Tee itse käsidesi -ohje

Ohje on VAIN KOTIKÄYTTÖÖN. Älä myy tuotetta, sillä silloin syyllistyt rikokseen! Tuotetta EI OLE testattu, eikä sille ole teetetty myymiseen vaadittavia turvallisuuden arviointeja, eikä sillä ole myymiseen vaadittavaa käyttöturvallisuustiedotetta laadittuna! Ohje on siis VAIN JA AINOSTAAN tarkoitettu itselle omaan käyttöön valmistettavaksi!

Voit ostaa matkakokoiset käsidesit, sekä kauniin kotona pidettävän käsidesin artikkelin lopussa näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Koronaviruksen levitessä on kauppojen ja apteekkien käsidesi varastot myyty loppuun. Kerron tässä blogissa ohjeen tee se itse -käsidesiin, mutta lausun muutaman varoituksen sanan ensin.

Ohje on VAIN KOTIKÄYTTÖÖN. Älä myy tuotetta, sillä silloin syyllistyt rikokseen! Tuotetta EI OLE testattu! Sille ei ole teetetty myymiseen vaadittavia turvallisuuden arviointeja, eikä sillä ole myymiseen vaadittavaa käyttöturvallisuustiedotetta laadittuna! Ohje on siis VAIN JA AINOSTAAN tarkoitettu itselle omaan käyttöön valmistettavaksi!

Koronavirus ei tuhoudu normaalilla alkoholilla, vaan virukseen tehoaa vasta vähintään 60% alkoholia sisältävä tuote. Saippua on paras vastus virukselle, kuten edellisessä kirjoituksessani ilmenee. Käsidesi on kuitenkin hyvä olla mukana esim. autossa, jotta sitä voi annostella käsiin heti töiden jälkeen tai kaupasta tultaessa, näin estetään mahdollisimman tehokkaasti viruksen leviäminen.

Käsidesin käyttö:

Käsidesi tuhoaa tehokkaasti ihon mikrobeja ja haitallisia bakteereja.

Annostele 3-5 ml kuiville käsille, (märät kädet vähentävät alkoholin vaikutusta käsidesissä), jonka jälkeen hierotaan huolellisesti, kunnes alkoholi on haihtunut.

Käsidesillä voi korvata varsinaisen käsien pesun, mikäli kätesi eivät ole näkyvästi likaiset ja käsienpesu ei sillä hetkellä ole mahdollista. 

Tee itse käsidesi

Seuraava 500 gramman käsidesiohje sisältää 70% isopropyylialkoholia (huom. 99,9%:sta):

Sekoita ainekset seuraavassa järjestyksessä. Käytä tarkkuusvaakaa aineksien punnitsemisessa. Noudata erityistä varovaisuuta! Älä valmista ainetta missään missä on lapsia tai lemmikkejä lähistöllä! Käytä suojahanskoja ja suojalaseja.

130g tislattua vettä

15g kasvisglyseriiniä (kosteuttaa ihoa)

3g D-Panthenolia (kosteuttaa ihoa)

3g joko laventelin eteeristä öljyä tai Aloe Vera jauhetta, laventelin eteerinen öljy on hieman antiseptista, kun taas Aloe Vera jauheella on ihoa parantavia ominaisuuksia.

Sekoita edellä olevat hyvin astiassa ja mittaa lopuksi

350g Isopropyylialkoholia

Sekoita jälleen ja kaada aine alkoholin kestävin suihkepulloihin. Merkitse pullot huolellisesti ja säilytä lasten ulotumattomissa.

Joissakin netin ohjeissa neuvotaan tekemään käsidesi Isopropyylialkoholista ja Aloe Vera geelistä. Tätä geeliä ei suositella käytettäväksi, sillä geeli saattaa sisältää useita eri ainesosia, joiden reagoimisesta lopputuotteessa et voi tietää.

Mikäli et saa käsiisi kaikkia yllä mainittuja ainesosia, voit kokeilla tehdä käsidesi suihkeen pelkästään Isopropyylialkoholista ja tislatusta vedestä, muista, että Isopropyylialkoholia tulee olla vähintään 60% lopputuotteen tilavuudesta. Tämä aine kuivattaa kuitenkin käsiä voimakkaasti, joten rasvausta suositellaan aina käytön jälkeen.

Vastuuvapauslauseke: Ohje on VAIN KOTIKÄYTTÖÖN. Älä myy tuotetta, sillä silloin syyllistyt rikokseen! Tuotetta EI OLE testattu! Sille ei ole teetetty myymiseen vaadittavia turvallisuuden arviointeja, eikä sillä ole myymiseen vaadittavaa käyttöturvallisuustiedotetta laadittuna! Ohje on siis VAIN JA AINOSTAAN tarkoitettu itselle omaan käyttöön valmistettavaksi!

KÄYTTÖ OMALLA VASTUULLA!

Saattaa aiheuttaa ihoärsytystä. Ärsyttää voimakkaasti silmiä. Varottava aineen joutumista silmiin. Mikäli näin pääsee tapahtumaan, huuhtele pitkään runsaalla vedellä ja ota yhteys lääkäriin. Ei nieltäväksi! Säilytä lasten ulottumattomissa. Älä säilytä lämmönlähteen lähellä. Helposti syttyvää. Tupakointi kielletty! Suojaa kipinöiltä, avotulelta ja auringonvalolta.

TUKESin ohje käsidesin valmistamiseen myyntitarkoituksessa.

https://www.saarentaika.com/nain-ennaltaehkaiset-viruksen-levamisen-kodissasi/

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.