Näin ehkäiset aurinkosuojavoiteen aiheuttamia finnejä

Paksut aurinkovoiteet voivat aiheuttaa aknea

Paksut aurinkovoiteet voivat aiheuttaa aknea

Aurinkosuojavoide on tänä päivänä tärkeä suojaväline auringon haitallista UV-säteilyä vastaan. Haitalliset UV-säteet paitsi saavat ihosi vanhenemaan ennenaikaisesti, ne voivat myös aiheuttaa ihosyöpiä.

Aurinkosuojavoiteet saavat kuitenkin joidenkin ihon puhkeamaan näppyihin ja toisille taas ne voivat aiheuttaa ihottumia, kutinaa tai ihoärsytystä.

Akneen taipuvaiselle iholla parhaiten sopivat aurinkovoiteet

Mikäli sinulla on akneen taipuvainen iho, kannattaa aurinkosuojaa ostaessa lukaista ainesosaluetteloa ja valita sellainen aurinkosuoja, joka ei sisällä ihohuokosia tukkivia öljyjä.

Vedenkestävä aurinkosuoja tukkii ihohuokoset todennäköisemmin kuin ei-vedenkestävä, mieti siis tarvitsetko todella vedenkestävää, vai riittäisikö tavallinen?

Jos kuitenkin koet, että sinun on käytettävä vedenkestävää aurinkosuojaa, kokeile kerrostus tekniikkaa!

Kerrosta vedenkestävä aurinkosuoja akneiholle

Kerrostamalla aurinkosuojavoiteet saatat ehkäistä vedenkestävän aurinkosuojan tukkimasta ihohuokosiasi.

Puhdista ihosi huolellisesti ennen kerrostamista ja tee normaali ihonhoitorutiinisi, esim kasvovesi + kosteuttaja (mieluusti C- ja E-vitamiineja sisältävä, sillä tieteellisesti on pystytty osoittamaan, että C- ja E-vitamiinit antavat ihollesi lisäsuojaa akuutteja UVB-vaurioita, eli ihon palamista vastaan).

Saaren Taika tuotevalikoimasta löydät runsaasti C-vitamiinia sisältävän Ruusu-Aloe kasvoveden sekä luonnollisen Mustikka kasvovoiteen, joka sisältää runsaasti C- ja E-vitamiineja sekä luonnollista kasviretinolia, joka on turvallista käyttää myös kesäaikaan

Levitä sitten kunnollinen pohjakerros tavallisella ei-vedenkestävällä aurinkovoiteella ja anna sen tasoittua ihollasi hyvin ennen vedenkestävän aurinkosuojan levittämistä.

Taputtele lopuksi ylimääräinen aurinvorasva pois esim. talouspaperilla tai liinalla.

Lähde: 1

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.