Palashampoon käyttöohje

palashampoo käyttöohje

Paras palashampoo Saaren Taialta!

Monia vaivaa tänä päivänä hiuspohjan ongelmat, kuten hilseily, liika rasvoittuminen, hiuspohjan kuivuus, päänahan kutina ja muut kurjat ongelmat.

Ongelmien syynä on usein vääränlaiset ja liian voimakkaat hiustenpesuaineet, joilla saadaan päänahan talintuotanto epätasapainoon, joka taas aiheuttaa talirauhasten tukkeutumista tai talin liikatuotantoa.

Voit lukea vinkit parempaan hiustenpesuun blogistamme, mutta nyt kerron sinulle kuinka käytät luonnollista ja hellävaraista Saaren Taika palashampoota

Nainen pitää Vihreä tee & Kamomilla palashampoota käsissään ulkona

Miten palashampoota käytetään?

Palashampoon käyttö eroaa jokin verran perinteisestä nesteshampoosta!

Saaren Taika palashampoot eivät sisällä sulfaattia (aine joka tekee vaahtoa, mutta myös ongelmia, kuten kutinaa ja hilsettä), joten ne eivät vaahtoa yhtä helposti, kuin sulfaatillinen nesteshampoo.

Siksi palashampoota kannattaakin hieroa suoraan hiuksiin saadakseen aikaan hyvän vaahdon.

Kun itseä miellyttävä vaahto on saatu aikaan, hierotaan hiuksia ja päänahkaa huolellisesti niin, että myös päänahka on kunnolla pesty palashampoolla.

Joillekin saattaa palashampoon käytön alussa tai palashampoo merkkiä vaihdettaessa tulla hiuksiin hieman tahmainen tunne.

Tämä johtuu useimmiten hiusten kuluneisuudesta, sillä kuluneen (esim. värjätty, auringonpolttama, huonokuntoinen) hiuksen käpymäinen suomurakenne on hieman auki, jolloin saippuaa voi jäädä suomujen sisään.

Tämän voi yleensä korjata etikkahuuhteella, johon annamme ohjeen blogissamme.

Milloin suositellaan tuplavaahdotusta hiustenpesussa?

Mikäli käytössäsi on hiustenmuotoilutuotteita, voi olla tarpeen tehdä hiuksille ns. tuplavaahdotus, eli pestä ensin pituudet huolellisesti, huuhtoa ja pestä sen jälkeen päänahka erikseen.

Tämä voi helpottaa päänahan tilaa, mikäli päänahassa on muotoilutuotteiden jäämiä, jotka myös saattavat aiheuttaa ”töhkää”, hilseilyä tai kutinaa.

Saaren Taika shampoot eivät koskaan sisällä sulfaatteja, jotka voimakkaina pesevinä aineina poistavat hiuksista myös ne hyvät ja suojaavat rasvat Sulfaattien tiedetään aiheuttavan monille mm. kutinaa ja muita oireita.

Saaren Taika shampoot tai hoitoaineet eivät myöskään koskaan sisällä silikoneja, joiden tiedetään kerrostuvan ajanmittaan sekä hiuksen pintaan, että päänahkaan estäen ravitsevien öljyjen ja vitamiinien imeytymisen ja saaden päänahan voimaan huonosti.

Nainen istuu saunan kuistilla pyyhe päässä ja pitää kädessään Teepuushampoo rasiaa

Etikkahuuhde ohje:

Etikkahuuhde sulkee hiussuomut, jolloin hiuksen pinnasta tulee sileämpi, eikä saippuaa pääse jäämään hiussuomujen väliin.

Etikkahuuhteessa voidaan käyttää jotakin viinietikkaa, kuten esim. omenaviinietikkaa, tai ekologisempana vaihtoehtona väkiviinaetikkaa.

Annostele noin 1-2tl etikkaa 1 desilitraan vettä.

Etikkahuuhde huuhdotaan hiuksista välittömästi, paitsi siinä tapauksessa, että halutaan poistaa hiuksista myös mineraaleja, tällöin sen annetaan vaikuttaa hetki ennen huuhtelua.

Etikka poistaa hiuksista myös mineraalijäämiä, tällöin etikkaveden tulee olla voimakkaampaa, kuin pelkästään saippuan jäämiä poistettaessa.  

Mineraaleja poistettaessa etikkaa annostellaan noin 1/4 etikkaa ja 3/4 vettä.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.