Näin pelastat sähköiset hiuksesi!

Kylmä vuodenaika on usein yhtä vaikeaa aikaa hiuksille, kuin ihollekin. Siinä missä muutat ihonhoitorutiinisi olosuhteisiin sopivaksi syksyn tullen, tulisi sinun myös kiinnittää huomiota hiustenhoitorutiiniisi.

Syksyn tullen lämpötiloilla on tapana laskea ja samoin käy ilmankosteudelle. Tämä aiheuttaa taas sen, että mitä vähemmän ilmassa on kosteutta, sen vähemmän ilmasta tarttuu kosteutta myös hiuksiin. Tämän seurauksena hiukset kuivuvat ja kuivumisen seurauksena ne muuttuvat sähköisiksi ja pörröisiksi.

Kosteutusta, kosteutusta ja kosteutusta!

Sähköisyys on siis hiusten yhdenlainen avunhuuto; “Minulla on jano!”. Tällöin on syytä kääntää katse käytössä olleen shampoon ja hoitoaineen puoleen. Tarjoavatko kyseiset tuotteet enää tarpeeksi kosteutta näihin sääolosuhteisiin?

Kosteuttavia tuotteita tulisi suosia erityisesti silloin, kun hiuksesi ovat pitkät tai/ja hiuspohjasi on kuivuuteen taipuvainen.

Hiuspohjan luonnollisilla öljyillä on hiuksia hoitavia ominaisuuksia, mutta luonnollisestikin niiden matka on hyvin pitkä latvoihin asti, kun hiusten pituus kasvaa, siksi kuiviin latvoihin kannattaakin hieroa pisara Argan hiusöljyä, joka palauttaa hiusten elinvoimaisuuden ja kiillon.

Argan hiusöljy vahvistaa hiuksia saaden ne tuntumaan paksummilta ja kimmoisimmilta. Argan hiusöljy ravitsee vairioituneita hiuksia ja suojaa niitä käsittelyltä. Se imeytyy nopeasti eikä rasita hiuksia.

Voit helposti selvittää, kaipaavatko hiuksesi kosteutta pudottamalla yksittäisen hiuksen veteen. Jos hius uppoaa, hiuksesi janoavat kosteutusta. Jos taas hius jää veden pinnalle, hiuksesi saattavat tarvita kosteutuksen sijaan esimerkiksi rakennepaikkausta.

Sähköisille hiuksille sopiva shampoo

Nyt kun olemme selvittäneet hiustesi tarpeet, voimme keskittyä siihen, millä saamme hiuksiisi tätä paljon puhuttua kosteutta.

Ensiksi kiinnittäisin huomiota shampoon ainesosaluetteloon. Monet markettishampoot sisältävät ainesosaa nimeltä sulfaatti, eli SLS:t (Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Lauret Sulphate, jne). Nämä ovat rasvaa tehokkaasti poistavia pinta-aktiiviaineita. 

Nämä edulliset ainesosat saavat tuotteen vaahtoamaan voimakkaasti ja kukapa meistä ei mieltäisi vaahdon liittymistä puhdistustehoon? 

Näillä ei kuitenkaan ole juuri mitään yhteyttä. Sulfaatit poistavat iholta ja hiuksista myös ne hyvät ja suojaavat rasvat, jonka vuoksi moni saakin kutinaa ja muita oireita näiden liian pesevien tuotteiden käytön jäljiltä. Tämä aiheuttaa myös esimerkiksi juuri hiusten kuivumista.

Saaren Taika valikoiman jokainen shampoo on sulfaatiton. Kaikki Saaren Taika shampoot: Tyrni kehäkukka shampoo, Curl Care shampoo, Greippishampoo ja Vihreä Tee Ja Kamomilla shampoo, sisältävät monenlaisia hyödyllisiä ainesosia hiusten ja hiuspohjan hyvinvoinnin tueksi. 

Pesuteho näissä on kuitenkin yhtä hyvä kuin missä tahansa muussakin shampoossa, vain ilman niitä huonoja puolia!

Hoitoaineesta apua sähköisille hiuksille

Syksyn tullen hiukset tarvitsevat extra paljon huolenpitoa ja hoitoaineen tehtävä on nimensä mukaisesti hoitaa. Erityisen paljon hoitoa kaipaavat käsitellyt, kuivat tai kiharat hiukset

Kosteutuksen lisäksi hoitoaineen toinen tehtävä on myös suojata hiuksia ulkoisilta tekijöiltä, kuten ilman kuivuudelta ja lämpötilan muutoksilta

Saaren Taika valikoiman hoitoaineet ovat silikonittomia, sulfaatittomia ja parabeenittomia. Silikoni hiustuotteissa saa aikaan kiiltoa ja kammattavuutta, mutta vain peittää tämän hiustesi avunhuudon, eikä hoida perimmäistä ongelmaa. 

Silikonilla on tämän lisäksi tapana kerrostua ajanmittaan sekä hiuksen pintaan, että päänahkaan estäen ravitsevien öljyjen ja vitamiinien imeytymisen ja saaden päänahan voimaan huonosti. 

Saaren Taika valikoimaan kuuluu kaksi hoitoainetta: Curl Care 3in1 hoitoaine, sekä Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka hoitoaine. 

Curl Care 3in1 hoitoaine on erityisesti kehitetty taipuisille ja kiharille hiuksille. Curl Care 3in1 hoitoaineen lukuisat eri öljyt sekä kasviuutteet tuovat hiuksille runsaasti kosteutta, kiiltoa, sekä vähentävät hiusten pörröisyyttä. Kiharoistasi tulee kauniin luonnollisen erotellut ja elinvoimaiset!

Toinen valikoimamme hoitoaine Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka hoitoaine sopii kaikille hiustyypeille. Tämä hoitoaine vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiustenlähtöä. Se palauttaa hiusten kimmoisuuden, sekä kiillon ja auttaa tasapainottamaan päänahan talineritystä.

 

Viimeinen silaus sähköisten hiusten hoitorutiiniisi

Voit tehostaa hiustesi kosteutusta hiuksiin jätettävällä hoitosuihkeella tai sitoa kosteuden hiukseen öljyn voimin.

Valikoimamme Aloe Vera hiussuihke sisältää muun muuassa Aloe Veraa ja Panthenolia. Nämä ainesosat vahvistavat ja kosteuttavat hiuksia. Hiussuihketta voi lisätä hiuksiin myös päivän mittaan tuomaan raikastusta ja poistamaan sähköisyyttä.

Saaren Taika ecolution Argan hiusöljy kosteisiin hiuksiin levitettynä sitoo kosteuden hiukseen, jolloin kosteutta ei pääse haihtumaan hiuksesta niin paljon ilmaan.

Arganöljy sisältää runsaasti hiuksia syvältä kosteuttavia rasvahappoja sekä vitamiini E:tä, joka taltuttaa harottavat hiukset sekä lisää hiusten kiiltoa. 

Hiusöljyt myös luovat hiuksen pinnalle suojaavan kalvon ulkoisia rasitteita vastaan, näin ollen ei pahimmatkaan pakkaset ja pipon hankaus aiheuta enää lentäviä hiuksia!

Kosteutuksen lisäksi on äärimmäisen tärkeää muistaa myös hyvä sisäinen kosteutus, joten muistathan juoda ympäri vuoden riittävästi vettä, vaikka säät viilenevätkin!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.