Miten ruudun edessä vietetty aikaa vaikuttaa ihoosi?

Miten ruudun edessä vietetty aikaa vaikuttaa ihoosi?

Tv, läppäri, kännykkä, tabletti, sininen valo

Sininen valo tai sinivalo, jota älylaitteistamme, tietokoneistamme ja telkkareistamme ihollemme ja silmillemme tulee, ei ole täysin haitatonta.

Vaikka tutkimuksia sinivalon haitoista on vasta hyvin vähän, on sinivalon todettu tieteellisten tutkimusten mukaan lisäävän ihon vanhenemista altistamalla ihoamme vapaille radikaaleille. 

Nainen tekee töitä läppärin edessä

Vapaat radikaalit

Vapaat radikaalit ovat ihomme vanhenemisessa avain asemassa.

Vapaat radikaalit ovat epätasapainoisia molekyylejä, jotka vahingoittavat ihon kimmoisuudesta ja kiinteydestä huolehtivia soluja, aiheuttaen sairauksia ja ihon vanhenemista.

vapaat radikalit ihonhoito

Sinivalo arjessa

Normaalista kännykän tai tietokoneen käyttämisesti ei vielä sinivaloa tule iholle niin paljoa, että asiasta kannattaisi liiemmälti huolestua, sillä suurin sinivalon aiheuttaja meillä on kuitenkin aurinko. 

Mikäli kuitenkin vietät useita tunteja päivässä läppärin, tietokoneen tai tv-ruudun edessä, kannattaa oman ihon tilaa seurata. Pitkät ajat ruudun ääressä voivat pahentaa esimerkiksi akneen taipuvaisen ihon tilaa, sillä ruudun ääressä vietetty aika voi saada ihon talintuotannon kiihtymään mm. ruudun aiheuttamalla lämpötilan lisääntymisellä.

Kasvojen ihon puhdistus ruutuajan jälkeen

Tietokoneen tai tv:n ääressä vietetty aika aiheuttaa myös kasvoihin kohdistuvan lämmön vuoksi iholla muutoksia. Lämpö saa aikaan ihohuokosten laajenemista.

Laajentuneet ihohuokoset keräävät taas kuolleita ihosoluja ihohuokosiin, joka voi aiheuttaa ihohuokosten tukkiutumista. Tukkiutuneet ihohuokoset muodostuvat helposti mustapäiksi ja finneiksi. 

Kasvojen ihon puhdistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, mikäli huomaa, että ruutuaika on saanut ihon rasvoittumaan.

Helppo ja nopea tapa pyyhkäistä ylimääräinen rasva kasvoilta on käyttää esimerkiksi tätä Ruusu Aloe kasvovettä kasvojen raikastamiseen.

Ruusu Aloe kasvovesi poistaaa ylimääräisen rasvaisuuden ja epäpuhtaudet iholtasi sekä tasapainottaa ihosi luonnollista pH-arvoa.

Kasvoveteen on lisätty myös Aloe Veraa kosteuttamaan sekä rauhoittamaan ihoasi.

Ihonhoitorutiini päätetyötä tekeville ja pelaaville nuorille

Mikäli teet päivittäin työtä päätteellä tai perheessäsi on pelikonsolien ääressä viihtyvä nuori, kannattaa säännölliseen ihonhoitorutiiniin ottaa mukaan kasvojen kuorinta ja naamio.

Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ja valmistelee ihon vastaanottamaan sille tarjotut ravintoaineet tehokkaammin.

Saaren Taialta löytyy hellävarainen mikrokuorinta, joka sopii myös nuoren aknen hoitoon.

Kasvovaamion avulla annetaan iholle pitkävaikutteisia  tehoaineita ja sinivalolle pitkään altistuneiden kannattaa valita itselleen joko aktiivihiili savinaamio tai Vihreä tee savinaamio.

Aktiivihiili savinaamio auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttynyttä likaa ja epäpuhtauksia.

Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja se poistaa tehokkaasti iholta lian ja ylimääräisen talin.

Vihreä tee savinaamio poistaa iholta epäpuhtauksia ja ylimääräistä talia. Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa myös parantamaan ihon tulehduksia.

Vihreän tee savinaamio sisältää myös kurkku-, vesimeloni- ja omenauutetta. Kurkku uute auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta. Vesimeloniuute auttaa solujen uudistumista sekä kosteuttaa ihoasi tehokkaasti! Omenauute auttaa ihoasi suojautumaan auringon UV-säteilyä vastaan.

Rasvaisen ihon kosteusvoide

Rasvoittuvaakin ihoa tulee kosteuttaa, muutoin saattaa käsillä olla myöhemmin toisenlainen ongelma, missä iho on alkanut kehittämään ylimääräistä talia kosteuttaakseen itseään ja kasvot alkavat rasvoittua ihan ilman ruudun edessä vietettyä aikaakin.

Rasvoittuvalle iholle erityisen hyvin sopiva Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja on kevyt voide, jolla on näppyjä hillitseviä ominaisuuksia. Voide sopii parikymppisestä eteenpäin.

Aivan nuorille taas kannattaa valita Aloe Vera 24H kosteuttaja, jota kannattaa rasvoittuvalle iholle annostella ohuelti.

Sheavoita ja kauransiemenöljyä sisältävä Aloe Vera kosteuttaja antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa.

Osta luonnolliset Saaren Taika ihonhoitotuotteet verkkokaupastamme tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Lähteet: 1

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.