Mitä muutoksia ihonhoitorutiinisi vaatii siirtyessämme talvesta kevääseen?

ihonhoitorutiinin muutokset talvesta kevääseen

Kun kausi vaihtuu talvesta kevääseen, on välttämätöntä muuttaa myös ihonhoitorutiiniasi.

Talven kylmät ilmat ovat ankaria ihon kosteudelle ja siksi on tärkeää kiinnittää huomiota kevät ihon kosteutukseen!

Talviaikaan iholla käytettävät tuotteet ovat usein rasvaisempia ja kosteuttavampia kuin lämpimän vuodenajan aikaan, ja viimeistään pakkasten päätyttyä on aika järjestellä ihonhoitorutiini sekä kylpyhuoneen kauneustuote varasto uudelleen.

Lämpimämmät kelit nimittäin auttavat ihoasi muodostamaan sen luonnollisia ja suojaavia öljyjä itsestään, joten paksujen ja rasvaisten tuotteiden tilalle kannattaa vaihtaa kevyemmät tuotteet.

ihonhoitorutiini

Kevyt kuorinta kevät iholle

On tärkeää jatkaa ihon kuorintaa myös kevätkuukausien aikana, sillä kylmä ilma on saattanut jättää ihosi kuivaksi ja karheaksi. Kuorinnalla saat poistettua kuolleet ihokerrokset ja teet ihostasi vastaanottavamman kosteuttajille.

Kokeile Acai & Gojimarja mikrokuorintaa, joka hellävaraisena kuorintana sopii myös akne iholle tai Professional -sarjan syväpuhdistavaa Manteli & Kaura- Kasvokuorintaa, joka kosteuttaa ihoa syvemmistä kerroksista.

Älä unohda kasvovettä!

Muista syvällä ihossa taikojaan tekevät seerumit

Paksut ja öljyiset seerumit kannattaa tässä kohtaa vaihtaa kevyempiin, vettä sisältäviin seerumeihin.

Kokeile Professional -sarjan Hyaluronihappo & Hedelmä -Kasvoseerumia tai ikääntyvälle sekä akneiholle sopivaa Aloe Retinoli kasvoseerumia. Punoitusoireista kärsivän kannattaa kokeilla Ihon punoitusoireita vähentävää Mikrobiomi-pohjaista seerumia ja jo aikuiselle iholle suosittelen anti-age markkinoiden parhainta uutuutta Hyaluronihappo & Matrixyl seerumia!

Ohut ja herkkä silmänympärys iho vaatii erityistä huolenpitoa!

Valitse kevät iholle kevyempi kosteuttaja

Houkutus jättää kosteusvoide pois ihonhoitorutiinistasi saattaa vallata mielen lämpimämpien ilmojen myötä, mutta muistathan myös, että lämpimämmät säät altistavat ihosi auringon haitalliselle säteilylle, joka vanhentaa ihoasi, sekä myös hikoilulle, joka saattaa aiheuttaa kuivumista iholla.

Kevät ja kesäkuukausien aikana paksummat voiteet saattavat olla iholle liian raskaita ja aiheuttaa näppyjän tai jopa aknen puhkeamista, joten lämpimämmällä kaudella ihon kosteutukseen kannattaa valita kevyemmät ihonhoitotuotteet.

Hyaluronihappoa sisältävät tuotteet antavat ihollesi sen tarvitsemaa kosteutta myös kevät ja kesäkuukausien aikana ja tehokkaat anti-age vaikuttaiset tuotteet suojaavat ihoasi auringon aiheuttamalta ennenaikaiselta vanhenemiselta!

Kokeile kevyttä Hyaluronihappo & Vitamiinit Ace Kosteuttajaa tai Professional -sarjan Aloe Vera -24H Kosteuttajaa. Aikuiselle iholle suosittelen Koentsyymi Q10 Hyaluronihappo 24H kasvovoidetta tai Kollageeni A-vitamiini (retinoli) kasvovoidetta!

Muista helliä kasvojasi naamiolla säännöllisesti!

Kasvonaamio kuljettaa ihoa ravitsevia ja hoitavia ainesosia syvälle ihon eri kerroksiin ja tasapainottaa näin esim. liiallista talintuotantoa, joka saattaa aiheuttaa esim. aknea, tai kosteuttaen kuivaa ihoa ja atooppista, tai raviten ikääntyvää ihoa ja ehkäisten näin esim. juonteiden näkymistä.

Detox-vaikutteinen ihohuokosia syväpuhdistava Aktiivihiili & Savi kasvonaamio. Erityisesti rasvaiselle tai epäpuhtaalle iholle, mutta sopii hellävaraisuutensa vuoksi aivan kaikille ihotyypeille.
Tämä täyteläinen ja kermainen kasvonaamio sisältää vihreää teetä, joka poistaa iholta epäpuhtauksia ja ylimääräistä talia. Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa myös parantamaan ihon tulehduksia. Vihreän teen anti-ageing vaikutukset auttavat vähentämään ennenaikaisten ikääntymisen merkkien syntymistä parantamalla ihon elastisuutta.

Aurinkosuoja

Kaikille ei aurinkosuojaa sisältävät ihonhoitovoiteet sovi ja silloin kannattaa käyttää erillistä, itselleen sopivaa aurinkosuojavoidetta.

Auringon säteily vanhentaa ihoa ennenaikaisesti ja siksi onkin tärkeää löytää itselleen se sopiva aurinkosuoja, jota voi ainakin ulkoillessa käyttää ihan päivittäin.

Ihonhoitovälineiden puhdistus

Muista myös puhdistaa ihonhoitovälineesi, kuten sienet, sudit ja muut. Saaren Taika siivoussaippualla peset sudit ihoa ärsyttämättömästi, sillä Saaren Taika siivoussaippua ei sisällä voimakkaita puhdistusaineita, vaan pääasiassa kahtaa luonnollista öljyä. 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.