Näin puhdistat aurinkovoiteen iholtasi parhaiten

Näin puhdistat aurinkovoiteen iholtasi parhaiten

Pese fysikaalinen aurinkosuoja saippualla

Luonnollisuudesta kiinnostuneet auringonpalvojat valitsevat aurinkosuojakseen fysikaalisen aurinkosuojan mieluummin kuin perinteisen.

Fysikaalisen aurinkosuojan suojausmekanismi perustuu ihon pinnalle auringonsäteitä pois heijastavan suojakerroksen syntymiseen, kun taas perinteiset aurinkosuojat sisältävät ihoon imeytyviä ja mahdollisesti kehoon pikkuhiljaa kertyviä ainesosia. 

Joskus kuulee kerrottavan, että etenkin vedenkestävät fysikaaliset aurinkosuojat lähtevät pois iholta vain öljyillä ja se onkin osittain totta, sillä normaalilla suihkugeelillä sitä onkin hankalaa saada kokonaan puhdistumaan iholta.

On kuitenkin olemassa myös runsaasti öljyjä sisältäviä saippuoita, joiden avulla aurinkosuoja puhdistuu iholta täysin, ja jotka jättävät ihon silti kosteutetuksi eivätkä tuki ihohuokosia. 

Käsivarsi johon on levitetty aimo kerros aurinkovoidetta

Fysikaalinen vai tavallinen aurinkovoide?

Perinteiset, niin sanonut kemialliset aurinkosuojat sisältävät useita tänä päivänä haitallisiksi havaittuja ainesosia. Osa niistä kertyy elimistöön lisäten mm. syöpien esiintyvyyttä. Osa muuntuu vesien aiheuttaman kemiallisen reaktion myötä haitallisiksi yhdisteiksi niin ympäristölle, kuin terveydellekin mm. aiheuttaen esimerkiksi maksan- ja munuaisen toimintahäiriöitä.

Tämän vuoksi moni valveutunut auringonottaja valitseekin mieluummin fysikaalisen aurinkosuojan. 

Aurinkosuojavoide voi aiheuttaa aknea

Jotkin aurinkovoiteet sisältävät ihohuokosia tukkivia ainesosia, jotka voivat ärsyttää ihoa ja lisätä aknen syntymistä. Aknehan syntyy nimenomaan tukkeutuneen ihohuokosen aiheuttaman tulehduksen takia.

Kemialliset aurinkovoiteet toimii imemällä UV-valoa ja muuttamalla sen lämmöksi, jonka keho sitten vapauttaa. Yhdessä tiettyjen aurinkovoiteen kemikaalien kanssa lämpö voi muodostaa iholle hikeä haihduttamattoman kerroksen, joka lukitsee hien suojakerroksen ja ihosi väliin. Tällöin ihohuokosesi ovat kuormituksella, jonka vuoksi saattaa syntyä lisää hikinäppyjä tai aknea. 

Aurinkovoiteiden ihohuokosia tukkivien ominaisuuksien vuoksi onkin suositeltavampaa puhdistaa aurinkovoiteet öljyjä sisältävillä saippuoilla, kuten Saaren Taika suolasaippuat, mieluummin kuin öljyillä, joista monet ovat komedogeenisia, eli ihohuokosia tukkivia.

Ihohuokosia todennäköisimmin tukkivia öljyjä ovat mm. kaakao- ja kookosöljy, palmuöljy, seesaminsiemenöljy, soijaöljy, vehnänalkioöljy.

Ei lainkaan- tai hyvin epätodennäköisesti komedogeenisiä, eli ihohuokosia tukkivia öljyjä ovat taas mm. arganöljy, hamppuöljy, gojimarjaöljy, ruusunmarjaöljy, ohdakeöljy, sheavoi, jojobaöljy, auringonkukkaöljy, oliiviöljy.

Saaren Taika saippuat sisältävät runsaasti laadukkaita öljyjä

Luonnollisten Saaren Taika palasaipuoiden tärkeimpinä ainesosina on kylmäpuristetut ja luomulaatuiset Extra-Virgin oliiviöljy ja -auringonkukkaöljy sekä suolasaippuoissa myös valkaisematon ja luomulaatuinen kylmämenetelmällä aikaansaatu sheavoi, sekä joissakin suolasaippuoissa vielä kylmäpuristettu luomulaatuinen ohdakeöljy.

Saaren Taika palasaippuat on kehitetty ja valmistettu siten, että saippuassa on runsaasti saippuaksi muuttumattomia öljyjä. Nämä öljyt auttavat ihoasi säilyttämään sen luonnollisen kosteustasapainon ja lisäävät ihosi pehmeyttä ja kimmoisuutta. 

Saippuan valmistuksen aikana tapahtuu saippuoituminen, jossa suurin osa öljyistä muuntuu saippuaksi kemiallisen prosessin aikana, eli peseviksi ainesosiksi.

Saippuoitunut kookosöljy on pesevä ainesosa, joka nimenomaan helpottaa öljyjen irtoamista iholta, eikä saippuoitunut kookosöljy pysty tukkimaan ihohuokosia.

Yksi saippuakemian hienouksia onkin hienosäätää reseptit siten, että tuotteen raaka-aineista jokainen saa näyttää parhaimmat ominaisuutensa valmiissa tuotteessa!

Laadukasta öljyä mitta-astiassa saippuatehtaalla Perniössä

Näin puhdistat aurinkovoiteen iholtasi parhaiten

Pese aurinkovoide iholtasi suihkussa huuhtelemalla ihosi ensin runsaalla lämpimällä vedellä kauttaaltaan ja pesemällä sen jälkeen esimerkiksi Saaren Taika Juulia Suolasaippualla.

Voit joko hieroa saippuaa suoraan ihollesi ja antaa saippuan sisältämien öljyjen ja suolakiteiden kuoria aurinkovoide iholtasi, tai sujauttaa saippuan luonnollisesta materiaalista valmistettuun saippuapussiin, jonka ansiosta saippua puhdistaa tehokkaasti, mutta kuorii hellemmin. 

Itse käytän Juulia Suolasaippuaa suoraan iholle, sillä sen suolakiteet kuorivat samalla ihanasti kuolleen ihosolukon pois tukkimasta ihohuokosiani. Näin ihoni pysyy pehmeänä ja kimmoisana aina!

Toinen suosikkini kuorivista suolasaippuoista on Särkisalon Suolasaippua!

Mikä pesunautinto, tähän(kin) rakastuin! Odotukset tätä kohtaan olivat korkealla, sillä olen teidän suolasaippuoita käyttänyt nyt 3kk enkä osaa enää palata ”vanhaan”, ero ihoni hyvinvoinnissa on niin suuri! Eikä tämä pettänyt odotuksia ensipuraisullakaan, tuoksu oli jotain käsittämättömän huikeaa ja vaahtosi ihanasti. Jää taatusti vakikäyttöön 🙂

Ihana tuote, jota käytämme yhdessä teini- ikäisen tyttäreni kanssa. Iho on ihanan pehmeä, eikä vaadi enää rasvausta ja mikä parasta, hienhaju on selvästi vähentynyt. Poistaa hyvin myös meikit kasvoilta.

Luottotuote, iho kiittää! Ei enää kutinaa pesun jälkeen eikä ihon hilseilyä, eikä tarvitse uida rasvapurkissa suihkun jälkeen, rasvauksen tarve jäänyt kokonaan. Ero ihon hyvinvoinnissa on todella merkittävä! Vaikka mullakin olleet ennen käytössä tavan pesuaineista juuri ne joiden ”luvataan” kosteuttavan ihoa tehokkaasti niin katin kontit, ei niistä ja suolasaippuasta voi puhua samana päivänäkään! Ja mikä vielä suurta plussaa myös niin hien haiseminen loppui kummasti, pärjään nykyään ihan kevyellä dödöllä töissä ja vapaapäivinä en käytä lainkaan.

Olen aikaisemmin vältellyt palasaippuoita. Ne aina putoilevat suihkun lattialle ja näyttävät epäsiistiltä. Saippuapussin avulla nämä ongelmat ratkesivat. Nyt suolasaippuani roikkuu siististi pussissa ja pussissa sitä on helppo käyttää. Viisi tähteä!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.