Vedetön kosmetiikka, kenelle se sopii ja milloin?

vedetön kosmetiikka hyödyt ja haitat

Aasialaisen kosmetiikkatrendin uusin hehkutuksen aihe

Vedetön kosmetiikka on kauneustrendien uusin tulokas ja peräisin, mistäpä muualta kuin Aasiasta, jonka ihonhoidon trendejä jostakin kumman syystä täällä kaukana Pohjolassakin seurataan. 

Globaalissa maailmantaloudessa ja globaaleina kansalaisina seuraamme tottakai trendejä ympäri maailman, eikä kauneustrendien seuraaminen tee siinä poikkeusta. Kaikki kauneusvinkit eivät kuitenkaan sovellu kaikkien ihoille.

Kirjoitinkin jokin aika sitten pohjoismaisen ja aasialaisen ihojen eroista, sillä paitsi ulkonäkömme, myös genetiikkamme poikkeaa toisistaan ja siinä missä suomalaisten iho herkästi kuivuu, hilseilee ja näkyy rypyt, on aasialaisten iho rypytön ja lähes ongelmaton.

Tästä syystä ihonhoitotuotteiltammekin vaaditaan täysin erilaista tehoa. 

Genetiikalla on suuri vaikutus ihonväriimme ja sitä kautta ihomme sietokykyyn, haavoittuvuuteen sekä tiettyihin iho-ongelmiin, ja siksi kannattaakin valita sellaiset ihonhoitotuotteet, jotka on kehitetty omalle ihotyypille, jolloin tuotteiden luvatut ominaisuudet mitä todennäköisimmin toimivat.

Meillä pohjoismaista alkuperää olevilla esim. arvet paranevat yleisesti nopeammin, mutta me myös palamme auringossa yleensä helpommin. Meillä mustelmat ovat yleensä näkyvämpiä ja ihostyövän riski on suurempi. Ikääntymisen merkit näkyvät meillä aikaisemmin kuin muuta geneettistä alkuperää olevilla.

Aasialaisilla ikääntymisen merkit näkyvät vasta hyvin myöhään. Hienoja ryppyjä heillä ei yleensä esiinny. Samaten ihosyövän riski on hyvin pieni, mutta pigmenttimuutoksia esiintyy useammin.

Vedetön kosmetiikka - Mikä on veden tarkoitus kosteusvoiteessa?

Vesi

Vesi tuotteessa tarkoittaa aina myös säilöntäainetta. On totta, että juuri säilöntäaineet saattavat joillekin herkimmille aiheuttaa iho-oireita, siksi kannattaakin kiinnittää huomiota säilöntaineen laatuun, sillä säilöntäaineitakin on useaa erilaista. On luonnollista, on kemiallista, on sellaista joka on siedetty (yleensä hintavampaa) ja on sellaista, joka voi aiheuttaa ihoärsytystä. 

En mene tuon syvemmälle säilöntäaineisiin tässä artikkelissa, vaan kerron myös veden eduista etenkin jos olet kuivaihoinen tai haluat hillitä ryppyjen näkymistä aikuisemmalla iällä.

Ihmisestä jopa 60% on vettä. Ihollamme näkyy jo 10% pudostus sen vesipitoisuudessa, jolloin kuivumisen aiheuttama kutina ja hilseily yleensä alkavat. Kuiva iho on altiimpi myös erilaisille iho-oreille ja ihosairauksille, vanhenemisen merkeistä puhumattakaan!

Öljyt, voit, rasvat

Rasvat, voit ja öljythän eivät kosteuta. Ne eivät sisällä vettä. Vesi on ainoa ainesosa, joka tuo lisää kosteutta esimerkiksi ihollesi jos se kärsii kuivuudesta. Voit ja öljyt imeytyvät ihon syvempiin kerroksiin ja vievät sinne ravinteita esimerkiksi vitamiineja ja antioksidantteja, joilla on tärkeä tehtävä ihon uudistumisen ja nuorekkuuden kannalta. Mutta öljyt ja rasvat eivät tuo ihollesi lisää kosteutta.

Öljyjen ja rasvojen ominaisuuksista riippuen toiset imeytyvät nopeammin, syvemmälle ja jotkut eivät imeydy ollenkaan, vaan jävät ihon pinnalle tehden ihollesi suojaavan kerroksen. Rasvan tai öljyn aikaansaama suojakerros taas estää kosteuden haihtumisen iholtasi, eli tavallaan kosteuttavat, tai paremmin sanottuna, säilyttävät ihosi kosteuden ja kosteustasapainon. 

Mutta mikäli ihollasi ei ole tätä kosteutta, ei vedetön voide voi sitä silloin ihollesi tuoda. Voit tosin auttaa vedetöntä voidetta säilyttämään ihosi kosteuden levittämällä sitä heti suihkun jälkeen, jolloin ihollasi on kuivaamisenkin jäljiltä vielä hieman vettä. Tällöin vedetön voide lukitsee tämän veden ihoasi kosteuttamaan suojaavan kerroksensa alle, joka estää veden haihtumisen ja tällöin ihollasi on kosteutettu tunne. 

Vesi kosteusvoiteessa

Vesi on vettä. Se on luonnollinen, hajusteeton, hypoallergeeninen ja siedetty ainesosa. Ihosi kosteus on tärkeässä asemassa, kun puhutaan vanhenemisen merkkien ilmaantumisesta tai kiristävän ja kuivan ihon tuomasta ikävästä tunteesta. 

Vesi kosteusvoiteessa tuo ihollesi sitä tärkeää kosteutta, jota meidän ihomme janoaa, etenkin kylmillä ilmoilla täällä Pohjolassa.

Vesi voi myös toimia voiteessa emulgaattorina, jolloin se takaa, että voiteen sisältämät kalliit ja korkealuokkaiset tehoaineet ovat sekoittuneet voiteeseesi tasaisesti ja jokaisella pienellä painalluksella saat saman määrän näitä hoitavia tehoaineita ihollesi.

Vesi auttaa ihoasi taistelemaan ennenaikaisten ryppyjen näkymistä vastaan ja mm. ihonhoidon tämän hetken yksi kuumimmista ”ryppyjen oikojista”, eli Hyalurinohappo, tarvitsee vettä toimiakseen! Ilman vettä Hyaluronihappomolekyyli saa ajanmittaan ihosi kuivumaan entisestään ja kuivassa ihossa rypytkin näkyvät terävämmin ja selkeämmin. 

Vesi on siis olennainen osa ihoasi, sen suojamekanismia sekä kosteustasapainoa ja siksi hyödyllinen ainesosa etenkin kosteutusta kaipaavan ihon ihonhoitotuotteissa.

Vedetön kosmetiikka

Vedettömät voiteet ovat siis ihollesi hyödyllisiä, sillä ne suojaavat ja ravitsevat ihoasi erittäin tehokkaasti. Kannattaakin ottaa myös vedettömät kosketiikkatuotteet päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi mukaan, mutta älä unohda vettä sisältävien tuotteiden hyötyjä ihollesi, etenkään jos olet luonnostaan kuivaihoinen, kuten meistä moni täällä Pohjolassa on.

Kukkavedet, kuten ruusuvesi ja vastaavat

Kukkavedet ovat vettä siinä missä tavallinen vesikin. Kukkavettä valmistetaan liottamalla esim. ruusun terälehtiä puhdistetussa vedessä, jolloin ruusun terälehdistä huuhtoutuu ravintoaineita veden sekaan. 

Luonnolliset Saaren Taika kosteusvoiteet kasvojen iholle

Normaalille ja rasvoittuvalle iholle sopivan tehokkaan ja ravitsevan Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuvoiteen sisältämä A-vitamiini (kasvisretinoli) uudistaa ihoasi.

Voide on vegaaninen ja parabeeniton, ja se tehostaa ihosi kollageenin tuotantoa sekä taistelee juonteiden ja ryppyjen ilmestymistä vastaan.

A-vitamiini (kasvisretinoli) uudistaa ihoasi ja ehkäisee mm. näppyjen syntymistä.

Lisätyllä AHA-hedelmähapolla ACE-vitamiini-kosteusvoide kirkastaa ja kosteuttaa ihoasi jättäen sen pehmeäksi ja sileäksi.

Intensiivisempää kosteutusta kuivalle iholle antava Koentsyymi Q10 Hyaluronihappo 24H kasvovoide, johon lisätty hyaluronihappo auttaa lukitsemaan kosteuden ihoon.

Voiteen sisältämä Koentsyymi Q10 tehostaa ihosi luonnollista uudistumisprosessia ja poistaa epäpuhtauksia. Q10 auttaa ihoa uudistumisprosessissa jättäen ihon kirkkaammaksi ja nuorekkaammaksi.

Kollageeni A-vitamiini (retinoli) kasvovoide on parabeeniton voide, joka auttaa sinua taistelussasi juonteita ja ryppyjä vastaan!

Voide kuljettaa kollageenia suoraan ihon dermikseen, vähentäen juonteiden syntymistä ja jättäen ihon kosteutetuksi ja ravituksi.

A-vitamiini, eli kasvisretinoli auttaa tehokkaasti figroblastien muodostumisessa, saaden aikaan kiinteämmän ja kimmoisan ihon.

Tehokasta ja kestävää kosteutta kuivalle iholle antaa Aloe Vera -24H Kosteuttaja, joka sisältää kauransiemenöljyä sekä Aloe Vera. Voide antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa.

Voiteen sisältämä Sheavoi toimii runsaana A-vitamiinin lähteenä ja helpottaa ongelmia, kuten esimerkiksi kuivaa ja kutiavaa ihoa. Tämä yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn luo hyvin tehokkaasti vaikuttavan yhdistelmän, joka pitää ihon hyvin ravittuna ja kosteutettuna.

Osta luonnolliset Saaren Taika kosmetiikkatuotteet nopeasti verkkokaupastamme!

Tai poimi kuivalle iholle sopivat suosikit alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.