Osakeyhtiömme juhlii 5-vuotis synttäreitään!

Miten Saaren Taika syntyi?

Maaliskuun 15. päivä, vuonna 2018 syntyi osakeyhtiö nimeltään Topaz oy. Nimi Topaz on kunnianosoitus rakkaalle papukaijjallemme Topaasille, joka oli kauniin turkoosin sininen <3

Täytän tässä kuussa 47 vuotta. Ikä, jota minun ei pitänyt koskaan saavuttaa päihteidenkäyttöni ja elämäntapani vuoksi. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, kaikkia ennusteita ja tilastoja uhmaten.

Yli 40 vuotta elämästäni olen kärsinyt elämänlaatua pahasti hankaloittavien ihosairauksien kanssa ja niiden vuoksi Saaren Taika ihonhoitotuotteet ovatkin saaneet alunperin alkunsa.

Lapsena minulla oli paljon ihottumia ympäri vartaloa. Pikkulapsesta asti muistan iltaiset kyyner- ja polvitaive- sekä kaula hauteet, joilla ihottumiani yritettiin hoitaa. Kouluun mennessä ihottumaa oli myös kasvoissa ja koulu”kaverini” kiusasivatkin minua ja haukkuivat mm. nimellä ”rupinaama”.

Teini-iässä tämän lisäksi aloin kärsiä erittäin voimakkaasti rasvoittuvasta päänahasta ja ongelma oli pahimillaan sellainen, että aamulla pesty tukka roikkui jo iltapäivään mennessä öljyisinä suiruina päätä myöten. Häpesin hiuksiani niin kovasti!

Ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen alkoi kainaloissa voimakas hienhaju ja tämän lisäksi alkoi kasvoissani kukkia joka kuiset hormoonifinnit.

Nämä ongelmat ovat kuitenkin nyt pysyneet kohtalaisen hyvin poissa ja siitä kuuluu kiitos kehittämilleni Saaren Taika tuotteille!

Yrittäjäksi 37 vuotiaana

Kaiken elämässäni sattuneen jälkeen muutin lopulta 35-vuotiaana maalle lähes purkukuntoiseen omakotitaloon, jossa oli 300€/kk vuokra. Siellä köyhyysrajan alapuolella elellessä aloin vihdoin voittaa yli 10-vuotta elämääni hallineen masennuksen ja irtautua siihen määrätyistä lääkkeistä. 

Olin innokas valokuvaaja ja muutaman näyttelyn järjestettyäni ystäväni kannustivat minua myymään valokuvataidettani, jolloin syntyi toiminimi vuonna 2013. Taulujen lisäksi valokuvista syntyi käsin valmistamiani seinäkelloja ja saunamittareita.

Näitä myydäkseni tarvitsin verkkokaupan. Houkuttelin verkkokauppaan mukaan muitakin alueen käsityöläisiä, ja lopulta verkkokauppa oli niin menestyvä, että saatoimme ostaa vaatimattoman omakotitalon Särkisalon saaristosta.

Täällä luonnon helmassa aloin pohtia myös mitä erilaiset pesuaineet, shampoot ja saippuat tekevät ympäristölle valuessaan viemäristämme imeytyskentän kautta takaisin luontoon.

Tällöin tutustuin pyykkietikkaan, jota halusin verkkokauppani valikoimiin. Kävikin ilmi, että Suomessa ei valmistunut 100% luonnollista pyykkietikkaa lainkaan ja koska minulla oli sopivat tilat, ajattelin kehittää sellaiset itse.

Tarvittiin runsaasti sähköpostin vaihtoa Tukesin kanssa erilaisten säännösten ynnä muiden selvittämiseksi ja lopulta Saaren Taika pyykkietikat olivat syntyneet. Pian niiden jälkeen syntyi sitten Kamomilla Sheavoide sekä Teepuusaippua oman käsi-ihottumani hoitoon. Ja kohta mukaan tulivat myös mm. Teepuushampoo (rasvoittuville hiuksilleni) , suolasaippuat (hikisille kainaloillleni ja atooppiselle kuivalle iholleni) ja siivoussaippuat (jotta voin siivota käsi-ihottumaani ärsyttämättömillä pesuaineilla).

Saaren Taika tuotteet saivat heti lämpimän vastaanoton ja pian myin sekalaisiin ekotuotteisiin keskittyneen verkkokauppani, jolloin pääsin keskittymään täysin Saaren Taika tuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen.

Kosmetiikkakontti ulkoa

Eka kosmetiikan valmistustilamme oli sitä varten hankittu kosmetiikkakontti, joka oli kooltaan 12 neliötä.

Tänä päivänä meillä on Särkisalossa uusi, isompi koti, jonka 100 neliöisessä alakerrassa toimii osa Saaren Taian tuotannosta (pääasiassa pyykkietikat) ja lisäksi meillä on kaksi toimitilaa 15km päässä Perniössä. 

Siellä meillä on mm. n. 900 neliön varasto ja tehtaanmyymälä sekä 200 neliön saippuatehdas, jossa valmistuu kaikki palasaippuamme, palashampoomme, siivoussaippuamme, sheavoiteemme, voidedeodoranttimme, huulivoiteemme, kasvoöljymme, metsämikrobi tuotteemme jne.

Saaren Taika on aikojen alusta asti antanut tuotteitaan myytäväksi vain pienille erikoismyymälöille

Olemmekin harvinaisuus siinä mielessä, sillä olemme lähes ainoita kotimaisia kosmetiikan valmistajia, jotka eivät ole alistaneet tuotteitaan markettien ja halpaketjujen hintakilpailulle. 

Ja pidättäydymme edelleen suurten markettiketjujen tarjoamilta houkutuksilta volyymimyyntiin toimittamalla tuotteitamme vain pienille erikoisliikkeille ja luontaistuoteliikkeille.
Näin tuemme pienempien yritysten toimintaa ja varmistamme, että myös pienemmillä yrityksillä on mahdollisuus saada tuotteidemme avulla asiakasvirtaa.

Olemmekin viestineet useasti, että emme valmista kosmetiikkaa rahan vuoksi. Valmistamme kosmetiikkaa siksi, jotta erilaisista iho-ongelmista kärsivät löytäisivät helpotusta arkeensa, sillä tiedän omasta kokemuksesta, miten epätoivoista on elää vaikeiden ihosairauksien kanssa ja miten paljon ne voivat vaikuttaa omaan elämänlaatuun. Ja näihin ongelmiin Saaren Taika tuotteet ovatkin tuoneet jo kymmenille tuhansille helpotusta! 

Siksi sinunkin kannattaa ostaa iho-ongelmien hoitoon haluamasi tuotteet liikkeestä, jonka asiakaspalvelija osaa opastaa sinulle juuri ne omaan tarpeeseesi parhaiten soveltuvat tuotteet. Näin vältyt hutiostoksilta ja saat nopeiten tuloksia ihonhoidossasi.

Kehitämme tuotteemme itse

Toisin kuin useat muut brändit, me kehitämme reseptimme itse ja Saaren Taika tuotteet ovatkin olleet esikuvina monille nyt markkinoilla oleville kotimaisille ihonhoito- ja ekosiivous tuotteille. 

Oman tuotekehityksemme ansiosta pääsemme jo heti kehitysvaiheessa kokeilemaan erilaisten raaka-aineiden ja niiden yhdistelmien sopivuutta ihottumaiselle ja herkästi reagoivalle iholle. Tästä syystä tuotteemme ovatkin niin suosittuja, sillä ne ovat erittäin hyvin siedettyjä myös herkimmillä!

Tuotteidemme kehitys pohjautuu vahvasti tieteelliseen näyttöön eri raaka-aineiden tehosta erilaisten iho-ongelmien hoidossa. Olemme jatkuvasti ajan hermolla uusista ja käynnissä olevista tutkimuksista ihosairauksiin liittyen ja kehitämme jatkuvasti tuotteitamme vastaamaan entistä paremmin suomalaisten ihon haasteisiin.

Tuotteistamme onkin jätetty jo n. 20 000 positiivista palautetta erilaisten iho-ongelmien hoidossa, kuten akne, ruusufinni jne.

Kokemuksia pääset lukemaan kotisivuillamme tai kaupassa tuotteen omalla sivulla.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.