Miten saat pesukoneen tunkkaisen tuoksun pois?

Miten saat pesukoneen tunkkaisen tuoksun pois

Käyttämällä pyykkietikkaa huuhteluaineena vältyt tunkkaiselta pesukoneelta

Siitä on aika tarkalleen viisi vuotta, kun olen viimeksi joutunut puhdistamaan pesukoneeni pesuainejäämien aiheuttaman tunkkaisuuden vuoksi.

Kyllä. Luit aivan oikein. Pesukoneen puhdistus ei ole enää vuosiin kuulunut säännöllisesti tehtäviin hommiini ja tiedätkö miksi? En käytä enää kauppojen huuhteluaineita, vaan käytän pesukoneeni huuhteluainelokerossa vain Saaren Taika pyykkietikkaa

Olimme juuri muuttaneet Särkisalon Metsolan kylään, kun kehitin täysekologiset ja vedellä laimentamattomat Saaren Taika pyykkietikat

Ja kun vihdoin sain pestyä vanhaan pesukoneeseemme pesuaineista aiheutuneet kertymät ja tunkkaisuuden, en sen koommin ole joutunut pesukonettamme putsaamaan. Emmekä sen puoleen ole joutuneet kärsimään tunkkaisesta pyykistäkään. Ei edes, vaikka pyykit olisivat unohtuneet koneeseen jopa viideksi päiväksi!

tunkkainen pesukoneemme Metsolassa kellarissa

Pyykkietikka poistaa pesuainejäämät ja pitää putkistot puhtaina

Ottamalla pyykkietikan vakituiseen käyttöön huomasin myös, että kaapissa pitkäänkin olleet petivaatteet eivät enää haisseet tunkkaiselle.

Myös mikrokuituliinat ja pyyhkeet muuttuivat todella imukykyisiksi, kun perinteisen huuhteluaineen jättämää, imukykyä heikentävää kalvoa ei enää syntynyt. 

Parasta kaikessa kuitenkin on, että voin hyvillä mielin olla varma, että putkistoihimme ei enää pääse syntymään kalkkitukoksia, jollaisen vuoksi jouduimme vanhassa kodissamme kaivamaan osan putkistoista esiin

Tukkiutunut putki kaivettu esiin omakotitalon pihalla

Ei enää tunkkaista ja likaista pesukonetta

Pesukonettamme en sen koommin ole enää joutunut puhdistamaan. Koneen voi laittaa kiinni heti pyykin pois ottamisen jälkeen, eikä koneesta enää koskaan ole lehahtanut tunkkaista tuoksua kylpyhuoneeseemme.

Kuvassa nykyisen pesukoneemme pesuainelokero, jota en ole ikinä puhdistanut,  pessyt tai edes huuhdellut. 

pesukoneemme pesuainelokero, jota en ole ikinä puhdistanut tai pessyt

Ei valmiiksi vedellä laimennettua

Saaren Taika pyykkietikka eroaa useimmista markkinoilla olevista siinä, että me emme laimenna pyykkietikkaa sinulle valmiiksi vedellä. 

Saaren Taika pyykkietikka onkin riittoisampi ja raikastavampi kuin monet muut pyykkietikat.

Myös luonnollisuudessa pyykkietikkamme eroaa monesta muusta pyykkietikasta, sillä käytämme vain 100% luonnollisia ainesosia pyykkietikkamme valmistamiseen.

Pyykkietikka kevät kuvattuna koivun oksalla keväällä

100% luonnollista, ei keinotekoisia hajusteita!

Aidot, luonnosta peräisin olevat tuoksut ovat hintavampia, kuin keinotekoiset hajusteet, mutta siedettävyydeltään myös parempia.

Moni pyykkietikan käyttäjä onkin todennut, että vaikka he ovat hajuste allergisia tai tuoksuherkkiä, niin Saaren Taika pyykkietikoita he ovat pystyneet käyttämään.

Saaren Taika pyykkietikka jättää pyykillesi vain miedon luonnollisen tuoksun, etkä joudu kärsimään keinotekoisten hajusteiden aikaansaamaa pistävää ja leijumaan jäävää hajua. 

”Pyykistä tulee pehmeä, värit ovat kirkkaat, tuoksu on mieto, raikas ja kuin tuulessa kuivuneet pyykit. Itse hajuille herkkänä pystyn hyvin käyttämään ko.tuotetta.”

”Olen tosi herkkä hajusteille, mutta uskalsin Saaren Taian pyykkietikkaa lähteä kokeilemaan. Pyykki on pesun jälkeen todellakin raikasta, eikä mitään voimakkaan tuoksuista. Tämä pehmentää pyykkejä, enkä enää vaihda mihinkään tavallisiin huuhteluaineisiin!”

Aidot isoäidin käsintekemät pyykkietikat

Saaren Taika pyykkietikat ovat isoäitimme käsin tekemiä. Voit tutustua niihin Saaren Taika verkkokaupassa tai alempana löytyvät tuoteupotuksen kautta!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.