Näin puhdistat aurinkovoiteen iholtasi parhaiten

Näin puhdistat aurinkovoiteen iholtasi parhaiten

Pese fysikaalinen aurinkosuoja saippualla

Luonnollisuudesta kiinnostuneet auringonpalvojat valitsevat aurinkosuojakseen fysikaalisen aurinkosuojan mieluummin kuin perinteisen.

Fysikaalisen aurinkosuojan suojausmekanismi perustuu ihon pinnalle auringonsäteitä pois heijastavan suojakerroksen syntymiseen, kun taas perinteiset aurinkosuojat sisältävät ihoon imeytyviä ja mahdollisesti kehoon pikkuhiljaa kertyviä ainesosia. 

Joskus kuulee kerrottavan, että etenkin vedenkestävät fysikaaliset aurinkosuojat lähtevät pois iholta vain öljyillä ja se onkin osittain totta, sillä normaalilla suihkugeelillä sitä onkin hankalaa saada kokonaan puhdistumaan iholta.

On kuitenkin olemassa myös runsaasti öljyjä sisältäviä saippuoita, joiden avulla aurinkosuoja puhdistuu iholta täysin, ja jotka jättävät ihon silti kosteutetuksi eivätkä tuki ihohuokosia. 

Käsivarsi johon on levitetty aimo kerros aurinkovoidetta

Fysikaalinen vai tavallinen aurinkovoide?

Perinteiset, niin sanonut kemialliset aurinkosuojat sisältävät useita tänä päivänä haitallisiksi havaittuja ainesosia. Osa niistä kertyy elimistöön lisäten mm. syöpien esiintyvyyttä. Osa muuntuu vesien aiheuttaman kemiallisen reaktion myötä haitallisiksi yhdisteiksi niin ympäristölle, kuin terveydellekin mm. aiheuttaen esimerkiksi maksan- ja munuaisen toimintahäiriöitä.

Tämän vuoksi moni valveutunut auringonottaja valitseekin mieluummin fysikaalisen aurinkosuojan. 

Aurinkosuojavoide voi aiheuttaa aknea

Jotkin aurinkovoiteet sisältävät ihohuokosia tukkivia ainesosia, jotka voivat ärsyttää ihoa ja lisätä aknen syntymistä. Aknehan syntyy nimenomaan tukkeutuneen ihohuokosen aiheuttaman tulehduksen takia.

Kemialliset aurinkovoiteet toimii imemällä UV-valoa ja muuttamalla sen lämmöksi, jonka keho sitten vapauttaa. Yhdessä tiettyjen aurinkovoiteen kemikaalien kanssa lämpö voi muodostaa iholle hikeä haihduttamattoman kerroksen, joka lukitsee hien suojakerroksen ja ihosi väliin. Tällöin ihohuokosesi ovat kuormituksella, jonka vuoksi saattaa syntyä lisää hikinäppyjä tai aknea. 

Aurinkovoiteiden ihohuokosia tukkivien ominaisuuksien vuoksi onkin suositeltavampaa puhdistaa aurinkovoiteet öljyjä sisältävillä saippuoilla, kuten Saaren Taika suolasaippuat, mieluummin kuin öljyillä, joista monet ovat komedogeenisia, eli ihohuokosia tukkivia.

Ihohuokosia todennäköisimmin tukkivia öljyjä ovat mm. kaakao- ja kookosöljy, palmuöljy, seesaminsiemenöljy, soijaöljy, vehnänalkioöljy.

Ei lainkaan- tai hyvin epätodennäköisesti komedogeenisiä, eli ihohuokosia tukkivia öljyjä ovat taas mm. arganöljy, hamppuöljy, gojimarjaöljy, ruusunmarjaöljy, ohdakeöljy, sheavoi, jojobaöljy, auringonkukkaöljy, oliiviöljy.

Saaren Taika saippuat sisältävät runsaasti laadukkaita öljyjä

Luonnollisten Saaren Taika palasaipuoiden tärkeimpinä ainesosina on kylmäpuristetut ja luomulaatuiset Extra-Virgin oliiviöljy ja -auringonkukkaöljy sekä suolasaippuoissa myös valkaisematon ja luomulaatuinen kylmämenetelmällä aikaansaatu sheavoi, sekä joissakin suolasaippuoissa vielä kylmäpuristettu luomulaatuinen ohdakeöljy.

Saaren Taika palasaippuat on kehitetty ja valmistettu siten, että saippuassa on runsaasti saippuaksi muuttumattomia öljyjä. Nämä öljyt auttavat ihoasi säilyttämään sen luonnollisen kosteustasapainon ja lisäävät ihosi pehmeyttä ja kimmoisuutta. 

Saippuan valmistuksen aikana tapahtuu saippuoituminen, jossa suurin osa öljyistä muuntuu saippuaksi kemiallisen prosessin aikana, eli peseviksi ainesosiksi.

Saippuoitunut kookosöljy on pesevä ainesosa, joka nimenomaan helpottaa öljyjen irtoamista iholta, eikä saippuoitunut kookosöljy pysty tukkimaan ihohuokosia.

Yksi saippuakemian hienouksia onkin hienosäätää reseptit siten, että tuotteen raaka-aineista jokainen saa näyttää parhaimmat ominaisuutensa valmiissa tuotteessa!

Laadukasta öljyä mitta-astiassa saippuatehtaalla Perniössä

Näin puhdistat aurinkovoiteen iholtasi parhaiten

Pese aurinkovoide iholtasi suihkussa huuhtelemalla ihosi ensin runsaalla lämpimällä vedellä kauttaaltaan ja pesemällä sen jälkeen esimerkiksi Saaren Taika Juulia Suolasaippualla.

Voit joko hieroa saippuaa suoraan ihollesi ja antaa saippuan sisältämien öljyjen ja suolakiteiden kuoria aurinkovoide iholtasi, tai sujauttaa saippuan luonnollisesta materiaalista valmistettuun saippuapussiin, jonka ansiosta saippua puhdistaa tehokkaasti, mutta kuorii hellemmin. 

Itse käytän Juulia Suolasaippuaa suoraan iholle, sillä sen suolakiteet kuorivat samalla ihanasti kuolleen ihosolukon pois tukkimasta ihohuokosiani. Näin ihoni pysyy pehmeänä ja kimmoisana aina!

Toinen suosikkini kuorivista suolasaippuoista on Särkisalon Suolasaippua!

Mikä pesunautinto, tähän(kin) rakastuin! Odotukset tätä kohtaan olivat korkealla, sillä olen teidän suolasaippuoita käyttänyt nyt 3kk enkä osaa enää palata ”vanhaan”, ero ihoni hyvinvoinnissa on niin suuri! Eikä tämä pettänyt odotuksia ensipuraisullakaan, tuoksu oli jotain käsittämättömän huikeaa ja vaahtosi ihanasti. Jää taatusti vakikäyttöön 🙂

Ihana tuote, jota käytämme yhdessä teini- ikäisen tyttäreni kanssa. Iho on ihanan pehmeä, eikä vaadi enää rasvausta ja mikä parasta, hienhaju on selvästi vähentynyt. Poistaa hyvin myös meikit kasvoilta.

Luottotuote, iho kiittää! Ei enää kutinaa pesun jälkeen eikä ihon hilseilyä, eikä tarvitse uida rasvapurkissa suihkun jälkeen, rasvauksen tarve jäänyt kokonaan. Ero ihon hyvinvoinnissa on todella merkittävä! Vaikka mullakin olleet ennen käytössä tavan pesuaineista juuri ne joiden ”luvataan” kosteuttavan ihoa tehokkaasti niin katin kontit, ei niistä ja suolasaippuasta voi puhua samana päivänäkään! Ja mikä vielä suurta plussaa myös niin hien haiseminen loppui kummasti, pärjään nykyään ihan kevyellä dödöllä töissä ja vapaapäivinä en käytä lainkaan.

Olen aikaisemmin vältellyt palasaippuoita. Ne aina putoilevat suihkun lattialle ja näyttävät epäsiistiltä. Saippuapussin avulla nämä ongelmat ratkesivat. Nyt suolasaippuani roikkuu siististi pussissa ja pussissa sitä on helppo käyttää. Viisi tähteä!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

etunimi.sukunimi@asemanlapset.fi
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

myynti@saarentaika.com
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.