Kirkas, sileä ja raikkaampi iho oikeanlaisella kuorinnalla, katso nopea konsti!

Kirkas, sileä ja raikkaampi iho oikeanlaisella kuorinnalla, katso helppo vinkkini!

Onko ihosi karhea, samea tai eloton? Mikäli vastasit kyllä, kannattaa jatkaa lukemista, sillä tässä artikkelissa kerron helpon kotikonstin saada kirkas, sileä ja raikkaampi iho, nopeasti.

Kirkasta ja virkistä ihoasi säännöllisellä kuorinnalla

Kirkas sileä iho

Toisin kuin kasvojen puhdistaminen, kosteutus ja aurinkosuojan uudelleen levittäminen joka toinen tunti, kuorinnan ei tarvitse olla päivittäistä, jotta sen hyödyt tuntuvat – mutta säännöllinen kuorinta on tärkeää, jos haluat ihosi näyttävän ja tuntuvan parhaimmaltaan.

Miksi?

Koska kuorinta poistaa vanhat, kuolleet ihosolut ihosi pinnalta, jotka ajan myötä johtavat ihon sameuteen, epätasaiseen ihon pintaan ja tukkeutuneisiin ihohuokosiin.

Kun kuorinta tehdään oikein (mistä kerron myöhemmin), se tuo välittömiä tuloksia ja jättää ihosi kirkkaammaksi, sileämmäksi ja kokonaisuudessaan terveemmän näköiseksi.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että liiallinen kuorinta tai vääränlaisen kuorinta-aineen käyttö ihotyypillesi voi vahingoittaa ihosi suojakerrosta, mikä taas voi johtaa lisääntyneeseen punoitukseen, herkkyyteen ja kuivuuteen.

Miten sitten tiedät, mikä kuorinta-aine on parasta juuri sinun ihollesi? Ja kuinka usein kuorintaa tulisi oikeasti tehdä parhaiden tulosten saavuttamiseksi? Lue eteenpäin, niin saat vastauksen.

Mekaaniset vs. kemialliset kuorinta-aineet

Kuorinnasta puhuttaessa on tärkeää määritellä selvästi kaksi erilaista tyyppiä: kemialliset ja mekaaniset.

Mekaaniset kuorinta-aineet auttavat mekaanisesti poistamaan kuolleita ihosoluja, kun taas kemialliset kuorinta-aineet toimivat heikentämällä kuolleiden ihosolujen välisiä sidoksia auttaen näin eliminoimaan kuolleet solut.

 

Mekaaniset kuorinta-aineet ovat tyypillisesti kuorintavoiteita, mutta kuorinnan voi myös tehdä kuivaharjalla tai sisalnarusta valmistetulla saippuapussilla tai konjac-sienellä, jotka toimivat samankaltaisesti kuolleiden ihosolujen mekaanisessa poistamisessa.

Myös kestovanulappuja voidaan käyttää mekaaniseen kuorintaan yhdistettynä veteen ja puhdistusaineeseen sekä voimakkaampaan pyörivään hierontaliikkeeseen. Voisikin siis sanoa: Jos käytät käsiäsi ja pyöriviä liikkeitä, kyse on mekaanisesta kuorinnasta.

Kemialliset kuorinta-aineet taas käyttävät tiettyjä kuorivia ainesosia auttaakseen irrottamaan ja poistamaan kuolleita ihosoluja ilman manuaalista hankausta. Kemialliset kuorinta-aineet ovat usein naamioina, kasvovesinä ja seerumeina.

Kemialliset kuorinta-aineet sisältävät alfahydroksihappoja, kuten glykolihappoa, maitohappoa tai mantelihappoa, tai betahydroksihappoja, kuten salisyylihappoa.

Kemialliset kuorinta-aineet jätetään myös iholle tietyksi aikaa, jotta ne toimivat, joka on toinen keskeinen tekijä, mikä erottaa kemialliset kuorinta-aineet mekaanisista kuorinta-aineista.

Valitse kasvokuorinta ihotyyppisi mukaan

Vaikka molemmat kuorintatyypit ovat tehokkaita, on erittäin tärkeää käyttää sellaista, joka sopii omaan ihotyyppiisi – varsinkin, jos ihosi on herkkä ja altis ärsytykselle.

Herkälle iholle kannattaa joko käyttää mekaanisia mikrokuorintoja, kuten Manteli & Kaura kuorinta tai Acai Gojimarja kuorinta, tai  polyhydroksihappoja tai PHA:ta sisältäviä tuotteita, sillä ne ovat kemiallisten kuorinta-aineiden hellävaraisimmasta päästä.

Akneen taipuvaiset saavat hyviä tuloksia Acai Gojimarja mikrokuorinnalla sekä salisyylihapolla, koska se auttaa paremmin leikkaamaan läpi rasvan, ja ne, jotka ovat huolissaan pigmenttimuutoksista, kuten maksaläiskistä ja ikääntymisen merkeistä, hyötyvät  glykolihaposta.

Yleisesti ottaen kuivalle tai herkälle iholle on parasta valita hellävarainen mikrokuorinta tai kemiallinen kuorinta-aine, kuten PHA:t, sillä suurirakeiset mekaaniset kuorinta-aineet voivat olla liian karkeita ja hankaavia iholle.

Rasvoittuvalle iholle salisyylihappo, kemiallisten kuorinta-aineiden tyyppi, saattaa auttaa avaamaan ihohuokosia kuorinnan lisäksi.

Normaalille tai sekaiholle voit valita kumman tahansa kuorintatyypin, kunhan et kuori ihoasi liian usein.

Kuinka usein kasvojen ihoa kannattaa kuoria

Kuinka usein ihoasi tulisi kuoria, riippuu lopulta ihotyypistäsi ja siitä, mitä ihosi sietää. Vaikka toiset voivat kuoria ihonsa joka toinen päivä, joidenkin on odotettava päiviä tai jopa viikkoja kuorintakertojen välillä.

Todella rasvoittuvaan, akneen taipuvaiseen ihoon saattaa sopia usein toistuva kuorinta, kun taas herkkäihoiset saattavat kuoria vain kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tämä pätee sekä mekaanisiin että kemiallisiin kuorinta-aineisiin.

Yleisenä suosituksena on kuoria kerran tai kahdesti viikossa, mutta ennen kaikkea, on tärkeää kuunnella omaa ihoasi, sillä se kertoo, jos kuorintaa tehdään liikaa.

kannattaa myös välttää kovien aktiiviaineiden, kuten bentsoyyliperoksidin tai (apteekki)retinoidien käyttöä samoina päivinä kuorinnan kanssa mahdollisen ärsytyksen välttämiseksi.

Kuorinta tulee tehdä aina puhtaalle iholla, ja kuorinnan jälkeen on suositeltavaa käyttää naamiota ja tärkeää on muistaa levittää hellävarainen kosteusvoide rauhoittamaan ja ravitsemaan ihoasi. 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto ja vuosien syvällinen kokemus ihoon ja ihonhoitoon liittyen, erityisesti luonnollisten raaka-aineiden ja niiden vaikutusten osalta. Olen myös erikoistunut luonnonkosmetiikan valmistukseen, mikä on vahvistanut asiantuntemustani. Lisäksi minulla on lähes viiden vuosikymmenen kokemus vaikeiden ihosairauksien parissa, mikä on antanut minulle ainutlaatuista näkökulmaa ja asiantuntemusta alalla.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.