Miten ruudun edessä vietetty aikaa vaikuttaa ihoosi?

Miten ruudun edessä vietetty aikaa vaikuttaa ihoosi?

Tv, läppäri, kännykkä, tabletti, sininen valo

Sininen valo tai sinivalo, jota älylaitteistamme, tietokoneistamme ja telkkareistamme ihollemme ja silmillemme tulee, ei ole täysin haitatonta.

Vaikka tutkimuksia sinivalon haitoista on vasta hyvin vähän, on sinivalon todettu tieteellisten tutkimusten mukaan lisäävän ihon vanhenemista altistamalla ihoamme vapaille radikaaleille. 

Nainen tekee töitä läppärin edessä

Vapaat radikaalit

Vapaat radikaalit ovat ihomme vanhenemisessa avain asemassa.

Vapaat radikaalit ovat epätasapainoisia molekyylejä, jotka vahingoittavat ihon kimmoisuudesta ja kiinteydestä huolehtivia soluja, aiheuttaen sairauksia ja ihon vanhenemista.

vapaat radikalit ihonhoito

Sinivalo arjessa

Normaalista kännykän tai tietokoneen käyttämisesti ei vielä sinivaloa tule iholle niin paljoa, että asiasta kannattaisi liiemmälti huolestua, sillä suurin sinivalon aiheuttaja meillä on kuitenkin aurinko. 

Mikäli kuitenkin vietät useita tunteja päivässä läppärin, tietokoneen tai tv-ruudun edessä, kannattaa oman ihon tilaa seurata. Pitkät ajat ruudun ääressä voivat pahentaa esimerkiksi akneen taipuvaisen ihon tilaa, sillä ruudun ääressä vietetty aika voi saada ihon talintuotannon kiihtymään mm. ruudun aiheuttamalla lämpötilan lisääntymisellä.

Kasvojen ihon puhdistus ruutuajan jälkeen

Tietokoneen tai tv:n ääressä vietetty aika aiheuttaa myös kasvoihin kohdistuvan lämmön vuoksi iholla muutoksia. Lämpö saa aikaan ihohuokosten laajenemista.

Laajentuneet ihohuokoset keräävät taas kuolleita ihosoluja ihohuokosiin, joka voi aiheuttaa ihohuokosten tukkiutumista. Tukkiutuneet ihohuokoset muodostuvat helposti mustapäiksi ja finneiksi. 

Kasvojen ihon puhdistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, mikäli huomaa, että ruutuaika on saanut ihon rasvoittumaan.

Helppo ja nopea tapa pyyhkäistä ylimääräinen rasva kasvoilta on käyttää esimerkiksi tätä Ruusu Aloe kasvovettä kasvojen raikastamiseen.

Ruusu Aloe kasvovesi poistaaa ylimääräisen rasvaisuuden ja epäpuhtaudet iholtasi sekä tasapainottaa ihosi luonnollista pH-arvoa.

Kasvoveteen on lisätty myös Aloe Veraa kosteuttamaan sekä rauhoittamaan ihoasi.

Ihonhoitorutiini päätetyötä tekeville ja pelaaville nuorille

Mikäli teet päivittäin työtä päätteellä tai perheessäsi on pelikonsolien ääressä viihtyvä nuori, kannattaa säännölliseen ihonhoitorutiiniin ottaa mukaan kasvojen kuorinta ja naamio.

Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja valmistelee ihon vastaanottamaan sille tarjotut ravintoaineet tehokkaammin.

Saaren Taialta löytyy hellävarainen mikrokuorinta, joka sopii myös nuoren aknen hoitoon.

Kasvovaamion avulla annetaan iholle pitkävaikutteisia  tehoaineita ja sinivalolle pitkään altistuneiden kannattaa valita itselleen joko aktiivihiili savinaamio tai Vihreä tee savinaamio.

Aktiivihiili savinaamio auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttynyttä likaa ja epäpuhtauksia.

Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja se poistaa tehokkaasti iholta lian ja ylimääräisen talin.

Vihreä tee savinaamio poistaa iholta epäpuhtauksia ja ylimääräistä talia. Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa myös parantamaan ihon tulehduksia.

Vihreän tee savinaamio sisältää myös kurkku-, vesimeloni- ja omenauutetta. Kurkku uute auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta. Vesimeloniuute auttaa solujen uudistumista sekä kosteuttaa ihoasi tehokkaasti! Omenauute auttaa ihoasi suojautumaan auringon UV-säteilyä vastaan.

Rasvaisen ihon kosteusvoide

Rasvoittuvaakin ihoa tulee kosteuttaa, muutoin saattaa käsillä olla myöhemmin toisenlainen ongelma, missä iho on alkanut kehittämään ylimääräistä talia kosteuttaakseen itseään ja kasvot alkavat rasvoittua ihan ilman ruudun edessä vietettyä aikaakin.

Rasvoittuvalle iholle erityisen hyvin sopiva Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja on kevyt voide, jolla on näppyjä hillitseviä ominaisuuksia. Voide sopii parikymppisestä eteenpäin.

Aivan nuorille taas kannattaa valita Aloe Vera 24H kosteuttaja, jota kannattaa rasvoittuvalle iholle annostella ohuelti.

Sheavoita ja kauransiemenöljyä sisältävä Aloe Vera kosteuttaja antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa.

Osta luonnolliset Saaren Taika ihonhoitotuotteet verkkokaupastamme tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Lähteet: 1

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.