Kasvoöljyllä aknea ja ryppyjä vastaan sekä terve hehku ihollesi!

Kasvoöljyllä voit lisätä ihosi sileyttä, saada lisää tervettä hehkua, ehkäistä aknea ja pitää ihosi mattapintaisena iltaan saakka!

Miksi sinun kannattaisi lisätä kasvoöljy ihonhoitorutiiniisi

Kasvoöljyistä puhuttaessa moni saattaa ajatella, että ne ovat vain kuivan ihon juttu tai, että ne jättävät ihon öljyiseksi ja tukkoiseksi. Paljon enempää hakoteillä ei ihonhoidossa voisikaan olla!

Lue eteenpäin niin kerron miksi ihan jokaisen iho hyötyy ihan mielettömästi oikeanlaisista kasvoöljyistä ihonhoitorutiinissaan, sillä kasvoöljyllä voit lisätä ihosi sileyttä, saada lisää tervettä hehkua, ehkäistä aknea ja pitää ihosi mattapintaisena iltaan saakka!

Nainen pitää Saaren Taika Argan Ruusunmarja kasvoöljyä kasvojen vieressä

Kun puhutaan kasvojen kosteuttamisesta, monen ihonhoitorutiiniin saattaa kuulua kasvovesi, seerumi ja kosteusvoide, mutta yksi tärkeä komponentti puuttuu, nimittäin kasvoöljy.

Joku ehkä välttelee kasvoöljyä, koska ihonsa on rasvainen tai kärsii aknesta. Toinen voi ajatella, että kasvoöljy saattaa pahentaa jotakin iho-ongelmaa?

Mitä on kasvoöljy?

Useimmiten kasvoöljyt on suunniteltu kosteuttamaan ihoasi ja lukitsemaan kosteutta ihollasi.

Yleensä kasvoöljyt on valmistettu ei-komedogeenisten kasviöljyjen seoksesta, ja ne sisältävät suuren pitoisuuden välttämättömiä rasvahappoja, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja pehmentämään, rauhoittamaan, ravitsemaan, korjaamaan, suojaamaan ja tasapainottamaan ihoasi ja antamaan sille terveen näköisen hehkun.

Saaren Taika kasvoöljyt

Olemme kehittäneet kasvoöljymme siten, että niiden tärkeät aktiiviset ravintoaineet imeytyvät syvälle ihoon, jossa ne nopeuttavat ihosolujen uudistumista, ravitsevat ihosoluja, jotta ne voisivat parhaiten säilyttää elastisuutensa,  kimmoisuutensa ja nuorekkuutensa.

Ravitsevat kasvoöljymme auttavat tasapainottamaan ihon talintuotantoa ja  ihon sävyä sekä tekeävät ihostasi pehmeän ja siloisen.

Tuotteidemme kehitys pohjautuu vahvasti tieteelliseen näyttöön eri raaka-aineiden tehosta erilaisten iho-ongelmien hoidossa ja siksi löydätkin valikoimastamme juuri omalle ihollesi optimaalisesti toimivan kasvoöljyn!

Ilmainen ihoanalyysimme auttaa sinua valitsemaan omalle ihollesi parhaiten sopivat tuotteet.

Ja mikäli et vieläkään ole ihan varma millä tuotteilla ihoasi hoitaisit, ovat ammattitaitoiset ihoasiantuntijamme arkisin vain viestin päässä tarjoamassa sinulle henkilökohtaista apua!

Kasvoöljy antaa tiivistetyn annoksen iholle välttämättömiä rasvahappoja

Nainen pitää kasvoöljypulloa kasvojensa vieressä. Kasvoöljyt ravitsevat sameaa ja elotonta ihoa.

Kasvoöljyjen tärkein seikka on, että ne sisältävät runsaasti omega-ravintoaineita, kuten omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.

Linolihappoa (omega-6) ja linoleenihappoa (omega-3) kutsutaan välttämättömiksi rasvahapoiksi, koska elimistö ei pysty tuottamaan niitä luonnollisesti.

Välttämättömät rasvahapot ovat terveiden solukalvojen rakennuspalikoita.

Tiedämme, kuinka tärkeää on saada välttämättömät rasvahapot ruokavaliostamme, mutta niiden paikallisella käytöllä suoraan iholle on myös monia etuja, sillä tiedämme myös, että iho on viimeinen elin, jonne suun kautta saadut ravintoaineet kulkeutuvat.

Lipidit löytyvät epidermiksestä, ihon uloimmasta kerroksesta (ihossamme on kolme kerrosta) ja niillä on ratkaiseva rooli ihon suojatoiminnassa. Lipidi on teknisesti kemiallinen molekyyli tai yhdiste, joka ei liukene veteen, ja niitä on erilaisia, mukaan lukien rasvahapot.

Iän myötä epidermiksen lipidien uusiutuminen hidastuu, ja UV-säteet, ilmansaasteet ja muut tekijät voivat aiheuttaa ihovaurioita.

Koska kasvoöljyt koostuvat rasvahapoista (kuten orvaskeden lipideistä), ne tunkeutuvat helposti ihon läpi, kulkeutuvat lipidikerroksen läpi ja auttavat estämään ihon läpi tapahtuvan veden haihtumista, tasapainottavat ihon toimintoja, korjaavat vaurioita ja palauttavat terveen ihon.

Kasvoöljyt voivat auttaa estämään aknea ja rasvoittuvaa ihoa

Vastoin yleistä käsitystä, kasvoöljyt ovat usein yksi parhaista lääkkeistä akneen taipuvaiselle iholle.

Kun iholta poistetaan luonnollinen öljy liiallisen pesun tai liian voimakkaiden tai kuivattavien tuotteiden käytöllä, se reagoi tuottamalla lisää öljyä kompensoimaan sitä. Akne ja tukkeutuneet huokoset voivat pahentua, kun iho yrittää tuottaa enemmän talia.

Liian voimakkaita akneihon puhdistusaineita ovat mm. jotkin akneiholle tarkoitetut putsarit, jotka kuivattavat liikaa ihoa. Siksi kannattaakin valita ihotautiläkäreiden valvonnassa testattu Saaren Taika Teepuusaippua kasvojen pesuun, sillä se tutkitusti estää aknea, eikä kuivata ihoa.

Kasvojen pesu Saaren Taika Teepuusaippualla (1)

Saaren Taika saippuoissa on oman atooppisen ja kuivan ihoni vuoksi otettu erityisesti saippuan kosteuttavuus ja hellävaraisuus huomioon. Saippuoiden reseptit on suunniteltu siten, että läheskään kaikki saippuan valmistukseen käytetty öljy ja rasva ei muutu saippuaksi, vaan saippuoihin jää erittäin paljon tätä ylimääräistä öljyä, joka toimii ihoa suojaavasti, aivan kuten öljyputsaritkin.

Öljyt, kuten jojoba (joka on itseasiassa vaha), ovat hyvin samanlaisia ​​kuin ihosi oma luonnollinen tali, ja paikallisesti akneen tai rasvaiselle iholle levitettynä ne korjaavat mahdollisen välttämättömien rasvahappojen puutteen ja tasapainottavat liiallista talintuotantoa. 

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että monilla aknesta kärsivillä on liian vähän linolihappoa eli omega 6 -rasvahappoja ihon pinnan lipideissä, jolloin paljon linolihappoa sisältävät öljyt voivat auttaa aknen estämisessä.

Valitse akneiholle tai rasvaiselle iholle sellainen kasvoöljysekoitus, joka ei sisällä  suurta määrää ihohuokosia tukkivia öljyjä. Tällaisella kasvoöljyllä hillitset ihosi liikaa rasvoittumista ja autat ehkäisemään aknen syntymistä.

Mitkä öljyt eivät tuki ihohuokosia?

Komedogeeniset öljyt

Kun puhutaan komedogeenisistä, eli ihohuokosia mitä todennäköisemmin tukkivista öljyistä, puhutaan niistä juuri öljymuodossa. Eli esimerkiksi saippuassa öljy ei enää ole öljynä, vaan se on muuttunut kemiallisen prosessin aikana saippuaksi, eli se on saippuoitunutta öljyä. Tällöin öljystä on tullut rasvaa liuottava ainesosa, eikä se enää kykene tukkimaan ihohuokosia.

Kookosöljy esimerkiksi on komedogeenisessä asteikossa hyvin alhaalta, eli se mitä todennäköisemmin voi tukkia ihohuokosia, mutta saippuassa käytettynä se onkin muuttunut erittäin tehokkaaksi puhdistajaksi ja rasvan irroittajaksi, joka toimii iholla juuri päinvastaisella tavalla.

Kookosöljy on sellaisenaan myös pidemmällä aikavälillä kuivattava öljy, eli vaikka jotkut vannovatkin kookosöljyn nimeen, itse en suosittelisi sitä sellaisenaan säännölliseen käyttöön ihon tai hiusten hoidossa, vaikka lyhyellä käytöllä siitä voikin olla hyötyä.

Komedogeeniset arvot eli ihohuokosten tukkeutumisen asteikko

0 – Ei tukkeudu ihohuokosiin
1 – Pieni todennäköisyys
2 – Kohtalaisen alhainen
3 – Kohtalainen
4 – Melko korkea
5 – Suurella todennäköisyydellä tukkii ihohuokoset

Alla muutamia ihonhoidossa yleisimmin käytettyjä öljyjä sekä niiden komedogeeniset arvot

 • Aprikoosinsiemenöljy 2
 • Arganöljy 0
 • Auringonkukkaöljy 0
 • Avokadoöljy 2
 • Granaattiomenansiemenöljy 1
 • Hamppuöljy 0
 • Helokkiöljy 2
 • Jojobaöljy 2
 • Kaakaovoi 4
 • Karpalonsiemenöljy 2
 • Kandelillavaha 1
 • Karnaubavaha 1
 • Kookosöljy 4
 • Kurpitsansiemenöljy 2
 • Lanoliini 1
 • Makadamianpähkinäöljy 3
 • Mangovoi 1
 • Manteliöljy 2
 • Marulaöljy 4
 • Mehiläisvaha 0-2
 • Mustaherukansiemenöljy 1
 • Mustikansiemenöljy 1
 • Neemöljy 1
 • Ohdakeöljy 2
 • Oliiviöljy 2
 • Palmuöljy 4
 • Pellavansiemenöljy 4
 • Persikansiemenöljy 3
 • Porkkanansiemenöljy 3
 • Risiiniöljy 3
 • Ruusunmarjaöljy 1
 • Ruusuöljy 3
 • Rypäleensiemenöljy 2
 • Seesaminsiemeöljy 2
 • Sheavoi 0
 • Tyrniöljy 2
 • Vadelmansiemenöljy 1
 • Vehnänalkioöljy 5

Saaren Taika Jojobaöljy & Teepuu kasvoöljy on pehmentävä ja suojaava kasvoöljy, jolla on tulehduksia estäviä ominaisuuksia, siksi sopii erityisen hyvin mm. vaurioituneelle tai akneiholle.

”Pitkään vaivannut akne leuassa lähti paranemaan eikä uusia näppylöitä ole juurikaan enää tullut. Ihana tuote!”

”Pelastus, naama ei ole kuivan tuntuinen eikä näköinen enään tämän tuotteen johdosta. Kosteuttaa ja rauhoittaa tulehtuneita näppyjä naamassa, sekä vähentänyt niiden syntymistä.”

”Kasvot jäävät ihanan pehmeiksi. Ei tuki ihohuokosia, vaan rauhoittaa akne ihoa. Tasoittaa myös mielestäni ihon sävyä. Ihana tuoksu. Ostan uudelleenkin!”

”Akneihon pelastus! Täydellinen yhdistelmä Teepuusaippuan kanssa, rauhoittaa ainakin akneihon poikkeuksellisen tehokkaasti.”

Kasvoöljyn sisältämä Jojobaöljy auttaa ihon pintakerroksen kosteustasapainon säilyttämisessä, eikä se jätä tyypillistä öljyistä pintaa ihollesi. Sillä on antimikrobisia ominaisuuksia ja sen sisältämä E-vitamiini toimii antioksidanttina auttaen ihoasi taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan.

Jojobaöljy on helposti imeytyvä, mutta mattapintaisen suojakerroksen jättävä öljy, joka on erittäin hyvin siedettyä ja ihoa rauhoittavaa. Se auttaa ihoasi talintuotannon tasapainottamisessa ja saattaa siksi hillitä myös aknen syntymistä.

Jojobaöljyn käytöllä on suotuisia vaikutuksia ihosi kollageenintuotannolle ja se auttaa myös ihosolujesi uudistumisprosesseissa.

Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa ehkäisemään ihotulehduksia ja infektioita.

Kasvoöljyt sopivat erinomaisesti kuivan ihon kosteuttamiseen

Oikeanlainen kasvoöljy pelastaa kuivan ihon! Etenkin Pohjolan kylmissä olosuhteissa, joissa talvinen ilma haihduttaa kosteutta iholta hurjaa vauhtia, kärsii moni ihminen liian kuivasta ja kutiavasta ihosta. 

Valitsemalla oikeanlaisen kasvoöljyn autat ihoasi houkuttelemaan ihonhoitotuotteidesi tarjoamat kosteuttavat ominaisuudet antamaan ihollesi lisäkosteutta tai voit lukita ihonhoitotuotteidesi antaman kosteuden ihoosi ja estää sen haihtumista päivän mittaan. 

Käyttämällä kokonaan imeytyviä öljyjä, voit levittää kasvoöljyn ihollesi ennen seerumia ja kosteusvoidetta. Tällöin kasvoöljyn sisältämät ainesosat auttavat ihoasi kosteutumaan sisältä päin ja ravitsevat tehokkaasti ihosi syvempiä kerroksia. 

Kokonaan imeytyvät kasvoöljyt ovat kasvoöljyjä, joissa on suurimmaksi osaksi käytetty komedogeenisen asteikon 0-2 öljyjä, eikä yhtään komedogeenisen asteikon 4-5- öljyjä.

Suojaavat ja osittain suojaavat öljyt kannattaa levittää vasta kosteuvoiteen päälle, sillä ne antavat ihollesi suojaavan kerroksen, jonka läpi kosteus ei kulja kumpaankaa suuntaan, eli ei haihdu iholtasi, mutta ei myöskään enää imeydy ihoon. 

Osittain suojaavissa kasvoöljyissä on vähän komedogeenisen asteikon 3-5 öljyjä ja suojaavissa öljyissä näitä on paljon. 

Joillakin ihmisillä voimakkaasti suojaavat öljyt voivat tukkia ihohuokosia ja saada aikaan aknea tai ihon rasvoittumista. Suojaavat öljyt jättävät usein myös hieman öljyisen pinnan iholle.

Kasvoöljyt rauhoittavat herkkää ihoa ja korjavat ihon vaurioita

Naisella on kädessään Saaren Taika Metsämikrobi kasvoöljy. Kasvoöljyt ravitsevat sameaa ja elotonta ihoa.

Saaren Taika kasvoöljyillä on luonnollisia tulehdusta estäviä ominaisuuksia ja ne rauhoittavat herkkää ihoa, vähentää turvotusta ja punaisuutta sekä auttaa hoitamaan ihon haasteita, kuten ihotulehdusta, ruusufinniä, ekseemaa ja psoriaasia.

Lisäksi kasvoöljymme sisältävät runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, ja ne auttavat vahvistamaan ihosi suojakerrosta, kun taas antioksidantit suojaavat ihon pintaa ja ehkäisevät tulevia ihovaurioita.

Kaikki öljyt eivät paranna ihoa

Ihosi sisältää lipidejä eri muodoissaan, eli öljyinä, vahoina, skvaleenina ja rasvahappoina. Solusi sisältävät n. 50% erilaisia rasvoja.

Luonnolliset kasviöljyt taas koostuvat n. 85-99% rasvahapoista ja lipideistä. Loppu osa öljystä määrittää öljyn värin, tuoksun, ja parantavat ominaisuudet.

Käsittelemättömät kasviöljyt sisältävät siis runsaasti arvokkaita yhdisteitä, jotka ravitsevat, suojaavat, korjaavat ja uudistavat ihoamme, mutta moni valmistaja käyttää tuotteisaan edullisempia, käsiteltyjä öljyjä raaka-aineinaan. 

Öljyistä iso osa on koostunut triglyserideistä ja rasvahapoista, mutta mitä on se pieni, n. 1-15 prosentin osuus eri öljyissä, joka on kaikkein arvokkainta ihonhoidossamme?

Tätä ainetta kutsutaan parantavaksi osuudeksi, termi, käsitellyissä öljyissä tämä parantava osuus on eroteltu pois arvokkaamman kosmetiikkateollisuuden käyttöön.

Tämä 1-15% parantava osuus öljystä on erittäin tärkeä ja hyödyllinen, sillä se sisältää öljyn kaikki:

 • vitamiinit
 • antioksidantit
 • polyfenolit
 • karotenoidit
 • ja paljon muita kasviperäisiä aktiiviaineita

Tämä parantava osuus antaa öljyille niiden värin, maun, tuoksun, suojaavat antioksidanttiset vaikutukset, ravintoaineet, kivennäisaineet, aromaattiset yhdisteet ja jokaisen öljyn parantavat ominaisuudet ja toiminnallisuudet.

Ja tämä osa on siis se osa, joka käsitellyistä öljyistä on poistettu, jolloin öljyn hintakin tottakai on huomattavasti halvempi.

Saaren Taika käyttää ihonhoitotuotteissaan ja ekopesuaineissaan raaka-aineina ensisijaisesti vain käsittelemättömiä,  puhtaita, kemiallisesti puhdistamattomia (ei sisällä kemiallisia jäämiä), luomulaatuisia ja kasvin ensimmäisestä puristuksesta, kylmäpuristusmenetelmällä aikaansaatuja kasviperäisiä öljyjä.

Tällaisten öljyjen ravintoaineiden pitoisuudet ovat korkeimmat mahdolliset, jolloin ne myös tuovat parhaimman tehon ihonhoitotuotteeseen.

Kasvoöljy voi vähentää ikääntymisen merkkejä

Iän myötä ihomme tuottaa vähemmän talia, mikä aiheuttaa ryppyjen ja juonteiden syntymistä, ja jättää ihon näyttämään samealta ja kuivalta.

Saaren Taika kasvoöljyt auttavat stimuloimaan kollageenin tuotantoa, lisäämään ihon kimmoisuutta ja tekemään siitä elastisempaa, mikä vähentää ryppyjen ja juonteiden ilmentymistä.

Kasvoöljy sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille

Saaren Taika kasvoöljyt sisältävät erilaisia ​​vitamiineja ja antioksidantteja, jotka suojaavat ihoasi, ja joilla on ihoa parantavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Ne toimivat ikääntymistä estävänä voimana kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille.

Saaren Taika kasvoöljyt sisältävät suuria määriä rasvaliukoisia A-, D-, E-, K-vitamiineja, joiden ansiosta kasvoöljymme on täydellinen lisä kaikille ihoille, sillä ne imeytyvät täysin ihoosi kosteuttaen ja raviten sen syvempiäkin osia. 

Miten kasvoöljyä käytetään?

Mikäli käytössäsi on jonkun muun valmistajan kasvoöljy, tarkista sen ainesosaluettelosta, että se on omalle ihollesi sopiva; eli rasvaiselle ja akneiholle ei kannata käyttää kovin komedogeenisiä öljyjä, jotka taas voivat sopia joillekin kuivaihoisille. Aikuiselle iholle taas hyvin imeytyvät ja runsaasti antioksidantteja sisältävät öljyt ovat parhaita!

Saaren Taika kasvoöljyt ovat hyvin imeytyviä öljyjä, eli näitä voit käyttää joko ihonhoitorutiinisi alussa, heti kasvoveden jälkeen, tai ihonhoitorutiinisi lopussa, eli kasvovoiteen päälle.

Voit yhdistää kasvoöljyn seerumin tai kosteusvoiteen kanssa, lisäämällä tippa kasvoöljyä kämmenellesi ja sekoittamalla sen yhteen seerumin tai voiteen kanssa, mutta itse käytän Saaren Taika kasvoöljyjä sellaisenaan, sillä ne eivät ole liian rasvaisia yksinään käytettäviksi.

kasvovesi ja kasvoöljy

Kasvoöljyn käyttäminen ennen kosteutusta voi edesauttaa seuraavien ihonhoitotuotteiden ravintoaineita imeytymään paremmin. Kasvoöljyn käyttäminen kasvoveden tai seerumin jälkeen, tai kosteusvoiteen päälle auttaa lukitsemaan kaikki kosteuttavat ainesosat ihoosi ja estää kosteuden haihtumista iholtasi päivän mittaan. 

Käytä kasvoöljyä päivällä tai yöllä

Jotkut ihonhoidon asiantuntijat ovat sitä mieltä, että ihanteellisinta olisi käyttää kasvoöljyjä ennen nukkumaanmenoa, jolloin iho imee niiden ravintoaineet parhaiten ja, jolloin kasvoöljyn suojaavat ominaisuudet säilyvät päivään asti.

Tämä on totta, erityisesti sellaisten öljyjen kohdalla, jotka voivat lisätä ihosi herkkyyttä, tai paksummille öljyille, jotka voivat tehdä ihostasi liian rasvaisen.

Itse suosittelemme kasvoöljyjen käyttöä sekä aamulla että illalla.

Käytä vain yksi tippa Saaren Taika kasvoöljyä ja taputtele se ihollesi. 

Koska kasvoöljyt sisältävät niin runsaasti ravintoaineita, vähän on enemmän, eli 1, tai maksimissaan 2 tippaa, Saaren Taika kasvoöljyä riittää peittämään koko kasvosi ja dekolteesi, ja antamaan ihollesi sen tarvitsemat hyödyt.

Kasvoöljyjä ei kannata hieroa ihoon kuten kosteusvoidetta, vaan se tulisi taputella iholle, jolloin työnnät öljyn ihohuokosiin sen sijaan, että liu’utat sitä ihosi pinnalla. Tämä auttaa ihoasi imemään öljyt paremmin ja hyödyntämään sen ravintoaineet nopeammin.

Lisää kasvoöljy ihonhoitorutiiniisi

Kuten yllä kerroin, kasvoöljyillä on monia uskomattomia etuja ja ne sopivat helposti myös sinun ihonhoitorutiinisi. 

Saaren Taika kasvoöljyt kosteuttavat, lukitsevat kosteutta, tarjoavat suojaa ja jopa hoitavat iho-ongelmia. Kun löydät valikoimastamme oman suosikkisi, et enää koskaan palaa ihonhoitorutiiniin, josta puuttuu kasvoöljy!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.