Rentouttava saunahetki ystävän kanssa

Miltä kuulostaisi hemmottelutreffit saunassa oman rakkaan tai ystävän kanssa? Kutsu läheisesi viettämään kanssasi rentouttavaa laatuaikaa saunan merkeissä. Olipa kyseessä sitten rantasauna tai pienempi kerrostaloasunnon sauna, niin lämpimässä löylyssä mieli ja keho saavat tauon arjen kiireestä.

Tunnelmaa ja mielen aromaterapiaa löylytuoksuilla

Yksi hyvä tapa virittää saunaan tunnelmaa on löylytuoksun lisääminen löylyveteen. Valitse tuoksu mielialan mukaan!

Voit kysyä etukäteen vieraaltasi, minkälaista vaikutusta hän saunahetkeltänne toivoisi!

Löylytuoksu Mystinen on rauhoittava ja lievittää stressiä.

Seetripuu auttaa rauhoittamaan kehoa sekä keskittymään. Rauhoittava

Bergamotti auttaa lievittämään jännityksen tunnetta sekä stressiä.

Laventeli helpottaa jännitystiloja sekä alakuloa.

Palsamipelargoni helpottaa jännitystä ja alakuloa sekä tasapainottaa tunteita.

Löylytuoksu Nautinto lievittää stressiä ja rentouttaa.

Mänty antaa metsäisen raikkaan tuoksun, joka helpottaa kireyden ja stressin tunteita.

Seetripuu, joka auttaa rauhoittumaan kehoa sekä keskittymään.

Rauhoittava Bergamotti auttaa lievittämään jännityksen tunnetta sekä stressiä.

Löylytuoksu Virkistys piristää mielialaa, vähentää stressiä sekä helpottaa oloa flunssakaudella!

Eukalyptus auttaa rentoutumaan sekä helpottaa hengitystä, se irroittaa limaa kurkusta ja lievittää mm. yskän oireita.

Piparminttu on mieltä virkistävä ja piristävä tuoksu, joka lievittää stressin tunnetta sekä virkistää mieltä.

Sitruuna kohottaa mielialaa, rauhoittaa jännitystiloja sekä helpottaa hengitysoireita ja kipeää kurkkua. Sitä voidaan käyttää myös aamupahoinvoinnin lievittämisessä.

Rosmariini kirkastaa mieltä ja vähentää stressiä sekä jännitystä. Se virkistää olotilaa sekä auttaa parantamaan lähimuistia, keskittymistä ja ajattelukykyä.

Flunssakaudella tämän yhdistelmän tiedetään helpottavan erityisen hyvin flunssan oireita löylyssä käytettynä!

Hiuspohjan hyvinvointia DIY kuorinnalla ja hiusnaamiolla

Oletko sinä tai ystäväsi jo kokeillut päänahan kuorintaa? Säännöllisellä hiuspohjan kuorinnalla pääset eroon päänahkaan kertyneistä hiustuotteiden jäämistä, epäpuhtauksista ja kuolleista ihosoluista.

Helpoin tee-se-itse päänahan kuorinta on sekoittaa sokeria shampooseen normaalin hiustenpesun yhteydessä.
Annostele shampoota kämmenellesi ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen sokeria. Hiero seosta päänahkaan pyörivin liikkein noin kolmen minuutin ajan, jonka jälkeen huuhtele sokeriseos huolellisesti pois.

Kuorittu hiuspohja on vastaanottavaisempi hiusnaamioiden, hoitoaineiden sekä hiusöljyjen ravintoaineille, sillä kuorittu päänahka edistää vaikuttavien ainesosien imeytymistä.

Curl Care 3 in 1 hoitoaine käy kaikenlaisille hiuksille kosteuttavaksi naamioksi. Hoitoaineen sisältämä kookosöljy estää hiuksiasi menettämästä niiden proteiineja ja auttaa hiuksiasi pysymään terveempinä. Kookosöljy on paras öljy ehkäisemään hiustenkäsittelyn-, auringon haitallisten UV-säteiden-, ja hiustenvärjäyksen aiheuttamaa kulumista.
Hoitoaineessa on käytetty myös monoiöljyä, jolla on syväkosteuttava vaikutus hiuksiisi ja hiuspohjaasi.
Makadamiaöljy pehmentää ja silottaa hiustasi, sekä imeytyy syvemmälle hiukseen, kuin mikään muu öljy. Sen syvälle imeytyvät rasvahapot auttavat hiustuppeasi vahvistumaan sekä toipumaan paremmin ympäristön aiheuttamilta rasituksilta.

Naamion levityksen jälkeen voit mennä nauttimaan saunan lämmöstä ja antaa naamion hoitaa ja kosteuttaa hiuspohjaasi ja hiuksiasi.

Kuori ja helli saunan jälkeen

Kun ihohuokosesi ovat saaneet rauhassa avautua saunan lämmössä, on hyvä kuoria iho Saaren Taika suolasaippualla, antaen saippuan imeyttää vasta kuoritulle ihollesi tärkeitä ravintoaineitaan.

Luonnollinen Särkisalon suolasaippua sisältää Himalajan ruususuolaa, joka toimii ihoa kuorivana ainesosana. Sen tiedetään tasapainottavan ihosi pH:ta, poistavan epäpuhtauksia, pehmentävän ja kosteuttavan ihoasi.

Himalajan ruususuolan tiedetään myös auttavan tasapainottamaan ihon omaa öljyntuotantoa ja säännöllisesti käytettynä sekä kuiva, että rasvainen iho hyötyvät tästä.

Himalajan ruususuola tasoittaa sekä ihosi väriä, että rakennetta, tehden ihostasi kuulaan ja sileän. Sen tiedetään myös helpottavan psoriasiksen oireita. Suola sitoo itseensä kosteutta ja auttaa ihosi kosteustasapainon säilymisessä pesun jälkeen.

Käytä suolasaippuaa sisalnarusta valmistetun saippuapussin sisällä. Saippuapussi vaahdottaa saippuan paremmin ja samalla se kuorii ihoasi hellästi.


Anna saippuavaahdon vaikuttaa hetki ennen huuhtelua, jotta ihosi ehtii imemään itseensä mahdollisimman paljon suolasaippuan sisältämiä virkistäviä kivennäisaineita!

Kasvojen ihonhoitoa kuorien ja kosteuttaen

Saunan jälkeen on ihana tehdä myös kasvoille kunnollinen ihonhoitorutiini, joka kannattaa aloittaa kuorinnalla. Kuorinta poistaa ihosi pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja tekee ihostasi kirkkaamman, kuulaamman ja sileämmän. Kuorittu iho imee myös paremmin voiteiden ravintoaineet itseensä ja säilyy näin nuorekkaampana.

Saaren Taika Manteli & Kaura kasvokuorinta syväpuhdistaa sekä kosteuttaa ihoasi. Luonnolliset manteli- ja kaurauutteet tekevät siitä täydellisen herkälle iholle. Kaura on erittäin tehokas kosteuttamaan kuivaa ihoa työntämällä kosteutta syvälle ihoosi ja tukemalla ihonsi paranemista. Manteli sisältää E-vitamiinia, antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan ihosolukkoasi vaurioilta ja pitää ihosi kosteutettuna.

Kuorinnan jälkeen ihonhoito viimeistellään kosteuttamalla. Saaren Taika Koentsyymi Q10 kasvovoide tehostaa ihosi luonnollista uudistumisprosessia ja poistaa epäpuhtauksia. Q10 auttaa ihoasi uudistumisprosessissa jättäen ihon kirkkaammaksi ja nuorekkaammaksi.

Voiteeseen on lisätty tehoaineeksi hyaluronihappoa, joka auttaa lukitsemaan kosteuden ihoosi ja näin se yhdessä muiden ainesosien kanssa muodostaa anti-age koostumuksen, joka auttaa ihoasi näyttämään kiinteämmältä, tasaisemmalta ja nuorekkaammalta.

Yhteinen pyyheaika

Saunan, peseytymisen ja ihonhoidon jälkeen koittaa ihana pyyheaika. Pyyheaika on se rentouttava aika saunan jälkeen, kun istut parvekkeella tai terassilla lämpimään Saaren Taika hamam -pyyhkeeseesi kietoutuneena antaen mielesi nauttia rauhallisesta hetkestä.

Pyyheajan viettäminen on rentouttavaa ja sitä kannattaa harrastaa myös ystävien kesken! Se rikkoo rutinoituneen ja kiireisen arjen ja antaa elimistöllemme mahdollisuuden laskea stressihormonitasojamme.

Lisää rentoa tunnelmaa pyyheaikaan tuot ihanilla Saaren Taika tuoksukynttilöillä. Voit valita kynttilänkin tuoksun tilanteen mukaan. Miten olisi kukkivan pionin tuoksu häivähdyksellä vaniljaa, tai kukkaisten tuoksujen sekä myskin yhdistelmä?

Saaren Taika tuoksukynttilät on tehty käsin luonnollisesta ja ympäristöystävällisestä soijavahasta. Kynttilät palavat puhtaasti ja myrkyttömästi, eli ne eivät eritä toksiineja, kuten hiilivetyä.

Pehmeään Hamam -pyyhkeeseen kietoutuneena, kynttilän tuoksussa on ihana vain istuskella ja höpötellä ystävän kanssa. Tarjoa kylmää kuplavettä sekä jotain pientä naposteltavaa, kuten suolapähkinöitä ja vesimelonisiivuja! Tarjottavia voi olla esillä myös vilvoittelutauoilla.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.