Tee itse käsidesi -ohje

Ohje on VAIN KOTIKÄYTTÖÖN. Älä myy tuotetta, sillä silloin syyllistyt rikokseen! Tuotetta EI OLE testattu, eikä sille ole teetetty myymiseen vaadittavia turvallisuuden arviointeja, eikä sillä ole myymiseen vaadittavaa käyttöturvallisuustiedotetta laadittuna! Ohje on siis VAIN JA AINOSTAAN tarkoitettu itselle omaan käyttöön valmistettavaksi!

Voit ostaa matkakokoiset käsidesit, sekä kauniin kotona pidettävän käsidesin artikkelin lopussa näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Koronaviruksen levitessä on kauppojen ja apteekkien käsidesi varastot myyty loppuun. Kerron tässä blogissa ohjeen tee se itse -käsidesiin, mutta lausun muutaman varoituksen sanan ensin.

Ohje on VAIN KOTIKÄYTTÖÖN. Älä myy tuotetta, sillä silloin syyllistyt rikokseen! Tuotetta EI OLE testattu! Sille ei ole teetetty myymiseen vaadittavia turvallisuuden arviointeja, eikä sillä ole myymiseen vaadittavaa käyttöturvallisuustiedotetta laadittuna! Ohje on siis VAIN JA AINOSTAAN tarkoitettu itselle omaan käyttöön valmistettavaksi!

Koronavirus ei tuhoudu normaalilla alkoholilla, vaan virukseen tehoaa vasta vähintään 60% alkoholia sisältävä tuote. Saippua on paras vastus virukselle, kuten edellisessä kirjoituksessani ilmenee. Käsidesi on kuitenkin hyvä olla mukana esim. autossa, jotta sitä voi annostella käsiin heti töiden jälkeen tai kaupasta tultaessa, näin estetään mahdollisimman tehokkaasti viruksen leviäminen.

Käsidesin käyttö:

Käsidesi tuhoaa tehokkaasti ihon mikrobeja ja haitallisia bakteereja.

Annostele 3-5 ml kuiville käsille, (märät kädet vähentävät alkoholin vaikutusta käsidesissä), jonka jälkeen hierotaan huolellisesti, kunnes alkoholi on haihtunut.

Käsidesillä voi korvata varsinaisen käsien pesun, mikäli kätesi eivät ole näkyvästi likaiset ja käsienpesu ei sillä hetkellä ole mahdollista. 

Tee itse käsidesi

Seuraava 500 gramman käsidesiohje sisältää 70% isopropyylialkoholia (huom. 99,9%:sta):

Sekoita ainekset seuraavassa järjestyksessä. Käytä tarkkuusvaakaa aineksien punnitsemisessa. Noudata erityistä varovaisuuta! Älä valmista ainetta missään missä on lapsia tai lemmikkejä lähistöllä! Käytä suojahanskoja ja suojalaseja.

130g tislattua vettä

15g kasvisglyseriiniä (kosteuttaa ihoa)

3g D-Panthenolia (kosteuttaa ihoa)

3g joko laventelin eteeristä öljyä tai Aloe Vera jauhetta, laventelin eteerinen öljy on hieman antiseptista, kun taas Aloe Vera jauheella on ihoa parantavia ominaisuuksia.

Sekoita edellä olevat hyvin astiassa ja mittaa lopuksi

350g Isopropyylialkoholia

Sekoita jälleen ja kaada aine alkoholin kestävin suihkepulloihin. Merkitse pullot huolellisesti ja säilytä lasten ulotumattomissa.

Joissakin netin ohjeissa neuvotaan tekemään käsidesi Isopropyylialkoholista ja Aloe Vera geelistä. Tätä geeliä ei suositella käytettäväksi, sillä geeli saattaa sisältää useita eri ainesosia, joiden reagoimisesta lopputuotteessa et voi tietää.

Mikäli et saa käsiisi kaikkia yllä mainittuja ainesosia, voit kokeilla tehdä käsidesi suihkeen pelkästään Isopropyylialkoholista ja tislatusta vedestä, muista, että Isopropyylialkoholia tulee olla vähintään 60% lopputuotteen tilavuudesta. Tämä aine kuivattaa kuitenkin käsiä voimakkaasti, joten rasvausta suositellaan aina käytön jälkeen.

Vastuuvapauslauseke: Ohje on VAIN KOTIKÄYTTÖÖN. Älä myy tuotetta, sillä silloin syyllistyt rikokseen! Tuotetta EI OLE testattu! Sille ei ole teetetty myymiseen vaadittavia turvallisuuden arviointeja, eikä sillä ole myymiseen vaadittavaa käyttöturvallisuustiedotetta laadittuna! Ohje on siis VAIN JA AINOSTAAN tarkoitettu itselle omaan käyttöön valmistettavaksi!

KÄYTTÖ OMALLA VASTUULLA!

Saattaa aiheuttaa ihoärsytystä. Ärsyttää voimakkaasti silmiä. Varottava aineen joutumista silmiin. Mikäli näin pääsee tapahtumaan, huuhtele pitkään runsaalla vedellä ja ota yhteys lääkäriin. Ei nieltäväksi! Säilytä lasten ulottumattomissa. Älä säilytä lämmönlähteen lähellä. Helposti syttyvää. Tupakointi kielletty! Suojaa kipinöiltä, avotulelta ja auringonvalolta.

TUKESin ohje käsidesin valmistamiseen myyntitarkoituksessa.

https://www.saarentaika.com/nain-ennaltaehkaiset-viruksen-levamisen-kodissasi/

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.