Saaren Taika Vihreä tee & Kamomilla palashampoon kehittäminen ja valmistus

Vihreä tee & Kamomilla palashampoo kehitettiin päänahan psoriasiksesta kärsiville

Vihreä tee & Kamomilla shampoo kehitettiin täällä Särkisalossa päänahan kutinasta ja päänahan psoriasiksesta kärsivien asiakkaidemme toiveesta.

Shampoon kehittämisvaiheessa käytimme asiakkaitamme ulkopuolisina testaajina palashampoolle, sillä itselläni, eikä lähipiirilläni, ole päänahan psoriasista, joten emme voineet käyttää itseämme testaajina, kuten useimmille muille tuotteillemme olemme käyttäneet.

Muokattu 1.12.2022
Sain eilen sähköpostiini tulokset Saaren Taika Vihreä Tee & Kamomilla shampoon tehosta päänahan psoriasista kärsiville!

Shampoomme oli kliinisissä ja dermatologisissa testeissä EuroFins laboratoriossa ja tulos oli odotetunlainen, eli kyseinen shampoo tosiaan auttaa päänahan psoriasiksen oireita.

Kirjoittelemme blogiimme tarkemmat tiedot kliinisistä testistä myöhemmin, mutta tässä nyt nopea kooste:

Testihenkilöt olivat 18 vuotiaita, joilla oli lievä tai kohtalainen päänahan psoriaasi ilman hoitoa.
Lievä psoriaasi: alle 50% alueella päänahasta esiintyi lievää punoitusta, lievää hilseilyä ja minimaalista ihon paksuuntumista havaittavissa.
Kohtalainen psoriaasi: alle 50% alueella päänahasta esiintyi kohtalaista punoitusta, kohtalaisen paljon hilseilyä ja päänahan liuskamaista irtoilua, kohtalaisesti ihon paksuuntumista sekä kohtalaista kutinaa.

Ihotautilääkärin arvion mukaan Vihreä Tee & Kamomilla shampoo on iholla hyvin siedetty.

Ihotautilääkärin arvion mukaan testihenkilöistä:

-5%:lla psoriasiksen merkit olivat täysin poistuneet

-20%:lla lähes kokonaan poistuneet

-55%:lla selvää parannusta havaittavissa

-15%:lla kohtalaista parannusta havaittavissa

-5%:lla ei havaittu muutosta

Ihotautilääkärin kliinisen arvion mukaan Vihreä Tee & Kamomilla shampoo:

-Paransi päänahan ihottumaa psoraasialueelta 52%:lla testihenkilöistä.

-Vähensi merkittävästi psoriaasialueen kutinaa 65%:lla testihenkilöistä.

-Vähensi merkittävästi psoriaasialueiden hilseilyä 58%:lla testihenkilöistä.

Testihenkilöiden oman arvion mukaan:

-75% arvioi päänahan ihottuman vähentyneen psoraasialueelta.

-82% arvioi kutinan vähentyneen psoriaasialueella.

-95% arvioi hilseilyä vähentyneen psoriaasialueilla.

Saaren Taika tuotteet on kehitetty aitoihin iho-ongelmiin ja niiden toimivuus on omakohtaisesti testattu

Suurin osa Saaren Taika luonnonkosmetiikkatuotteista on kehitetty omaan tarpeeseeni. Olen kärsinyt atooppisesta ihosta, atooppisesta ihottumasta, ekseema ihottumasta aivan pienestä lapsesta alkaen, sekä myöhemmin aikuisena rasvoittuvasta päänahasta (johon kehitin Teepuushampoon) ja voimakkaasta hienhajusta (johon kehitin suolasaippuat).

Johannan kädessä ollut ekseema ihottuma

Kehitin Teepuusaippuan kädessäni vuosikymmeniä vaivanneeseen ekseema ihottumaan ja atooppisen ihoni hoitoon.

Pahimpina ihottuma-aikoina käteni on ollut koko kämmenen alueelta raavittu auki ja vereslihalle, ja onpa siihen kokeiltu joskus jopa tekoihoakin hoidoksi, tuloksetta.

Vuonna 2017 aloin kehittämään omaa Saaren Taika Teepuusaippuaa ja tehokkaampaa sheavoidetta, jotka sain pitkällisen kehityksen ja tuotetestaamisten jälkeen markkinoille. Teepuusaippuan suosio on yllättänyt itseni ja varmasti kaikki muutkin!

Parantumaan alkanut ihottuma Johannan kädessä

Vihreä tee & Kamomilla palashampoo syntyi asiakkaidemme toiveista

Tuotekehitys täällä Saaren Taiassa alkaa aina ensin tarpeen kartoittamisella. Olimme saaneet lukuisia toiveita päänahan psoriasiksen oireiden helpottamiseen asiakkailtamme, jotka olivat lukeneet muiden luonnollisten tuotteidemme auttaneen useita käyttäjiä monissa hankalissa iho-ongelmissa, kuten ekseema ihottumassa tai aknessa.

Omassa lähipiirissäni ei tosiaan ollut ketään, jota olisin voinut käyttää testaajana päänahan psoriasis oireita helpottavan shampoon kehittämisessä, joten käytin ulkopuolisia seuraajiamme testaajina. 

Kun tarve, johon tuotetta kehitetään, on selvillä, alkaa kirjallisen materiaalin tutkimus. Siinä vaiheessa käydään läpi erilaisten raaka-aineiden ominaisuuksia sekä olemassa olevaa tieteellistä ja lääketieteellistä kirjallista materiaalia, jotta saadaan selville minkälaiset raaka-aineet mahdollisesti voisivat helpottaa tietynlaisia oireita. 

Saippuan valmistusta, kattilassa öljyä ja sauvasekoitin

Saaren Taika kehittää ja valmistaa luonnonkosmetiikkaa

Me Saaren Taiassa valmistamme luonnonkosmetiikkaa. Emme valmista lääkkeitä, emmekä lääkinnällisiä laitteita. Siksi tuotekuvauksemme kertoo mihin käyttöön tuote on ja mitkä ovat sen raaka-aineet ja niiden ominaisuudet.

Emme väitä, emmekä kuvittele, että tuotteemme voisivat parantaa vaikeita ihosairauksia, kuten esimerkiksi psoriasista. Kerromme kyllä, mikäli tuote on psoriasisksesta kärsiviä ajatellen kehitetty, mutta emme väitä, että tuotteellamme olisi kyky parantaa esim. psoriasista.

Lainauksista löytyvät lauseet, joita joskus käytämme myös markkinoinnissa, ovat asiakkaidemme omilla nimillään tuotteesta jättämiä palautteita. Palautteet esitämmekin aina lainausmerkeissä, jotta jokaiselle lukijalle on selvää, että kyseessä on lainaus, eikä tuotteesta esittämämme terveysväittämä.

Vihreä tee & Kamomilla shampoosta jätetyt palautteet pääset lukemaan tuotteen sivun lopusta, verkkokaupastamme.

Tuotekuvaus verkkokaupassamme:

Vihreä Tee & Kamomilla palashampoo, kosteuttava, sopii mm. kutiavalle päänahalle, 105g | Saaren Taika

Palashampoo on kehitetty hillitsemään päänahan kutinaa ja kuivuutta.

Vegaaninen, luonnollinen ja luomu Saaren Taika Vihreä Tee & Kamomilla palashampoo on kehitetty erityisesti ärtyneelle päänahalle sekä päänahan kutinasta kärsiville, mutta sopii hellävaraisena shampoona kaikenlaisten hiusten pesuun.

Palashampoon luonnolliset raaka-aineet tukevat hiustesi ja päänahkasi hyvinvointia

Vihreä Tee shampoossa auttaa kuivaa ja kutiavaa päänahkaa voimaan paremmin.

Kamomillan eteerinen öljy shampoossa helpottaa mm. päänahan kutinaa. Se auttaa ehkäisemään hilseilyä ja rauhoittaa päänahkaa. Se tekee hiuksistasi kimmoisammat ja säihkyvämmät.

Shampoon sisältämä risiiniöljy hillitsee hiustenlähtöä ja sen sisältämät omega rasvahapot lisäävät päänahan verenkiertoa ja tukevat hiustenkasvua. Risiiniöljy toimii joillakin myös hoitoaineen tapaan, sillä se on erityisen kosteuttava ja hiuksia elvyttävä öljy.

Luomu kookosöljy shampoossa antaa sille runsaan ja hyvin puhdistavan vaahdon.

Luomu Extra-virgin oliiviöljyLuomu Extra-virgin oliiviöljy tekee shampoosta hellävaraisen ja kosteuttavan.

Käyttö: Voit vaahdottaa palashampoon käsissäsi ja hieroa shampoovaahdon märkiin hiuksiin tai voit vaahdottaa sen suoraan hiuksiin hieromalla shampoopalaa sellaisenaan märkiin hiuksiin. Hiero huolellisesti päänahka sormenpäillä ja sen jälkeen siirry latvoihin. Lopuksi huuhdo hiukset huolellisesti haalealla vedellä.

Tuotekehityksen testaamisvaihe

Tuotteen kehitystyössä testaamisvaihe on oleellisin, mikäli halutaan tuote, joka toisi mahdollisimman hyvin helpotusta johonkin tiettyyn iho-ongelmaan.

Testaamisvaiheessa testaajien oireiden kuvauksia kuullaan ja ennen ja jälkeen kuvia ongelma alueesta vertaillaan. Tuotekehitystä jatketaan niin kauan, että tuotteella on toivottu vaikutus.

Raaka-aineiden laadulla on suuri vaikutus tuotteen toimivuuteen silloin, kun kyseessä on vakea iho-ongelma tai oire.

Usein heikkolaatuiset tai kemiallisesti häirityt raaka-aineet vain pahentavat jo olemassa olevaa ongelmaa ja siksi omassa tuotannossamme käytämme aina luomulaatuisia sertifioituja raaka-aineita, jotka ovat extra-virgin laatua, eli heti ensimmäisestä puristuksesta syntynyttä, laadukkainta ja ravintoarvoltaan tehokkainta.

Kemiallisesti häiritty tarkoittaa tässä kohtaa joko kokonaan kemiallisesti aikaansaatua ainesosaa tai kemiallisesti puhdistettua, jota esim. moni heikompilaatuinen oliiviöljy tai sheavoi ovat.

Extra-Virgin -termi on tutuin varmasti oliiviöljystä, mutta käytämme termiä kaikissa raaka-aineissamme, sillä pelkkä luomusertifikaatti ei esimerkiksi kerro, onko raaka-aine saatu aikaan siitä ensimmäisestä puristuksesta vaiko esim. viimeisestä, joka on ravintoarvoltaan heikompilaatuista. 

Miksi raaka-aineen laatu ratkaisee?

Kuten ruuassakin, myös ihonhoitotuotteessa ravintoaineiden laadulla ja määrällä on suurin merkitys elimistömme ja ihomme hyvinvoinnissa. Kun annamme ihollemme ne parhaimmat mahdolliset ihonhoitotuotteet, myös ihomme uudistuu nopeammin ja voi paremmin.

Mitä vähemmän käsitelty raaka-aine, sen enemmän siinä on sen luonnollisia ravintoaineita jäljellä ja sen vähemmän siihen on jäänyt muita jäämiä, esim. kemiallisesta puhdistuskäsittelystä.

Mitä luonnollisempi raaka-aine, sen paremmin iho pystyy käyttämään hyväksi ainesosan tarjoamat ravintoaineet ja iholle tärkeät rakennusaineet.

Siksi Saaren Taika käyttää pääasiassa kylmäpuristusmenetelmin aikaansaatuja raaka-aineita ja välttelee kemiallisin puhdistusmenetelmin aikaansaatuja raaka-aineita.

Toimivan tuotteen kehitys vaatii korkealuokkaiset raaka-aineet. Miksi?

Kamomilla Sheavoiteen tuotekehitys alkoi oikeanlaisten raaka-aineiden etsimisellä! Olin aikaisemmin huomannut, että kaikki sheavoit eivät hillineet kutinaa, itseasiassa jotkin saattoivat jopa pahentaa sitä!

Selvisi, että luonnollista sheavoitakin valkaistaan kemiallisesti, jolloin sheavoihin saattaa jäädä kemiallisia jäämiä. Arvelen, että nämä jäämät aiheuttivat itselläni ihottuman pahenemista.

Valkaisematonta sheavoita lusikassa

Vihreä tee & Kamomilla shampoossa on käytetty vain korkealaatuisimpia raaka-aineita

Myös Vihreä tee & Kamomilla palashampoossa käytimme vain korkealuokkaisimpia ja ravintoainepitoisuudeltaan parhaimpia raaka-aineita, ja lopulta saimmekin kehitettyä shampoon, joka helpotti useiden testaajiemme päänahan psoriasiksen oireita.

Emme tietenkään voi antaa mitään takuuta tuotteellemme, että se auttaisi 100% varmasti jokaista, joka tuotetta käyttää, mutta sen me voimme luvata, että tuotteemme ovat aina kehitetty oikeaan tarpeeseen, yleensä vaikeisiin iho-ongelmiin, joille ei ole lääketieteestä tai luonnollisista vaihtoehdoista löytynyt apua. 

Asiakkaidemme jättämät palautteet ja kokemukset kertovat, että olemme onnistuneet tässä loistavasti, sillä suurin osa asiakkaistamme on hyötynyt tuotteistamme. 

Apu kuin auringolla! Kutiseva ja hilseilevä päänahka rauhoittui jo ensi pesun jälkeen. Alun outous palashampoon kanssa muuttui positiiviseksi kokemukseksi. Taisin löytää vakishampooni!

Jussi

Kutina väheni! Yhden palan kokemuksella voin sanoa, että päänahan psorin aiheuttama kutina ja hilseily väheni merkittävästi. Jos pesen välillä normishampoolla, kutina pahenee heti. Malttaisinpa hoitaa psorini ensin Daivobetilla kuntoon, ja sitten jatkaa vihreä tee +kamomilla palassampoolla pesemistä! Tulos voisi olla loistava.

Päivi

Varsinkin näin talvella päänahkani on pöllynnyt kuin pakkaslumi talvella. 2 käyttökerran jälkeen on nyt ongelma on jo käytännössä täysin poistunut. Tätä ei voi kun suositella.

Jani

Kutinalle stoppi! Kokeiltuani monia shampoita ennen tätä tuotetta, en löytänyt tuotetta, jolla saisin kutinan päänahasta loppumaan. Vihreä tee&kamomilla shampoolla kutina loppui välittömästi ja hiukset tuntuvat ja näyttävät ilmavirta useamman päivän. Ei siis enää jokapäiväistä pesua.

Mari-Annika

Käsittämätön shampoo! Kärsin äärimmäisen kuivasta, kutisevasta ja hilseilevästä päänahasta. Mieheni taas päänahan pahasta psorista ja olemme yli kymmenen vuotta lotranneet kaikenlaisilla lääkkeillä ja aineilla ilman apua. Olemme nyt kolme viikkoa käyttäneet vihreä tee-shampoota enkä edelleenkään meinaa uskoa silmiäni. Oma päänahkani on terveempi kuin ikinä, ei yhtään kutinaa, ei hilseen hilsettä eikä tukkaa lähde enää puoliakaan entisestä. Mutta sitäkin mahtavampaa on että mieheni psori on kadonnut. Kokonaan. Mies on ihan yhtä ällikkänä. Psori oli todella paha, myös korvissa. Korvatkin ovat nyt kunnossa, hän kuulemma on käyttänyt shampoota niihinkin. Voisin ylistää tätä shampoota koko päivän, en enää ikinä palaa entisiin litkuihin. Aivan mielettömän upea tuote.

Essi

Kuka ja missä valmistaa Saaren Taika palasaippuatuotteet?

Kuten tuossa jo hieman ylempänä kirjoitinkin, yllätti muutaman palasaippuatuotteemme suosio itsemme ja lähes kaikki muutkin!

Kun perustimme Saaren Taika tuotemerkin, tapahtui tuotantomme kosmetiikan valmistukseen tilatussa kontissa. Konttiin mahtui 2 työntekijää, minä ja mieheni.

Kun kontti saapui meille alkuvuonna 2018 kävi se lähes heti jo liian pieneksi kasvanutta kysyntää ajatellen ja jouduimme jo heti alussa karsimaan rankalla kädellä tuotteita, joita valmistimme, jotta saimme tehtyä niitä suosituimpia niin, että niitä riitti kaikille halukkaille asiakkaille ja jälleenmyyjille. Vihreä tee & Kamomilla palashampoo oli yksi pois valikoimasta karsittujen joukossa.

Saaren Taika tuotteiden valmistus muutti Särkisalosta Perniöön

Kontin käytyä pieneksi aloimme lähes välittömästi etsiä uusia isompia tiloja joko omaksi tai vuokralle, jostakin Särkisalon Förbyssä sijaitsevan kotimme läheisyydestä, mutta sopivia tiloja ei ollut, eikä pankki olisi ollut innokas tässä kohtaa lähtemään rahoittamaan meitä.

Olimme ikävässä tilanteessa, kun tuotteillamme oli kysyntää enemmän kuin pystyimme valmistamaan ja saimmekin paljon negatiivista palautetta siitä, että moni suosittu tuote oli loppu tai jäänyt pois tuotannosta.

Löysimme lopulta sopivan kiinteistön viereiseltä Kaukassalon saarelta, jonka alakertaan oli mahdollista remontoida tuotantotilat. Kun vihdoin olimme päässeet muuttamaan Kaukassaloon ja saaneet tuotannon siellä käyntiin, totesimme senkin tilan jo käyneen sen hetkiseen kysyntään liian pieneksi. 

Liiketoimintamme kasvuhan on ollut suorastaan räjähdysmäistä! Vuoden 2018 liikevaihtomme oli 320 000€ ja seuraavana vuonna (2019) se oli 715 000€ (125% kasvu), ja sitä seuraavana vuonna (2020) se oli jo 2,9 miljoonaa euroa (yli 300% kasvu edelliseen vuoteen).

Jos ajattelee, että tuotteemme tehdään kaikki alusta loppuun käsityönä ja meitä tekijöitä on 2-4 täällä tuotannossa, niin onhan se selvää, että kädet loppuvat kesken. Ja kun tilatkin loppuu kesken, on sinne  mahdotonta turvallisesti ottaa lisäkäsiä työhön.

Saaren Taika saippuoita hyllyillä kypsymässä

Särkisalossa saippuaa on valmistettu lähes yötä päivää

Särkisalossa on viime vuosina parhaimmillaan (pahimmillaan) valmistettu yhtä suosituinta saippuatuotetta 7:nä päivänä viikossa ja jopa 17-tuntisia työpäiviä. Juhannusaatot, isänpäivät, joulupäivät, kaikki. Sen enempää ei oikein voi vaatia, ja tuokin on pitkän päälle aivan liikaa. 

Onneksemme löysimme yksinyrittäjänaisen, joka auttoi meitä pahimman pulan ohi valmistamalla salaisilla resepteillämme käsityönä meille saippuoitamme, kun emme itse olisi pystyneet vastaamaan jatkuvasti kovasti kasvavaan kysyntään. Nykyään tuotantomme on kuitenkin jälleen kokonaisuudessaan Salossa.

Oman hankaluutensa tuotannollemme aiheutti vielä loppusyksystä ilmennyt laaja vesivahinko tiloissamme, jonka vuoksi tilamme olivat kuukausia remontissa. Vasta keväällä 2022 pääsimme kunnolla takaisin tiloihimme kuivaamisen ja remontoinnin jäljiltä.

Saaren Taika suolasaippuoita kypsymässä päällekkäin ja vierekkäin

Ja onneksi olemme nyt saaneet myös pankkilainan, jonka turvin olemme remontoineet Perniön keskustaan uuden ison saippuatehtaan, jossa voimme jälleen valmistaa itse kaikki tuotteemme sekä kehittää uusia kotimaisia luonnonkosmetiikka tuotteita!

Otimme lainaa pankista kaksi kertaa kotimme verran ja panttasimme aivan kaiken mitä omistamme; kotimme, ensimmäisen liiketilamme (jonka rahoitin itse viime vuonna, omista rahoistani sekä ottamallani kulutusluotolla), yrityksemme osakekannasta 100%, sekä tämän uuden liiketilan, jonne rakennamme uuden saippuatehtaan. Jos epäonnistumme, menetämme aivan kaiken elämästämme. Menetämme yrityksemme, menetämme kotimme, menetämme liiketilamme.

Johanna Amnelin
Vihreää savea jauheena

Vihreä tee & Kamomilla shampoon synty ja valmistus

Siinä kaikki Vihreä tee & Kammomilla shampoon valmistukseen liittyen. Kiitos, että jaksoit lukea loppuun!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.