Verkkokauppiaan helppo tuotekuvaus opas

Tuotteiden kuvaaminen omaan verkkokauppaan voi olla tuskastuttavan vaikeaa ja siksi ajattelin jakaa kanssayrittäjilleni omat harrastelija valokuvaajan vinkkini nettikaupan tuotekuvien ottamiseen!

Olen itse aloittanut verkkokauppiaana vuonna 2013, eli kokemusta löytyy reilu 7 vuotta. Valokuvaamista olen harrastanut pidempään, 10-vuotiaasta lähtien.

Ei tarvitse kuitenkaan olla ammattilainen kummassakaan menestyäkseen, sen osoittaa jo oma taipaleeni tähän pisteeseen. Nolla-budjetin verkkokaupasta 3:n miljoonan liikevaihtoon ilman koulutusta kertoo aika hyvin, että jos itse pystyn siihen ilman minkäälaista alan koulutusta, niin pystyt silloin sinäkin! Tarvitaan vain oikea asenne ja hiukan jääräpäistä tahtoa 🙂

Oheinen kuva muuten  osoittaa varsin selkeästi, että tuotteen asettelulla on suuri merkitys tuotekuvien houkuttelevuuteen, vai kumman mieluummin ostaisit näiden kuvien perusteella, akneihollekin sopivan Saaren Taika Teepuusaippuan vai rasvoittuville hiuksille ja hilseilyn ehkäisemiseen kehitetyn Teepuushampoon?

Päätä oma tyylisi

Silloin kun itse aloitin verkkokauppiaana, oli vallalla syvättyjen tuotekuvien aika. Kaikkien verkkokauppojen tuotekuvat, tai ainakin suurimman osan, oli syvättyjä, eli niissä oli näkyvissä tuote valkoisella taustalla.

Itse päätin jo heti alussa, että tuotteiden sijaan myyn mielikuvia siitä mitä tuote voi parhaimmillaan olla mahdolliselle asiakkaalle. Se voi olla esim. kaunis sisustuselementti tai romanttisen herkkuhetken keskipiste, kuten kuvan tyylikkäät ja sisustukselliset tuoksukynttilät

Siksi itse kuvasin tuotteet jo heti alussa sommiteltuna taustalle tai miljööseen. Alussa sommitteluni oli tökeröä ja haparoivaa, mutta pikkuhiljaa opin sommittelussa kerrostuksen ja sijoittelun taitoa. Loppusilauksen hain tunnetun sommitteluvalokuvaajan kurssilta!

Nykyään kännykät ovat niin kehittyneitä, että niilläkin voi saada jo aika mahtavia tuotekuvia. Itse tykkään kuitenkin edelleen kuvata minijärkkärillä. Nykyisin käytä Fujia, mutta aikaisemmin omistin Canonin.

Kännyköillä ei aina onnistu saamaan kuvaan syvyyttä, joka tekee kuvasta elävämmän ja omasta mielestäni myös ammattimaisemman. 

Kännykällä lähikuvat voivat myös joskus olla hiukan vääristyneitä, kuten alla näkyvät sulfaatittomat Tyrni kehäkukka shampoo & hoitoaine -kuvatkin kertovat. Ensimmäinen on kännykällä, toinen kameralla.

Eli itse panoistaisin kameraan, jalustaan, heijastimeen ja vaikka vielä muutamaan taustaan!

Jalusta ja heijastin siksi, että jalustan avulla saat helpommin sommiteltua tuotteet kameran näytöltä katsottuna juuri oikeisiin kohtiin ja voit myös kuvata pienemmällä ISO-arvolla, jolloin vältyt mahdolliselta kuvan rakeisuudelta. 

Heijastimen avulla taas saat valoa heijastettua myös varjopuolelle ja siten jyrkkiä konstrasti eroja pienemmiksi. 

kuvausvälineet jalusta tausta heijastin

Kuvaan itse aina luonnonvalossa, enkä koskaan keinovalojen valaistuksessa, joka saa kuvien värisyvyyden latteaksi ja sävyt kellertäviksi.

Toisinaan käsittelen kuvat sen hetkisen lifestyle bloggarien tyylin mukaisesti vedotakseni juuri visuaalisella tavalla asioita katsoviin ihmisiin, kuten alla näkyvä ekohöylä, saippuarasia ja teepuusaippua -tuotekuvassa tai Novapuun puusepän käsityönä valmistama wc-paperiteline!

Wc-paperiteline -kuvasta huomaatkin, miten pienessä vessassa ei ollut tilaa käyttää jalustaa ja vaikka kuva on otettu päivänvalossa, on se hieman rakeinen verrattuna muihin ottamiini tuotekuviin.

Tuotekuvaamiseen käy oikeastaan mikä tila tahansa missä on mahdollisuus luonnonvaloon. Jos ikkuna  on suoraan kuvattavien tuotteiden vieressä, kannattaa katsoa päivästä se ajankohta, jolloin aurinko ei paista suoraan kuvaan. 

Oheisista esimerkeistä huomaat, että nestemäisen Teepuusaippuan ja epäpuhtauksia poistavan sekä kosteuttavan Veera suolasaippuan taakse osuvaa auringonvaloa on hankalaa saada tasapainotettua siten, että kuva olisi miellyttävä. 

Salisyylihappo tehovoide näppyjä vastaan -tuotekuva taas on otettu aikaisemmin päivällä, ennen kuin aurinko siirtyi paistamaan suoraan ikkunasta. 

Joskus ikkunan kuitenkin on siten, että suoralta auringonvalolta ei pääse välttymään. Silloin voi ikkunan eteen kiinnittää esim ison kuplamuovin tai läpipäästävän ohuen verhon, jonka avulla jyrkimmät varjot saadaan loivennettua. 

Alla näkyvä Spot Control tehovoide näppyjä vastaan, on kuvattu ohutta läpipäästävää vaaleaa kangasta ikkunan peittona käyttäen.

Järjestelmäkameran asetukset tuotekuvauksessa

Monille järjestelmäkameran asetukset ovat täyttä hepreaa ja parempien tuotekuvien ottaminen tai jopa järkkärin hankkiminen on siksi voinut jäädä kokonaan.

Käyn kohta läpi muutaman tärkeimmän asetuksen niin helposti, että jopa kiireisimmätkin pystyvät sisäistämään ja näin pääsevät järkkärikuvauksissaan eteenpäin. 

Järjestelmäkameralla pystyt hallitsemaan taustan sumeuden aukkoarvoa säätämällä.
Järjestelmäkameroissa aukko on yleensä ilmoitettu A tai AV -kirjaimilla.

Aukko on siitä hassu, että pieni aukko kamerassa ilmoitetaan suurena aukkolukuna ja toisinpäin. Eli jos neuvotaan kuvaamaan suurella aukolla, on aukkoluku silloin pieni.

Alla esimerkkeinä Tyrni Luksus Spa Saippua, joka on erityisen tehokas vaikeiden iho-ongelmien hoitamisessa, sopii mm. couperosa, rosacea ja ruusufinni iholle!

Suuri aukko tekee taustasta sumean. Tässä Tyrni Luksus Spa saippua -kuvassa aukkoluku oli 1.4

Tyrni Luksus Spa Saippua Erityisen tehokas vaikeiden iho-ongelmien hoitamisessa, sopii mm. couperosa, rosacea ja ruusufinni iholle! aukko 1.4

Pieni aukko taas tekee kuvasta terävän sekä etualalta, attä taka-alalta. Kuvan aukkoluku oli 10

Tyrni Luksus Spa Saippua Erityisen tehokas vaikeiden iho-ongelmien hoitamisessa, sopii mm. couperosa, rosacea ja ruusufinni iholle! aukko 10

Kameransa ohje kannattaa sen verran katsoa läpi, että osaa säätää kameran tarkennuspistettä. Monesti tarkennus voi olla asetettu automaatille ja silloin tarkennus nappaa yleensä kuvassa etualalla näkyvään kohtaan, joka voi siis olla vaikkapa joku rekvisiittasi, eikä itse tuote laisinkaan. 

Tarkennuspisteen valinta on erimerkkisissä kameroissa eri paikassa asetuksissa ja siksi en lähde tässä selvittämään missä se juuri sinun kamerassasi on. Jos ohjekirjaa ei ole enää jäljellä, niin Google auttaa. 

ISO-arvosta kerron sen verran, että se liittyy kuvan valoisuuteen. Mitä hämärämmät kuvausolosuhteet, sen isompaa ISOa kamerasi käyttää. Isompi ISO taas saa aikaan rakeisuutta kuville. Kamerasta riippuu miten korkeaa ISOa kuva kestää ennen kuin se muuttuu häiritsevän rakeiseksi. Kun taas halutaan välttää varmasti rakeisuus, käytetään pientä ISOa. Tällöin kamera saattaa taas käyttää hitaampaa suljinaikaa, joka taas voi aiheuttaa kuvaan tärähdyksen. 

Siksi kannattaa hankkia jalusta, vältyt tärähdyksiltä ja voit käyttää pientä ISOa, jolloin vältyt myös rakeisuudelta!

Kiitos, että luit oppaani loppuun! Nyt annan sinulle alekoodin ihanaan Saaren Taika verkkokauppaani ja voit tutustua kuvissa käytettyihin ihaniin tuotteisiini!

Alekoodi on: TUOTEKUVAUS4-21 ja saat sillä huikeat 20% pois hinnasta ja se pätee koko valikoimaani!

Alla muutama asiakaskokemus suosituimmista tuotteistamme!

Vihreä Tee & Kamomilla shampoo
Vihreä Tee & Kamomilla shampoo
Read More
Kahden viikon käytön jälkeen on kutina ja kuivuus hävinnyt päänahasta. Ihanaa!
Tyrni kehäkukka shampoo
Tyrni kehäkukka shampoo
Read More
Päänahan kutina ja hilseily loppunut tämän tuotteen ansiosta. Shampoo on riittoisaa ja ihanan raikkaan tuoksuista.
Hamam-pyyhkeet
Hamam-pyyhkeet
Read More
Ihana ja monikäyttöinen. Pyyhkeenä peittävä ja kevyt. Kuivaa nopeasti. Käy myös pöytäliinana tai penkinpäälisenä.
Nestemäinen Teepuusaippua
Nestemäinen Teepuusaippua
Read More
Finnit ovat vähentyneet ja iho ei vaikuta niin rasvaiselta kuin aiemmin. Iho on kehkeä ja paremman näköinen:)
Previous
Next

Voit ostaa tuotteitamme myös artikkelin lopussa näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.