Ehkäise masknea, masknen hoito (maskin aiheuttama akne)

Vuoden 2020-2021 koronapandemian vuoksi annetut maski suositukset ovat saaneet aikaan uusia ongelmia kasvojemme iholla.

Maskne on nimitys maskin/hengityssuojaimen aiheuttamalle aknelle, joka syntyy maskin sisällä pyörivän ”käytetyn” hengitysilman ja maskin aiheuttaman kasvoja hierovan liikkeen vuoksi.

Maskne on itseasiassa tuttu jo ennestään mm. joillekin urheilijoille, joille hikinauhat ja vastaavat ovat aiheuttaneet mekaanista aknea (acne mechanica).

Mekaanisen aknen (masknen) hoito ja ehkäisy

Maskia/hengityssuojaimia käytettäessä on tärkeää huolehtia kasvojen ihon perusteellisesta puhdistuksesta sekä oikeanlaisesta kosteutuksesta aamuin illoin.

Mikäli maskia joudutaan käyttämään pitkiä aikoja kerrallaan esim. työn tai koulun vuoksi, on suositeltavaa puhdistaa kasvojen iho välittömästi kotiin päästyä, jotta vältyttäisiin maskin aiheuttaman rasituksen aikaansaamilta iho-ongelmilta.

Lievään akneen taipuvaisen ihon puhdistukseen on suositeltavaa käyttää No:1 Eco Greippi puhdistusainetta, joka on erityisesti epäpuhtaalle iholle kehitetty.

Voimakkaampaan akneen taipuvalle iholle suosittelemme Hellävaraista puhdistajaa akneiholle, joka sisältää 10% kosmetiikkaluokan benzoyl peroxidea (BPO V2), jota käytetään lääkinnällisissä akne-tuotteissa.

Puhdistajan teho perustuu Benzoyl peroxide (BPO)-ainesosaan, josta on kehitetty ihoystävällisempi versio BPO V2. Sitä käytettiin ensimmäisen kerran aknen hoidossa vuonna 1979 tehokkaana tooppisena antibakteerisena ainesosana puhtaan ihon- ja lääkinnällisissä akne-tuotteissa.

Kosmetiikkasäädösten vuoksi emme voi sanoa tai väittää että akneiholle sopivat tuotteemme on tarkoitettu aknen hoitoon, vaikka käytämme samoja suositeltuja määriä BPO V2 mitä lääkinnällisissä aknen hoitoon tarkoitetuissa tuotteissa käytetään.

Tyypillinen BPO vähentää aknea aiheuttavien bakteerien (propionibacterium acnesi) määrää iholla luomalla reaktiivisen happiradikaalin (ROS, reactive oxygen species) rasvaiseen karvatuppeen.

Se on tehokas tulehdusta aiheuttavia ja tulehdusta ehkäiseviä vaurioita vastaan. Se hoitaa aknea aiheuttavia bakteereja jo viiden päivän päästä hoidon aloittamisesti.

Masknen paikalliseen hoitoon suositellaan esim. Spot Control -tyyppisiä täsmätuotteita.

Täsmähoito ehkäisee kasvojesi ihon kuivumista muilta alueilta ja on siten hellävaraisempi koko kasvojen aluetta ajatellen.

Spot Control tehovoide auttaa päihittämään näppyihin taipuvaisen ihon luonnollisten öljyjen ja hedelmäyhdisteiden avulla.

Voide sisältää mm. tyrni- ja teepuuöljyä.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantamisessa.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

Mikäli ongelmaa esiintyy runsaasti on suositeltavaa käyttää puhdistavaa kasvonaamiota, kuten No:1 Eco Syväpuhdistavaa naamiota, joka on erityisesti rasvaiselle/akneiholle suunniteltu. 

Tai Saaren Taika Professional -sarjan Aktiivihiili & savinaamiota, joka niin ikään on suunniteltu ongelmaiselle iholle ja tukkeutuneita ihohuokosia syväpuhdistamaan.

Maskia käyttävän kasvojen päivittäinen pesu

Kasvojen päivittäinen pesu kannattaa tehdä Saaren Taika Teepuusaippualla, josta moni aknen kanssa taisteleva on löytänyt avun ongelmaansa!

Teepuusaippuan käyttöohje kasvojen pesuun

Ota pehmeä vanulappu, esim meidän bambu-puuvillainen kestovanulappu, tai kasvojen pesuun tarkoitettu puhdistussieni.

Kostuta vanulappu tai sieni kauttaaltaan lämpimän veden alla ja purista siitä liiat vedet pois. Hieraise vanulapulla tai sienellä teepuusaippuan pintaa, jotta saat siihen hyvin pienen määrän saippuaa, hiero nyt vanulappua tai sientä sormillasi, jotta saippua leviää tasaisesti.

Huomaathan, että vanulappua tai sientä ei ole tarkoitus saippuoida kokonaan, vaan vanulappuun on tarkoitus tulla lähinnä ”pieni läikkä” saippuaa, jotta sitä ei tule liikaa kasvoillesi, mutta silti sisältää riittävästi mm. aknea vastaan taistelevia ainesosia.

Kostuta vanulappua tai sientä nyt uudelleen veden alla, jotta saat saippuan tasaisemmin siihen, ja purista ylimääräinen vesi pois.

Nyt pyyhi hellästi kasvosi kauttaaltaan. Käännä sieni tai vanulappu ja pyyhi uudestaan kauttaaltaan kasvosi.

Huuhtele vanulappu tai sieni huolellisesti lämpimän veden alla ja purista hellästi ylimääräiset vedet pois. Huuhtele lopuksi kasvosi huolellisesti vedellä.

Kuivaa kasvojesi ihoa taputtelemalla, älä missään nimessä hankaa!

Paras pyyhe kasvojen ihon kuivaamiseen on pehmeä hamam-pyyheAito turkkilainen hamam-pyyhe on kudottu turkkilaisesta pitkäkuituisesta puuvillasta, jonka ansiosta hamam-pyyhkeen pinta on sileämpi kuin perinteisen puuvilla- tai froteepyyhkeen ja sen vuoksi se on hellävaraisin kasvojen kuivaamiseen.

Olen käyttänyt nyt viikon ajan saippuaa ja ihana huomata miten jokin voi tehota noin hyvin näppyihin. Kun aloin käyttämään maskia niin naama ja kaula helahti täyteen isoja kipeitä näppyjä,mutta tällä tuotteella olen saanut kaiken kuriin ja nyt on ihana taas olla

Ostin teepuusaippuan teinipojalle, jonka akne ja muut näppylät kasvoilla olivat päässeet pahentumaan mm. maskin käytön seurauksena. Parin viikon käytön jälkeen ero on selkeästi huomattavissa ja iho on rahoittunut. Olen testannut saippuaa myös omalle, ajoittain rasvoittuvalle iholleni ja on sopinut myös sille – pitää rasvoittumisen kurissa, mutta ei kuivata ihoa liikaa

Älä unohda kasvovettä, se tuo vesikosteuden ihollesi ennen seerumia tai voidetta!

Kasvojen ihon luonnollisen pH-tasapainon säilyttämisen kannalta suositeltu kasvovesi on Ruusu-Aloe Kasvovesi.

Ruusu-Aloe kasvovesi poistaa myös ylimääräistä rasvaisuutta iholtasi ja sen sisältämä appelsiinin eteerinen öljy puhdistaa ihohuokosia syvemmältä auttaen näin ongelmaista ihoa pysymään puhtaampana pidempään.

Puhdistuksen lisäksi täytyy akneihoa myös kosteuttaa. Aloeta sisältävä retinoliseerumi sopii hyvin akneiholle, sillä retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitä. Hyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia.  Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla! Paikallisesti akneiholle kannattaa sivellä Spot Control voidetta tai voimakkaampaa akneiholle sopivaa Salisyylihappo tehovoidetta.  

Kevyttä kosteutusta kaipaavalle iholle suosittelen Hyaluronihappo & ACE vitamiinit kosteuttajaa,, joka soveltuu erityisesti aikuisen ihon hoitoon.

Runsaampaa kosteutusta kaipaavalle iholle suosittelen ohutta kerrosta Saaren Taika Makadamia sheavoidetta. Makadamiaöljy on kasviöljyistä siinä erityinen, että se sisältää hyvin paljon palmitiinihappoa. Palmitiinihappoa esiintyy ihon suojakerroksessa luonnostaan ja siksi palmitiinihappoa runsaasti sisältävä makadamiaöljy vahvistaa ihon suojamekanismia ja auttaa näin ihoa suojautumaan paremmin ulkoisilta tekijöiltä kuten kylmyydeltä, viimalta ja ilmansaasteilta.

Osta aknen hoitoon soveltuvat tuotteet Saaren Taika verkkokaupasta tai alempana näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi