Näin pelastat sähköiset hiuksesi!

Kylmä vuodenaika on usein yhtä vaikeaa aikaa hiuksille, kuin ihollekin. Siinä missä muutat ihonhoitorutiinisi olosuhteisiin sopivaksi syksyn tullen, tulisi sinun myös kiinnittää huomiota hiustenhoitorutiiniisi.

Syksyn tullen lämpötiloilla on tapana laskea ja samoin käy ilmankosteudelle. Tämä aiheuttaa taas sen, että mitä vähemmän ilmassa on kosteutta, sen vähemmän ilmasta tarttuu kosteutta myös hiuksiin. Tämän seurauksena hiukset kuivuvat ja kuivumisen seurauksena ne muuttuvat sähköisiksi ja pörröisiksi.

Kosteutusta, kosteutusta ja kosteutusta!

Sähköisyys on siis hiusten yhdenlainen avunhuuto; “Minulla on jano!”. Tällöin on syytä kääntää katse käytössä olleen shampoon ja hoitoaineen puoleen. Tarjoavatko kyseiset tuotteet enää tarpeeksi kosteutta näihin sääolosuhteisiin?

Kosteuttavia tuotteita tulisi suosia erityisesti silloin, kun hiuksesi ovat pitkät tai/ja hiuspohjasi on kuivuuteen taipuvainen.

Hiuspohjan luonnollisilla öljyillä on hiuksia hoitavia ominaisuuksia, mutta luonnollisestikin niiden matka on hyvin pitkä latvoihin asti, kun hiusten pituus kasvaa, siksi kuiviin latvoihin kannattaakin hieroa pisara Argan hiusöljyä, joka palauttaa hiusten elinvoimaisuuden ja kiillon.

Argan hiusöljy vahvistaa hiuksia saaden ne tuntumaan paksummilta ja kimmoisimmilta. Argan hiusöljy ravitsee vairioituneita hiuksia ja suojaa niitä käsittelyltä. Se imeytyy nopeasti eikä rasita hiuksia.

Voit helposti selvittää, kaipaavatko hiuksesi kosteutta pudottamalla yksittäisen hiuksen veteen. Jos hius uppoaa, hiuksesi janoavat kosteutusta. Jos taas hius jää veden pinnalle, hiuksesi saattavat tarvita kosteutuksen sijaan esimerkiksi rakennepaikkausta.

Sähköisille hiuksille sopiva shampoo

Nyt kun olemme selvittäneet hiustesi tarpeet, voimme keskittyä siihen, millä saamme hiuksiisi tätä paljon puhuttua kosteutta.

Ensiksi kiinnittäisin huomiota shampoon ainesosaluetteloon. Monet markettishampoot sisältävät ainesosaa nimeltä sulfaatti, eli SLS:t (Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Lauret Sulphate, jne). Nämä ovat rasvaa tehokkaasti poistavia pinta-aktiiviaineita. 

Nämä edulliset ainesosat saavat tuotteen vaahtoamaan voimakkaasti ja kukapa meistä ei mieltäisi vaahdon liittymistä puhdistustehoon? 

Näillä ei kuitenkaan ole juuri mitään yhteyttä. Sulfaatit poistavat iholta ja hiuksista myös ne hyvät ja suojaavat rasvat, jonka vuoksi moni saakin kutinaa ja muita oireita näiden liian pesevien tuotteiden käytön jäljiltä. Tämä aiheuttaa myös esimerkiksi juuri hiusten kuivumista.

Saaren Taika valikoiman jokainen shampoo on sulfaatiton. Kaikki Saaren Taika shampoot: Tyrni kehäkukka shampoo, Curl Care shampoo, Greippishampoo ja Vihreä Tee Ja Kamomilla shampoo, sisältävät monenlaisia hyödyllisiä ainesosia hiusten ja hiuspohjan hyvinvoinnin tueksi. 

Pesuteho näissä on kuitenkin yhtä hyvä kuin missä tahansa muussakin shampoossa, vain ilman niitä huonoja puolia!

Hoitoaineesta apua sähköisille hiuksille

Syksyn tullen hiukset tarvitsevat extra paljon huolenpitoa ja hoitoaineen tehtävä on nimensä mukaisesti hoitaa. Erityisen paljon hoitoa kaipaavat käsitellyt, kuivat tai kiharat hiukset

Kosteutuksen lisäksi hoitoaineen toinen tehtävä on myös suojata hiuksia ulkoisilta tekijöiltä, kuten ilman kuivuudelta ja lämpötilan muutoksilta

Saaren Taika valikoiman hoitoaineet ovat silikonittomia, sulfaatittomia ja parabeenittomia. Silikoni hiustuotteissa saa aikaan kiiltoa ja kammattavuutta, mutta vain peittää tämän hiustesi avunhuudon, eikä hoida perimmäistä ongelmaa. 

Silikonilla on tämän lisäksi tapana kerrostua ajanmittaan sekä hiuksen pintaan, että päänahkaan estäen ravitsevien öljyjen ja vitamiinien imeytymisen ja saaden päänahan voimaan huonosti. 

Saaren Taika valikoimaan kuuluu kaksi hoitoainetta: Curl Care 3in1 hoitoaine, sekä Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka hoitoaine. 

Curl Care 3in1 hoitoaine on erityisesti kehitetty taipuisille ja kiharille hiuksille. Curl Care 3in1 hoitoaineen lukuisat eri öljyt sekä kasviuutteet tuovat hiuksille runsaasti kosteutta, kiiltoa, sekä vähentävät hiusten pörröisyyttä. Kiharoistasi tulee kauniin luonnollisen erotellut ja elinvoimaiset!

Toinen valikoimamme hoitoaine Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka hoitoaine sopii kaikille hiustyypeille. Tämä hoitoaine vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiustenlähtöä. Se palauttaa hiusten kimmoisuuden, sekä kiillon ja auttaa tasapainottamaan päänahan talineritystä.

 

Viimeinen silaus sähköisten hiusten hoitorutiiniisi

Voit tehostaa hiustesi kosteutusta hiuksiin jätettävällä hoitosuihkeella tai sitoa kosteuden hiukseen öljyn voimin.

Valikoimamme Aloe Vera hiussuihke sisältää muun muuassa Aloe Veraa ja Panthenolia. Nämä ainesosat vahvistavat ja kosteuttavat hiuksia. Hiussuihketta voi lisätä hiuksiin myös päivän mittaan tuomaan raikastusta ja poistamaan sähköisyyttä.

Saaren Taika ecolution Argan hiusöljy kosteisiin hiuksiin levitettynä sitoo kosteuden hiukseen, jolloin kosteutta ei pääse haihtumaan hiuksesta niin paljon ilmaan.

Arganöljy sisältää runsaasti hiuksia syvältä kosteuttavia rasvahappoja sekä vitamiini E:tä, joka taltuttaa harottavat hiukset sekä lisää hiusten kiiltoa. 

Hiusöljyt myös luovat hiuksen pinnalle suojaavan kalvon ulkoisia rasitteita vastaan, näin ollen ei pahimmatkaan pakkaset ja pipon hankaus aiheuta enää lentäviä hiuksia!

Kosteutuksen lisäksi on äärimmäisen tärkeää muistaa myös hyvä sisäinen kosteutus, joten muistathan juoda ympäri vuoden riittävästi vettä, vaikka säät viilenevätkin!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.