Hoitoaine korjaa ja suojaa hiusta

Hoitoaine korjaa ja suojaa hiusta

Hoitoainetta käytetään useimmiten aina shampoopesun jälkeen. Shampoo puhdistaa päänahan ja hoitoaine korjaa hiusten pituuksia ja latvoja, sekä suojaa niitä ulkoisilta rasituksilta ja kulumiselta. Hoitoaineen käyttöä suositellaankin ihan kaikille hiuslaadusta huolimatta, mutta kannattaa olla tarkkana ja valita juuri omalle hiustyypille sopiva tuote!

Miksi hoitoainetta kannattaa käyttää?

Hius koostuu kolmesta eri kerroksesta; uloimmasta suomukerroksesta, sisemmästä kuitukerroksesta ja ytimestä, eli medullasta. Kun hiukset pestään shampoolla, hiuksen suomukerros avautuu ja hiuksista poistuu shampooveden mukana lika, rasva, pöly sekä ilmansaasteet. Mikäli shampoopesun jälkeen ei käytä hoitoainetta, suomukerros jää avoimeksi. Tällöin käy helposti niin, että hius on vastaanottavaisempi kaikelle uudelle lialle ja myös sähköistyy helposti. Hoitoaine sulkee hiussuomut ja suojaa niitä näin uudelta ulkoiselta lialta ja rasitukselta. Hius myös jää hoitoaineen jälkeen kiiltäväksi, sileäksi ja helposti kammattavaksi. 

Valitse hoitoaine hiustyypin mukaan

Kuten mikään muukaan kosmetiikkatuote, myöskään hoitoaineissa ei kaikki sovi kaikille. Kannattaa siis hankkia omalle hiustyypille sopiva hoitoaine, jolloin saat siitä kaiken hyödyn irti ja parhaan lopputuloksen!

Ohuelle tai rasvoittuvalle hiukselle kannattaa valita tuuheuttava ja puhdistava shampoo sekä hellästi kosteuttava hoitoaine. Super kosteuttavaa ja hoitavaa hoitoainetta ohuelle tai rasvaiselle hiukselle ei kannata valita, sillä se voi jättää hiukset lättänäksi. Ohuissa ja rasvaisissa hiuksissa hoitoaine kannattaa levittää vain hiusten pituuksiin ja latvoihin, jotta hiukset pysyvät ilmavina!

Hyvä valinta ohuelle tai rasvoittuvalle hiukselle on esimerkiksi Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka hoitoaine, jonka sisältämät kasviuutteet vahvistavat hiusta ja ehkäisevät hiustenlähtöä sekä puhdistavat hiusta tehokkaasti.

 

”Tyrni Kehäkukka hoitoaine yhdessä Tyrni Kehäkukka shampoon kanssa on hiuksilleni parasta. Minulla on ohut hiuslaatu ja nämä tuotteet eivät litistä hiuksia, vaan tekevät niistä todella puhtaat, vahvat ja elinvoimaiset!!”

“Tyrni Kehäkukka hoitoaine jättää hiukset mukavan tuntuisiksi ja helpoksi käsitellä suihkun jälkeen. Myös päänahan kutina vähentynyt jo parin käyttökerran jälkeen. Tykkään!”

Kuivalle hiukselle erittäin kosteuttava ja ravitseva hoitoaine taas on nappivalinta! Hiusten kuivumista voi aiheuttaa mm. lämpömuotoilu sekä varsinkin talviaikaan ilmenevät lämpötilan suuret vaihtelut. Muutaman päivän välein käytetty kosteuttava hoitoaine pitää kuivuuteenkin taipuvaisen hiuksen sileänä.

Saaren Taika Ecolution Curl Care 3 in 1 hoitoaine on täydellinen valinta kuivan hiuksen kosteuttamiseen!

Hoitoainetta voi käyttää kolmella eri tapaa; pois huuhdeltavan hoitoaineena, hiuksiin jätettävänä hoitoaineena sekä hiusnaamiona. Hoitoaine sisältää viittä eri kosteuttavaa kasviöljyä, jotka kosteuttavat ja ravitsevat hiusta intensiivisesti sekä vähentävät hiuksen pörröisyyttä.

Tuote on kehitetty kiharalle hiukselle, eli se sopii luonnollisesti myös luonnonkiharan hiuksen hoitoon!

”Hyvä on hoitoaine , täydentää shampoota. Luonnonkiharat hiukset tykkäävät. Latvat voivat hyvin ja mikä ihana yllätys, pakkasellakaan eivät hiukset ole sähköistyneet. Jatkoon menee.”

Käytä hoitoainetta oikein

Myös hoitoaineen oikeaoppisella käytöllä on väliä lopputuloksen kannalta. Hoitoaine levitetään pyyhekuiviin hiuksiin heti shampoopesun jälkeen. Liika vesi estää hoitoaineen imeytymisen hiukseen, jonka takia on tärkeää puristella ylimääräinen vesi ensin pois hiuksista! Hoitoaine levitetään pääasiassa hiusten latvoihin ja pituuksiin, mutta joissain tapauksissa voi olla hyödyllistä levittää hoitoainetta myös hiusten tyveen. Hoitoaineen käyttö vähentää ja poistaa sähköisyyttä sekä tekee hiuksista helpommin kammattavat ja kiiltävät!

Hoitoaineen annetaan vaikuttaa hiuksissa n. 2 – 3 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois, mieluiten kylmällä vedellä. Kylmä vesi sulkee avautuneet hiussuomut.

Tutustu myös muihin hoitoaineisiimme

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.