Näin käytät palashampoota

Näin käytät palashampoota

Mikä on palashampoo ja miten sitä käytetään?

Saaren Taika palashampoot ovat hiustenpesuun tarkoitettuja saippuapohjaisia shampoopaloja, jotka eivät sisällä synteettisiä voimakkaita puhdistusaineita, kuten SLS:ää (Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate). Nämä voimakkaat pesuaineet aiheuttavat monille mm. hilseilyä ja päänahan kutinaa.

Saaren Taian luonnolliset palashampoot ovat päänahalle hellävaraisia ja ne tekevät hiuksistasi kuohkeat sekä helposti muotoiltavat. Useat asiakkaamme ovat kertoneet, kuinka Saaren Taika palashampoo on tuonut helpotusta heidän päänahan hilseilyyn, kutinaan ja jopa päänahan psoriasikseen! Shampoopalojamme on jo sadat suomalaiset kokeilleet ja niihin rakastuneet!

Näin käytät shampoopalaa

Palashampoon käyttö poikkeaa hieman tavallisen nestemäisen shampoon käytöstä ja se voi ensi alkuun tuntua hieman vieraalta.

Shampoopala vaahdotetaan huolellisesti joko käsiin tai suoraan märkiin hiuksiin.

Ja koska palashampoosta puuttuu runsasta vaahtoavuutta antava SLS, eli sulfaatti, tulee palashampoota hieroa hiuksiin hieman enemmän, kuin nestemäisellä shampoolla olet ehkä tottunut.

Palashampoo on siitä huolimatta erittäin riittoisa ja pitkäkestoinen, yksi shampoopala voikin kestää käytössä jopa 3 kertaa pidempään kuin nestemäinen shampoopullo!

Palashampoon hyödyt

Vältyt muovipakkauksilta, sillä palashampoo on pakattua pahvirasiaan.

Palashampoo kulkee käsimatkatavaroissasi lentokoneessa, sillä se ei sisällä nestettä!

Palashampoo on usein jopa kolme kertaa riittoisampia kuin nestemäinen shampoo.

Palashampoossa ei ole säilöntäaineita.

Tutustu parhaisiin shampoopaloihin alla!

”Aivan loistava tuote. Päänahan psoriasis rauhoittui toisella pesukerralla ja mikä parasta luonnonkiharat tykkäsivät myös, eikä tarvinnut laittaa hoitoainetta kun ihan vähän pesun jälkeen. SUOSITTELEN!”

”Olen ehtinyt käyttää tätä shampoopalaa vasta muutaman kerran. Kokemukseni mukaan ei kuivata päänahkaa eikä hiuksia vaan tekee hiuksista todella tuuheat. Tuoksu on miellyttävä, jatkan käyttöä.”

”Minulla on ollut taliköhnä päänahassa eikä mikään tehonnut Teepuushampoo rauhoitti talineritystä jo muutaman kerran jälkeen”

”Minulla on ollut jo pitkään ongelmia päänahan kanssa, mutta tämä shampoo toimii! Päänahka ei kutise enää ja hiukset ovat ihanan tuuheat pesun jälkeen.”

Tahmaiset hiukset palashampoolla

Etenkin ensi alkuun, kun on siirrytty uuteen palashampooseen, saattaa kuluneet, värjätyt tai muuten vain vaurioituneet hiukset tuntua tahmaisilta, sillä vaurioituneen hiuksen hiussuomut ovat hieman avonaisia. Tämä johtuu siirtymisestä saippuapohjaiseen shampooseen ja katoaa yleensä muutaman pesukerran jälkeen. Mikäli koet, että tahma on häiritsevää tai ei ota poistuakseen, kannattaa avuksi tehdä etikkahuuhde!

Etikka sulkee hiussuomuja ja saa saippuatahmankin kaikkoamaan!

Etikkahuuhde hiuksille

Annostele noin 1-2tl etikkaa 1 desilitraan vettä.

Etikkahuuhde huuhdotaan hiuksista välittömästi, paitsi siinä tapauksessa, että halutaan poistaa hiuksista myös mineraaleja, tällöin sen annetaan vaikuttaa hetki ennen huuhtelua.

Etikka poistaa hiuksista myös mineraalijäämiä, tällöin etikkaveden tulee olla voimakkaampaa, kuin pelkästään saippuan jäämiä poistettaessa.  

Mineraaleja poistettaessa etikkaa annostellaan noin 1/4 etikkaa ja 3/4 vettä.

Tarvitsenko palashampoon kanssa hoitoainetta?

Hoitoaineen käyttö riippuu hiuksistasi. Jos sinulla on lyhyehköt hiukset, ei hoitoaineen käyttö ole välttämätöntä, mutta pidemmille hiuksille taas suosittellaan hoitoainetta, sillä pitkien hiusten latvat voivat olla kuivat tai vauriointuneet, ja saattavat kaivata kosteutusta sekä suojaa.

Luonnolliset silikonittomat hoitoaineet palashampoolle

Saaren taian luonnonkosmetiikan valikoimasta löytyy useita hoitoaineita ja hiusnaamioita käytettäväksi yhdessä palashampoiden kanssa.

Tyrni kehäkukka hoitoaine vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiustenlähtöä. Se palauttaa hiusten kimmoisuuden sekä kiillon ja auttaa tasapainottamaan päänahan talin eritystä.

Curl Care 3 in 1 hoitoaineella on kolme käyttötapaa:
1. Hiuksiin jätettävä hoitoaine.
2. Pois huuhdeltava hoitoaine.
3. Hiusnaamio.
Hoitoaine sisältää viittä hiuksia tehokkaasti hoitavaa ja suojaavaa öljyä, joiden avulla hiukset säilyttävät kimmoisuutensa ja kiharuutensa paremmin.

Hiusnaamio rasvoittuville hiuksille. Tammenkuori & Nokkos hiusnaamio on kehitetty tasapainottamaan rasvoittuvaa päänahkaa ja ehkäisemään liiallista talin tuotantoa.
Naamio auttaa taistelemaan liiallista talintuotantoa vastaan ja voit vihdoin nauttia kevyistä ja ilmavista hiuksista.

Miten säilytän palashampoota?

Säilytä shampoopalaasi siten, että se pääsee hyvin kuivumaan käyttökertojen välillä. Parhaiten palamaiset saippuat ja shampoot säilyvät puisella saippua-alusella, joita löydät Saaren Taika verkkokaupasta useita!

Puu materiaalina nopeuttaa saippuan kuivumista, sillä puu itsessään imee myös osan saippuan vedestä ja kosteudesta.

Puu on myös luonnostaan antibakteerista, eli se auttaa saippuaasi pysymään hygieenisempänä. Keraaminen, metallinen tai muovinen alunen taas jättää veden hautumaan saippuan pohjalle, josta se imeytyy takaisin saippuan sisään, eikä välttämättä ehdi haihtua yläkautta ennen seuraavaa käyttöä. Tällöin saippua on sisältä kostea ja pehmeä, jolloin se kuluu nopeammin.

Huuhdo aina vaahto pois saippuasi pinnalta ennen saippuan laittamista aluselle. Vaahto saippuan pinnalla pitää saippuaa kosteana, jolloin se pehmenee ja kuluu nopeammin.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.