Ehkäise masknea, masknen hoito (maskin aiheuttama akne)

Ehkäise masknea, masknen hoito 2

Vallitsevan tilanteen vuoksi annetut maskisuositukset ovat saaneet aikaan uusia ongelmia kasvojemme iholla.

Maskne on nimitys maskin/hengityssuojaimen aiheuttamalle aknelle, joka syntyy maskin sisällä pyörivän ”käytetyn” hengitysilman ja maskin aiheuttaman kasvoja hierovan liikkeen vuoksi.

Maskne on itseasiassa tuttu jo ennestään mm. joillekin urheilijoille, joille hikinauhat ja vastaavat ovat aiheuttaneet mekaanista aknea (acne mechanica).

Mekaanisen aknen (masknen) hoito ja ehkäisy

Maskia/hengityssuojaimia käytettäessä on tärkeää huolehtia kasvojen ihon perusteellisesta puhdistuksesta sekä oikeanlaisesta kosteutuksesta aamuin illoin.

Mikäli maskia joudutaan käyttämään pitkiä aikoja kerrallaan esim. työn tai koulun vuoksi, on suositeltavaa puhdistaa kasvojen iho välittömästi kotiin päästyä, jotta vältyttäisiin maskin aiheuttaman rasituksen aikaansaamilta iho-ongelmilta.

Masknen paikalliseen hoitoon suositellaan esim. Spot Control -tyyppisiä täsmätuotteita.

Täsmähoito ehkäisee kasvojesi ihon kuivumista muilta alueilta ja on siten hellävaraisempi koko kasvojen aluetta ajatellen.

Spot Control tehovoide auttaa päihittämään näppyihin taipuvaisen ihon luonnollisten öljyjen ja hedelmäyhdisteiden avulla.

Voide sisältää mm. tyrni- ja teepuuöljyä.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantumisessa.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

Mikäli ongelmaa esiintyy runsaasti on suositeltavaa käyttää Saaren Taika Professional -sarjan Aktiivihiili & savinaamiota, joka on suunniteltu ongelmaiselle iholle ja tukkeutuneita ihohuokosia syväpuhdistamaan.

Maskia käyttävän kasvojen päivittäinen pesu

Kasvojen päivittäinen pesu kannattaa tehdä Saaren Taika Teepuusaippualla, josta moni aknen kanssa taisteleva on löytänyt avun ongelmaansa!

Jos ihotyyppisi on normaali olosuhteissakin epäpuhtauksiin taipuvainen, näpyt voivat johtua ihan vain maskin käytön vuoksi tukkeutuneista ihohuokosista.

Tällöin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ihon puhdistukseen. Saaren Taika Teepuusaippua sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti akneiholle, näppylöistä ja kutinasta kärsiville.

Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa ehkäisemään ihotulehduksia ja infektioita.

Teepuusaippuan käyttöohje kasvojen pesuun

Kostuta kasvot haalealla vedellä.

Kasta pesulappu, sipaise sillä saippuaa, kasta pesulappu uudestaan ja purista liiat vedet pois, pyyhi kasvot hellästi
kauttaaltaan, vältä saippuan joutumista silmiin.

Huuhtele runsaalla haalealla vedellä. Vältä lämmintä vettä, sillä se saa ihohuokoset laajenemaan.

Kosteuta kasvot pesun jälkeen kasvovedellä ja kosteusvoiteella.

Kuivaa kasvojesi ihoa taputtelemalla, älä missään nimessä hankaa!

Paras pyyhe kasvojen ihon kuivaamiseen on pehmeä hamam-pyyheAito turkkilainen hamam-pyyhe on kudottu turkkilaisesta pitkäkuituisesta puuvillasta, jonka ansiosta hamam-pyyhkeen pinta on sileämpi kuin perinteisen puuvilla- tai froteepyyhkeen ja sen vuoksi se on hellävaraisin kasvojen kuivaamiseen.

Olen käyttänyt nyt viikon ajan saippuaa ja ihana huomata miten jokin voi tehota noin hyvin näppyihin. Kun aloin käyttämään maskia niin naama ja kaula helahti täyteen isoja kipeitä näppyjä,mutta tällä tuotteella olen saanut kaiken kuriin ja nyt on ihana taas olla

Ostin teepuusaippuan teinipojalle, jonka akne ja muut näppylät kasvoilla olivat päässeet pahentumaan mm. maskin käytön seurauksena. Parin viikon käytön jälkeen ero on selkeästi huomattavissa ja iho on rahoittunut. Olen testannut saippuaa myös omalle, ajoittain rasvoittuvalle iholleni ja on sopinut myös sille – pitää rasvoittumisen kurissa, mutta ei kuivata ihoa liikaa

Älä unohda kasvovettä, se tuo vesikosteuden ihollesi ennen seerumia tai voidetta!

Kasvojen ihon luonnollisen pH-tasapainon säilyttämisen kannalta suositeltu kasvovesi on Ruusu-Aloe Kasvovesi.

Ruusu-Aloe kasvovesi poistaa myös ylimääräistä rasvaisuutta iholtasi ja sen sisältämä appelsiinin eteerinen öljy puhdistaa ihohuokosia syvemmältä auttaen näin ongelmaista ihoa pysymään puhtaampana pidempään.

Puhdistuksen lisäksi täytyy akneihoa myös kosteuttaa. Aloeta sisältävä retinoliseerumi sopii hyvin akneiholle, sillä retinoli uudistaa tehokkaasti ja siten myös häivyttää parhaiten aknearpia ja pigmenttihäiriöitäHyaluronihappoa sisältävät kosteuttajat ja seerumit sopivat myös akne iholle, sillä hyaluronihappo ei tuki ihohuokosia.  Muista levittää hyaluronihapposeerumia ohuelti, muutoin se rullaantuu kosteusvoiteen alla! Paikallisesti akneiholle kannattaa sivellä Spot Control voidetta.

Saaren Taika Professional Aloe Vera -24H kosteuttaja sopii mainiosti epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, koska on kevyt ja hengittävä kosteusvoide.

Keveydestä huolimatta tämä  sheavoita ja kauransiemenöljyä sisältävä Aloe Vera -24H kosteuttaja antaa pitkäkestoista kosteutusta, sekä auttaa rauhoittamaan tulehtunutta ihoa.

Kevyttä kosteutusta kaipaavalle iholle suosittelen Hyaluronihappo & ACE vitamiinit kosteuttajaa, joka soveltuu erityisesti aikuisen ihon hoitoon

Runsaampaa kosteutusta kaipaavalle iholle suosittelen ohutta kerrosta Saaren Taika Makadamia sheavoidetta. Makadamiaöljy on kasviöljyistä siinä erityinen, että se sisältää hyvin paljon palmitiinihappoa. Palmitiinihappoa esiintyy ihon suojakerroksessa luonnostaan ja siksi palmitiinihappoa runsaasti sisältävä makadamiaöljy vahvistaa ihon suojamekanismia ja auttaa näin ihoa suojautumaan paremmin ulkoisilta tekijöiltä kuten kylmyydeltä, viimalta ja ilmansaasteilta.

Osta aknen hoitoon soveltuvat tuotteet Saaren Taika verkkokaupasta tai alempana näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.