Saaren Taika Vihreä tee & Kamomilla palashampoon kehittäminen ja valmistus

Kehitin Vihreä tee & Kamomilla palashampoon päänahan psoriasiksesta kärsiville

Kehitin Vihreä tee & Kamomilla shampoon täällä Särkisalossa päänahan kutinasta ja päänahan psoriasiksesta kärsivien asiakkaidemme toiveesta.

Shampoon kehittämisvaiheessa käytimme asiakkaitamme ulkopuolisina testaajina palashampoolle, sillä itselläni, eikä lähipiirilläni, ole päänahan psoriasista, joten emme voineet käyttää itseämme testaajina, kuten useimmille muille tuotteillemme olemme käyttäneet.

Muokattu 1.12.2022
Sain eilen sähköpostiini tulokset Saaren Taika Vihreä Tee & Kamomilla shampoon tehosta päänahan psoriasista kärsiville!

Shampoomme oli kliinisissä ja dermatologisissa testeissä EuroFins laboratoriossa ja tulos oli odotetunlainen, eli kyseinen shampoo tosiaan auttaa päänahan psoriasiksen oireita.

Kirjoittelemme blogiimme tarkemmat tiedot kliinisistä testistä myöhemmin, mutta tässä nyt nopea kooste:

Testihenkilöt olivat 18 vuotiaita, joilla oli lievä tai kohtalainen päänahan psoriaasi ilman hoitoa.
Lievä psoriaasi: alle 50% alueella päänahasta esiintyi lievää punoitusta, lievää hilseilyä ja minimaalista ihon paksuuntumista havaittavissa.
Kohtalainen psoriaasi: alle 50% alueella päänahasta esiintyi kohtalaista punoitusta, kohtalaisen paljon hilseilyä ja päänahan liuskamaista irtoilua, kohtalaisesti ihon paksuuntumista sekä kohtalaista kutinaa.

Ihotautilääkärin arvion mukaan Vihreä Tee & Kamomilla shampoo on iholla hyvin siedetty.

Ihotautilääkärin arvion mukaan testihenkilöistä:

-5%:lla psoriasiksen merkit olivat täysin poistuneet

-20%:lla lähes kokonaan poistuneet

-55%:lla selvää parannusta havaittavissa

-15%:lla kohtalaista parannusta havaittavissa

-5%:lla ei havaittu muutosta

Ihotautilääkärin kliinisen arvion mukaan Vihreä Tee & Kamomilla shampoo:

-Paransi päänahan ihottumaa psoraasialueelta 52%:lla testihenkilöistä.

-Vähensi merkittävästi psoriaasialueen kutinaa 65%:lla testihenkilöistä.

-Vähensi merkittävästi psoriaasialueiden hilseilyä 58%:lla testihenkilöistä.

Testihenkilöiden oman arvion mukaan:

-75% arvioi päänahan ihottuman vähentyneen psoraasialueelta.

-82% arvioi kutinan vähentyneen psoriaasialueella.

-95% arvioi hilseilyä vähentyneen psoriaasialueilla.

Saaren Taika tuotteet on kehitetty aitoihin iho-ongelmiin ja niiden toimivuus on omakohtaisesti testattu

Suurin osa Saaren Taika luonnonkosmetiikkatuotteista on kehitetty omaan tarpeeseeni. Olen kärsinyt atooppisesta ihosta, atooppisesta ihottumasta, ekseema ihottumasta aivan pienestä lapsesta alkaen, sekä myöhemmin aikuisena rasvoittuvasta päänahasta (johon kehitin Teepuushampoon) ja voimakkaasta hienhajusta (johon kehitin suolasaippuat).

Johannan kädessä ollut ekseema ihottuma

Kehitin Teepuusaippuan kädessäni vuosikymmeniä vaivanneeseen ekseema ihottumaan ja atooppisen ihoni hoitoon.

Pahimpina ihottuma-aikoina käteni on ollut koko kämmenen alueelta raavittu auki ja vereslihalle, ja onpa siihen kokeiltu joskus jopa tekoihoakin hoidoksi, tuloksetta.

Vuonna 2017 aloin kehittämään omaa Saaren Taika Teepuusaippuaa ja tehokkaampaa sheavoidetta, jotka sain pitkällisen kehityksen ja tuotetestaamisten jälkeen markkinoille. Teepuusaippuan suosio on yllättänyt itseni ja varmasti kaikki muutkin!

Parantumaan alkanut ihottuma Johannan kädessä

Vihreä tee & Kamomilla palashampoo syntyi asiakkaidemme toiveista

Tuotekehitys täällä Saaren Taiassa alkaa aina ensin tarpeen kartoittamisella. Olimme saaneet lukuisia toiveita päänahan psoriasiksen oireiden helpottamiseen asiakkailtamme, jotka olivat lukeneet muiden luonnollisten tuotteidemme auttaneen useita käyttäjiä monissa hankalissa iho-ongelmissa, kuten ekseema ihottumassa tai aknessa.

Omassa lähipiirissäni ei tosiaan ollut ketään, jota olisin voinut käyttää testaajana päänahan psoriasis oireita helpottavan shampoon kehittämisessä, joten käytin ulkopuolisia seuraajiamme testaajina. 

Kun tarve, johon tuotetta kehitetään, on selvillä, alkaa kirjallisen materiaalin tutkimus. Siinä vaiheessa käydään läpi erilaisten raaka-aineiden ominaisuuksia sekä olemassa olevaa tieteellistä ja lääketieteellistä kirjallista materiaalia, jotta saadaan selville minkälaiset raaka-aineet mahdollisesti voisivat helpottaa tietynlaisia oireita. 

Saippuan valmistusta, kattilassa öljyä ja sauvasekoitin

Tuotekehityksen testaamisvaihe

Tuotteen kehitystyössä testaamisvaihe on oleellisin, mikäli halutaan tuote, joka toisi mahdollisimman hyvin helpotusta johonkin tiettyyn iho-ongelmaan.

Testaamisvaiheessa testaajien oireiden kuvauksia kuullaan ja ennen ja jälkeen kuvia ongelma alueesta vertaillaan. Tuotekehitystä jatketaan niin kauan, että tuotteella on toivottu vaikutus.

Raaka-aineiden laadulla on suuri vaikutus tuotteen toimivuuteen silloin, kun kyseessä on vakea iho-ongelma tai oire.

Usein heikkolaatuiset tai kemiallisesti häirityt raaka-aineet vain pahentavat jo olemassa olevaa ongelmaa ja siksi omassa tuotannossamme käytämme aina luomulaatuisia sertifioituja raaka-aineita, jotka ovat extra-virgin laatua, eli heti ensimmäisestä puristuksesta syntynyttä, laadukkainta ja ravintoarvoltaan tehokkainta.

Kemiallisesti häiritty tarkoittaa tässä kohtaa joko kokonaan kemiallisesti aikaansaatua ainesosaa tai kemiallisesti puhdistettua, jota esim. moni heikompilaatuinen oliiviöljy tai sheavoi ovat.

Extra-Virgin -termi on tutuin varmasti oliiviöljystä, mutta käytämme termiä kaikissa raaka-aineissamme, sillä pelkkä luomusertifikaatti ei esimerkiksi kerro, onko raaka-aine saatu aikaan siitä ensimmäisestä puristuksesta vaiko esim. viimeisestä, joka on ravintoarvoltaan heikompilaatuista. 

Miksi raaka-aineen laatu ratkaisee?

Kuten ruuassakin, myös ihonhoitotuotteessa ravintoaineiden laadulla ja määrällä on suurin merkitys elimistömme ja ihomme hyvinvoinnissa. Kun annamme ihollemme ne parhaimmat mahdolliset ihonhoitotuotteet, myös ihomme uudistuu nopeammin ja voi paremmin.

Mitä vähemmän käsitelty raaka-aine, sen enemmän siinä on sen luonnollisia ravintoaineita jäljellä ja sen vähemmän siihen on jäänyt muita jäämiä, esim. kemiallisesta puhdistuskäsittelystä.

Mitä luonnollisempi raaka-aine, sen paremmin iho pystyy käyttämään hyväksi ainesosan tarjoamat ravintoaineet ja iholle tärkeät rakennusaineet.

Siksi Saaren Taika käyttää pääasiassa kylmäpuristusmenetelmin aikaansaatuja raaka-aineita ja välttelee kemiallisin puhdistusmenetelmin aikaansaatuja raaka-aineita.

Vihreä tee & Kamomilla shampoossa on käytetty vain korkealaatuisimpia raaka-aineita

Myös Vihreä tee & Kamomilla palashampoossa käytimme vain korkealuokkaisimpia ja ravintoainepitoisuudeltaan parhaimpia raaka-aineita, ja lopulta saimmekin kehitettyä shampoon, joka helpotti useiden testaajiemme päänahan psoriasiksen oireita.

Emme tietenkään voi antaa mitään takuuta tuotteellemme, että se auttaisi 100% varmasti jokaista, joka tuotetta käyttää, mutta sen me voimme luvata, että tuotteemme ovat aina kehitetty oikeaan tarpeeseen, yleensä vaikeisiin iho-ongelmiin, joille ei ole lääketieteestä tai luonnollisista vaihtoehdoista löytynyt apua. 

Asiakkaidemme jättämät palautteet ja kokemukset kertovat, että olemme onnistuneet tässä loistavasti, sillä suurin osa asiakkaistamme on hyötynyt tuotteistamme. 

Apu kuin auringolla! Kutiseva ja hilseilevä päänahka rauhoittui jo ensi pesun jälkeen. Alun outous palashampoon kanssa muuttui positiiviseksi kokemukseksi. Taisin löytää vakishampooni!

Kutina väheni! Yhden palan kokemuksella voin sanoa, että päänahan psorin aiheuttama kutina ja hilseily väheni merkittävästi. Jos pesen välillä normishampoolla, kutina pahenee heti. Malttaisinpa hoitaa psorini ensin Daivobetilla kuntoon, ja sitten jatkaa vihreä tee +kamomilla palassampoolla pesemistä! Tulos voisi olla loistava.

Varsinkin näin talvella päänahkani on pöllynnyt kuin pakkaslumi talvella. 2 käyttökerran jälkeen on nyt ongelma on jo käytännössä täysin poistunut. Tätä ei voi kun suositella.

Kutinalle stoppi! Kokeiltuani monia shampoita ennen tätä tuotetta, en löytänyt tuotetta, jolla saisin kutinan päänahasta loppumaan. Vihreä tee&kamomilla shampoolla kutina loppui välittömästi ja hiukset tuntuvat ja näyttävät ilmavirta useamman päivän. Ei siis enää jokapäiväistä pesua.

Käsittämätön shampoo! Kärsin äärimmäisen kuivasta, kutisevasta ja hilseilevästä päänahasta. Mieheni taas päänahan pahasta psorista ja olemme yli kymmenen vuotta lotranneet kaikenlaisilla lääkkeillä ja aineilla ilman apua. Olemme nyt kolme viikkoa käyttäneet vihreä tee-shampoota enkä edelleenkään meinaa uskoa silmiäni. Oma päänahkani on terveempi kuin ikinä, ei yhtään kutinaa, ei hilseen hilsettä eikä tukkaa lähde enää puoliakaan entisestä. Mutta sitäkin mahtavampaa on että mieheni psori on kadonnut. Kokonaan. Mies on ihan yhtä ällikkänä. Psori oli todella paha, myös korvissa. Korvatkin ovat nyt kunnossa, hän kuulemma on käyttänyt shampoota niihinkin. Voisin ylistää tätä shampoota koko päivän, en enää ikinä palaa entisiin litkuihin. Aivan mielettömän upea tuote.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.