemme kimmoisuutta ja joustavuutta.

 

 

Rasvainen iho

Rasvainen iho muodostuu silloin kun ihon talirauhaset tuottavat liikaa seebumia eli talia. Rasvainen iho on tuhansien naisten ja miesten ongelma, ja varsin yleistä etenkin nuorilla mm. hormonien vaikutuksen vuoksi.

Rasvaista ihoa edesauttaa geneettiset tekijät, hormonit, stressi ja epäterveellinen ruokavalio.

 

Kuiva iho

Kuiva iho johtuu ihon päällimmäisen kerroksen riittämättömästä kosteuden saannista, eli ihon luontaisen kosteustasapainon heikkenemisestä, tai muuttuneesta lipidien toiminnallisuudesta. Myös ihon heikentynyt suojamekanismi voi johtaa ihon kosteuden liialliseen poistumiseen/haihtumiseen.

Ihon kosteustasapainon säilyminen ja toiminta ovat ratkaisevassa asemassa varmistamassa sopivat olosuhteet entsyymien normaaleille toiminnoille. Kuiva iho johtaa yleensä epänormaaliin ihon hajoamiseen, jossa osallisena on useita eri entsyymejä, kuten proteaaseja ja glykosidaaseja, jotka vähentävät korneosyyttien välisiä yhteyksiä.

Riittävä ihon kosteutus on siis olennaista näiden entsyymien toiminnalle ja häiriöt tässä prosessissa johtavat osittain irronneiden korneosyyttien liialliseen kertymiseen, joka taas näkyy iholla valkoisena hilseenä.

Liian vähäinen veden juominen, kuiva ympäristö, viileä ilmasto, tuuli, ilmansaasteet ja ilmastointi muiden muassa edes auttavat ihon kuivumista. Myös ihon heikentynyt suojakerroksen toiminta voi aiheuttaa ihon kuivumista. Ihon suojakerroksen toiminta voi heikentyä jos käytetään paljon sopimattomia tai liian voimakkaita puhdistusaineita iholla.

 

Herkkä iho

Herkkä iho on sellainen, joka reagoi kosmeettisiin valmisteisiin, erilaisiin sääolosuhteisiin, kuten kylmään, aurinkoon, viiman ja nopeisiin säätilan vaihteluihin, mutta ilman selviä näkyviä kliinisiä syitä.

Herkän ihon oireet ja reagointi saattavat voimistua stressin myötä, mausteisesta ruuasta tai alkoholin käytöstä. Oireet saattavat olla mm. ihon pistely, kuumottaminen, kutiaminen, ihon kiristämisen tunne tai jopa kipu iholla, mutta kuitenkaan iholla ei ole pysyviä näkyviä oireitaeli hilseilyä, punoitusta, kuivumista jne, vaan näitä voi olla havaittavissa hetkellisesti.

Erittäin herkkä ihreagoi voimakkaasti sekä ulkoisiin, että sisäisiin ärsykkeisiin ja iholla voi olla sekä kroonisia, että akuutteja oireita. Erittäin herkkä iho reagoi myös psyykkisiin ärsykkeisiin.

Ympäristön muutoksille herkästi reagoiva iho on usein kuiva ja ohut, ja se punakoituu helposti, kun taas kosmeettisille aineille herkkä iho reagoi tiettyihin kosmeettisiin ärsykkeisiin.

Myös herkästi aknella reagoivaa ihoa voisi kutsua herkäksi ihoksi.

Herkän ihon hoito voi olla haasteellista ja itselleen sopivien tuotteiden löytäminen työlästä. Siksi onkin tärkeää ymmärtää oman herkän ihon lähtökohdat sekä syyt ja olla pohjatietoutta kosmetiikkatuotteiden ainesosaluetteloille.

 

Saaren Taika tuotteissa ei ole käytetty mitään keinotekoisia ainesosia.
Ne eivät sisällä synteettisiä tuoksuja tai puhdistusaineita, jotka saattavat aiheuttaa oireita herkäihoisille. Raaka-aineemme eivät käy läpi kemiallisia puhdistusmenetelmiä, joiden jäljiltä niihin olisi saattanut jäädä kemiallisia jäämiä aineista, jotka saattaisivat aiheuttaa oireita herkimmille.

Saaren Taika tuotteissa käytetään mahdollisimman vähiä ainesosia. Emme “hienostuta” tuotteitamme pitkillä ja hienoilla ainesosaluetteloilla, vaan jokaisen tuotteen ainesosat pidetään niin vähäisinä kuin se suinkin on mahdollista, kuitenkin niin, että tuotteella saavutetaan sen haluttu teho. Tällä saadaan taattua tuotteiden sopivuus mahdollisimman suurelle osalla herkästä ihosta kärsiviä.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.