Rentouttava saunahetki ystävän kanssa

Miltä kuulostaisi hemmottelutreffit saunassa oman rakkaan tai ystävän kanssa? Kutsu läheisesi viettämään kanssasi rentouttavaa laatuaikaa saunan merkeissä. Olipa kyseessä sitten rantasauna tai pienempi kerrostaloasunnon sauna, niin lämpimässä löylyssä mieli ja keho saavat tauon arjen kiireestä.

Tunnelmaa tuoksuilla

Yksi hyvä tapa virittää saunaan tunnelmaa on tuoksun lisääminen löylyveteen. Valitse tuoksu mielialan mukaan!

Greipin eteerinen öljy on energisoivaa, tasoittavaa ja puhdistavaa. Se virkistää mieltäsi ja kohottaa mielialaasi. Sen raikas tuoksu helpottaa väsymyksen oireita.

Sitruunan eteeristä öljyä voidaan käyttää ajatusten selkeyttämiseen, kipeän kehon energisoimiseen, verenkierron stimuloimiseen ja raajojen lämmittämiseen.

Piparmintun eteerinen öljy virkistää, stimuloi, rauhoittaa ja viilentää. Sitä voidaan käyttää päänsärkyjen, henkisen väsymyksen ja pahoinvoinnin tunteiden lievittämiseen.

Voit kysyä etukäteen vieraaltasi, minkälaista vaikutusta hän saunahetkeltänne toivoisi!

Hiuspohjan hyvinvointia DIY kuorinnalla ja hiusnaamiolla

Oletko sinä tai ystäväsi jo kokeillut päänahan kuorintaa? Säännöllisellä hiuspohjan kuorinnalla pääset eroon päänahkaan kertyneistä hiustuotteiden jäämistä, epäpuhtauksista ja kuolleista ihosoluista.

Helpoin tee-se-itse päänahan kuorinta on sekoittaa sokeria shampooseen normaalin hiustenpesun yhteydessä.
Annostele shampoota kämmenellesi ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen sokeria. Hiero seosta päänahkaan pyörivin liikkein noin kolmen minuutin ajan, jonka jälkeen huuhtele sokeriseos huolellisesti pois.

Kuorittu hiuspohja on vastaanottavaisempi hiusnaamioiden, hoitoaineiden sekä hiusöljyjen ravintoaineille, sillä kuorittu päänahka edistää vaikuttavien ainesosien imeytymistä.

Curl Care 3 in 1 hoitoaine käy kaikenlaisille hiuksille kosteuttavaksi naamioksi. Hoitoaineen sisältämä kookosöljy estää hiuksiasi menettämästä niiden proteiineja ja auttaa hiuksiasi pysymään terveempinä. Kookosöljy on paras öljy ehkäisemään hiustenkäsittelyn-, auringon haitallisten UV-säteiden-, ja hiustenvärjäyksen aiheuttamaa kulumista.
Hoitoaineessa on käytetty myös monoiöljyä, jolla on syväkosteuttava vaikutus hiuksiisi ja hiuspohjaasi.
Makadamiaöljy pehmentää ja silottaa hiustasi, sekä imeytyy syvemmälle hiukseen, kuin mikään muu öljy. Sen syvälle imeytyvät rasvahapot auttavat hiustuppeasi vahvistumaan sekä toipumaan paremmin ympäristön aiheuttamilta rasituksilta.

Naamion levityksen jälkeen voit mennä nauttimaan saunan lämmöstä ja antaa naamion hoitaa ja kosteuttaa hiuspohjaasi ja hiuksiasi.

Kuori ja helli saunan jälkeen

Kun ihohuokosesi ovat saaneet rauhassa avautua saunan lämmössä, on hyvä kuoria iho Saaren Taika suolasaippualla, antaen saippuan imeyttää vasta kuoritulle ihollesi tärkeitä ravintoaineitaan.

Luonnollinen Särkisalon suolasaippua sisältää Himalajan ruususuolaa, joka toimii ihoa kuorivana ainesosana. Sen tiedetään tasapainottavan ihosi pH:ta, poistavan epäpuhtauksia, pehmentävän ja kosteuttavan ihoasi.

Himalajan ruususuolan tiedetään myös auttavan tasapainottamaan ihon omaa öljyntuotantoa ja säännöllisesti käytettynä sekä kuiva, että rasvainen iho hyötyvät tästä.

Himalajan ruususuola tasoittaa sekä ihosi väriä, että rakennetta, tehden ihostasi kuulaan ja sileän. Sen tiedetään myös helpottavan psoriasiksen oireita. Suola sitoo itseensä kosteutta ja auttaa ihosi kosteustasapainon säilymisessä pesun jälkeen.

Käytä suolasaippuaa sisalnarusta valmistetun saippuapussin sisällä. Saippuapussi vaahdottaa saippuan paremmin ja samalla se kuorii ihoasi hellästi.


Anna saippuavaahdon vaikuttaa hetki ennen huuhtelua, jotta ihosi ehtii imemään itseensä mahdollisimman paljon suolasaippuan sisältämiä virkistäviä kivennäisaineita!

Kasvojen ihonhoitoa kuorien ja kosteuttaen

Saunan jälkeen on ihana tehdä myös kasvoille kunnollinen ihonhoitorutiini, joka kannattaa aloittaa kuorinnalla. Kuorinta poistaa ihosi pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja tekee ihostasi kirkkaamman, kuulaamman ja sileämmän. Kuorittu iho imee myös paremmin voiteiden ravintoaineet itseensä ja säilyy näin nuorekkaampana.

Saaren Taika Manteli & Kaura kasvokuorinta syväpuhdistaa sekä kosteuttaa ihoasi. Luonnolliset manteli- ja kaurauutteet tekevät siitä täydellisen herkälle iholle. Kaura on erittäin tehokas kosteuttamaan kuivaa ihoa työntämällä kosteutta syvälle ihoosi ja tukemalla ihonsi paranemista. Manteli sisältää E-vitamiinia, antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan ihosolukkoasi vaurioilta ja pitää ihosi kosteutettuna.

Kuorinnan jälkeen ihonhoito viimeistellään kosteuttamalla. Saaren Taika Koentsyymi Q10 kasvovoide tehostaa ihosi luonnollista uudistumisprosessia ja poistaa epäpuhtauksia. Q10 auttaa ihoasi uudistumisprosessissa jättäen ihon kirkkaammaksi ja nuorekkaammaksi.

Voiteeseen on lisätty tehoaineeksi hyaluronihappoa, joka auttaa lukitsemaan kosteuden ihoosi ja näin se yhdessä muiden ainesosien kanssa muodostaa anti-age koostumuksen, joka auttaa ihoasi näyttämään kiinteämmältä, tasaisemmalta ja nuorekkaammalta.

Yhteinen pyyheaika

Saunan, peseytymisen ja ihonhoidon jälkeen koittaa ihana pyyheaika. Pyyheaika on se rentouttava aika saunan jälkeen, kun istut parvekkeella tai terassilla lämpimään Saaren Taika hamam -pyyhkeeseesi kietoutuneena antaen mielesi nauttia rauhallisesta hetkestä.

Pyyheajan viettäminen on rentouttavaa ja sitä kannattaa harrastaa myös ystävien kesken! Se rikkoo rutinoituneen ja kiireisen arjen ja antaa elimistöllemme mahdollisuuden laskea stressihormonitasojamme.

Lisää rentoa tunnelmaa pyyheaikaan tuot ihanilla Saaren Taika tuoksukynttilöillä. Voit valita kynttilänkin tuoksun tilanteen mukaan. Miten olisi raikas ja piristävä Sitruunaruoho tai rentouttava, yrttinen Valkoinen Tee & Salvia?

Saaren Taika tuoksukynttilät on tehty käsin luonnollisesta ja ympäristöystävällisestä soijavahasta. Kynttilät palavat puhtaasti ja myrkyttömästi, eli ne eivät eritä toksiineja, kuten hiilivetyä.

Pehmeään Hamam -pyyhkeeseen kietoutuneena, kynttilän tuoksussa on ihana vain istuskella ja höpötellä ystävän kanssa. Tarjoa kylmää kuplavettä sekä jotain pientä naposteltavaa, kuten suolapähkinöitä ja vesimelonisiivuja! Tarjottavia voi olla esillä myös vilvoittelutauoilla.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.