Hemmottele itseä ja kumppaniasi ystävänpäivän super-rentouttavalla kotispa rutiinilla

Hemmottele itseä ja kumppaniasi ystävänpäivän super-rentouttavalla kotispa rutiinilla

Rentoudu kumppanisi, ystäväsi tai läheisesi kanssa tämän hemmottelevan kotispa rutiinin avulla

Aika ajoin on hyvä ottaa pieni rentoutumishetki itselle ja kumppanille, ja tehdä rentouttava ihonhoitorutiini pitkän kaavan mukaan. Tällaisella yhdessä tehtävällä hemmotteluhoidolla on pitkäkantoiset vaikutukset arjessa jaksamiseen ja tasapainoiseen yhdessäoloon.

Kerron tässä artikkelissa takuuvarman hemmotteluhoidon, joka sopii kaikenikäisille ja kaiken sukupuolisille, ystävyksille, rakastavaisille, perheenjäsenille, nuorille ja aikuisille!

Mies ja nainen makaa kasvonaamiot kasvoilla ja kurkut silmillä

Aloit suunnittelu ajoissa

Jotta tärkeän rentoutumispäivän hemmotteluhoito sujuu mahdollisimman jouhevasti, tarvitset mukaasi muutaman apuvälineen:

Hemmotteluhoito kotona

Voit tehdä tämän hemmotteluhoidon kotisi kylpyhuoneessa, mutta mikäli käytössäsi on sauna, niin aina parempi!

Valmistaudu seuraavien kehon osien hemmotteluun:

  • Päänahan kuorinta DIY kuorinnalla, jonka avulla pääsee eroon päänahkaan kertyneistä hiustuotteiden jäämistä, epäpuhtauksista ja kuolleista ihosoluista.
  • Kasvojen kuorinta, naamio ja kosteutus, eli kasvojen syväpuhdistus.
  • Vartalon kuorinta ja tehokosteutus lopuksi hieromalla vartaloöljyä syvälle ihoon.
  • Jalkahoito, joka rauhoittaa sekä poistaa jalkojen turvotusta

Rentouttava hemmotteluhoito kotona pitkän kaavan mukaan

Rentouttavan tunnelman aikaansaamiseksi varusta kotispa musiikintoistovälineellä, esim kosteaan tilaan sopivalla bluetoothkaiuttimiella sekä muutamalla tuoksukynttilällä.

Muista tarkistaa, että kynttilät on aseteltu turvallisesti, jottei synny tulipalon vaaraa! Voit myös tuoda tilaan romanttisesti tuoksuvan huonetuoksun!

Voit myös nostaa kaksi rullalle käärittyä hamam-pyyhettä saunan lauteille odottamaan hemmotteluhoidon päättymistä, sillä lämmitettyyn hamam-pyyhkeeseen kääriytyminen rentouttavan hoidon jälkeen rentouttaa mieltä ja kehoa vielä entisestään! 

Päänahan kuorinta ja hieronta

Aloita hemmotteluhoitosi päänahan kuorinnalla. Päänahan kuorinnalla pääsee eroon päänahkaan kertyneistä hiustuotteiden jäämistä, epäpuhtauksista ja kuolleista ihosoluista. 

Ota mukaasi 2 ruokalusikkaa ja 2 pientä asitiaa. Laita toiseen astiaan 4 ruokalusikallista sokeria ja toiseen 4 ruokalusikallista kaurahiutaleita. Näistä saat päänahkaa kuorivan ja rauhoittavan seoksen hoitoaineen kanssa sekoitettavaksi. 

Pese hiukset ensin normaalisi shampoolla ja sekoita sitten keskenään:

2 ruokalusikallista sokeria

2 ruokalusikallista hienonnettuja kaurahiutaleita

2 ruokalusikallista hoitoainetta

Kuori päänahkaa seoksella pyörivin liikkein hieromalla muutaman minuutin ajan.

Huuhtele lopuksi hiukset huolellisesti.

Rauhoittava jalkahoito

Jatka sitten jalkahoitoon. Tarvitset kaikille hemmoteltaville oman pesuvadin, johon lasket lämmintä vettä ja liotat Särkisalon suolasaippuaa tai Juulia suolasaippuaa, joiden sisältämä rosmariini eteerinen öljy vilkastuttaa verenkiertoa ja antimikrobiset ainesosat auttavat poistamaan bakteereja. Suolasaippuan säännöllisellä käytöllä on myös suotuisia vaikutuksia hienhajun vähenemiseen

Kainaloiden kuorinta

Jatka nyt kainaloiden kuorintaan, jonka voit tehdä myös saman suolasaippuan avulla.

Kun saippua on huuhdeltu huolellisesti edellisen käytön jäljiltä, ei sen pinnassa ole bakteereja eikä epäpuhtauksia, vaan se on täysin puhdas ja hygieeninen seuraavaa käyttöä varten (lue tieteellinen tutkimus, jossa todetaan, että bakteerit eivät elä saippuan pinnalla).

Kainaloiden hellävarainen kuoriminen kannattaa, sillä kuorimalla kainaloiden ihoa poistat kuollutta ihosolukkoa sekä bakteereja, jotka aiheuttavat hikinesteen tuoksahtelun. 

Kainaloita ei saa kuoria liian voimakkaasti, sillä rikki kuorittu kainalon iho saattaa reagoida deodoranttia käytettäessä. Kannattaakin käyttää kainaloiden kuorintaan sisalnarusta valmistettua saippuapussia, joka kuorii hellästi, muttei raavi.

Seuraavaksi vuorossa on kasvot ja vartalo

Aloita kasvojen ja vartalon hemmotteluhoito tekemällä kasvoille syväpuhdistava kasvohoito.

Pese kasvot aluksi palasaippualla.

Kasvoille sopivissa Saaren Taika palasaippuoissa puhdistavuuden ja kosteuttavuuden tasapaino on tarkoin optimoitu, jolloin saippua kykenee puhdistamaan ylimääräistä talia iholta silti poistamatta liikaa ihon omia hyödyllisiä rasvoja.

Etenkin akneen taipuvaista ihoa tulisi nimenomaan pestä kasvoille sopivilla miedoilla saippuoilla öljypuhdistajien sijaan, sillä moni öljy voi jäädä ihon pinnalle tukkimaan ihohuokosia, joka taas saattaa aiheuttaa lisää aknea.

Kuivan ihon syväpuhdistus

Puhdista kuiva iho Saaren Taika Veera Suolasaippualla, jonka sisältämä Vihreä savi imee itseensä ihohuokosista epäpuhtauksia, se myös nopeuttaa ihovaurioiden paranemista ja rauhoittaa ihoa. Suolasaippuan sisältämä Luomukaura taas kuorii ihoa hellästi, jonka jälkeen ihosi on vastaanottavaisempi seuraaville ihonhoitotuotteille. Luomukaura myös lievittää tulehduksia sekä rauhoittaa ihoärsytyksiä ja kutinaa.

Sekaihon ja normaalin ihon syväpuhdistus

Aloita sekaihon syväpuhdistus Teepuusaippualla. Saaren Taika Teepuusaippua on antibakteerinen ja luonnollinen palasaippua, joka sopii päivittäiseen pesuun niin kasvoille, kuin vartalollekin. Hellävarainen saippua tasapainottaa ihosi bakteerikantaa sekä auttaa hillitsemään mm. näppyjä ja kutinaa.

Rasvaisen ihon syväpuhdistus

Rasvoittuvan ihon syväpuhdistus kannattaa aloittaa Saaren Taika Aktiivihiili Teepuusaippualla, joka sisältää antibakteerisen teepuuöljyn lisäksi aktiivihiiltä ja bentoniittisavea, jotka yhdessä auttavat imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet.

Bentoniittisavi on yksi tehokkaimmista parantavista savista. Se sitoo itseensä lian, epäpuhtaudet ja talin, jolloin nämä epäpuhtaudet huuhtoutuvat saippuan mukana pois iholta.

Syväpuhdista ihohuokoset kuorimalla kasvot

Kuorinta poistaa ihon pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja tekee ihosta kirkkaamman, kuulaamman ja sileämmän. Kuorittu iho imee myös paremmin voiteiden ravintoaineet itseensä ja säilyy näin nuorekkaampana!

Kuivalle ja herkälle iholle kannattaa valita kosteuttava Manteli & Kaura – Syväpuhdistava kasvokuorinta, joka poistaa ihon pinnalle kertyneitä kuolleita ihosoluja ja tekee ihostasi kirkkaamman, kuulaamman ja sileämmän.

Kaura on erittäin tehokas kamppailemaan kuivan ihon kanssa työntämällä kosteutta syvälle ihoon ja tukemalla ihon paranemista.

Normaalille ja sekaiholle sopii sekä yllä mainittu Manteli & Kaura kasvokuorinta, tai rasvaiselle ja akneiholle sopiva Acai & Gojimarja mikrokuorinta kasvoille.

Acai mirokuorinta sopiikin ihan kaikille ihotyypeille, mutta hellävaraisuutensa vuoksi se sopii erityisesti akneihon kuorintaan.

Kuorinnan jälkeen tulee kasvonaamion vuoro

Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja tasapainottaa näin esim. liiallista talintuotantoa.

Valitse punoitusta ja turvotusta tasoittava Vihreä Tee & Savi kasvonaamio tai akneiholle sopiva kosteuttava Aktiivihiili & Savi kasvonaamio.

Samalla, kun kasvonaamion ravitsevat aineet imeytyvät kasvojen ihon syvempiin osiin, on aika hemmotella vartaloa.

Vartalon kuorinta

Aloita hemmotteleva vartalonhoito kuorimalla vartalon ihoa hellästi kuivaharjaamalla kumppanisi puhdasta ihoa.

Kuivaharjaus kirkastaa ihon sävyä ja pehmentää ihoa, ja sillä on tehokas elimistön aineenvaihduntaa tukeva vaikutus. 

Kuivaharjaa käytetään kuivalla iholla. Kuivaharjaus aloitetaan jalkapohjista ja edetään pikkuhiljaa kevyin, pyörivin liikkein ylemmäs vartalolla aina rintakehään asti. Tämän jälkeen voit aloittaa kuivaharjauksen kämmenistä, edeten olkavarsiin asti. Kuivaharjaus tulisi siis aina tehdä sydämeen päin.

Kuivaharjauksen jälkeen huuhdo kuollut ihosolukko lämpimässä suihkussa pois.

Hiero nyt kostealle iholle ihon pintaverenkiertoa stimuloivaa Manteli Seetri Luksus vartaloöljyä, joka sisältää yhdistelmän iholle tärkeitä ja ravitsevia luomulaatuisia öljyjä, jotka imeytyvät nopeasti, jättäen ihon silkin sileäksi.

Vartaloöljy soveltuu myös selluliitin hierontaan sekä imukuppihierontaan, eli liukukuppaukseen. Vartaloöljyn sisältämillä luonnon raaka-aineilla on ihon pintaverenkiertoa stimuloivia ominaisuuksia.

Kuivakuppauksesta on suuri hyöty moneen erilaiseen vaivaan. Se sopii esimerkiksi lihashuoltoon ja liikunnasta palautumiseen, lihasjumien, -säryn ja -kireyden poistamiseen sekä selkäkipuihin.

Vartalolla kupin voi joko jättää paikalleen vaikuttamaan tai sitten liikutella kuppia iholla, eli tehdä liukukuppausta. Yhtä aluetta hierotaan noin minuutin verran, sydäntä kohti menevillä liikkeillä.

Esimerkiksi hartia- ja olkapääkipuja voi lievittää asettamalla imukupin olkapäälle n. 10 minuutin ajaksi, jolloin olkapäälle syntyy mustelma. Mustelman seurauksena valkosolut alkavat hoitaa kipeytyneitä kohtia ja niiden paraneminen nopeutuu.

Kasvojen tehokosteutus

Seuraavaksi on aika taas huolehtia kasvojen ihosta. Huuhdo kasvonaamio pois lämpimällä vedellä ja aloita kasvojen ihon tehokosteutus, joka on välttämätöntä syväpuhdistuksen jälkeen.

Tehokosteutus aloitetaan suihkauttamalla kasvovettä kasvoille ja taputtelemalla se hellästi ihoon. Kasvoveden taputtelu auttaa kasvoveden kosteuttavia ja ravitsevia ainesosia imeytymään syvemmälle ihon kerroksiin.

Suosittelen toistamaan kasvoveden kerrostuksen vähintään 2-3 kertaa ennen seuraavaan vaiheeeseen siirtymistä. 

Käytä kasvoveden jälkeen Hyaluronihappo & Hedelmä -Kasvoseerumia, joka tekee ihosta super kosteutetun,  joustavamman ja säteilevämmän.

Ota yksi painallus seerumia puhtaisiin käsiisi ja levitä se ensin sormenpäissäsi tasaiseksi. Taputtele seerumi nyt kasvojen iholle hellin taputuksin. Näin seerumi imeytyy nopeasti ihoon eikä jää ihon pinnalle pyörimään. 

Helli nyt silmänympärystän herkästä ihosta levittämällä silmänympärysvoidetta. Silmänympärysvoide ehkäisee paremmin silmäpusseja, ihon veltostumista ja ryppyjen syntymistä herkällä silmänympärys iholla! Valitse esimerkiksi Pro-age hyaluronihappo silmänympärysvoide, joka  ehkäisee juonteita ja tummia silmänalusia tai Merikollageeni Hyaluronihappo silmänympärysgeeli, joka auttaa säilyttämään ihon nuorekkuuden ja kimmoisuuden.

Levitä nyt kasvovoidetta ohuelti, sillä lopuksi teemme vielä kasvojen hieronnan ja lukitsemme kosteutuksen iholle Saaren Taika kasvoöljyn avulla, joka ei muuten jätä iholle öljyistä pintaa, vaan auttaa pehmentämään, kirkastamaan ja kiinteyttämään ihoa. 

Kasvoöljy viimeistelee tämän kosteuttavan ja syväpuhdistavan ihonhoidon. Kasvoöljy suojaa ihoa ja auttaa säilyttämään sen kosteuden estämällä kosteutta haihtumasta iholtasi päivän mittaan.

Valitse kuivalle tai sekaiholle Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy.

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sisältää yhdistelmän tarkkaan valittuja arvokkaita ja tehokkaita öljyjä kasvojen ihon sileyden ja kuulauden aikaansaamiseksi.

Rasvoittuvalle tai epäpuhtaalle iholle sopii paremmin Jojoba & Teepuu kasvoöljy.

Jojobaöljy on helposti imeytyvä, mutta mattapintaisen suojakerroksen jättävä öljy, joka on erittäin hyvin siedettyä ja ihoa rauhoittavaa. Se auttaa ihoasi talintuotannon tasapainottamisessa ja saattaa siksi hillitä myös aknen syntymistä.

Antiseptinen teepuun eteerinen öljy auttaa ehkäisemään ihotulehduksia ja infektioita.

Ota yksi tai kaksi painallusta kasvoöljyä puhtaille sormenpäille ja hiero ensin kämmenissä tasaiseksi. Taputtele kasvoöljyä nyt kauttaaltaan kasvoille ja hiero loput kaulan iholle. Ota puhdas Gua Sha jaderulla, jonka avulla hierot kasvoöljyn syvälle ihon kerroksiin ja samalla rentoutat kasvojen ihoa. 

Aloita rullaus kaulalta hellävaraisesti ylöspäin suuntautuvin vedoin ja kasvoille siirryttäessä suuntaa vedot kohti ohimoa. Otsan iholla rullaa vieritetään kohti hiusrajaa.

Kasvojen ihon rullaus auttaa vilkastuttamaan ihon pintaverenkiertoa, poistaa turvotusta ja saa ihon uusiutumaan paremmin.

Rentouttava hemmotteluhoito on nyt valmis ja voitte kääriytyä lämmitettyihin hamam-pyyhkeisiin ja nauttia ”pyyheajasta” ennen palaamista arkeen ja pukeutumista.

Pyyheajan viettäminen on rentouttavaa ja sitä kannaisi harrastaa joka päivä! Pyyheaika rikkoo rutinoituneen ja kiireisen arjen ja antaa elimistöllemme mahdollisuuden laskea stressihormoni tasojamme.

Pyyheaika on parhaimmillaan taivaallinen unelmointituokio, omaa aikaa, hetki ennen valmistautumista, rentoutuen ja antaen mielen vaellella.

Suihkun tai saunan jälkeinen puhdas ja fressi olo jatkuu pyyheajan avulla ja voitkin pidentää tunteen kestämään vapaapäivänäsi vaikka koko päivän!

Ohjeet tehtyihin hemmotteluhoitoihin

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.