Onko käyttämälläsi saippualla väliä?

onko saippualla väliä Saaren Taika

Saippualla on merkitystä ihon terveyden ja hyvinvoinnin kannalta

Kaksi tärkeimmistä ihonhoidon kategorioista, joilla on syvällisiä dermatologisia vaikutuksia, ovat puhdistusaineet ja kosteusvoiteet. Puhdistusaineet koostuvat saippuoista tai synteettisistä pesuaineista.

Tässä artikkelissa kerromme miten saippuan valinnalla on merkitystä esim. ihon kuivumiseen tai iho-ongelmien vähentämiseen. 

Iholle tärkeät vitamiinit ja rasvahapot

Ihon hyvinvoinnille tärkeitä vitamiineja ja rasvahappoja ovat mm. 

  • A-vitamiini, joka ehkäisee mm. auringon aiheuttamaa ihon vanhenemista sekä auttaa taistelussa mm. aknea vastaan.
  • D-vitamiini, joka tasapainottaa ihon värisävyä sekä hillitsee mm. psoriasiksen oireita.
  • C-vitamiini, jolla tiedetään olevan ihon vanhenemisen hidastamiseen liittyviä vaikutuksia sekä myös juonteiden syntymiseen. C-vitamiini on myös ihon kuivuutta vastaan taisteleva vitamiini ja C-vitamiini saattaa joillakin myös nopeuttaa mm. haavojen ja arpien paranemista.
  • E-vitamiini, joka hillitsee mm. auringon aiheuttamia ennenaikaisten vanhenemisen merkkejä.
  • Rasvahapot, kuten Omegat ja linolihapot vahvistavat ihosi suojakerrosta, jonka vuoksi ne myös auttavat ihoasi säilyttämään sen kosteuden, kimmoisuuden sekä nuorekkuuden. 

 

Näitä vitamiineja ja rasvahappoja saadaan mm. erilaisista öljyistä, joita esim. Saaren Taika palasaippuatuotteet sisältävät.

Iho ja terveellinen ruokavalio

Terveellinen ruokavalio ja terveelliset elämäntavat ovat ihmisen elämässä kaiken hyvinvoinnin A ja O, mutta voiko pelkällä terveellisellä ruokavaliolla vaikuttaa ihoon? Tiettyyn pisteeseen asti voi, mutta aivan kaikkeen ihon toimintaan ei pelkällä ruokavaliollakaan voi vaikuttaa.

Iho on ihmisen suurin yksittäinen eli, mutta samalla se on viimeinen elin, jonne sisäisesti saadut vitamiinit ja ravintoaineet kulkeutuvat. Ensinnä ravintoaineiden imeytymislistassa ovat tärkeimmät elimemme, kuten sydän, aivot, maksa jne, ja iho on listassa vasta viimeisenä.

Tästä syystä onkin tärkeää antaa iholle ravintoaineita myös ulkoisesti, sillä näillä ulkoisesti annetuilla ravintoaineilla voidaan parhaiten vaikuttaa ihon ulkoiseen olemukseen, eli ihon ulkonäköön ja ihon tuntumaan, kuten kuivuuteen, rasvaisuuteen, kimmoisuuteen jne.

Iho

Iho on suojakerros ulkoisten haittavaikutusten ja elimistömme välillä. Ihon tehtävä on suojata elimiämme mm. patogeeneilta, kemikaaleilta ja ympäristövaikutuksilta.

Iholla on kaksi pääkerrosta; epidermis (orvaskesi) ja dermis, joista epidermis on suojaava kerros ja dermis on rakenteellinen ja ravitsemuksellinen tukiverkosto orvaskeden alla.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin syventävän artikkelin ihon kerroksista ja niiden toiminnoista; Iho ja sen toiminnot, joten emme syvenny nyt enempää siihen, vaan hyppäämme suoraan itse aiheeseen.

Havainnekuva ihon anatomiasta

Aurinko ja iho

Kunnolla toimiva iho paitsi näyttää, myös tuntuu kauniilta. Se on kimmoisa, kauniin värinen, hilseetön, näpytön jne.

Auringonvalo on yksi suurimmista ihon ulkonäköön vaikuttavista asioista. Vaikka miellämmekin usein auringon ruskettaman ihon kauniiksi, aiheuttaa aurinko vahinkoa ihollamme jo paljon ennen kuin se alkaa ruskettaa ihoamme.

Toisin sanoen, aurinko on ihollemme haitallista jo silloin, kun se on täällä Pohjolassakin vasta matalalla eikä juurikaan vielä lämmitä.

Auringonvalo osuessaan ihollemme synnyttää ihollamme vapaita radikaaleja, jotka aikaansaavat mm. juonteiden ja ryppyjen syntymistä.

Aurinkosuojavoiteet ovat yksi vastaus auringon haittavaikutuksia vastaan, mutta töysin ongelmattomia ei nekään ole. Useat aurinkosuojavoiteet saattavat sisältää haitallisia kemikaaleja, jotka nekin tekevät kiusaa ihollemme.
Joidenkin aurinkosuojavoiteiden kemikaalit voivat vahingoittaa tai häiritä ihomme suojakerroksen toimintaa tai aiheuttaa tulehdusreaktioita ihossa.

Koska UV-valolle altistuminen heikentää ihon antioksidanttipitoisuuksia on ihosolujen antioksidanttisen suojan lisääminen ja ihosolujen korjausentsyymien ravitsemustuki tärkeää vaurioiden rajoittamiseksi.

Iho ja ulkoiset vitamiinit sekä ravintoaineet

Ihon päälimmäinen kerros, eli epidermis, ei sisällä verisuonia, jotka toimittaisivat soluille ravinteita; verisuonia löytyy vain dermiksestä. Lisäksi epidermiksen ainutlaatuinen proteiini- ja lipidirakenne estää solunulkoisten nesteiden kierron. Siksi epidermiksen ulommat kerrokset saavat vähemmän ravinteita kuin alla olevat solut.

Siksi ihon terveyteen vaikuttavat ruokavaliotoimenpiteet voivatkin olla teholtaan rajallisia ja tapahtua hitaasti.

Ihon terveyteen ja hyvinvointiin voidaankin parhaiten vaikuttaa ulkoisesti.

Epidermiksen päälimmäinen kerros, stratum corneum, eli sarveissolukerros estää monien erityyppisten molekyylien kulkeutumisen syvemmälle, joten ihollesi käyttämien tuotteiden laadulla ja kemiallisella koostumuksella on suuri merkitys siinä imeytyykö tuotteen sisältämät ravintoaineet ihosi syvempiin kerroksiin, vai jäävätkö ne ihon pinnalle suojaamaan. 

Ihon pinnan kautta annettujen ravintoaineiden pitoisuudet ihon eri kerroksissa voivatkin olla verrattavissa ruokavalion kautta saatuihin, mutta ihon pinnan kautta annettuna ne ovat tehokkaampi ja kohdennetumpi keino ravita ihoa ja vaikuttaa sen ulkonäköön sekä kykyyn torjua ulkoisia haittavaikutuksia.

Onko käyttämälläsi saippualla merkitystä ihon hyvinvointiin

Kaksi tärkeimmistä ihonhoidon kategorioista, joilla on syvällisiä dermatologisia vaikutuksia, ovat puhdistusaineet ja kosteusvoiteet. Puhdistusaineet koostuvat saippuoista tai synteettisistä pesuaineista.

Saippuoissa on paljon eroja liittyen niiden sisältämien raaka-aineiden laatuun sekä määrään.

Useimmat päivittäistavarakaupoissa myytävistä saippuoista sisältävät ihoa kuivattavaa ja ympäristölle haitallista sulfaattia, ja monista tällaisista saippuoista on myös poistettu ihoa kosteuttava glyseriini ja käytetty se muihin ihonhoitotuotteisiin, kuten esim. kosteusvoiteisiin. 

Näillä em. valinnoilla saadaan aikaan edullisia saippuatuotteita, mutta niiden käyttö on monelle meistä lähinnä ihon tilaa kurjistava kokemus, sillä sulfaatit repivät iholta ihoa suojaavan rasvan viimeistäkin pisaraa myöten pois, jolloin ihomme kuivuu ja saattaa myös kutista. Myös glyseriinin poisto tekee saippuatuotteesta ihoa kuivattavamman.

Siksi ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeää on valita saippuatuote, joka sisältää laadukkaita öljyjä eikä sisällä esim. ihoa kuivattavia sulfaatteja tai mahdollisesti ihoa herkistäviä väri-, tuoksu-, säilöntäaineita.

Raaka-aineen laatu ratkaiseen sen tehon

Öljyissäkin on suuria eroja

Kylmäpuristetut neitsytöljyt sisältävät eniten ihollekin tärkeitä vitamiineja, rasvahappoja ja ravintoaineita. Kylmäpuristettu neitsytöljy on aina aikaansaatu siitä ensimmäisestä puristamisesta, ilman lämpökäsittelyä tai kemikaalikäsittelyä.

Nämä öljyt ovat kaupassa niitä kalleimpia, mutta myös parhaimman makuisia, parhaiten säilyviä ja eniten terveyttä edistäviä. Samoin ne toimivat parhaiten myös iholla.

Edullisemmat öljyt on aikaansaatu hedelmän tai kasvinosan loppupään puristuksesta usein lämmön tai kemikaalien avulla ja ovat niin ruokavaliossa, kuin ihollekin käytettyinä niitä heikkolaatuisimpia raaka-aineita, joiden käytöllä ei ole suurtakaan terveyttä edistävää merkitystä.

Saaren Taika käyttää saippuoissaan aina ensimmäisestä puristuksesta aikaansaatuja neitsytöljyjä, jotka ovat myös luomulaatuisia, ja esim. saippuoissa käyttämämme oliiviöljy on Extra Virgin oliiviöljyä, eli sitä laadukkainta mitä maailmasta saa. Käyttämämme öljyt ovat elintarvikelaatuisia, eli ne ovat myös ruokatuotantoon hyväksyttyjä.

Espanjan oliivipuut

Nyt, kun tiedämme, että ihon pinnalle annostelluilla ihonhoitotuotteiden ainesosilla on merkitystä, niin imeytymisen, kuin ravitsemisenkin suhteen, voimme myös päätellä, että saippuan sisältämien öljyjen ravintoaineilla sekä saippuan sisältämillä vitamiineilla ja mineraaleilla on hyvin paljon merkitystä ihomme hyvinvoinnissa.

Tätä päättelyä tukee myös satojen tuotteitamme käyttäneiden asiakkaiden kokemukset, joiden mukaan Saaren Taika saippuoita käyttämällä on voitu vaikuttaa niin ihon parempaan kosteustasapainoon, finnien syntymiseen, couperosan hillitsemiseen, kutinan vähenemiseen kuin jopa psoriasiksen rauhoittumiseenkin. 

Voitkin lukea ohesta asiakkaidemme kokemuksia eri ihovaivojen helpottamisesta Saaren Taika saippuoiden avulla!

Tutustu korkealaatuisiin ja iho-ongelmille hyvin tehoaviin Saaren Taika saippuatuotteisiin verkkokaupassamme tai osta saippuat suoraan alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

Lähde: 1

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.