Verkkokauppiaan helppo tuotekuvaus opas

Tuotteiden kuvaaminen omaan verkkokauppaan voi olla tuskastuttavan vaikeaa ja siksi ajattelin jakaa kanssayrittäjilleni omat harrastelija valokuvaajan vinkkini nettikaupan tuotekuvien ottamiseen!

Olen itse aloittanut verkkokauppiaana vuonna 2013, eli kokemusta löytyy reilu 7 vuotta. Valokuvaamista olen harrastanut pidempään, 10-vuotiaasta lähtien.

Ei tarvitse kuitenkaan olla ammattilainen kummassakaan menestyäkseen, sen osoittaa jo oma taipaleeni tähän pisteeseen. Nolla-budjetin verkkokaupasta 3:n miljoonan liikevaihtoon ilman koulutusta kertoo aika hyvin, että jos itse pystyn siihen ilman minkäälaista alan koulutusta, niin pystyt silloin sinäkin! Tarvitaan vain oikea asenne ja hiukan jääräpäistä tahtoa 🙂

Oheinen kuva muuten  osoittaa varsin selkeästi, että tuotteen asettelulla on suuri merkitys tuotekuvien houkuttelevuuteen, vai kumman mieluummin ostaisit näiden kuvien perusteella, akneihollekin sopivan Saaren Taika Teepuusaippuan vai rasvoittuville hiuksille ja hilseilyn ehkäisemiseen kehitetyn Teepuushampoon?

Päätä oma tyylisi

Silloin kun itse aloitin verkkokauppiaana, oli vallalla syvättyjen tuotekuvien aika. Kaikkien verkkokauppojen tuotekuvat, tai ainakin suurimman osan, oli syvättyjä, eli niissä oli näkyvissä tuote valkoisella taustalla.

Itse päätin jo heti alussa, että tuotteiden sijaan myyn mielikuvia siitä mitä tuote voi parhaimmillaan olla mahdolliselle asiakkaalle. Se voi olla esim. kaunis sisustuselementti tai romanttisen herkkuhetken keskipiste, kuten kuvan tyylikkäät ja sisustukselliset tuoksukynttilät

Siksi itse kuvasin tuotteet jo heti alussa sommiteltuna taustalle tai miljööseen. Alussa sommitteluni oli tökeröä ja haparoivaa, mutta pikkuhiljaa opin sommittelussa kerrostuksen ja sijoittelun taitoa. Loppusilauksen hain tunnetun sommitteluvalokuvaajan kurssilta!

Nykyään kännykät ovat niin kehittyneitä, että niilläkin voi saada jo aika mahtavia tuotekuvia. Itse tykkään kuitenkin edelleen kuvata minijärkkärillä. Nykyisin käytä Fujia, mutta aikaisemmin omistin Canonin.

Kännyköillä ei aina onnistu saamaan kuvaan syvyyttä, joka tekee kuvasta elävämmän ja omasta mielestäni myös ammattimaisemman. 

Kännykällä lähikuvat voivat myös joskus olla hiukan vääristyneitä, kuten alla näkyvät sulfaatittomat Tyrni kehäkukka shampoo & hoitoaine -kuvatkin kertovat. Ensimmäinen on kännykällä, toinen kameralla.

Eli itse panoistaisin kameraan, jalustaan, heijastimeen ja vaikka vielä muutamaan taustaan!

Jalusta ja heijastin siksi, että jalustan avulla saat helpommin sommiteltua tuotteet kameran näytöltä katsottuna juuri oikeisiin kohtiin ja voit myös kuvata pienemmällä ISO-arvolla, jolloin vältyt mahdolliselta kuvan rakeisuudelta. 

Heijastimen avulla taas saat valoa heijastettua myös varjopuolelle ja siten jyrkkiä konstrasti eroja pienemmiksi. 

kuvausvälineet jalusta tausta heijastin

Kuvaan itse aina luonnonvalossa, enkä koskaan keinovalojen valaistuksessa, joka saa kuvien värisyvyyden latteaksi ja sävyt kellertäviksi.

Toisinaan käsittelen kuvat sen hetkisen lifestyle bloggarien tyylin mukaisesti vedotakseni juuri visuaalisella tavalla asioita katsoviin ihmisiin, kuten alla näkyvä ekohöylä, saippuarasia ja teepuusaippua -tuotekuvassa tai Novapuun puusepän käsityönä valmistama wc-paperiteline!

Wc-paperiteline -kuvasta huomaatkin, miten pienessä vessassa ei ollut tilaa käyttää jalustaa ja vaikka kuva on otettu päivänvalossa, on se hieman rakeinen verrattuna muihin ottamiini tuotekuviin.

Tuotekuvaamiseen käy oikeastaan mikä tila tahansa missä on mahdollisuus luonnonvaloon. Jos ikkuna  on suoraan kuvattavien tuotteiden vieressä, kannattaa katsoa päivästä se ajankohta, jolloin aurinko ei paista suoraan kuvaan. 

Oheisista esimerkeistä huomaat, että nestemäisen Teepuusaippuan ja epäpuhtauksia poistavan sekä kosteuttavan Veera suolasaippuan taakse osuvaa auringonvaloa on hankalaa saada tasapainotettua siten, että kuva olisi miellyttävä. 

Salisyylihappo tehovoide näppyjä vastaan -tuotekuva taas on otettu aikaisemmin päivällä, ennen kuin aurinko siirtyi paistamaan suoraan ikkunasta. 

Joskus ikkunan kuitenkin on siten, että suoralta auringonvalolta ei pääse välttymään. Silloin voi ikkunan eteen kiinnittää esim ison kuplamuovin tai läpipäästävän ohuen verhon, jonka avulla jyrkimmät varjot saadaan loivennettua. 

Alla näkyvä Spot Control tehovoide näppyjä vastaan, on kuvattu ohutta läpipäästävää vaaleaa kangasta ikkunan peittona käyttäen.

Järjestelmäkameran asetukset tuotekuvauksessa

Monille järjestelmäkameran asetukset ovat täyttä hepreaa ja parempien tuotekuvien ottaminen tai jopa järkkärin hankkiminen on siksi voinut jäädä kokonaan.

Käyn kohta läpi muutaman tärkeimmän asetuksen niin helposti, että jopa kiireisimmätkin pystyvät sisäistämään ja näin pääsevät järkkärikuvauksissaan eteenpäin. 

Järjestelmäkameralla pystyt hallitsemaan taustan sumeuden aukkoarvoa säätämällä.
Järjestelmäkameroissa aukko on yleensä ilmoitettu A tai AV -kirjaimilla.

Aukko on siitä hassu, että pieni aukko kamerassa ilmoitetaan suurena aukkolukuna ja toisinpäin. Eli jos neuvotaan kuvaamaan suurella aukolla, on aukkoluku silloin pieni.

Alla esimerkkeinä Tyrni Luksus Spa Saippua, joka on erityisen tehokas vaikeiden iho-ongelmien hoitamisessa, sopii mm. couperosa, rosacea ja ruusufinni iholle!

Suuri aukko tekee taustasta sumean. Tässä Tyrni Luksus Spa saippua -kuvassa aukkoluku oli 1.4

Tyrni Luksus Spa Saippua Erityisen tehokas vaikeiden iho-ongelmien hoitamisessa, sopii mm. couperosa, rosacea ja ruusufinni iholle! aukko 1.4

Pieni aukko taas tekee kuvasta terävän sekä etualalta, attä taka-alalta. Kuvan aukkoluku oli 10

Tyrni Luksus Spa Saippua Erityisen tehokas vaikeiden iho-ongelmien hoitamisessa, sopii mm. couperosa, rosacea ja ruusufinni iholle! aukko 10

Kameransa ohje kannattaa sen verran katsoa läpi, että osaa säätää kameran tarkennuspistettä. Monesti tarkennus voi olla asetettu automaatille ja silloin tarkennus nappaa yleensä kuvassa etualalla näkyvään kohtaan, joka voi siis olla vaikkapa joku rekvisiittasi, eikä itse tuote laisinkaan. 

Tarkennuspisteen valinta on erimerkkisissä kameroissa eri paikassa asetuksissa ja siksi en lähde tässä selvittämään missä se juuri sinun kamerassasi on. Jos ohjekirjaa ei ole enää jäljellä, niin Google auttaa. 

ISO-arvosta kerron sen verran, että se liittyy kuvan valoisuuteen. Mitä hämärämmät kuvausolosuhteet, sen isompaa ISOa kamerasi käyttää. Isompi ISO taas saa aikaan rakeisuutta kuville. Kamerasta riippuu miten korkeaa ISOa kuva kestää ennen kuin se muuttuu häiritsevän rakeiseksi. Kun taas halutaan välttää varmasti rakeisuus, käytetään pientä ISOa. Tällöin kamera saattaa taas käyttää hitaampaa suljinaikaa, joka taas voi aiheuttaa kuvaan tärähdyksen. 

Siksi kannattaa hankkia jalusta, vältyt tärähdyksiltä ja voit käyttää pientä ISOa, jolloin vältyt myös rakeisuudelta!

Kiitos, että luit oppaani loppuun! Nyt annan sinulle alekoodin ihanaan Saaren Taika verkkokauppaani ja voit tutustua kuvissa käytettyihin ihaniin tuotteisiini!

Alekoodi on: TUOTEKUVAUS4-21 ja saat sillä huikeat 20% pois hinnasta ja se pätee koko valikoimaani!

Alla muutama asiakaskokemus suosituimmista tuotteistamme!

Vihreä Tee & Kamomilla shampoo
Vihreä Tee & Kamomilla shampoo
Read More
Kahden viikon käytön jälkeen on kutina ja kuivuus hävinnyt päänahasta. Ihanaa!
Tyrni kehäkukka shampoo
Tyrni kehäkukka shampoo
Read More
Päänahan kutina ja hilseily loppunut tämän tuotteen ansiosta. Shampoo on riittoisaa ja ihanan raikkaan tuoksuista.
Hamam-pyyhkeet
Hamam-pyyhkeet
Read More
Ihana ja monikäyttöinen. Pyyhkeenä peittävä ja kevyt. Kuivaa nopeasti. Käy myös pöytäliinana tai penkinpäälisenä.
Nestemäinen Teepuusaippua
Nestemäinen Teepuusaippua
Read More
Finnit ovat vähentyneet ja iho ei vaikuta niin rasvaiselta kuin aiemmin. Iho on kehkeä ja paremman näköinen:)
Previous
Next

Voit ostaa tuotteitamme myös artikkelin lopussa näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.