Hoida huulesi pehmeiksi ja kauniiksi!

huulten hoitaminen pehmeiksi ja kauniiksi

Pehmeät ja kauniit huulet helposti kotikonstein!

Kuivat tai halkeilevat huulet ovat meille suomalaisille erittäin tuttu vaiva kuivan ja viileän ilmastomme ansiosta. Useimmiten huulten kuivumista sekä rohtumista on havaittavissa talviaikaan, mutta myös kesällä! Tiesitkö muuten, että myös huulet voivat palaa auringon paahteessa? Lue tästä vinkit, joilla hoidat huulesi taas pehmeiksi sekä suojaat myös jatkossa!

Kuorimalla kuulaaksi

Kuten muunkin ihon, myös huulten kuoriminen silloin tällöin on hyödyllistä! Kuorinta poistaa huulten pinnalta kuollutta ja kuivunutta ihosolukkoa, jolloin huulivoiteiden ja naamioiden vaikuttavat aineet ja ravinteet imeytyvät huuleen tehokkaammin!

Huulikuorintoja on saatavilla kauppojen hyllyssä, mutta teet sen kätevästi ja nopeasti myös kotona. Kuorinnan tekeminen itse on erittäin helppoa ja nopeaa, mutta myös edullista. Suurimmalta osalta kun löytyy ainekset jo valmiina keittiön kaapista!

Hunaja & Sokeri

Helpon ja tehokkaan kuorinnan teet hunajasta ja sokerista.

Voit käyttää kuorinnassa tavallista taloussokeria tai halutessasi vaikka fariini- tai ruokosokeria.

Mikäli huulesi ovat erittäin herkät, kannattaa valita mahdollisimman pienikiteinen sokeri. 

Sekoita molempia aineksia saman verran keskenään, eli esimerkiksi ½ tl hunajaa ja ½ tl sokeria. Hiero sitten seosta hellästi huuliin, mutta varo painamasta liian voimakkaasti, jotta sokerikiteet eivät raavi ja riko huulten ihoa! Hellästi hieroen sokerikiteet kuorivat ihoa hellästi ja sulavat iholle.

Voit jättää kuorinnan pariksi minuutiksi huulille vaikuttamaan!

saaren taika sheavoi kosteuttaa huulten ihoa
Sheavoi & Sokeri

Toinen hyvä yhdistelmä on ravitseva sheavoi sekä sokeri. Korvaa vain yllä kuvaillun kuorinnan hunaja Saaren Taika Sheavoilla!

Sheavoimme sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja. Se ravitsee huultesi ihoa tehokkaasti ja auttaa sitä säilyttämään kosteustasapainonsa, sekä taistelussa ikääntymistä vastaan.

Sheavoita ei tarvitse annostella paljoa, sillä vain pieni määrä, n. herneen verran, riittää!

Puhdistamattomassa sheavoissa on myös luonnostaan suojakerroin SPF 6-10, eli se suojaa huuliasi myös auringolta!

Kosteuta luonnollisilla öljyillä ja voilla

Kuorinnan jälkeen kosteuta huulesi syväkosteuttavalla Saaren Taika Ecolution Mansikka huulivoiteella tai Hunaja huulivoiteella! Luonnollinen, pitkäkestoista kosteutusta antava hoitava huulivoide sisältää mm. täyteläistä kaakaovoita, jojobaa, kookosöljyä ja avokadoöljyä. Suloisen tuoksuiset huulivoiteet hoitavat ja saavat aikaan huulillesi hehkua ja pehmeyttä!

Huulivoide auttaa syväkosteuttamaan huulia sekä pehmentämään huulten ihoa, ehkäisten mm. huulten rohtumista. Luonnollisten öljyjen ja rasvojen tieteellinen yhdistelmä sisältää runsaasti iholle tärkeitä vitamiineja. Huulivoide auttaa säilyttämään huulten kosteuden ja kimmoisuuden.

Ehkäise huulten kuivumista jatkossakin

Huulten rohtumista ja kuivumista voi ehkäistä! Yksi pahimmista ongelmista on kuivien tai rohtuneiden huulten “lipominen”. Kuulostaako tutulta? Kuivat huulet tuntuvat ärsyttäviltä ja siksi onkin helppo ihan huomaamattaan nuolla huulet kosteiksi. Sylki kuitenkin ärsyttää huulia ja saa ne rohtumaan vielä entisestään! Tästä kierteestä kannattaa pyrkiä eroon.

Huulten kuivumiseen voi vaikuttaa myös käyttämäsi huulien kosmetiikkatuotteet. Paikallisesti käytettävät huulituotteet, kosmetiikka sekä suunhoitotuotteet kuten hammastahna ja suuvesi, saattavat kaikki kuivattaa huulten ihoa. Kannattaakin siis tarkkailla käyttämiesi tuotteiden ainesosia! Jotkin hajusteet sekä väri- ja säilöntäaineet voivat ärsyttää ihoa.

Huulten hoidossa hyödyllisiä ainesosia ovat esim. hyaluronihappo, glyseriini, sheavoi, kasviöljyt, keramidit, skvaleeni ja vaseliini, jotka pehmittävät ja korjaavat ihoa.

Myös omat elintavat voivat vaikuttaa huulten ihon kuntoon. Vältä alkoholia ja tupakointia, sillä ne voivat kuivattaa huuliasi. Runsas hedelmien ja vihannesten syöminen tarjoaa huulille ravintoaineita, jotka pitävät ne kauniina!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.