Mistä verkkokaupan toimituskulut koostuvat?

verkkokaupan toimituskulut

Millaisia eri vaiheita verkkokauppatilauksen toimittamiseen sitten kuuluu ja mistä toimituksen hinta lopulta koostuu?

Toisinaan asiakkaamme pohtivat toimituskulujen hintaa ja se onkin ihan hyvä tehdä vertailuja erilaisten verkkokauppojen toimitusten välillä.

Joskus voi olla tarve etsiä se edullisin, nopein, luotettavin tai jokin muu asiakkaalle tärkeä piirre eri verkkokauppojen toimitusten välillä.

Meillä Saaren Taiassa moni asia tehdään hieman toisella tavalla ja eri periaattein kuin muilla. Me emme monessakaan asiassa kulje hinta ja halpuutus edellä vaan meille painaa toiset seikat vaakakupissa enemmän.

Kuten tuotteidemme raaka-aineissa niiden korkea laatu painaa hintaa enemmän, niin myös verkkokaupan varastoinnissa ja logistiikassa meille hintaa tärkeämpää on saada pitää oma tiimi tilaustenkäsittelyssä ja hallinnoida omaa varastoa tässä lähellä.

Vaikka tämän kokoisen verkkokaupan olisi jo edullisinta ulkoistaa varaston hallinta ja logistiset palvelut esimerkiksi Viroon, josta säästöä kuluihin voisi tulla jopa 30%, tai antaa varastomme hallinta jollekin verkkokauppalogistiikkaa tarjoavalle yritykselle, emme ole lähteneet sellaisista neuvottelemaan.

Pidämme varastomme sijantia Perniön keskustassa tärkeänä muutamastakin seikasta! Kun varasto on oma, saat tehdä sinne mitä muutoksia haluat ja milloin haluat. Voit muokata siitä juuri sellaisen kuin haluat ja palkata tilauksia käsittelemään juuri ne ketkä haluat. Arvostammekin ylitse muun meidän omaa tiimiämme, jotka ahkeroivat tunnollisesti varastollamme ja käsittelevät asiakkaidemme tilaukset hellävaroen ja luottamuksella.

Toimiva varastotiimi on kultaakin arvokkaampi yrityksen toimivuuden ja hyvän asiakaskokemuksen kannalta, emmekä siksi halua ulkoistaa hommaa niin sanottuun halpamaahan, joista moni verkkokauppafirma nykyään toimittaa pakettinsa. 

Toimituskulujen rakenne avattuna

Saaren Taian verkkokaupassa toimituskulut sisältävät pienen osan kaikkea seuraavaa:

-Pahvilaatikot, sekä tilat niiden varastointiin, tilan vakuutukset, sähköt, lämmitys ja sen sellainen.

-Pakkausteippi, sekä hyllyt niiden säilyttämiseen.

-Osoitetarrat, sekä niiden säilytystilat, osoitetarratulostimet, läppärit, hiiret, netti ja sen sellaiset, joita tarvitaan, jotta paketin päälle saadaan osoite.

-Työntekijät, heidän tuntipalkkansa, heidän ennakonpidätyksensä, heidän lomapalkkansa, heidän työeläkemaksunsa, heidän työttömyysvakuutusmaksunsa, heidän henkivakuutuksensa, heidän työtapaturmavakuutuksensa, heidän ammattivakuutuksensa, heidän työnantajamaksunsa, heidän liiton maksunsa, heidän työterveyskulunsa, heidän autopaikkamaksunsa, heidän sosiaalitilojen tarvikkeet (mikro, jääkaappi, niiden sähköt, astiat, tiskiaineet, vessapaperi, siivooja) ja kaikki muu sellainen kulu, jota tulee, kun työssä käy ihmisiä, joilla on tarpeita.

-Toimituskulu, joka sisältää paketin kuljetuksen kappalehinnan, sekä painolisän per 100 grammaa, polttoainekulun, sekä noudon meiltä toimittajan jakelupisteeseen.

Kaikki tämä maksaa meille n. 8-9 euroa yhtä pikkupakettia kohden.

Jos myisimme pääasiassa kalliin yksikköhinnan tavaraa, kuten vaatteita, kenkiä, huonekaluja tai sisustustuotteita, olisi helppoa sujauttaa suurin osa tästä toimiuskulusta tuotteen hintaan. Tai jos suurin osa asiakkaistamme ostaisi kerralla useamman tuotteen, mutta suurin osa asiakkaamme ostaa pääasiassa yhden saippuan, joten emme voi laittaa siihen esim. 5 euroa hintaa lisää piilotoimituskuluiksi, vaan veloitamme asiakkaalta pienen korvauksen toimitusmaksusta (5,9€) ja kustannamme loppusumman itse.

Kaikki yllämainitut kulut (paitsi palkat) on neuvoteltu niin alas, kuin vain mahdollista. Palkkaa taas työntekijämme saavat enemmän, kuin mitä vastaavasta työstä tes:in mukaan maksetaan, sillä mielestäni työntekijäni ovat ansainneet sellaisen palkan, että he voivat tulla hymyssä suin joka päivä töihin 🙂

Meillä on myös keskivertoa huomattavasti kattavampi työterveyssopimus sekä loistavat vakuutukset työntekijöillemme. Kustannamme myös työsuhde-etuna heille parkkipaikkojen sähkön kulutuksen sekä taukotilan kahvitarvikkeet ja kaikkea muuta mitä he milloinkin nyt keksivät pyytääkään 🙂

Näistä kaikista siis koostuu toimituskulut verkkokaupassamme 🙂 

Lue myös:

LAATU VS HINTA IHONHOITOTUOTTEESSA

Saaren Taian kosmetiikkatuotteet erittäin toimivia juurikin vaativan ihon hoidossa!

Kuinka ilmansaasteet saavat ihomme vanhenemaan ennenaikaisesti ja miten voimme tätä vanhenemista hidastaa

Iho ja sen tehtävät

OSTA PARHAAT IHONHOITOTUOTTEET SAAREN TAIKA SHOPISTA!

Saaren Taika Shop! 

Laadukasta ihonhoitoa, parhaat ihonhoito tuotteet akne iholle, parasta ihonhoitoa miehille, tervetuloa tutustumaan!

Voit ostaa suosikkituotteemme myös alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.