Tasa-arvon päivä 19.3.

Tasa-arvon päivä 19.3.

Tasa-arvon taikaa

19.3. vietämme Suomessa tasa-arvon päivää, joka tunnetaan yleisesti myös Minna Canthin päivänä. Minna Canth oli suomalainen supernainen, kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka on myös ensimmäinen oman liputuspäivän saanut suomalaisnainen.

Tiesitkö, että Minna Canth ja tasa-arvo saivat vakiintuneen liputuspäivän vasta vuonna 2007, eli 110 vuotta Canthin menehtymisen jälkeen?

Canth oli ainoa oman liputuspäivän saanut suomalaisnainen aina vuoteen 2020 asti, jolloin alettiin liputtaa Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen päivää (9.8). Vuonna 2023 joukkoon liittyy kolmas nainen, kun siniristilippu nousee salkoon 1.10. Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivän johdosta.

Tasa-arvoa Saaren Taiassa

Tasa-arvo tarkoittaa kaikkien ihmisten yhtäläistä arvoa yksilöinä ja yhteiskunnan jäseninä. Meille Saaren Taialla tasa-arvo on erittäin tärkeä aihe ja lähellä sydäntä. Se myös näkyy esimerkiksi työyhteisössämme: henkilökuntaamme kuuluu ihan kaikenlaisia ihmisiä ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta. Nuorin työntekijämme on 17-vuotias tilaustenkäsittelijä ja toiseksi vanhin työntekijä on 68-vuotias isoäiti, jonka tekemä pyykkietikka on yksi suosituimmista tuotteistamme.

Eri ikäiset työntekijät ovat arvokas rikkaus! He voivat oppia toisiltaan todella paljon. Vanhemmilta työntekijöiltä saattaa työelämää vasta aloitteleva nuori saada erittäin kallisarvoisia vinkkejä tulevaisuuteen. Nuoret taas ovat aallonharjalla uusimpien trendien ja sosiaalisen median suhteen sekä erittäin näppäriä tekniikan kanssa. Sellaista ongelmaa harvoin on, jota joku ei osaisi ratkaista!

Tasa-arvo näkyy meillä myös niin, että kaikille työntekijöillemme tarjoamme samat edut. Perniön taukotilassa on kaikkien käytössä oleva hierontatuoli, jonka käyttämiseen kaikille on varattu yhtä paljon palkallista aikaa viikossa. Tarjoamme henkilökunnallemme myös kahvitarvikkeet. Niille työntekijöille, jotka eivät Perniön etuja pääse hyödyntämään, keksimme aina jotakin muuta kivaa!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.